Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ..168
iAuto Reģ.: 17.07.2001
2 0 Atbildēt

Aprīlī plānotā autoizstāde Ķīpsalā nenotiks iauto.lv/zinas/latvija/34166-aprili-planota-autoizstade-kipsala-nenotiks

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 1 Atbildēt

Manas darba vietas īpašnieks pats tagad sēž mājas karantīnā. Nākamajā nedēļā tiks uzstādīti dezinfekcijas līdzekļi. Šodien visi pildījam anketas par bērnu stāvokli, vai esam kontaktējušies ar kādu kurš pēdējā mēneša laikā bijis ārvalstīs. Un vai paši plānojam kaut kur doties.

Līdzīgas anketas tiks dotas arī cilvēkiem, kuri ieradīsies firmā, bet nav tās darbinieki,viesiem kurjeriem.

Vienu apslimušo šodien aiztrieca mājās. Un teica,lai divas nedēļas nenāk. Tā tagad būs ar visiem,kuri šņurkāsies ????

Beidzot sagaidīju ziņu, ka mans koncerts Berlīnē ir postponed. Lūdza saglabāt biļetes, es jau saprotu... Sāpīgi,ja 2k cilvēki izrauj visu firmas apgrozāmo piķi.

Bet es tomēr meklēšu iespējas dabūt naudu atpakaļ. Lidmašīnas biļetes arī mēģināsim dabūt atpakaļ.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

iciks rakstīja: Veikalā biju un speciāli paskatījos - ne pupas dabūjamas, ne rīsi. Cilvēki nudien sajukuši. Pie letes dzirdu sarunu - es dabūju pēdējo kartupeļu maisu! Var jau būt, ka dāmītei tie vienkārši beigušies, tāpat kā kādam varbūt vakardien aizgājusi pēdējā griķu paciņa, bet kopumā - normāli nav.

Man pilnīgi žēl ka šodien vietējajā veikalā neizgāju apli, tik aizdūru uzreiz kases virzienā, jo man vajadzēja tikai balzāmu, būtu bijis interesanti paskatīties kas tur plauktos darās - pieņemu ka šitās pilsētnieku panikas nav vai, vismaz, tā nav tik izteikta - te tomēr katram normālam cilvēkam ir arī pagrabs, kurš nav tukšs, tapēc virtuves skapīša un ledusskapja iztukšošanās nenozīmē pasaules galu...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 3 Atbildēt

Haaa. Pilsētniekam ar šo ir problēmas. Taisnība. Nupat sievasmāte informēja, viņai pagrabā atlikums mēnešiem diviem pat

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 4 Atbildēt

Interesanti, kurš gudrinieks tev mīnusu iesvēra...

Nez, cik mīnusus dabūšu es, ja pateikšu ka man pagrabā ir pusotra tonna kartupeļu...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 1 Atbildēt

mīnuss. Kartupeļi savītīs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Muļķis. Interesanti, kur tavuprāt glabā tos nesavītušos, ko pērc veikalā. Katru dienu mazliet izrok no zemes? Tik "izglītoti" arī to paniku veido.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

priecājos iepazīties. tas labi, ka katru 2 savu ierakstu sāc ar atgādni, ar ko mums darīšana

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 2 Atbildēt

ap jūniju savītīs, jā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Jā, es jau ierēcu - vissliktākajā gadījumā vasaru uz vārītu kartupeļu diētas varētu sagaidīt...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Interesanti tas ka sapērkas ar rezervi un ir kur tos griķus un tualetes papīru dzīvoklī likt, tātad tās rezerves varēja arī ikdienā turēt.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 1 Atbildēt

Idioti, vienkārši idioti. Es to par lielveikalu izpircējiem. Vakar vakarā sieva Rimi nevarēja maizi nopirkt, jo tajā rindā stāvēt bija beztolks.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

Vakar vakarā nemaz negāju Rimi iekšā, redzot mašīnu skaitu, pieturēju pie maza veikaliņa, kur bez stresa un rindas dienišķo devu varēja nopirkt

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Škoda Octavia testi marta beigās Grieķijā - atcelti

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Interesanti, bet man liekas ka mūsu apziņošanas trauksmes sistēma atkal nolaida lažiņu. Kā tas kādreiz notika ar sirēnām, tā šoreiz, kad izziņoja ārkārtas stāvokli un pandēmiju sms apziņošana notika reāli ar 24h nokavēšanos.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Domāju, ka LV viss bija adekvāti. Interesanti ir kā būs ar skolu programmas apgūšanu attālināti.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Mani atkal interesē kur nakuj tauta sataisījusies grūst to paikas kalnu ko tagad savilkuši "migās" jau 2. dienu pec kārtas maize jāņem kādu dod, nevis kadu gribu ...

Precīzāk gan jāsaka, ka šobrīd maizi neņemu, būs laikam jāizmet līkums lidz Lāčiem.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 0 Atbildēt

Njā. Varētu padomāt, ka līdz šim tauta ne rokas mazgāja, ne pakaļu slaucīja.

Diemžēl daudzi nesaprot, ka uzveikt šāda tipa problēmas ir kolektīvs darbs. Bara imunitāte. Ja viens mudaks viens pats paņem no plaukta pēdējās 5 paciņas ziepju, tad skaiti ka 4 cilvēki paliek gribot. Kas rezultātā? Viens mudaks sapircies ziepes gadam uz priekšu, bet apkārt staigā 4 cilvēki nemazgātām ķetnām. Bara imunitāte - 20%. Tas tā, prasti runājot. Un tie 4 nemazgātie to vienu mudaku ātri nolipinās, ar visām viņa ziepēm.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 1 Atbildēt

Nez cik ir tādu pisloņu, kas pērk jaunas ziepes tikai tad, kad vecais gabaliņš jau izziepēts?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 1 Atbildēt

Nu ja, mums jau nemaz nav ļaužu, kas knapi iztiek no pensijas līdz pensijai. Nabadzība nepastāv, ne uz papīra, ne dabā. Viss ir skaisti, visiem viss pietiek. Protams, jā.

Izlasi vēlreiz manā iepriekšējā komentārā vārdu salikumus "kolektīvs darbs" un "bara imunitāte". Apsmadzeņo. Padomā plašāk, nevis tikai par vienu pieminēto BURTISKI apdirsto piemēru. Varbūt aizies.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Kā Tu saproti vārdkopu - kolektīvā imunitāte?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

to arī saprotu. kā dzird - tā raksta.

en.wikipedia.org/wiki/Herd_immunity

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Tieši COVID-19 kontekstā?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Drusku vairāk aiziet kā parasti, lai gan arī ikdienā ierodoties mājās tiek mazgātas rokas. Parasti jau tas notiek mazāk rūpīgi.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

Bet iedomājieties cik no ekoloģiskā viedokļa labi - cilvēku skaits samazinās, ražošana nenotiek, lidmašīnas nelido, cilvēki mazāk kaut kur iet, brauc utt. Viss iet uz labo. Zaļie un visādi Grētas piekritēji tikai priecājas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Zaļajiem tagad bija jāskrien ielās demonstrācijās ar plakātiem - brīvību CoV-19, palīdzat tam izplatities ... tas palīdz būtiski samazināt izmešus !

Bet laikam sabijušies ....

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 0 Atbildēt

Tagad pieejamā patērētājiem, ekonomistiem, speciālistiem, politiķiem un pārvaldes darboņiem pieejamā pamatinformācija par COVID-19 ir šāda:

1. Vīruss nav nemaz tik nekaitīgs, cilvēki tomēr no tā smagi slimo un pat mirst un tas vīruss diezgan ilgi saglabājas vidē uz visādām virsmām.

2. Inficēties var arī no tādas personas, kad tai nekādu simptomu un subjektīvu sūdzību nemaz vēl nav.

3. Vīrusam ir notikušas mutācijas, zināmi vismaz 2 apakštipi, ir bijis gadījums, kad inficējas ar abiem vīrusa tipiem.

4. Tiek apšaubīta stabilas imunitātes iegūšanas iespēja vīrusa specifisko īpašību dēļ.

5. Vīruss laboratorijas apstākļos speciālā barotnē tomēr aug un tāpēc tomēr ir iespējama labāka tā īpašību pētniecība un iespējams, arī vakcīnu iegūšana.

Šāda informācija tagad tiek pārvērsta praktiskos pasākumos, ieteikumos, organizatoriskos un likumiskos ierobežojumos. Tie pašlaik ir ieteikumi lieki neapmeklēt vietas, kur pulcējas daudz cilvēku, mazgāt rokas, kopt dažādas kontakta virsmas sabiedriskās vietās un mājās, un vēl dažādi īpaši pasākumi. Tāpat tiek atceltas dažādas sporta spēles, izstādes, koncerti un tamlīdzīgi pasākumi, kur koncentrējas liels cilvēku daudzums un vīrusa izplatīšanās var notikt lielākos mērogos.

Tāpat sabiedriskajā diskusiju telpā ir jūtami mazinājusies visādu ķiplociņu ēdāju, dabīgās ārstēšanās un tamlīdzīgu tekstu pārstāvniecība. Vismaz ir sabiedriskais nosodījums personām, kas tagad plaši izplatītos oficiālos ieteikumus ignorē.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Tas nav nekaitīgs, jo vēl ir svaigi pārlecis sugu robežu lidz ar to veidojas mutācijas kur daži zari ir agresīvāki un daži mazāk agresīvi. Vīruss kurš strauji piebeidz nesātāju ātri izmirst tāpēc dabiski gaidīt kad vīruss adaptēsies ir riskanti, jo tas notiks uz mirušo rēķina. Gripa jau ir atradusi savu nišu, lai gan arī derētu nepieļaut katru gadu uzliesmojumus.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kādas tad ir iespējamās reakcijas un attieksmes?

Konservatīva, piesardzīga, apsteidzoša rīcība - te nu pasaule ir nedaudz nokavējusi. Ir noskaidrots ilgais inkubācijas periods, iespēja aplipināt citus bezsimptomu periodā un tāpat jau labu laiku ir zināms tas, ka vīruss diezgan ilgi saglabājas vidē un nav obligāti tikt apšķaudītam, lai to dabūtu. Pietiek paurbināt degunu vai apēst konfektes vai maizīti pēc tam, kad esi grābājies gar kāpņu margu vai durvju rokturi. No tā arī publisku pasākumu atcelšana, telpu un virsmu dezinfekcijas pasākumi, roku mazgāšanas ieteikumi, distances ievērošana un ieteikums nedoties uz sabiedriskiem pasākumiem, lieliem iepirkšanās centriem bez vajadzības. Tagad tas viss ir, vai varēja ātrāk - gan jau ka varēja, taču te mēs nonākam pie otrās attieksmes un tā ir visa tā problemātika, kas tomēr ir apkārt tam vīrusam un tiem ierobežojumiem - patērētāju ērtības, ekonomika un politiskās realitātes.

Ko nozīmētu vēlētam politiķim vai pārvaldei jau pašā sākumā, kad problēmas bija tikai Ķīnā, UZREIZ pasludināt šos pašus pasākumus, kas noteikti tagad? Kas notiktu ar ekonomiku, ja bez tajā brīdī pamatotiem pierādījumiem uzreiz ieviestu šos pasākumus? Kā viņi pēc tam attaisnotos saviem vēlētājiem, ja tieši šo pasākumu dēļ vīrusa izplatība būtu daudz mazāka un šādu pasākumu pretinieki to varētu veikli izmantot par argumentu, ka tad jau tas vīruss nemaz tik briesmīgs nav! Ražotājs grib ražot un izmantot lētākos komponentus savam ražojumam! Ceļotājs grib ceļot un patērētājs grib patērēt lētākos izstrādājumus, kas pieejami tirgū!

Tālāk izdomājiet paši, turpinot šo apakštēmu, laikam tomēr nevarēšu izvairīties no nenormatīvās leksikas, izsakoties par dažām liberālās demokrātijas ēnas pusēm

Kāda tad TAGAD ir pareiza rīcība? Valstu ieviestie pasākumi gan jau būs efektīvi un tā vīrusa izplatība jūtami samazināsies. Tāpēc vajag sekot TAGAD pieejamajiem ieteikumiem un likumiem un tos ievērot un gan jau in general viss būs labi.

Ko no tā mācīties? Varbūt beidzot ieteikt Ķīnai aizvērt savus slapjos tirgus, kur ir simt dažādu dzīvnieku sugu un to vīrusu un tas viss labvēlīgā vidē tik ilgi berzējas viens gar otru un apmainās gēniem, kamēr rodas jauns vīrusa paveids, kas nekad nav bijis. Šie riski publiskajā diskusiju telpā tika pieminēti jau tad, kad pasaulē bija aktuāla putnu un cūku gripa, tāda situācija, kā tagad, tomēr neizveidojās un tauta komentāros par to cūku gripu visādi ņirgājās un komentēja. Ja nu tie tirgi turpina pastāvēt, varbūt nevajag tos apmeklēt?

Ja reiz tas ārsts Ķīnā pirmoreiz izsaka tās aizdomas, kas šis ir kaut kas jauns, tad vismaz pārējā pasaule varētu reaģēt ātrāk.

Struktūru lielums nav sinonīms kvalitātei. Nekādai. Liela struktūra izdara spiedienu un deformē realitāti. Gan pasaules ekonomikā un politikā, gan organizācijās, gan forumos. Tā kvalitāte var būt un var tikpat labi nebūt, jo tā ir lētāk un ērtāk. Preču kvalitātei, pārvaldes kvalitātei, tās vai citas tautsaimniecības nozares kvalitātei valstī un pasaulē. Katram interesē tikai paša labums - vairāk un lētāk saražot, vairāk pārdot un kaut ko noslēpt, kamēr var ... vairāk un lētāk saražot, vairāk pārdot un tas viss aiziet ciklā, kamēr viens vīrusa paveids to ciklu pārtrauc. Uz laiku. Līdz nākamajām problēmām, jo sistēmiski secinājumi un pārveidojumi jau visticamāk netiks veikti! Konkrēto vīrusu ierobežos, apkaros, izstrādās vakcīnu, bet esošais sabiedriskais modelis kāds bija, tāds visticamāk paliks, varbūt ar dažiem kosmētiskiem uzlabojumiem!

Ķīna ir liela, bet viņi dara šādi! Skatīt attēlu! Izskatās nopietns lukturis, bet saliktas mazās pulksteņa baterijas. Īstenība un šķietamība. Attieksme. Tehniskajos forumos jau sen pastāv jēdziens - ķīniešu vati un ir kritiska attieksme dažādiem tehniskiem risinājumiem, ir pieejami dažādi attēli, apraksti un video. Kaut kā taču tādu preci var izdomāt, uzražot un dabūt Eiropas tirgū - kaut kas tur tomēr nestrādā pareizi. Tas ir simboliski! Atceramies patērētāju tiesību aizsardzības un visādas no tirdzniecības izņemtas rotaļlietas.

No tā - pragmatisks secinājums. Tur ražo tādas preces, tur ir tāda attieksme, tur joprojām ir slapjie tirgi - ar to pietiek, lai daži pasākumi tiktu ieviesti kādu laiku ātrāk, nevis tad, ka patērētājs saprot - nu jā, tagad ir problēmas, tagad laikam vajag, jā!

Tāpat būtu labi, ja būtu ideju konkurence, nevis struktūru lieluma un ekonomisko apsvērumu un administratīvās varas ietekme uz notiekošo. Tam Ķīnas ārstam taču bija nojauta, ka šis te ir kaut kas īpašs!

Patērētājam derīga informācija jau pirms trim nedēļām bija tāda - tā ir Ķīna, tur ir vīruss, īsto situāciju nezinām, tas izplatās un tas ilgi uzglabājas vidē.

Kas šo informāciju pareizi uztvēra, tam tā informācija noderēja un iespējams tāpēc to vīrusu nedabūja vai pareizi saorganizēja savu tuvinieku, darba vietas vai pat valsts pasākumus.

Pārējais ir visādas piebildes, ka tas vīruss jau nekas nav un tamlīdzīgi. Tāpat vairumam tādi uzskati nenieka nekaitēja, bet daži aizbrauca slēpot uz Itāliju un to vīrusu dabūja.

Tas ir 21.gadsimts - informācija, troksnis un viss pārējais.

Vai sabiedrība ir gatava uzņemt idejas bez politiskā, sabiedriskā un personiskā uzslāņojuma? Vai arī labas idejas un savlaicīga informācija tiek noļurinātas un netiek pareizi uztvertas?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 1 Atbildēt

Ir tāda pasaka, ar aptuveno nosaukumu "vilks aitās". Zini tā stāsta morāli?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Tauta jau diezgan braši ierēca par iepriekšējiem vīrusu mutācijas gadījumiem - cūku gripu un putnu gripu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Da labi, ja vakcīnas beigās nebūs, tad vai kaut ko darīja vai ne - pie kājas - kamēr visi neparslimos ar visiem eksistējošiem variantiem tikmer pasāciens neapstāsies !

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Informācijai.

www.delfi.lv/meklet/?q=covid

www.delfi.lv/news/arzemes/foto-azijas-slapjie-tirgi-no-kadiem-nakusi-koronavirusi.d?id=51936039

xtv.lv/rigatv24/video/8blGbr9bGn3-24_02_2020_dr_apinis_1_dala

xtv.lv/rigatv24/video/4OW7q3EypvY-24_02_2020_dr_apinis_2_dala 5.min. par saglabāšanos vidē

lr1.lsm.lv/lv/raksts/krustpunkta/nmpd-vaditaja-liene-cipule-planots-ka-koronavirusa-analizes-veik.a127230/

www.newindianexpress.com/nation/2020/mar/04/coronavirus-likely-a-permanent-guest-summer-may-not-contain-spread-says-top-virologist-2112168.html

www.diena.lv/raksts/viedokli/pasaule/latvijas-vestniece-italija-solvita-aboltina-par-_covid-19_-turistu-plusma-nav-apstajusies-14236620

www.coronavirus.gov.hk/eng/health-advice.html

academic.oup.com/nsr/advance-article/doi/10.1093/nsr/nwaa036/5775463

www.worldometers.info/coronavirus/#countries

www.forbes.com/sites/daneberhart/2020/03/05/oil-prices-hinge-on-opec-decision-in-light-of-covid-19-outbreak/

www.project-syndicate.org/commentary/wet-markets-breeding-ground-for-new-coronavirus-by-peter-singer-and-paola-cavalieri-2020-03

www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200131114755.htm

www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/03/09/813791575/italy-expands-quarantine-measures-nationwide-to-stem-spread-of-coronavirus

www.youtube.com/watch?v=eEUqCxP5Lvc

www.bbc.com/news/world-51839944

www.delfi.lv/news/arzemes/koronavirusa-vakcinas-izstradei-var-traucet-ta-mutesana.d?id=51956869

www.theverge.com/2020/3/12/21175486/coronavirus-covid-19-pandemic-cases-outbreak-guide-information-who-cdc

www.youtube.com/watch?v=oIyF8PcOOes

www.youtube.com/watch?v=7SuKywEZ5AM

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 4 Atbildēt

Latvijā ir neglābjama, jo cilvēkiem saprātu ir aizēnojušas banknotes. Latvijā nevis spriež kur iegādāties nepieciešamo medicīnisko aparatūru vai nepieciešamības gadījumā kuras aizvērtās slimnīcas reanimēs, bet kas segs zaudējumus no slimības lapām, meklē miljardu uzņēmējiem????

Kas notika Ķīnā, uzņēmēji pāris dienu laikā uzceļ jaunus hospitāļu un uz vīrusa epicentru aizsūta visus labākos mediķus.

msh Reģ.: 16.04.2007
4 1 Atbildēt

Man liekas ka tev kaut kas ir aizēnojis saprātu Salīdzināt latviju ar ķīnu ir tas pats, kas salīdzināt pirkstu ar krānu. Ķīnas situācija būtu apmēram tas pats kas ja pie mums, teiksim, durbē izceltos epidēmija, un tad nu valsts karantīnētu durbi un ņemtos viņiem būvēt jaunu slimnīcu un to apgādāt ar mediķiem. Bet mums ne jau durbi iegrūž karantīnā, bet visu valsti! Ķīnā visa valsts neaizgāja karantīnā un visā valstī jaunas slimnīcas nebūvēja + tā valsts ir jūtami turīgāka un ar totalitāru režīmu pie stūres. Latvija būtu neglābjama, ja vispārējā domāšana būtu kā tev - spriestu kur iepirkt aparatūru, zāles un kur vērt vaļā slimnīcas, un pilnīgā pohujā ņemtu kredītus, bez domāšanas par to, kā tos atdos. Bet tomēr tik traki nav - tomēr domā arī par tālāku nākotni, nevis tikai tuvākajām divām nedēļām.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Jāpērk ir tāpēc, ka citu valstu pieredze to rāda. Ja nav tie ventilējamie aparāti, tad ārstam ir jāizvēlas kurš dzīvos un kurš mirs. Mēs esam pāris nedēļas atpalikuši no Itālijas. Tieši tā, ja tiks izolēta kāda apdzīvotā vieta(Durbe, Liepāja), tad jau būs par vēlu, jo visiem slimniekiem nepietiks gultas vietas slimnīcās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Parastā shēma, kā ES līdzekļu gadījumā un zaļās enerģijas ieviešanas gadījumā. Korona nebūs izņēmums, līdzekļi tiks sadalīti pareizajos virzienos

core Reģ.: 03.01.2017
1 1 Atbildēt

Un tu pārdzīvo, ka netiksi klāt pie tās dalīšanas?

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Es pārdzīvoju par tevi, kas turpina domāt par kkādu dalīšanu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pat reku Trumps kko izsludināja, lai varētu sākt "dalīt".Bet tas drošvien izdalīs daudzmaz saskaņā ar jēdzieniem.Gan jau arī tepat pie mums atsevišķi labāk/plašāk izglītotie staigā jau ar aizpildītu pieteikuma anketu kabatā, pag..

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Nu, mēs jau nezinām, kā situācija tālāk attīstīsies.

Visticamākais - tā infekcija pamazām norims. Būs kaut kādi atsevišķi uzplaiksnījumi, bet nekāda vispārēja daudzu cilvēku saslimšana nenotiks. Lai gan to ietekmēs tagad jau ieviestie pasākumi, tas nenieka netraucēs "antipanikotājiem" gvelzt, ka nekas TĀDS jau no tās koronavīrusa saslimšanas neesot. Esošā sistēma ar kaut kādām lokālām problēmām tiks ar to visu galā.

Cits variants ir, ja tomēr būs tie simti inficēto un reāli vajadzēs tās reanimācijas gultas, skābekļa aparātus un mākslīgo plaušu ventilāciju. Tad tiešām JAU TAGAD būtu vēlams skatīt, kur ātri to visu aparatūru un telpas dabūt. Ja nevajadzēs - ļoti labi.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Bet kāds pamats optimistiskam skatījumam, ka mums nebūs tūkstoši saslimušo? Ja jau tas vīruss ir šeit, tad viņš izplatīsies. Labos piemērus var meklēt Āzijā, kur jau bijušas visādas infekcijas saslimšanas un viņi tam pievērš vajadzīgo uzmanību un ir iemācījušies viņas lokalizēt. Es tak saku, ka te nekas tāds nav piedzīvots un cilvēki tik domā par naudu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Līdzšinējie slimnieki slimo viegli. Tajās adresēs ir apraksts par vīrusa apakštipiem. Var būt tā, ka mūsu ceļotāji ir atveduši to vājāko vīrusu.

Kas būs tālāk, to mēs nezinām.

www.delfi.lv/vina/veseliba/pieredze/covid-19-pacients-dalas-pieredze-par-slimibu-un-izolesanos-no-sabiedribas.d?id=51965197

www.delfi.lv/news/arzemes/koronavirusa-vakcinas-izstradei-var-traucet-ta-mutesana.d?id=51956869

"Vīruss ir mutējis divos paveidos, kas nodēvēti par L un S tipiem. Vecākais S tips ir vieglāks un mazāk infekciozs, bet vēlākais L tips ir daudz agresīvāks, izplatās ātri un šobrīd veido 70% no visiem gadījumiem.

Turklāt 21. janvārī ASV kādam vīrietim veiktas analīzes parādīja, ka ir iespējams inficēties ar abiem tipiem.

Veselības eksperti Lielbritānijā brīdinājuši, ka vīruss var skart valsti vairākos viļņos un raisa bažas, ka dažas vakcīnas uz mutējušiem paveidiem varētu nestrādāt."

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Bils Geits labi pastāsta šeit

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Un video no 2015.gada

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Lietuva atjauno robežkontroli uz ES iekšējām robežām iauto.lv/zinas/pasaule/34172-lietuva-atjauno-robezkontroli-uz-es-ieksejam-robezam

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Bet...2d sanāca aktīvi braukāt, vakar noklusēju, šodn jau vnk ZB- viens populārs radio uz 3burtiem visu nedelju (un šodien turpina!!) katru stundu vairākas x stundā latviešiem reklamē braukt uz vilnius spa.Visu dienu, nonstopā!Ja ir stundas laikaziņas,tad gan sākumā, gan beigās!Tas ir vnk mauccība, manā skatījumā galēja necieņa.

Biju šodn gan rimi gan promo,vairs nebij nekādas ažio.Rimi izgrābti daži plaukti un trūkst normāls negāzētais ūdens.Pat vietējo lielbātu visu aiznesuši.Promo savukārt to ņem kādu gribi, pakaļ met.Vienīgi normāla izskata citronu hern atradīsi, kas diez tos izrijis? Mannāputru paņēmu un visu parasto ko jau parasti.Ēdīšu ar zapti,johaidī, vakar skatos, pilna māja ar visādu,neviens neēd.Atradu ledusskapī 2 neiesāktas sviesta paciņas.Zb....Rokas gan mazgāju bieži, īpaši ja kantorī.

Cita starpā,nu tak skaidrs, ka paši šķībie gan viņu uzsintezēja, gan tas viņiem paspruka un tapc jau viņi tos 2mēn pa kluso centās paši savu šmuci sagrābt.Nesanāca...

Austrija sakasījusi 4 miljardus stabilizācijai.Cenšas izolēt slēpotāju radīto.Nav brīnums, jo, ja viens bijis,tad pa vienu dienu pacēāju kabīnēs un vakarā krogos varēja sadzert kaut ar visu rajonu.Izvirtības perēklis išglā tam bij izcili piemērots un sanktantonā drošvien bij sabraukuši no visām aizdomīgajām vietām visā aizsniedzamajā apkārtnē.Toties, Innsbrukas jaunieši (kam atceltas studijas...) turpina svinēt Pavasari un ievērot Cssd noteikto 2m distanci starp ķermeņiem. Lūk kā viņi to dara, tt.com :

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt
iAuto Reģ.: 17.07.2001
1 0 Atbildēt

No pirmdienas uz otrdienu naktī slēdz visus straptaustiskos reisus no lidosta Rīga

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Tieši COVID-19 kontekstā?

Pārlasi vēlreiz manu komentāru 14.03.2020 11:11

Ja vēl joprojām nav skaidrs, ko es domāju, tad nez vai spēšu paskaidrot.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ..168
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti