Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ..169
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

lynx85 rakstīja: Njā. Varētu padomāt, ka līdz šim tauta ne rokas mazgāja, ne pakaļu slaucīja.

Diemžēl daudzi nesaprot, ka uzveikt šāda tipa problēmas ir kolektīvs darbs. Bara imunitāte. Ja viens mudaks viens pats paņem no plaukta pēdējās 5 paciņas ziepju, tad skaiti ka 4 cilvēki paliek gribot. Kas rezultātā? Viens mudaks sapircies ziepes gadam uz priekšu, bet apkārt staigā 4 cilvēki nemazgātām ķetnām. Bara imunitāte - 20%. Tas tā, prasti runājot. Un tie 4 nemazgātie to vienu mudaku ātri nolipinās, ar visām viņa ziepēm.

Kas, Tavuprāt ir bara imunitāte?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Lasi, kamēr nelabi paliek, viss ir pateikts.

Tas tā, prasti runājot.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

COVID-19 vakcīnas vēl nav. Pie tam ir dati, ka notikusi vīrusa mutācija un ir vismaz 2 apakštipi.

www.delfi.lv/news/arzemes/koronavirusa-vakcinas-izstradei-var-traucet-ta-mutesana.d?id=51956869

medicine.lv/raksti/kas-ir-kolektiva-imunitate-un-ka-ta-darbojas-stasta-specialiste

"Kolektīvā imunitāte ir sabiedrības neuzņēmība vai ierobežota uzņēmība pret konkrētām infekcijas slimībām. Tās veidošanās būtība ir pavisam vienkārša: pirmkārt, ja cilvēks ir vakcinējies, tad vispirms viņš pasargā sevi no konkrētās infekcijas slimības. Otrkārt, ja lielākā sabiedrības daļa (90 – 95%) ir vakcinēta, tātad imūna pret konkrēto infekciju, tad neinficēsies un neslimos arī atlikušie 5-10%, kas nav vakcinēti, jo būs izveidojusies kolektīvā imunitāte – specifiskas antivielas pret infekcijas ierosinātāju. Kāpēc tas ir svarīgi? Sabiedrībā ir cilvēki, kuri objektīvu iemeslu dēļ nevar vakcinēties, – kāds nepanes vakcīnas blakusproduktus, kādam ir specifiskas kontrindikācijas (citiem vārdiem - nosacījumi, pie kuriem nedrīkst lietot konkrēto vakcīnu), u.c. Vēl viens aspekts – tā kā neviena vakcīna, gluži tāpat kā neviens medikaments, nav simtprocentīgi iedarbīga, dažiem procentiem vakcinēto imunitāte pret slimību var neizveidoties. Taču ar kolektīvās imunitātes palīdzību arī šie cilvēki tiek pasargāti no saslimšanas. Kolektīvā imunitāte pasargā bērnus, kuriem vakcinācija ir liegta īslaicīgu vai absolūtu kontrindikāciju dēļ. Tāpat tā aizsargā bērnus, kuri vēl nav vakcinēti, jo nav sasnieguši vakcinācijai atbilstošo vecumu. Faktiski kolektīvā imunitāte ir visas sabiedrības kopējais mērķis."

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Vai vakcināciju kā tādu var pielietot epidēmijas (un/va p-andēmijas) laikā?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Liekas, ka nevar vis

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nav jau vakcīnas.

Tie, kas vakcinējas gripas laikā, ja paspēs tas organisms izveidot antivielas, tad dabūjot to gripu, neslimos nemaz vai slimos vieglāk. Vēl ir tāda krusteniskā imunitāte, ka tieši konkrētajam gripas tipam nav trāpīts, bet kaut kāda daļa tomēr ir www.pajautaarstam.lv/params/post/1624543/vai-vakcineties-pret-gripu

Kas būs ar COVID-19 neviens nezina.

www.independent.co.uk/news/world/americas/coronavirus-vaccine-trial-us-cdc-trump-cure-seattle-covid-19-latest-a9403671.html

sāks vakcīnas izmēģinājumus

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jebkuras ePidēmijas laikā vakcinēšanās kā tāda ir jau novēlota un riskanta.Varētu būt lielāka cerība, ja tā izstrādājamā viela izrādītos tieši jau konkrētajai ārsniecībai piemērota.Tika teikts, ka tas organismā iekļuvušais suuds inficēšanās sākumā ir vīrusveida (kam nelīdz antibiotikas), bet pēc ieperināšanās/inkubācijas perioda viņš vienā jaukā brīdi pāriet jau baktēriju formātā (kam teorētiski līdzētu gan antibiotikas, gan jebkura līdzīga pneimonijas gadījumu atvieglojoša terapija).Neparvelti saka, ka nupat konstatēts, ka kāda savulaik tam ebolas suudam domāta antiviela vismaz daļēji iedarbojoties arī uz šo te.

Tātad ar ķiplokiem ,roku mazgāšanu un 2m distanci var attālināt pašu inficēšanās faktu, bet, ja viņš jau ir kādā ķermenī reāli ielīdis, tad sākumā tur ir maldinošs pamiera periods,pēc kura prasītos jau radikāli citāda ārstēšana.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 0 Atbildēt

Tas vīruss nemainās par baktēriju, tās baktērijas uz novājināta organisma fona uzslāņojas pa virsu tam procesam un sākas bakteriāls iekaisums, ko ārstē ar antibiotikām..

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Da lab,ko nu tur tagd iesim diskutēt par formulējumiem, ja viedoklis ir principā vienāds.Ne jau runājam par kādu tur teiksmainu vīrusa pārdzimšanu un tauriņa piedzimšanu.Vīrusa ierosinātā sērga kaut kur procesa vidū izsauc bakteriālu uzbrukumu organismam.Ko nozīmētu vnk ārstēt vīrusu, tajā stadijā, kad slimnieku jau ēd nost baktērijas? Interesanti, ja slimniekam būtu apakšā nedēļu lietotu antibiotiku bāze, vai tas tiešām it neko neuzlabotu?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nav jau tā, ka tās antibiotikas būtu kaut kāda medusmaize tam organismam. Pie tam cilvēkā ir daudz visādu baktēriju, kas parastos apstākļos tur ir un netraucē, bet novājinātam organismam uzbrūk un izraisa iekaisumu. Tur jau jāzina, kura tieši ir tā baktērija, kas tam vīrusa novājinātajam organismam uzbrūk un kuras antibiotikas tai der.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Un ir jau tādas tīras vīrusu pneimonijas arī, kad nekāda baktērija tur nav.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Bara imunitāte uzrodas tikai pēc 3 nedēļām kopš nopietna (ne formāla!) sociālo kontaktu ierobežojuma- reku pat līdz LV šodien šis te pēc būtības jau sen skaidri zināmais "parazinātnieku atklājums" ir beidzooot nonācis.

Ja "šodien" sāksim ievērot 2m distanci starp ķermeņiem un izturēties atbildīgi pret visu- pirmos rezultātus redzēsim NE ĀTRĀK kā pēc trim nedēļām! Bet JA itin neko nesāksim un ja viss po-fig un/vai po/uj, nu tad ir tikai jautājums kur ko raksim un kas to darīs.Jebkurā gadījumā- nākamās 2 nedēļas redzēsim tikai to, ko esam tagad uz šodienu veiksmīgi (aizkadrā...) "sakolekcionējuši".Ģeometriskā progresija ir vecs jēdziens, loģisks un vienkārši pamatojams.Katrs ar sevi sākam, klaviatūru und durju rokturi notīram, katrs savā atejā podu un krānu nebučojam.

Kā var būt, ka kaut kāds indivīds pat vēl šodien(!!) izplata info, ka par dārgu naudu esot atlidojis ar Airb,abet lūk pie rix ielidošanas neviens viņam itin neko nav pajautājis?? Varbūt mums tur tas debiilais trīsburtu pornorādio arī šodien turpina 4x stundā raidīt rekomendāciju latviešiem šajā drūmajā brīdī aizdoties uz vilnius spā? Pag, tulinj braukšu, būs japaklausās.Visu pagājušo nedēļu, sestdienu ieskaitot(!) viņi to suudu sludināja, 4x stundā, ik stundu,zb!

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

ZB ne zb , sieva saistītā sfērā strādā (reklāmas) atkarībā no uzņēmumu, reklāmas aģentūru utml. godaprāta šie teksti mierīgi turpinās, jo nauda jau nesmird !!!

Man ZB ka mūsu dižgari-ļurinātāji nav sabiedrisko transportu sen aizlieguši, vienā busā man liekas uz 80 cilv. var pārvadāt, attiecīgi ja uz to nav ierobežojumu, tad kāda jēga par to runāt kaut ko tālāk ...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Vilnius spa nav iespējams nekādi, robežas slēgtas. Tūrismam stop. Stulbi izniekota reklāmas nauda.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Drīzāk jau ka vnk poujisms un atklātā textā necieņa pret savu klausītāju.Tāteikt, formāla ats(ūk)strādāšana- sestdien tikko kāpu ārā no auto, tas draņķis kāreiz jau 300to reizi skanēja un tikko pēc minūtes iekāpu kantorī, tā jau visos ekrānos sen jau bija valdības paziņojums.Esu realai dusmīgs- jo visu ned to suudu viņi translēja,4x stundā, ik stundu.Te visādi nezcik paziņas ir no kkurienes vai nu atlidojuši vai citādi atradušies- ko tur lieki atkārtoties,teju neviens nav ne uz lv robežas kratīts nedz kādā ielidošanā zombēts.Īpaši jau nedēļas sākumā.Tuvākajās 2ned tie poujismu rezultējošie sasniegumi mums te buus,par to šaubu nav.Itāļi reku šodn pusdienlaikā atver logus un, katliņus skandinādami, dzied Savas valsts himnu,- kamēr latvieši tik rij putraimus un cits citu apdrirš.

AD666 Reģ.: 20.12.2019
2 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Pilnīgi vienaldzīgi, dzīves ritms netiks mainīts itin nemaz. Lai raustās bailīgie.

Nu paskatīsimies

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 4 Atbildēt

Ko paskatīsimies? Nav tak nekādas jēgas raustīties. Ja saule to neņem, tad to vīrusu neizbēgami izslimos ap 70% cilvēku. Ja tagad arī nospiedīs, tad pēc tam ik pa 2 nedēļam no Āfrikas vai Indijas atkal atvedīs. Tad atkal slēgs lidostas? Jeb turēs ciet nākamos 6 gadus?

AD666 Reģ.: 20.12.2019
3 0 Atbildēt

Es par pašu teikuma saturu, ja nu Tev "neaizgāja"...

Protams Tu vari doties palaizīt centrālstacijai grīdu un tad aizbraukt pie visiem radiem, noteikti apciemo tos, kuriem ir švaki ar veselību, lai šie nemokās un pārslimo jau tagad, ko tur daudz p*sties.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Jau ietekmē, esmu gluži piesiets Latvijai...

wons Reģ.: 26.07.2017
2 0 Atbildēt

Tas pats. Piesiets Latvijai, bez iespējām izbraukt. Senie latvieši tā dzīvoja PSRS laikos. Tad arī bija robeža, taisnību sakot gan pretējā virzienā.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
2 0 Atbildēt

Bet tomēr, ar ko šis atšķiras no gripas?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 5 Atbildēt

Ar inkubacijas periodu, un to ka nav vakcīnas joprojām - tapēc arī tā ļoti raustās no tā, vai arī gluži pretēji cenšas saglabāt mazu saslimstības proci, lai pēc tam lielakam aunu baram var ietirgot vakcīnas, kaut daļai tās nekad tāpat nevajadzētu ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
5 2 Atbildēt

Kas tā par loģiku?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 4 Atbildēt

Tā izriet no dīvaini selektīvām WHO, un vietvaldību darbībām, ja parādīsi kaut vienu loģisku soli darbībās līdz šim mēģināsu paskaidrot savu loģiku ...

AD666 Reģ.: 20.12.2019
2 0 Atbildēt

WALA cik daudz esi pētijis šo vīrusu? Zini kaut ko vairāk par komplikācijām, kuras rodas pēc vīrusa izslimošanas, tajā skaitā par iespēju kļūt neauglīgiem tieši vīriešiem?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Tad kad spēsi atbildēt kapēc sabiedriskais transports ir bez ierobežojumiem, tad arī parunasim ...

AD666 Reģ.: 20.12.2019
2 2 Atbildēt

Kādēļ Tu man to vispār vaicā?

Tad šonedēļ?

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 1 Atbildēt

Nu kapēc ne tu yzdevi 2 jautajumus, kaut ieprieks teicu lai kads nosauc kaut vienu loģisku darbību no atbildīgajam institucijām, tad mēģinasu izverst savu viedokli, tas tātad nevienu neinteresēja, ta vietā nāk jautajumi ... kur man īstenībā ir pilnīgi pie kājas par komplikācijām - notiks tas kam ir jānotiek, jā vargakie mirs - normals process. Tas nenozīme ka tagad skriešu bučot visu no ITA atlidojušos, bet arī nervozi tālā stūrī netupēšu .

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

P.S. jau mēnesi atpakaļ kolēģim bija SARS tipa simptomi, pēc temperaturas noskriešanas svinejām šim dzimeni, tā ka nekurs nav teikts ka jau sen nav pārslimota tā herņa, tik neviens to nepamanīja/nepeversa uzmanibu, un šams mēdz pa pasauli dauzities gan uz JAP gan vēl visur kur un tikties ar PRC pārstāvjiem ... Bija ari man 2 dienas padulla galva un sāpošs kakls - un tad ?

AD666 Reģ.: 20.12.2019
1 1 Atbildēt

Tieši Tev uzdevu jautājumu, jo Tu šeit ļoti daudz komentē!

Nē nemīz tas jautājums nebija divdomīgs, parasts jautājums. Taču Tu man atbildi ar pretjautājumu, es neuzturos šeit tik bieži, lai spētu izlasīt visus Tavus penterus, tākā ja Tev nav ko teikt tad neaizdirs tēmu un neraksti neko.

Kas attiecas uz tiem visiem dullumiem, ikdienas pfigismu uz paaugstinātām temperatūrām utt., tad to sāksi izjust vēlāk, tūrklāt mūsdienās cilvēki vecumā ap 30 jau slimo ar dažādiem vēža paveidiem, izraisītām neauglībām utt., aizbrauc uz onkoloģijas nodaļu un pavēro kādā vecumā ir šīs iestādes "klienti", tur katrs otrais ir vecumā no 25-35 gadiem, lielākā daļa neizārstējas, jo viss taču pofig, kāda tur paaugstināta temperatūra, kādas tur sāpes utt., lai tak ir...

Ar šo visu es vēlējos norādītbuz to, ka nav nepieciešamības mētāties ar bravūrīgiem komentāriem, sak man viss pofig, ja man nekas slikys nav noticis, tad arī citiem tās ir tikai iedomas...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pieņemu tavu viedokli, bet tad paskaties uz to no citas puses, man lielu daļu dzives bijis pofig, jo esmu bijis aktīvs sportists utml. līdz ar ko var teikt ka vispirms bija rūpes par savu veselību un tikai no tā izreitošs relativs pofigisms. Ja esi dzeris hz ko, edus hz ko, nekustejies utml. gribet ja būs vesela reproduktīvā sistema pie jelkadām slimību komplikācihām ir maigi sakot wishful thinking ! T.i ja gribi tagad ko saglabt - ir sorry bet par vēlu. Bet ņem vērā - nesaky ka visiem ir iespēja veseligi dzivot un ari ka visiem cēliņsakarību ķēde ir līdziga. Un komentari nav bravūrīgi, bravurigi ir aiziet un visus ITA atlidojusos nobučot un aiziet uz preses konferenci nograbstīt visas iespejamās virsmas .... Bet ja nepatīk mans viedoklis - nelasi ...

P.S. no tiem kurus esmu sastapis sava dzive visi kuri kustas un nerij ko pagadās ir ar izcilu veselibu neskatoties pat uz to ka dažam ir ļaundabigs audzejs operēts un starots. Un pat viens supersmeketājs ar vēzi nolika karoti ap 80+.

AD666 Reģ.: 20.12.2019
1 1 Atbildēt

Nevaj tik daudz visu attiecināt uz sevi! Tad arī nebūs ikreizi "jāatsitās" ar jauniem komentāriem. Ir daudz dažādu cilvēku, es tikpat labi varu teikt, ka jebkurš cilvēks, kurš brauc ar auto kas ir lētāks par 50k ir bomzis, vai bezsmadzeņu radījums, jo nejēdz pat auto nopelnīt utt., no savas un draugu pieredzes varu teikt, ka pienāk arī tādi brīži, kad ir "jāmočī" un sportam vairs neatliek laika, un tieši tajā brīdī (stress, maz miega utt), var kaut kas noiet greizi, un pofig, ka pirmstam esi sportojis, vai bijis Porziņģa trenneris. Turklat kā tad tie Tavi supersportisti apslima, tā ka bija jāstaro un zem skaupeles jāguļas?

P.s.

Es vairāk par to, ka pietiks mētāt varoni, tad kad Tev uzdod normālu jautājumu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nekadi ne supersportisti, supersportistiem bieži ir ja ta varētu teikt "arodslimības". Bet visādi citādi - ta arī apslima pie 50 un 70 gadu robežas, dzīvot ir kaitīgi vai zinies - visi no ta mirst.

Tad par to atbildi uz tavu jautajumu, ja medicinas žurnals saka ka šis nav bīstamaks par MERS un citiem iepriekšējiem SARS uzliesmojumiem, tad atvaino, bet neredzu iemeslu šai haotiskajai darbībai no valstu valdību puses, un ja lidostā visi atlidojušie no pirmās dienas netiek parbaudīti uz virusa esamību, tad veidojas diezgan skaidra aina par to cik liels pohujs patiesība ir valsta galvām par šo ... nemaz nerunajot par to "kadu piemēru rāda paši"!

ro Reģ.: 14.06.2002
3 0 Atbildēt

Joprojām nav skaidrs ar ko atšķiras un cik bīstama var būt saslimšana taviem vecākiem vai vecvecākiem?! Kamon...varbūt pārmaiņas pēc vajadzētu iauto kādu izglītojošu sleju saistībā/ieteikumus ar covi 19?? Jo palasot te dažu labu personāžu vieglprātīgos savārstījumus tiešām rodas iespaids, ka ar inteleģenci un uztveri te problēmas..

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 4 Atbildēt

Vecīt vecāki un vecvecaki (pēdējie zem zemes) ir atsevišķa paaugstināta riska grupa, BET ne vienīgā, un nebūt ne tā daļa par kuru valstis un valdības satraucas (ja doma savadak - vari to pastastit kadam citam, man pietiek ar pesionēšanās vecuma slieksni). Nāve ir dabīgs process cik tālu tas skar manys vecakus un manu vairs nebut ne jauno un jau diezgan tizlo pakaļu, pie tā arī paliksim ... un agri vai vēl visi tur nonāksim. Mani vairāk satrauc muļķība nevis nāve.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

nu gan debīli, pēc smēķiem un alkohola smirdoši strādnieciņi darba drēbēs ar miglainiem skatieniem maximā pie kases sastapti: par spīti tam, ka uz grīdas pirms kases uzlīmētas līmlentu līnijas ik pa 2 m, un pie kases jāiet klāt tikai, kad kasieris uzaicina, iet ar savām apinīša un džoņu pudelēm pie kases bez uzaicinājuma - izliekas vai arī visticamāk, nav neko dzirdējuši vai lasījuši par jauno kārtību....nācās uzbļaut, lai lasās atpakaļ uz rindas tālo galu! kaunīgi aizvilkās... bet nu stulbeņi...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 2 Atbildēt

Kurš normāls vispar uz Kaksimu vel iet. Ko tur meklēt?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Ir pofig kurš tirgotājs, galvenais lai mazāk tautas, Mārupē tie veiča apmeklējumi pēdējās dienas lavīnveida, labāk tad Rīgas maximā, pie kam tas ka mārupieši ceļo - 100%, kamēr tantuki no Rīgas ir bīstami tikai tad ja ar sab. transu daudz pa Rīgu valkājas ...

650 Reģ.: 25.01.2017
6 1 Atbildēt

Es domāt, ka uz visa šī fona varētu strauji celties piem Med-ciema iedzīvotāju autoritāte un viņu dzīvesvietas Vērtība.Šie draudzīgi,nekur neizbrauc, cits citu labi zin, ciemā savs veikals un pat nanodegvielas uzpilde.Ideāla vieta, kur piestāt un uzlādēties ceļā pagurušiem citplanētiešiem.

Attiecīgos laikos vienmēr ir veiksmīgi darbojusies Gūstekņu apmaiņa.Vajadzētu tagad tos cilvēcīgo latvijiešu uzbarotos čehijas cirka paramāksliniekus drusciņ "pieturēt",aprīlī varēs izdevīgi iemainīt.Citādi acīmredzama viedokļu nesakritība- čehu zirgus te individuāli baro no rokas ar burkāniem,bet poļu narkobaroni latviešu rindāstāvētājiem dzeramā ūdens pudeles liek pa zemi rāpojot nakts vidū uzlasīt.

Šaubu nav, pēc 3 diennaktīm,pavadītām atklātā laukā, brangi uzlabojas gan vielumaiņa, gan higiēna, nemaz nerunājot par saaukstēšanās simptomiem.Šengenas und vienotās jurōpas cilvēktiesību idejas vienkārši gavilē.Brīnum ka vēl kāds lieks LValsts pislonis tur nav nācis pasaulē vai viņu atstājis.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 3 Atbildēt

Es eju. Gan ne tikai uz Maxima. Kur tagad (btw) strādā ļoti daudzi ex-Rimi cilvēki, kuri kardināli jau ir izmainījuši daudz procesu, attieksmes utt. Maxima - mans absolūti lielākais klients šobrīd

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Paturpinot domu,- pašlaik TG1 skatos.Itālijā šon ieradušies 300gab ķīniešu mediķu, pie kam vēl AR pacmit tonnu visu savu aprīkojumu!! No ķīnas! Ne kkur no brālīgās EUroppas! Pa ko vispār runājam.....Bergamo slīkst nelaimē, armijas mediķi jau piesaistīti.Sangiovanni ospetāļa galvenais ārsts plāta rokas, resursi izsmelti,grasās lauka vidū kaut kādu mobilo slimnīcu izvērst.Tur, starp citu, uz ielas ir ilgi gaidītais +19 jau labu laiku...Kopā jau simts mediķu saslimuši, bet daļa no tiem turpina strādāt! Pa visu valsti beidzamo 24h laikā 2900 jauni un 345....kur īsti tos liek, tas nav skaidrs, jo ceremonijas un mielasti ir neiespējami. Panikas nav, vienkarši sauss atreferējums.

Rāda Milānas metro,tas izrādās(!) pīķa stundā pārpildīts,vagoni pilni,maska labi ja katram hvz kuram, kādi tur narhen divi metri... Mantova- tur izrādās skābekli ražo. Katru(!) diennakti 70 (septiņdesmit) lielās fūrucisternas izbraucot.Piacenza- amazon izplatīšanas centra 1100 darbinieki pieteikuši streiku.Tie trūkst masku,higiēnas mezgli neatbilst,attālumus starp personām uzturēt nav nemaz tehniski un teorētiski iespējams.Parma- rāda kā polizia uzliek strāpi kādam sarkanam mazauto, acīmredzot bez pietiekoša iemesla no mājas izmucis.Parkā daži skrien,tos gan neviens neķer.Labi ģērbta jaunava kompaktā respimaskā ved kakaat savus 2gab mazsuņus,ok.Parīze, eliseja laukā neviena dzīva persona.Daži auto gan brauc. Nākamais kadrs- atveras tipa lielveikala vārti un tur gāžas iekšā apm 300 cilvēku puuuulis.Tipa, francuuži...Melni, balti, šķībi,īsi, gari, dusmīgi,izsalkuši,visādi. Protams,ka 99% ir maskās un viņi skrien ar distanci 2,69m....kaut kāds bargs itaiāno ministers atkal gāna europpasvienotības ideju.Tipa ka viss dsā iegājis,runā par moltoegoizmo un uttt.Poliju īsi parāda-prottams, Draugi, kkāda drusku rinda kkur tur ir, bet neba jau tur kur "mums" vajag un NEviena ne pusvārda par kkādu tur latviešu suudproblēmu.Štuka/pusotra galvu tur/shur, tas tak eu-mērogā ir galīgi po-uij.... ps, es neko ,vnk skopi atreferēju,panika 5%, bet cemme uz visi 95,zb....

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

kolēgis kuram iekš ITA radiniece dzīvi tāarī teica ka iziet yz ielas var ejot yz veici vai izvedot majdzivniekus pastaiga, katrā valstī savs stulbums nomāc ... Esit reāli priecīgi tie kuriem tie suņi ir ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nez vai tam ir jēga tā kā ir iespējas ka ķēde jau sen ir izšķīdusi,+ daļa jau ir zem zemes. Bet nu lai veicas ar meklējumiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt
Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Kolēģis bija aizsūtīts uz Seal Dobelē pakaļ roku līdzeklim. Teica, ka džeki noliktavā netiek galā. Par 200 pudelītēm 700€... Ar priekšapmaksu, protams.

Latvijas Ķīmijā arī darbs iet uz urrā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tikai lūk jautājums cik ilgam laikam Dobelē pietiek ķīmijas, ja atceros ne tik sena pagatne vien dalu ķīmijas veda jo Krievijas ar nelielu T5 busiņu ( vairāk nevajadzeja).

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Vakar tv24 solīja, ka nupat būs, aptiekās arī sāksies gatavošana.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Vēl pirms pāris gadiem dobelnieki stāstīja, ka viņu pilsētā ar darbu esot ļooti štruntīgi.Tā ka lai viņiem vismaz tagad "tiek".Kurš pašlaik nemīiž un godprātīgi dara savu darbu/pienākumu, tas arī vēlāk būs zirgā.Drīzāk jocīgi, ka (daudziem) līdz šim nevajadzēja itin neko,šamie pat pēc atejas rokas uzreiz bāza mutē.Bet tagad lūk visu vajag simtos.200pud pa 700e, tas ir 3,50/gab.Nu cik viens cilvēks var mēnesī izlietot? Izdzert? Paciņa prīmas reku tos pašus 3,- maksā un smēķētāji visā pasaulē krīt kā spaiņi, bet tur neviens nezkāpēc diezko nerēķina...

ps, ar vienu aci redzēju krievu ziņas, tie pagaidām tipa "joko", aka esot jauns jēdziens "infodēmija" un ka "griķi izgaist dienvidū" un tml.Domāju ka nāksies sīkāk pievērsties sazvērestības teoriju apkopošanai,jo dažas no tām tiešām sāk izskatīties diezgan interesanti.BilsG jau nezkuro dienu nogurušā izskatā notievējis kā skals savā ierastajā noplukušajā džemperīti staigā pa skatuvi, ampulu vicinādams, un sludina ja arī kādreiz/varbuut cietīšot tie 10 miljoni,tas visdrīzāk būšot dēļ baktērijām, nevis vīrusiem..

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 0 Atbildēt

Uzņēmuma vadība izvērš drošības pasākumus. Un mani novērojumi liecina par to, ka cilvēki rociņas tiešām mazgā.

Ar krieviem vispār neko nevar zināt. Ir versija, ka tur no janvāra jau ir 1500 nāves. Testus veikt ir ļoti sarežģīti (visas slimnīcas atsakās), protams ir pakazuha, "mēs savējos skrienam uz Uhaņu ar militāro lidmašīnu glābt" un tad ieslogam kaut kādā sanatorijā uz mēnesi.

Oficiāli ir ap 100 slimnieku.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

Britānijā sākusies panika pa veikaliem

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

Situācija mainās pa minūtēm, bet tā protams oficiālā statistika:

www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw

Bet vispār labs brūvējums kādam sanācis - labāks nekā Sars, cūku un putnu gripa. Neesmu konpirācijas teoriju piekritējs, bet kaut kā neticu, ka visa šitā hu**a sākās no tā, ka kaut kāds čalis Vuhaņas tirgū kādā paksī sikspārni apēda. Pārsvarā visām šīm mūsdienu globālajām infekcijām kājas aug Ķīnā.

Modano Reģ.: 25.11.2019
2 0 Atbildēt

Konspirācijas vienmēr interesanti paklausīties, tomēr, ja kāds būtu gribējis tiešām ievērojami iedragāt kādu reģionu/populāciju, tad gan jau uztaisīt kārtīgas jaudas vīrusiņu nebūtu lielas problēmas.

Šis vien tāds ~0.5% - 2% gāzējs sanācis.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

Mērķis jau nav radīt totālu haosu un izmiršanu, bet varenu ekonomisko krīzi šis var tomēr izraisīt. Bet no otras puses - visu pasaules augošo ekonomiku, milzīgo patērētāju kultūru un visādu sūdu ražošanu naudas interesēs, derēja piebremzēt gan.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tipa nezinu vai gribēji, vai netīšām sanāca, bet tā sanāk ka tēmē ka "Green Peace" tipa organizācija ir atradusi labu veidu kā glabt pasauli no cilvēka ...

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

Itālijā mirsība ir 8%, bet Ķīnā - 4%. Dienvidkorejā 1% - kāds ir viņu noslēpums?

Modano Reģ.: 25.11.2019
2 0 Atbildēt

Itālija pati par sevi ir valsts, kur ir liels veco cilvēku 60+ īpatsvars (procentuāli lielākais Eiropā laikam).

Korejā inficējās procentuāli liela daļa jaunāku cilvēku un riska grupa tika nosargāta tik daudz neinficējoties, kur atkal ~60% inficēto itāļu ir 60+ vecumā.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Atslēga visdrīzāk ir disciplīnā un pūļa vadības centralizācijā. ĶīnKorJap reģionam nezcik gadsimtus piemīt šī spēja savākties un izdzīvot.Ja bruņots naidnieks lien virsū, tie izdomā cīņas mākslu ar plikām rokām viņu atvairīt.Liberālā europa būtiski atpaliek.Kā jau vakar tas itālo ministrs ekrānā teica- pārāk daudz egoizmo.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Noslēpums ir veikto testu skaitā, tik vienkārši. Ja testē tikai tos kas nopietnā stavoklī nonāk slimnīcā tad skaitlis ir augsts, ja testē visus kà Dkorejā tad zems.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Piekrītu.

Šķietami vesels cilvēks var būt izslimojis to pat nenojaušot. Varbūt tik vien kā sajūtoties mazliet gurdenāks, kam var rast izskaidrojumu sliktākā miegā vai tamlīdzīgi.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

EZ

Panikā krist nevajag, bet, atgādini man, kurā gadā no gripas nedēļas laikā ir miruši pustūkstis cilvēku Itālijā?

..

Pagājušas 9 dienas ...Italy

Coronavirus Cases:

35,713

Deaths:

2,978

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tas protams sķiet šausmigs skaitlis ja skatas uz vienu pašu, EU videjais mirstības raditajs ir ap 10 cilvekiem uz 1000 iedzivotāju Italija atkarībā no gada bet ir bijis nokritis līdz 9 /1000. gadā. Italijā ur 60 mio iedzivotaju, tatad gada mirst ap 60mio/1000*9 = 540 tūkst. Tad izdalam ar dienu skaitu gadā un iegusim ap 1400-1500 mirušo dienā.

Tālāk katrs pats izdara secinajumus taja virziena kura grib ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Mums LV btw tas radītājs ir 15/1000.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

WALA

Bet šoreiz tā mirstība totoālas karantīnas laikā . Lai gan visticamāk šie mirušie saslima jau pirms karatīnas .

Un vēl , izskatās pagaidām visu slikto statistiku veido ziemeļi un tie nav visi 60 milj .

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es speciali nerakstiju savu viedokli, bet ko tik visu nesaprot ar totālu karantīnu, cilvēku pašizolācija daudzstavu mājas (ar kopeju ventilāciju) durvim kas pašiem javirina utml. Karantinets kugis ar lielu cilveku skaitu, kur bija drizsk nevis karantīna bet gatavs inkubators ...

Gan jau vēl.visādas "gudras" realizacijas atklasies pec tam ...

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Vispār gribētu vairāk informācijas , par attīstītajām valsīm . Kapēc tik atšķirīgi mirstības rādītāji . Itālija , Spānija un pretēji vācija ,USA ,Francija , D koreja

ro Reģ.: 14.06.2002
1 0 Atbildēt

Tikai informācijai tāteikt.. iespējams lasa kāds kurš atgriežas Larvijā/atgriezies nesen un kuram grūtības ar karantīnas noteikumu izpratni..

www.tvnet.lv/6927374/macieties-no-musu-kludam-itali-aicina-citas-valstis-uztvert-covid-19-nopietni

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 1 Atbildēt

Karantīnas ignorētājus - aiz restēm! Idioti!

Arī vairāk piederu pie tiem, kuri ļautu visam ritēt dabisku gaitu. Izslimosim visi, diemžēl šo mākslīgi aizslēgt vai ierobežot nebūs reāli. Tikai nogalināt valsts ekonomiku pilnībā, kas ir neprāts. Pirms pāris nedēļām bija liels darbaroku trūkums, pat vairāk - daļa uzņēmumu lūkoja labākos speciālistus pārvilināt, piedaloties vairāksolīšanā. Kas šobrīd? Draud ahūnais bezdarbs, ja viss ieilgs. Un algu mazāksolīšana, kad strādās tie, kuri būs gatavi uz vēl mazāku atalgojumu. Zvizģec

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 0 Atbildēt

Dabiskā gaita būtu pārslogota veselības sistēma un mirstība no arstējamām slimībām.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ja iauto - jā, diemžēl jaunu auto tirgotāji būs vieni no pirmajiem, kuriem drīz iestāsies liels KRAHS. Neviens veseli domājošs cilvēks šobrīd neriskēs ar jauna auto iegādi, pat nebūtiski, uzreiz vai līzingā. Viss ir tik neparedzami...

ak Reģ.: 13.01.2003
1 1 Atbildēt

Kādu brīdi jaunus, dārgus draņķus neparažos, nekas traks. Puse Latvijas kā brauca ar saviem 15-gadīgajiem auto, tā arī mierīgi pabrauks vēl pāris gadus. Nedaudz uztrauksies tikai tie, kuri katru gadu grib jaunu. Varbūt skan nedaudz sarkastiski, bet patiesība, tikai no citas puses. Varbūt notiks arī labas pārmaiņas, pēc krīzes atkal sāks ražot uzticamākus, un ilgspēlējošākus, ar sakarīgām apkopēm, auto

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
3 4 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Es eju. Gan ne tikai uz Maxima. Kur tagad (btw) strādā ļoti daudzi ex-Rimi cilvēki, kuri kardināli jau ir izmainījuši daudz procesu, attieksmes utt. Maxima - mans absolūti lielākais klients šobrīd

mam pilnīgi pajāt, kuŗš un k'klients tur strādā, man no cloaka maxima metas alerģiskas pumpas. Pie baigā bada retu reizi tur ieeju (nu, reizi gadā) un kā riebies man tur ir gan sortiments, gan kontingents, tā turpina riebties.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Līdzsvaram derētu ieturēties starp sazvērestībām un realitāti. Uzskaites dati no austriešu Tiroles.Te to vēsturi vairākkārt esmu pierakstījis- kad marta sākumā laikam bija 4gab, kad pirms nedēļas 16 un utt.Tagad šopēcpusdien ir 501.Visi 279 šī apgabala ciemi ir totalizēti.Avots- tt.com ,tāds ļoti cilvēcīgs portāls.Par stāvokli otrpus kalna savukārt uzskatāmākais apkopojums ir iekš tg24.sky.it ,tur pa šodienu 427- , laikam ka tagad ir apsteigta pati izcelsmes valsts...Pētījumi gan liecinot, ka/ja vairāk īsti nav kam saslimt, tad nosprāgst pati tā parādība kā tāda.Iespējams, ka diezgan pareizi, ka mums kādi nokavējušie jau nedēļu brauc.Ja nav iepēju cīnīties tehniski, nu tad vismaz teorētiski.Mūsu romantika šobrīd ir kkur pie kaltenes.Uz ņoijorku savukārt pašlaik peld 2gab jūes nāvī hospitāļi, mersī un komfort, viens laikam ap 1200 un otrs ap 2000 vietām.Interesanti,ka tie grasoties ārstēt nevis vīrusu, bet gan slimnīcu pacientus ar citām nopietni neatliekamām kaitēm.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Principā atkarība no skaita, bet iezpējams ka izolējot riska grupas, nevis virusa izplatību - rezultāts bus labāks. Jo nu CoV19 katantīna uz kuģa pareizi būtu jasauc par CoV19 inkubatoru.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

eu, kamēr vismaz daži runātāji spēj parunāties- abet kur ?(?) diez mums ir palikusi citkārt mutīgā un drosmīgā Grieta ?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Viņai iespejams pašizolacija/karantīna, bet vispār vai tiešam tas ir tik intersanti ? Jeb tas no serijas CoV19 zinas jau ir lidz kaklam ...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pag,nu kā ta tā,vispārzināmā procesa klusajā iesākumā tik Daudz garu runu un akciju, bet te pēkšņi čušss.Pazuda gluži kā 8tā marta lidaparāts virs dienvidjūras.

arba Reģ.: 16.12.2002
3 0 Atbildēt

The Italian National Health Institute ISS has published a new report on test-positive deaths:

The median age is 80.5 years (79.5 for men, 83.7 for women).10% of the deceased was over 90 years old; 90% of the deceased was over 70 years old.At most 0.8% of the deceased had no pre-existing chronic illnesses.Approximately 75% of the deceased had two or more pre-existing conditions, 50% had three more pre-existing conditions, in particular heart disease, diabetes and cancer.

Izolejiet savus vecos !!!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ..169
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti