VID sola veikt pārbaudes uz autoceļiem

imzz Reģ.: 27.02.2015

Kontrolējot skaidras naudas deklarēšanu, šķērsojot valsts robežu ( arī ar Lietuvu un Igauniju ) , Valsts ieņēmumu dienests (VID) plāno pārbaudes uz lielākajiem autoceļiem.

( Ja tiks pieņemts likums ) 1.jūlijā spēkā stāsies grozījumi likumā par skaidras naudas deklarēšanu uz valsts robežas, kas paredz pienākumu ikvienai personai uz robežas deklarēt skaidru naudu no 10 000 eiro. Grozījumi paredz, ka personām būs jāpierāda naudas izcelsme.

Ja atradīsim personas bagāžā 10 000 eiro, tad personai būs jāsniedz paskaidrojums par līdzekļu izcelsmi

Mums būs operatīvās vienības un veiksim pārbaudes konkrētās vietās uz lielākajiem autoceļiem. ( VID ģenerāldirektore )

 
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 1 Atbildēt

Ja tas ir VID, tad zinu, kā tās pārbaudes notiks. Precīzāk, - kurš veiks. Kā parasti - cilvēki, kuri gribēs piepelnīties ( lasiet - dažāda ranga priekšnieciņi) pēc sava darba beigām, brauks kaut kur uz autoceļiem un veiks kontroli, par kontroli saņems pārstrādes stundas un apmaksu dubultā.

Vairākos iepriekšējos projektos, piemēram - "cūku mēris", "Dziesmu svētki", u.c. sanāca labi notriekt mūsu naudu, kura saucas "valsts budžets".

Uj, piedošanu. Dzēsiet manu komentāru ārā, tas taču V.I.D., kurš tāpat kā "Latvijas dzelzceļš" var darīt ko grib.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ja nu viņam nevis bagāžā, bet kabatā ? Piem, sporta biksēs, kur iekšpusē neliels nodalījums priekš Perzervotīviem ? Un ja kādā tur tajā t.s. ķermeņa slēptajā vietā, kas tad "būs" ? Kā ar Reil-Baltika pasažieriem ? Un ko saka Ekolīnes lietotāji ?

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Es domāju, ka tā vairāk ir tāda baidīšana. Tā teikt, varbūt kāds noraustīsies.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Nujanuja, piem, mēs ar tevi, 1xperts,imzz,- paskat cik jau to raustītāju.Kurš gan sevi cienošss iA biedrs vispār no šodn mājas iziet bez saviem 11-12k kreisajā zandalē iebāztiem.Saproties, tāds lūk tas operatīvais pasākums, kurš jau pusgadu iePriekš ir jāzin ikvienam delfu lasītājam.Tas mesīdžs ir katram jātur prātā 26/9 , ka "Mēs" tagd... (rīkosim,sitīsim, kratīsim,etc).Tas vienkārši Tā ir.Rokasgrāmata te jāizmanto tā pati,kā jau parasti: censura.ru/articles/lohi.htm

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Mani šī problēma personīgi neskar, 10k skaidrā apkārt vadāt negatavojos. Mani tas vairāk interesē no realizācijas viedokļa, kā VID to domā dabūt gatavu. Jo 10k , piem, 200 EUR naudas zīmēs aizņem visai maz vietas, tas nav miljons.

Jādomā , ka vienkārši vajadzīgs likumisks pamats, lai aizturētu kādu konkrētu auto "uz iepriekšējas informācijas pamata". Citādi vajadzēs kinologu ar suni, kurš trenēts saost naudas zīmes. Jo, ja kādam izārdīs Lexus vai Porsche un neko neatradīs, tas nebūs lēti.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Tur taču teikts- likumisko pamatu (vai,citiemvārdiem, pamatam "pretējo" j-ēdzienu) nodrošināja likumdevējs.Vai nupat taisās to izdarīt.Pamatam jābūt kārtīgam- ja vajadzēs, samaksāsim gan par mobilo rentgenu, gan par vazelīnu.Poršā vienmēr un katrreiz var kko atrast- vaig tik rakt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

"Mani šī problēma personīgi neskar"... Vot šitas domāšanas veids kretinē... SKAR un skars arī tevi, lai pārliecinātos, ka nevadā. Tad, kad izārdīs TAVU auto, uzzināsi, cik izmaksā salikšana atpakaļ un, ka par to jāmaksā būs tev pašam arī tad, ja neko neatradīs.

iciks Reģ.: 29.05.2013
6 1 Atbildēt

Ne par domāšanas veidu, bet par izārdīto auto.

Man jau liekas, ka Tu pārspīlē. Zemāk rakstīju, ka pazīstu vienu cilvēku, kas strādā robežsardzē un tad nu ar viņu esmu runājies par situācijām, kad ir aizdomas, ka auto ir kas noslēpts (parasti jau papirosi).

Praktiski esot tā. Sākotnēji samērā rūpīgi izpētot, vai nevar tāpat noskaidrot un ja aizdomas gana lielas, tad jau kaut ko lauž vaļā. Ja kontrabanda parādās, tad bez ceremonijām fleksē un sajātais auto ir īpašnieka skāde. Ja nu tomēr viltus trauksme - ir apdrošināšana, kas to visu sedz. Nenoliegšu, ka tas viss noteikti rada problēmas, arī Tavu laiku tas patērēs, pat ja netiks līdz auto jaukšanai, bet apgalvojumi - izjauks auto, pats labosi u.t.t - liekas tukša muldēšana. Tev ir kāds auto tā izjaukts? Es tomēr laikam vairāk ticēšu cilvēkam, kas ikdienā nozarē strādā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Par auto fleksēšanu man tiešu ziņu nav. Esmu personīgi saskāries ar maigāku versiju Vācijā - naktī bāņa malā netrafarēti civilajā tērpti pidori ar suni visas mantas no mašīnas izmeta uz asfalta, atvainojās un aizbrauca, pametot vienu tumšā stāvlaukumā krāmēt visu atpakaļ. Latvijā zinu, ka, piemēram, lidostā, neviens neiespringst, ja dēļ nepamatotas pārmeklēšanas nokavē savu reisu - tā ir tava problēma - vajadzēja uz kratīšanu ierasties laicīgi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

nē. Tā nav baidīšana. Reidi noteikti būs. Jo savādāk šim ļoti svarīgajam pasākumam piešķirto naudu nevarēs notērēt.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Ja vajadzēs,USG arī uztaisīs.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Kā var uzķert? Elementāri, ar suni. Ir viens pazīstams cilvēks, kas tieši tā arī strādā. Izlases kārtībās veic reidus lidostās, robežkontroles punktos u.tml. Kā cits suns meklē narkotikas šis meklē naudu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Lielākais risks uzrauties būs vienīgi perekupiem, kam visi darījumi Lietuvā notiek skaidrucī jau gadiem (pat gadu desmitiem) ilgi.

wons Reģ.: 26.07.2017
1 2 Atbildēt

Principā jau sanāk, ka Latvijā vairs nedarbojas "nevainīguma prezumpcija", jo nevainīguma prezumpcija nodrošina to, ka nevienam nav jāpierāda savs nevainīgums !

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Pag, a vnk pa LV teritoriju var staigāt ar to Žūksni kabatā? Un ja piem tu piebrauc pie Robežas, ieraugi tur to Suni- varbūt var "atteikties" no šķērsošanas nodoma? Ja stāvi plūd-malē kkur starp Klaipēdu un Papi ar abām kājām LV pusē un pa vējam apmiiz smiltis konkrēti LT pusē- tad kuras puses kārtībniekiem ir likumisks pamats veikt to aizturēšanu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā, protams, ka var, tas nekur nav aizliegts. Atteikties nesanāks, kontroli veiks PĒC šķērsošanas.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Kā ta tā, atteikšanās no kaut/kā taču notiek Pirms kaut/kādas tās darbības.Vai piem pametam tam Sunim desu, kamēr jezga, tamēr jau esi ar visu naudu Lietuvas teritorijā.Tur jau drošivien citi likumi,tādam latvijas sunim nav vairs tiesību ne rentgenoskopijas aktu izraisīt ,ne proktologa pārbaudi rindas kārtibā.

Es iedomājos, piem,piebrauc autobuss no LV tur pie tā minizoodārza LT teritorijā,kamēr vadītājs Vernona darbinieks maliņa uzpīpē, tamēr pasažieriem pilnā medkomisija.Kāreiz tur tie strausi- uj no tāda aizbēgsi un iebāzīs tev to garo kaklu dajebkurā vietā..

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Parbrauksi robežu un pēc 50-100m no krūmiem izleks vīrelis ar brīnumnūjiņu un izveiks ar tevi visas iecerētās darbības. Esi kādreiz braucis pāri robežai? Tur VIENMĒR gabalu aiz robežas ceļa malā stāv attiecīgās valsts robežsardzes busiņš. Tagad stāvēs vēl viens.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

"Tur VIENMĒR gabalu aiz robežas ceļa malā stāv attiecīgās valsts robežsardzes busiņš. "

Un tu esi? Varbūt pie grenctāles stāv - cik jau nu es šad un tad braukāju uz palangu un klaipēdu, mūsu pusē dažreiz, paretam, robiņi kaut kur stāv, lietuvas pusē sen nav redzēti.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 2 Atbildēt

Ieteiktu pie reizes visiem apturētajiem autovadītājiem un pasažieriem pārbaudīt, vai neslēpj kokaīnu taisnajā zarnā. Nu varbūt vēl ko! Ja reiz bez ordera, tad visu ko vien sirds vēlas, lai pārbauda! Murgs, vai Krievija? Nē, tā ir demokrātiskā ES valsts Latvija!

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 1 Atbildēt

Jāatzīst, lai ko es arī nedomātu par pašu ideju, mazliet kaitina tā vaidēšana "tā var notikt tikai Latvijā".

Vai Vācija ir demokrātiska valsts? Lūdzu, komentārā augstāk Bradypus stāsta par savu pieredzi tur...

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

cik sapratu iet runa par konkrētu auto, kurš tika vaktēts, nevis akciju kurā stādina visus pēc kārtas un bez ordera pārmeklē automašīnas! Ja ņemam par piemēru demokrātijas māti ASV, tur pat trubiņā pūst uzreiz neliek, lai nepārkāptu tavas tiesības, tikai pēc vizuālas pārbaudes, kad gūta pārliecība, ka esi ko lietojis policists liek pūst.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Un kā palīdzēja konkrēts auto, kas tika vaktēts, ja pārmeklēja manu auto, kas izrādījās nevaktētais? Tie vācu mudaki NEKO nepaskaidroja. Izmētāja mantas pa zemi, savandīja somas un aizbrauca. Izkāpt un nostāties malā, automātu apsardzībā, palūdza tik pieklājīgi, ka uzreiz palika skaidrs, ka diskusijas iepspējas ir izslēgtas. Laikam jāpriecājas, ka ļāva stāvēt, nevis gulēt uz asfalta.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Neesi nekad domājis, kāpēc desmitiem auto pirms un pēc Tevis netika apturēti un kratīti, bet tikai tieši Tu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Es tev pat varētu pastāstīt, bet kāda tam nozīme? Tas, ar ko, visticamāk, likos aizdomīgs nebija nekas slikts un nepareizs - tikai ārpus mietpilsoniski ierastā. Un nebija tur nekāda "desmitiem auto" - izmiris tukšs bānis naktī bez citiem braucējiem, kas situāciju padarīja vēl nepatīkamāku.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
1 0 Atbildēt

Stulbi jau ir, bet par ko cepiens? Cik bieži jūs šķērsojat valsts robežu ar 10k euro skaidrā naudā?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Precizējums - ar kreisajiem 10k naļikā, par kuru izcelsmi pat šļupstus nemākat paskaidrot

wons Reģ.: 26.07.2017
3 1 Atbildēt

Cepiens par to, ka tiek pārkāpta "Nevainīguma prezumpcija" nevis mums Latvijas pilsoņiem jāpierāda, ka nēesam vainīgi, bet VID, vai kādai citai iestādei jāpierāda, ka esam vainīgi!

Man, kā alkohola nelietotājam, jau tracina, tas, ka man, kā aizdomās turamajam jāpūš trubā, a te bez ordera rakņāsies manā auto, kas nav man pieņemami.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Neesmu to nekad darījis un arī neplānoju. Bet kā tas mani pasargās no pārbaudes? Es, neko nepārkāpjot, braukāju pa "galvenajiem autoceļiem". Ja nu man tomēr ienāktu prātā vest kaut ko šādu, nelegālu - noteikti brauktu ar vecu auto pa neceļiem - Igaunijas un Lietuvas virzienā tam ir neskaitāmas iespējas. Savādāk, protams, uz Krievijas un Baltkrievijas robežām, bet diez vai tās VID interesē - tur ir pārāk nopietna kontrole otrā pusē, lai viņiem vēl atliktu, ko darīt. Gan jau izpildīsies pēc pilnas šovprogrammas Grenctālē un Ainažos. Tāpat kā CP reidos pie Brīvdabas muzeja.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Cilvēcīgi viss būtu skaidrs- zaglim jānonāk tur kur paredzēts Likumā.Cepiens varētu būt par plašsaziņas līdzekļos lasāmo formulējumu (amatpersonas izteikuma interpretāciju?). Pareizāk par tā zemtekstu.Ja mēs sausi lasītu, ka Vid kko "veiks",tas būtu ok, tāteikt,cienīgi teikts.Bet (diemžēl,slinkums pārlasīt) tur rakstīts ir, ka it kā kaut kādi "Mēs"(?) tagd kaut ko veiksim.

Kad piem smaga avārija- tad te lasāms VP bezpersonisks formulējums bez jebkādas "mācības" un parasti pat bez apstākļu izklāsta.Bet, kad runa ir par "pāris zagļu" (iepriekš plānotu!) ielenkšanu,tad operatīvā pasākuma formulējums ir daiļi plašs un uz iespējamo darbību "bikses nost" ir jāgatavojas ikvienam no mums.

wons Reģ.: 26.07.2017
1 1 Atbildēt

No VID izteikumiem, bija saprotams, ka notiks līdzīgi, kā uz Jāņiem, ka stādina visus pēc kārtas un pārmeklēs viņu auto. Piekritīsim un pēc laika, jau rakņāsies mūsu dzīvokļos un mājās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Principa nedrīkst ta darīt, jo bez lieciniekiem Tev tak mierīgi var piemest to paciņu ar 10 000. Tas tak citur sen izplatīts triks cīņā ar narkotikām, atrod kkādu 3g paciņu un uz cietumu.

Tak što ieteikums bez lieciniekiem un apskates protokola neļaut grābstīties pa tavu īpašumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Kā jau teicu - Vācijā vīri ar automātiem mani pārliecināja par pretējo - vajag ļaut, lai visu izmētā bez lieciniekiem un apskates protokola. Par laimi viņu vēlmes bija savādākas, nekā kaut kādas paciņas piemešana.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 1 Atbildēt

Izklausās, ka tā ir Tava karma.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Tik pat labi tie varēja arī būt lietuvju bratoki ar automātiem.

90 gadu beigās Polijā tos Vācijas braucējus tā tikai laupīja.

www.youtube.com/watch?v=U2lHtKnmEVw

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Varēja... Par to jau runa. Laiks ap 1:00 naktī kautkur nekurienē uz bāņa (posmā Minhene-Berlīne). Netrafarēts melns auto, kam seko melns busiņš. Melnais auto piebrauc priekšā un ieslēdz "Bitte folgen". Iebraucam kaut kādā neapgaismotā apendiksā, nevis tankštellē. No melnā auto atnāk divi Semīri džinsos un ādas jakās, un nestādoties priekšā ar cietu seju paskaidro, ka visiem jākāpj ārā un jāiet pastāvēt malā, atstājot auto un bagažnieku atvērtu. No busiņa izkāpj divi automātisti pilnā ekipējumā un paliek stāvot pie busiņa. Trešais ar suni pievienojas Semīriem. Trijatā tiek atvērts viss ko var atvērt un izkrāmēts uz asfalta. Somu saturs savandīts, bet vismaz no somām tomēr neizgāzts. Visi kādu brīdi kaut ko sačukstas, tad Semīrs paziņo, ka viss kārtībā, atvainojiet. Sakāpj mašīnās un aizbrauc. Krāmējam somas atpakaļ un domājam... Kas tas bija?

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
1 0 Atbildēt

Policijai zinjojaat? Domaaju, jums paveicies, ka palikaat dziivi. Vairaakas reizes esmu paarbaudiits uz Vaacijas - Daanijas robezhas. Policisti ar trafareetu autinju pavada liidz tankshtellei, tikai tad veic paarbaudi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Policijai? Par drošības dienestu izpildīšanos? Nedomāju, ka tur bija dzīvības apdraudējums - vienkārši kaut ko sajauca. Operācija tāda pat, ka nesen mūsējie veica tepat Rīgā - netrafarets auto + busiņš un cilvēki maskās. skaties.lv/degpunkta/degpunkta-dazadi/policija-mezciema-uz-ielas-veikusi-aizturesanas-operaciju/

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 1 Atbildēt

Tava karma!

99,999% nevainīgu autobraucēju nekas tāds nenotiek. ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Jā 99,999% autovadītāju dzīvo pareizu mietpilsoņa dzīvi un nepamanītu pat, ja tiktu ieviesta komandantstunda - režīmu darbs-veikals-divanspietv-gulet tā neiztraucetu.

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Diezgan diivains pasaakums. Taa kaa reaalas robezhkontroles vietas starp Eiropas valstiim nepastaav, tad kaa noteiks, ka cilveeks shkjeerso robezhu? 2m pirms robezhas mieriigi var pateikt, ka es tik gribeeju uz leishiem paskatiities, kaada shkjeersoshana! Jeb tas noziimee, ka ar skaidru naudu, vairaak par 10tkst. nevarees atrasties pierobezhas zonaa, kas ir noteikta reaali tik uz autoceljiem? Cita lieta - lidostaas vai vilcienos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Robežkontrole pastāv un noteikt robežas šķērsošanu var diezgan vienkārši - 2m aiz, nevis 2m pirms. Kur problēma?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti