Vispirms paldies Mārim par sniegto KIA STINGER testa brauciena iespēju Modelis, ko pirms tam biju vien manījis Rīgas ielās, bet kas viennozīmīgi neatstāj vienaldzīgu ne braucēju, ne arī citus - skatieni tam auto tiek pievērsti teju visur. Pirmais iespaids - reāli dusmīgs auto Un tā tas arī ir. Nikns dzinējs ar teju 370 zs un pilnpiedziņu to auto trauc uz priekšu bez žēlastības pret citiem satiksmes dalībniekiem, CP un visiem fotoradariem utt. Paātrinājums ir iespaidīgs Dzinēja skaņa komplektā ar izplūdes sistēmu - kaifīga. Stabilitāte uz ceļa - pārliecinoša, ko gan traucēja līdz galam izbaudīt ārkārtīgi mīkstās gumijas ziemas riepas ziemas izskaņā pie +12 grādiem pa dienu. Pilnpiedziņa savāc to trako jaudu ļoti mierīgi. Laba automātiskā ātrumkārba, kas strauja paātrinājuma gadījumā (COMFORT režīmā) gan iepauzē nedaudz par ilgu. Pilnpiedziņa darbu dara neuzkrītoši, nekādas izspolēšanas. Esmu visai pārsteigts par visai mazo 12 litru mix patēriņu, auto testējot ugunīgā režīmā ik pa laikam utt.
Kas pārsteidza - KIA STINGER vadāmība ir ļoti patīkami viegla. Ticiet man, tas auto ir reāli klusu salonu, bez neviena blakus trokšņa vai skaņas. Iespaidīgi, ņemot vērā agrākos KIA modeļus pret slaveno vācu autobūvi. Tagad tas vairs nudien nav tik uzkrītoši. Pie tam, arī pa Vienības gatves bruģi braucot.
Absolūti ergonomiska autovadītāja sēdvieta ar paneli, sarkanas ādas sēdekļiem un kolosālu auto aprīkojumu ar visām iespējamajām ekstrām, ko KIA spēj piedāvāt. Te gan taisnības labad ir man jāatzīmē kāds mīnuss, tā arī neizdevās ērti sapārot KIA hands-free sistēmu ar savu Iphone.
Atziņas īsumā:
Plusi – auto izskats; auto aprīkojums; auto salons- izskats un ērtības; auto dinamika; benzīna patēriņa attiecība pret dzinēja jaudu; vadāmība; pilnpiedziņa
Mīnusi – iegādes cena; ar to auto grūti braukt ceļu satiksmes noteikumu robežās; visticamāk – ekskluzīva auto uzturēšanas izmaksas
Ļoti interesants auto, goda vārds (un bez ironijas).
Kia Stinger tests, atsauksmes un iespaidi 2018/2019
Jaunais Kia Stinger tests 2018 / 2019, kāda pieredze?