Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
1.. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ..169
650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Ārsts, kurš palīdzēja uzvarēt bakas....Epidemiologist Larry Brilliant, who warned of pandemic in 2006, nupat 03.19.2020 02:47 PM....says:::

How will we know when we’re through this?

The world is not going to begin to look normal until three things have happened. One, we figure out whether the distribution of this virus looks like an iceberg, which is one-seventh above the water, or a pyramid, where we see everything. If we're only seeing right now one-seventh of the actual disease because we're not testing enough, and we're just blind to it, then we're in a world of hurt. Two, we have a treatment that works, a vaccine or antiviral. And three, maybe most important, we begin to see large numbers of people—in particular nurses, home health care providers, doctors, policemen, firemen, and teachers who have had the disease—are immune, and we have tested them to know that they are not infectious any longer. And we have a system that identifies them, either a concert wristband or a card with their photograph and some kind of a stamp on it. Then we can be comfortable sending our children back to school, because we know the teacher is not infectious.......

-tagad neko, bet/varbūt pret rudeni maskas kļūs mazāk populāras, tās pamazām nomainīsim uz žetoniem un aprocēm?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Cita starpā šodien biedzot dzirdu ka ir sākusi sapratigak pieiet lietai ,- no kuga nokapusos sagaida atbilstosi, un par partiku utml. ar cik saprotu parupejas, lai samie yz lielveikalu neskrien. Kāds ir ar galvu piegajis lietai par tautiesu "reemigracijy"...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu ja, akurāt pēc 22:09 ir pamaz laika,lai uzspētu.Cerams, ka zvejniekciemu un kaušļupilsētas virzienos naktssatiksme noritēs Bez apstājas un pienācīgā ātrumā,kurš būtu max tuvu "Mūsu valstī atļautajam".

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

www.mammamuntetiem.lv/articles/46527/luk-ko-koronaviruss-spej-nodarit-cilveka-kermenim/

Plaušas:

Vairumam pacientu koronavīruss sākas un beidzas plaušās, jo līdzīgi kā gripa, arī šī ir elpceļu saslimšana. Pacientiem parasti sākas drudzis un klepus, kas var pāraugt pneimonijā. Pēc SARS uzliesmojuma Pasaules veselības organizācija ziņoja, ka slimība plaušām uzbruka trīs fāzēs – 1. vīrusa replikācija, 2. imūnā hiperreaktivitāte, 3. plaušu iznīcināšana. Ne visi pacienti izgāja cauri visām trīs fāzēm, patiesībā tikai 25% pacientu piedzīvoja plaušu mazspēju Tikmēr “COVID-19” gadījumā 80% inficēto piedzīvo salīdzinoši vājus simptomus, tikai 20% ir pakļauti smagiem un kritiskiem saslimšanas gadījumiem.

Infekcijas pirmajās dienās vīruss strauji iekļūst plaušu šūnās, tālāk var attīstīties pneimonija, ko pavada tādi simptomi, kā elpas trūkums. Tas ir brīdis, kad pieslēdzas imūnsistēma. Lai pasargātu pārējo ķermeni no vīrusa infekcijas, cilvēka imūnā sistēma cenšas ar to cīnīties. Pareizi strādājot, iekaisuma process organismā tiek stingri kontrolēts un norobežots, bet dažreiz imūnā sistēma apjūk, un sāk iznīcināt ne tikai slimos, bet arī veselos audus, tāpēc var rasties vēl lielāks kaitējums un pneimonija saasinās, stāsta Merilendas Universitātes Medicīnas skolas asociētais profesors Metjū Frīmens.

Trešajā slimības fāzē turpina veidoties plaušu bojājumi, kas var izraisīt plaušu mazspēju. Pat ja nāve neiestājas, dažiem pacientiem turpmāk jāsadzīvo ar paliekošiem plaušu bojājumiem.

Asinsrite:

2014. gadā veikts pētījums pierādīja, ka 92% pacientu, kuri sirga ar MERS, izjuta vismaz vienu slimības simptomu ārpus elpošanas orgānu sistēmas. Paaugstināts aknu enzīmu līmenis, samazināts balto asins šūnu un trombocītu skaits, zems asinsspiediens. Retākos gadījumos pacienti piedzīvojuši nieru mazspēju vai sirds apstāšanos. Taču tā nebūt nav zīme, ka vīruss izplatās visā ķermenī, uzsver Kolumbijas universitātes asociētā profesore, virusoloģe Andžela Rasmusena. Viņa skaidro, ka izplatīšanās veselajos audos var notikt citokīnu atbrīvošanās sindroma gadījumā (potenciāli dzīvībai bīstams stāvoklis, kas var izraisīt drudzi, vemšanu, elpas trūkumu, sāpes un pazeminātu asinsspiedienu) un trombocītu, hemoglobīna vai balto asins šūnu, tostarp neitrofilo leikocītu un limfocītu, līmeņa samazināšanos.).

Aknas:

Kad koronavīruss nonāk plaušās, bieži vien bojājumiem pakļautas ir arī aknas. SARS, MERS un COVID-19 gadījumā ārsti novērojuši vieglas pakāpes aknu traucējumus, taču atsevišķos gadījumos pacienti piedzīvo smagus bojājumus, kas var novest pie aknu mazspējas. “Kad vīruss nonāk asinsritē, tas spēj sasniegt jebkuru ķermeņa daļu. Aknas ir ļoti vaskulārs orgāns (bagātīgi apasiņots orgāns), tāpēc kornavīrusam ir ļoti viegli tām piekļūt,” stāsta pētnieki. Taču arī te jāņem vērā, ka, visticamāk, lielākām briesmām pakļauti tieši tie, kas jau sirgst ar kādu hronisku saslimšanu.

Nieres:

Jā, diemžēl, arī nieres var tikt iesaistītas procesā. Pētījumi pierādījuši, ka 6% SARS pacientu un nepilnai ceturtdaļai MERS pacientu konstatētas akūtas nieru problēmas. Pētnieki uzsver, ka jaunais koronavīrus “COVID-19” darbojas līdzīgi. Tā var būt samērā netipiska slimības pazīme, taču nāvējoša. 91,7% SARS pacientu ar akūtiem nieru darbības traucējumiem nomira, liecina 2005. gadā veikts pētījums.

Zinātnieki gan vēl īsti nezina, kāpēc dažiem pacientiem rodas komplikācijas ārpus plaušām, bet citiem nē, taču tas varētu būt saistīts ar cilvēka veselības pamatstāvokli, proti, vai pacients jau sirgst ar kādu hronisku slimību, vai ir pilnīgi vesels.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Ok turpinam dokumentēt svarīgākos vēstures Faktus:

Updats, 21:07 GMT, March 19, 2020 : The world's fastest supercomputer identified chemicals that could stop coronavirus from spreading, a crucial step toward a vaccine...

Up... 21:31 GMT, March 19, 2020 : Just wait for Trump to demand that China pay for the pandemic...

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

Vot šitas būtu interesanti - no ķīnas piedzīt kompensāciju par vīrusa izlaišanu pasaulē, mums arī kādus pāris miljardus vajag atmaksāt

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Pietiktu ar kritiskāku attieksmi pret visu, kas nāk no Ķīnas vispār.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Intersanti uz ko to attiecini, jo bez ĶTR elektronikā ir ļoti maz kurš darbojas ...

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 5 Atbildēt

Noskatieties šo:

www.youtube.com/watch?v=NOvBcNf0t2w

Nesaku, ka tā ir patiesība un ka viss ir tā kā tur pateikts, bet ir vērts aizdomāties. Viens gan ir skaidrs - vīruss ir mākslīgi radīts un neradās kaut kā mistiski tirgū kādam cilvēkam apēdot sikspārņa gaļu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Lūk par šo gan nav ko aizdomāties, ja kads doma ka par valsts +/- kaut kadu slepenu objektu kads Ķīna uzzinas, tad jus slikti pārzinat tadus režimus, par piemēru varat ņemt Černobiļas AES, cik cilveku bez aizsarglidzekļiem tur sadzina dēļ tā ka negribeja info atklāt ...Un Ķīnas režīms nav yz sabrykšanas robežas, tā ka daudz ticamāk ka labaratorija ir pavisam kur citur nekā tev stāsta. Tas ka tāda eksistē - noteikti, iespejams ka pat tikai civiliem nolūkiem, bet arī lai no turienes nejauši izkļūtu vīruss, būtu izcili idioti darbā jāpieņem ...

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 3 Atbildēt

Nu ok, varbūt viss nav tā, bet gribi teikt, ka normāls, izglītots cilvēks tic, ka šādas klases vīruss rodas ne no kā?? Un visi esam cilvēki - visi kļūdās. Pat visādās superiestādēs strādājošie ar superaugstām prasībām. Par Ķīnu man nav ne mazāko šaubu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kā ir, visticamāk nekad neuzzināsim. To, ka šāds vīruss var rasties dabīgā ceļā (ja par dabīgu uzskata Ķīnas slapjo tirgu, kas šāda procesa - nēsātāja sugu maiņas, varbūtību eskalē neaprēķināmu skaitu reižu) nav iemesla apstrīdēt. Un tas ne apliecina, ne apgāž iespējamību, ka vīruss ir radīts laboratorijā.

Tas, kas ir acīmredzams un mākslīgi radīts - saceltās panikas mērogs un eksperimenti ar sabiedrības ierobežojumiem. Un šajā jomā atkal katrs pats var vērtēt - muļķība vai mērķtiecīga rīcība.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Ķīnas tirgi un ēšanas paradumi katru sezonu ražo vīrusus. Dažreiz veiksmīgus, dažreiz ne visai. Bet šis fakts jau ļoti sen ir zināms infektoloģijai

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Būt/gadities protams var vis kaut kas, bet nejauši ..., tad visa pasaule uzzina Ķīnas slepenas laboratorijas vietu, sintizets vīruss kurš tik labi iedzīvojas dabiskā vidē, un viruss kuru sintizejot labaratorija nav parupējusies par "antivirusu" ...

Man tas īsti logiski neliekas kopā, bet nu kas es esmu lai spriestu par tādām "lielām lietām" ...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Sintizētu vīrusu var atpazīt, jo būtu redzami sekvences fragmenti kas mainīti.

Tas lidzīgi kā var atpazīt sadzejotus datus dēļ šī likuma - en.m.wikipedia.org/wiki/Benford's_law

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Atkārtošos, aizej atejā kādu fragmentu sinizētā papīra ieēd, kamēr tev vel ir ši jaukā iespēja;)

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Uzliec follija cepurīti 5G par daudz jau apstarojies.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jautājums no kura brīža un kurā stadijā sazvērestības teoriju izskatīšana robežojas ar daudzmaz ticamu faktu apkopojumu un kurā brīdī privātas ne-amatpersonas spriedelējumi būtu uzskatāmi par kādu musināšanu vai aicināšanu.Sarunu brīvība privātpersonu starpā,(manuprāt,pagaidām..) nav atcelta.Burtiski beidzamajās dienās šur tur ir publicēti spriedelējumi par to, ka tie tur huanieši reāli nespēj atbildēt uz pāris itin vienkāršiem jaut...Un iepriekšējas "suuds" arī paspruka tieši tur.Bezprecedenta sakritība.Šoreiz kā nulles pacients steigā tikusi nosaukta persona,kas tieši Tur strādāja.Privātpētnieki un/vai žurnālisti to identificēja.Tāpat arī tikap nejauši izrādās, ka tas gudrais kantoris tur rosās jau kopš 50tajiem...- izsalkusī Persona izgāja, tāteikt,no režīmteritorijas, nekavējoties turpat tirgū iegādājās batu,uz vietas to apēda un viss tirgus apdrirsās. Jā.Un 15-17jā gadā tieši tur (un nekur ne citur..) arī kādam sagadījās kaut/ko uzsintezēt.Ja cilvēkam kaut kas sanāk, viņš taču vnk to ieliek atvilknē un vairāk neko negrib.Jā.Tur tas suuds var iztecināt no sevis derīguma termiņu un lekni uzmutēt.Gluži kā pārrauta slieka- nejauši pats sev pievienojot dažus specifiskus posmus,kuri tagad kvaziskopā visai jocīgi izskatās.Ok.Cerams ka Ķāds tiešām par to "samaksās".Kaut gan nav skaidrs cik un kam un/vai tas tagad ko diži izmainīs uz labo pusi.

Parunājot par itālijas mūsdienu vēsturi.Kā zinam ,tur ieviesa eur pāris gadus ātrāk, nekā pie mums.Toreizējajos Lvlatos rēkinot,100k liras bija ap 33Ls, bet 1e bija .7028Ls.Tāteikt, 1:2.Bet jau burtiski pēc pusgada izrādījās, ka pilnie lielveikala rati ar vidējā it-loha pirkumiem neseno 100k liru vietā maksā 100e...Sākās kurnēšana,kam pēc pāris g sekoja lētu darbinieku ieplūdums no tikko pievienotajiem eu subjektiem,kas viss kopā rezultējās vispārzināmajā 08-09g krīzē.Kāreiz tieši ap TO laiku šajā valstī uzradās pirmie viesi no pusotra miljarda varenās austrumvalsts.Shēma sen zināmā- šonedēļ klusi pa 1-2, bet jau nākammēnes klāt arī radi un draugi.Viņu valstī tālredzīgas labi situētas personas tiem labprāt piešķira cēlajam mērķim domātus līdzekļus.Lai iebraucēji varētu,tāteikt, apgūties svešajā teritorijā. Nopirkt kādu bāru,frizētavu, sīklietu darbnīcu,šūšanas fabriciņu uttt.Ja izlepušais itāļu frizieris prasīja 40-50e, tad šitie bij labprāt gatavi pakalpot pa 10-12e.Šādu dāvanu izmantot steidza ne tikai ka citi/līdzīgi iebraucēji, bet arī paši itāļi.Rezultātā ir iegūta "valsts valstī" un(!) joprojām turpinās gan līdzekļu gan personāla pieplūde no šīs te laipnās aizjūras teritorijas.Viņi izpērk Visu un Jebkur, neskaitot ka paši savas personiskās akcijas par krīzes cenu...

20.marts,12:30 pēc LVL laika- speciale TG1...Milano 624 jauni slimnieki 24h,Bergamo brauc armijas mašīnu kolonna ved prom aizgājējus,jo tos vairs nav kur...Tirguslaukumā izvērš mobilo slimnīcu.Nelielās partijās turpina ierasties ķīnas medpersonāls, rīt gaida 65 kubiešu ārstus, kam pieredze ar ebolu.Veronā totāls aktivitāšu aizliegums un ierobežota pat suņu pastaiga- ne tālāk pa 400m no mājas un pa taisnāko ceļu...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Corona ieradusies arī Āfrikā apnews.com/9634f62c20a5926b4ad94f5d301b1c5c

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Vakardien Itālijā plus 427 nāves , šodienas dati o . Cerams nekļūdos , vai nu galīgā informācija būs vēlu vakarā .

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

rudens68 rakstīja: Vakardien Itālijā plus 427 nāves , šodienas dati o . Cerams nekļūdos , vai nu galīgā informācija būs vēlu vakarā .

Diemžēl 627 . Datus atjaunoja .....

arba Reģ.: 16.12.2002
3 0 Atbildēt

Mani parsteidz nevis tas, ka sads agresivs virus ir radies, bet gan tas, ka 100 gadus tada nebija !

Virusi veidojas parveidojas iznikst un atkal veidojas !

Pirms 100 gadiem bija super gripas viruss , sogad sis

Interesanti, kurs vareja uzsintezet pirms 100 gadiem ?

Toreiz vispar nebija zinams, kas ir viruss

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tas liecina par cikliskumu. 100 gadi laikam ir laiks kurā zūd kolektivā imunitāte. Mēris arī gāja pāri vairākas reizes. Holera arī.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Uzkopšana ik pa laikam taču ir jāveic jebkur.Daži pašlaik uztraucas, ka īsto cilvēku palicis vairs tikai ap 40%, pārējie starp mums esmot bioroboti;).Šis c19 kāreiz esot veltīts viņiem,tāpēc valstu vadības nupat esot gluži vai konkursā piedalījušās, lai katra savai teritorijai piesaistītu pēc iesp lielāku tīrīšanas līdzekļa devu....Es ja būtu fantasts, pirms atvērt muti un 08tajā gadā rakstīt grāmatu, 1kārt smalki izpētītu "kolēģu" viedokļus.Abstraktas ciparu kombinācijas arī varētu piedomāt.Bet kā var to nākotni 15gadus iepriekš precīzi UZZĪMĒT,pat sejas vaibstus un visu karikatūrisko būtību ieskaitot? Pat ja ņemt otrādi, ka šodienas notikumi veidoti,tīšām skatoties uz agrāk uzzīmēto un uzrakstīto (skat pusminūti, sākot no 0:38):

! pašlaik 3x cenšos pievienot konkrētu video, bet tā vietā te ietiepīgi pievienojas kāds Cits jūtuba materiāls,zb jau .. www.youtube.com/watch?v=GX2T5IZuEkQ

Un šis arī tāds jocīgs (vakardienas raksts)..: vz.ru/world/2020/3/19/1029542.html

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Par tam sejām un braukšanu ar eskalatoru bija Trampa prikols par Simpson tēmu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jā, bet piem šitais rakstzīmju entuziastu prikols sāk izskatīties vēl jo interesantāk (gan ilgi gari jāklausās): www.bitchute.com/video/cBlvcVDWuFEt/ -laikam nāksies pamazām "atcerēties",ko katrs darījām 79jā, un kas tur notika tālāk...

2020 janvārī T nosita S,kuru viņa līdzagaitnieki nosolījās bargi atriebt.Nosistajam nupat 3/11 bij dzimšanasdiena. Kāreiz šajā datumā mums uzradās WHO paziņojums.Skaties ka tik vēl ne kāds ceturtais aizkadra faktors- jo ar reliģijas iejaukšanu nav joki.Turklāt, ir zināms, ka T ļoti dedzīgi (ar nieka 50,- ,,,!!) gatavs atbalstīt kādas mistiskas būves tapšanu kkur tur tālu austrumos.

Jautājums, vai viņš kādam jūtas "parādā", vai arī viņam par piedalīšanos piekritīs kāds bonuss.Runā, ka (ja būve tiešām tiks uzcelta) varbūt T būs tiesīgs iecelt tur kādu sev tīkamu "pārvaldnieku".Vēl nianse,ka (šoreiz) "pārvaldnieka" ierašanās tiek atzīmēta kā nepiekritēju sodīšanas akts.Par ko nepiekritēji loģiski ka būs nemierā un nepiekritīs- jo viņiem taču ir "sava" sen pamatota versija par pārvaldnieka izvēli...Turklāt, plānotā būve teorētiski atrodas triju nesamierināmu ideju krustpunktā- gluži kā ja medusciema/kekavas/baložu rajonā tagad ierastos salacgrīvas ostas priekšnieks un paziņotu, ka viņš tur viņiem uzbūvēs satiksmes brīnummezglu...

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
3 1 Atbildēt

ko tu tur pīpē, es arī gribu!

PN - neko nesapratu

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 1 Atbildēt

Ar 650 tā ir, lēkmju laikā iestājas verbālā caureja kuru nav iespējams iztulkot. Bieži pa starpu tiek vēl iepītas problēmas dzimumdzīvē.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Turpmāk, pirdaras, pie Katra tava komentāra būs manējais.Ar meeslu ptikai pa meeslam, to es tev jau vairķkkārt esmu sacījis iepriekš.Ievēro, ka es neko nesludināju un ne uz ko neaicināju, vienkārši tavas smadzenes mēģināju notestēt.Sorrī, esmu kļūdīies.Aizej tualetes papīru paēd,kamēr nav otrreizējais jālieto.Tfu...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Dibens joprojām sāp?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

tas bija specveltīts tiem, kuri spējīgi kaut/ko saprast vismaz attālināti un ārpus jūtūpa vides

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 0 Atbildēt

Visreālākais no visiem izskatās Pēteris Apinis savā garajā Fb postā. Iesaku izlasīt un beigt raustīties.

Pasaules Ārstu asociācijas (World Medical Assottiation – WMA) žurnāla „World Medical Journal” un Latvijas Ārstu biedrības žurnāla „Latvijas Ārsts” galvenā redaktora, ārsta Pētera Apiņa ieteikumi pacientiem:

COVID 19 EPIDĒMIJA BŪS. VAIRUMS SASLIMSIM.

JŪSU UZDEVUMS – PĀRSLIMOT IESPĒJAMI VIEGLĀ FORMĀ. JUMS TAS IR IESPĒJAMS❗️❗️❗️

Pasaules vadošie epidemiologi un infektologi ir atzinuši, ka SARS 2 vīrusa izplatīšanos ir praktiski neiespējami apstādināt.????

Vismaz 2/3 no zemeslodes vieglākā vai smagākā formā (vai varbūt vispār bez simptomiem) pārslimos Covid 19. Visiem lasītājiem es lūdzu saprast, ka karantīnas pasākumi pagarina epidēmiju, atslogo slimnīcu darbu, ļauj koncentrēties uz smagākiem slimniekiem, bet tie neatceļ pandēmiju.

Ar lielāko varbūtību jums nāksies ar SARS 2 vīrusu saskarties. Koronavīrusa izraisītā Covid 19 slimība nenozīmē nāvi. Katrs, kas ir nolēmis izārstēties no šīs slimības izārstēsies. Katrs, kas rūpēsies par savu veselību, pārslimos šo kaiti iespējami viegli. Ne Saeima, ne valdība nepalīdzēs ar saviem lēmumiem, neiedos brīnumzāles un neatnesīs brīnumvakcīnu. Katrs sev var palīdzēt izvairīties no slimības.

Jums prese un mediji katru dienu apgalvo, ka simtiem cilvēku Latvijā vai Eiropā ir saslimuši ar Covid 19. Tie ir ziņu virsraksti, ar ko manipulē globālā žurnālistika. Vismaz šobrīd Latvijā smagu Covid 19 pacientu nav. Diemžēl man jāatzīst, ka tādi būs.

Katru dienu par SARS 2 vīrusu mēs uzzinām vairāk un vairāk, mūsu iespējas palīdzēt smagiem slimniekiem uzlabojas. Katru dienu nedaudz mainās mūsu uzstādījumi, līdz ar to – nedaudz mainās mani ieteikumi.

Koronavīruss nenozīmē pārtraukt ārstēt citas slimības. Katru dienu Latvijā no insulta, infarkta, vēža, diabēta, traumām, hroniskām sirds, asinsvadu, plaušu, neiru un aknu slimībām nomirst aptuveni 100 cilvēku. No koronavīrusa infekcijas Latvijā vēl nav nomiris neviens. Arī tad, ja mums pāri ietu Itālijai līdzīga epidēmija, citas slimības katra dzīvībai un veselībai ir daudz bīstamākas. Bīstami ir neārstēt hroniskas slimības, bīstami ir neklausīt ārstu ieteikumiem, bīstami ir aizmirst par ikgadējo vakcināciju bērniem un pieaugušajiem.

Atcerieties – koronavīruss atnāks un aizies. Mēs šeit paliksim ar novājinātu ekonomiku, bažām par nākotni un visām iepriekšējām slimībām. Jebkura valsts tērēta naudas summa, kas ieguldīta vēža ārstēšanai, glābj vairāk dzīvību nekā tā pati summa koronavīrusa epidemioloģijā. Un tomēr es ar milzīgu cieņu izturos pret Veselības ministrijas, SPKC, NMPD un Latvijas mediķu paveikto un precīzo, gudro un viedo rīcību.

Mums katram jābūt gatavam sastapties ar vīrusu, pārslimot to iespējami vieglā formā un atgriezties labākā pasaulē bez haosa, sasprindzinājuma, bailēm un vēlmes nopelnīt uz citu cilvēku veselības rēķina.

‼️Lūdzu Jūs izlasīt un iegaumēt šos desmit punktus:‼️

1. Ārstēt savas hroniskās slimības, lai koronavīruss jūs nepārsteidz slimības gultā.????

Svarīgākais uzdevums visiem tiem, kam ir hroniskas slimības, ir – tās ārstēt: precīzi ievērot ārsta norādījumus gan par režīmu, gan diētu, gan precīzi lietot visas nozīmētās zāles. „Zāles nedarbojas pacientiem, kas tās nelieto” – teica bijušais ASV Veselības ministrs (Surgeon General of the United States) Čarlzs Evrets Kūps (C. Everett Koop, MD.). Koronovīruss apdraud to cilvēku dzīvību, kas nepietiekami stabilizē savu cukura diabētu, neārstē savu astmu, hronisku obstruktīvu plaušu slimību vai sirds mazspēju. Jūs nedrīkstiet būt nelīdzestīgs ārstēšanai. Vīrusa epidēmijas laikā ļoti bīstama ir nelīdzestība vai pacienta atteikšanās ievērot režīmu, dzīves veidu, zāļu lietošanas devas un laikus. Nepieciešams aiziet pie sava ģimenes ārsta vai sava speciālista (endokrinologa, kardiologa, gastroenterologa) pirms sastapšanās ar vīrusu. Ja jums ir 2. tipa cukura diabēts – jālieto ārsta nozīmētos medikamentus. Jālieto ārsta nozīmētos medikamentus pret paaugstinātu asinsspiedienu;

2. Staigāt, skriet, braukt ar velosipēdu svaigā gaisā katru dienu.????‍♂️

Tikai katra paša netiešā imunitāte ļaus viegli pārslimot Covid 19. Netiešo imunitāti visvairāk veicina kustības un sports, labs uzturs un atrašanās svaigā gaisā. Jums ir jāatrod iespēja katru dienu nonākt mežā vai jūras krastā, iet, nūjot, skriet vai braukt ar velosipēdu vismaz vienu stundu. Tas, kas katru dienu skries vai ātri soļos ar vai bez nūjām stundu svaigā gaisā, tas no koronavīrusa nemirs un smagi no kronavīrusa necietīs. Neviens valdības karantīnas pasākums nav tik efektīvs kā ātra kustība svaigā gaisā;

3. Vingrot un veikt elpošanas vingrinājumus katru stundu kaut īsu brīdi.⏱

Nāksies vingrot un vingrināt krūšukurvi katru dienu vairākkārt. Koronavīruss mēdz iemājot tieši elpceļu epitēlijšūnās vai alveolārajās šūnās. Vislabāk vīruss jūtas tur, kur gaisa plūsma maza – plaušu augšējos segmentos plecos un lejas segmentos pie diafragmas. Mazāk elpošanā nodarbinātajos plaušu segmentos dzīvo dažādas baktērijas, kas vīrusa izraisīto slimību ātri var pārvērst bakteriālā pneimonijā un sepsē. Šīs baktēriju krātuves ir jāventilē ar pareiziem elpošanas vingrinājumiem. Jebkurš rehabilitologs vai fizioterapeits var parādīt vingrinājumus – kā šajos segmentos uzlabot elpošanu. Pareiza diafragmāla dziedāšana ventilē plaušas. Laba būtu attālināta sadziedāšanās.

????Pirmdien, 23. martā plkst. 11.30 televīzijas tiešraidē TV24 kopā ar fizioterapeitu Raivi Aršauski rādīsim vingrinājumus plaušu veselībai.????️‍♂️

Gluži tāpat kā ventilēt plaušas, vajag ventilēt dzīvojamās un darba telpas. Cilvēkiem ar hroniskām slimībām un gados veciem pacientiem vajag izsvērt nepieciešamību vakcinēties ar pneimokoku vakcīnu. To plaušu karsoni, ar ko var nomirt, izraisa pneimokoki, kas jau atrodas mūsu elpceļos, bet var inficēt vīrusu skartās šūnas. Samazinot pneimokoka iespējas, samazinās iespējas vīrusa pneimonijai pārvērsties jauktā pneimonijā un sepsē. Lēmumam – veciem un hroniskiem pacientiem vakcinēties ar pneimokoku vakcīnu vai ne, jāpaliek katra ģimenes ārsta ziņā;

4. Neklepot, nešķaudīt, nebļaut (arī nedziedāt) virsū citiem.????

Turēties 2 metru attālumā. Cieši nekomunicēt ar svešu cilvēku ilgāk par 10 minūtēm. Iespēju iegūt SARS CoV 2 vīrusu nosaka sarunas vai kontakta laiks ar inficēto personu, kā arī attālums no šīs inficētās personas. Slimību kontroles un profilakses centrs iesaka atrasties no cita cilvēka 2 metru attālumā, lietot brilles, lietot cimdus. Klausiet Veselības ministrijas un SPKC ieteikumus – šos ieteikumus radījuši Latvijas un pasaules viedākie zinātnieki. Tātad – sarunājieties ar citiem attālināti, vislabāk 2 metru attālumā. Atcerēties, ka koronavīrusu var pārnēsāt ne tikai ar gaisa pilieniem, atrodoties viens otram tuvāk par 2 metriem, bet arī bučojoties un seksa laikā.

Izvairīties no tiešas komunikācijas ar citu (svešu) cilvēku, kas ilgāka par 10 minūtēm. Mēģināt izvairīties no sabiedriskā transporta un iepirkšanās aktivitātēm, kas pārsniedz šīs 10 minūtes;

5. Profilakses un ārstēšanas ieteikumus gūstiet no SPKC mājaslapas, no pazīstamiem ārstiem, infektologiem, epidemiologiem.????‍⚕️????‍⚕️

Droši uzticēties visam, ko saka profesors Uga Dumpis, profesore Ludmila Vīksna un epidemiologs Jurijs Perevožčikovs. Neticiet brīnumlīdzekļu, pretvīrusu vitamīnu un uzturbagātinātāju reklāmām! Uzturā lietojiet iespējami daudz fitoncīdus saturošus augu produktus – ķiplokus, lokus, salātus, spinātus, kāpostus utt. Nevaru noliegt ieteikumus lietot egļu jaunos dzimumus kā vitamīnu avotu;

6. Alkoholu nelietot vai minimizēt līdz 1 devai dienā.????

Neticiet ieteikumiem lietot alkoholu kā zāles pret vīrusu! Alkohols atver vīrusam elpceļu vārtus, jo nomāc organisma aizsardzību. Kā vīrusam nāvējošs dezinfekcijas līdzeklis ārīgi ir lietojams spirta šķīdums, kas ir vismaz 60 grādus stiprs. Ja esat iegādājies šāda stipruma alkoholisko dzērienu, lejiet to uz salvetes un tīriet ar to rokas un virsmas;

7. Nesmēķējiet! Kombinācija – koronavīruss un smēķēšana ir ceļš pie patanatoma vai kaprača.????

Smēķēšanu jāatmet tūlīt1 Ķīnas kolēģu pētījumi liecina, ka atšķirība starp vīriešu un sieviešu mirstību korelē ar izsmēķēto cigarešu daudzumu. Arī pasīvā smēķēšana ir bīstama dzīvībai kombinācijā ar vīrusu. Arī modernās elektroniskās smēķēšanas metodes kombinācijā ar vīrusu ir reālas dzīvības briesmas;

8. Brilles, cimdi, maska.????

Sejas maska ir labs aizsardzības līdzeklis, lai nesaslimtu ar SARS 2, bet, atbilstoši Ķīnas speciālistu vērojumiem, der tikai tad, ja abas personas – gan slimības nēsātājs, gan iespējamais recipients ir uzvilkuši maskas. Respiratorus kā aizsardzības līdzekļus atstāsim medicīnas darbiniekiem, viņiem ir ciešāka saskare ar slimniekiem.

Nozīmīgs aizsarglīdzeklis pret vīrusu ir brilles. Vislabākās ir tādas, ko izmanto pludmales volejbolisti. Ja Jums ir izvēle – lēcas vai brilles – vēl dažus mēnešus izvēlieties brilles. Veikalā un citās sabiedriskās vietās, kur nākas aptaustīt un apgramstīt dažādus priekšmetus un lietas, nav slikti uzvilkt gumijas, lateksa vai plastmasas cimdus. Tomēr pats būtiskākais ir nebāzt rokas mutē, degunā, ausī un neberzēt acis. Pirms ēšanas jāmazgā ne tikai augļi un dārzeņi, bet arī rokas;

9. Sterilizēsim virsmas un telpas!????

telpās, kurās uzturējies cilvēks ar apstiprinātu COVID-19 vai cilvēks, kurš varētu būt slims ar Covid 19 ir nepieciešama virsmu un telpas dezinfekcija, izmantojot dezinfekcijas līdzekļus. Svarīgi ir rūpīgi attīrīt un dezinficēt visus priekšmetus un virsmas, kurām bieži pieskaras daudzi cilvēki, piemēram, durvju rokturus, krānus, sienas un logu virsmas, virsmas tualetēs un vannas istabās, kā arī tālruņus, planšetdatorus, u.c. Nelielu virsmu apstrādei ieteicams lietot 70% etilspirta šķīdumu. Veļu labāk mazgāt veļas mazgājamā mašīnā iespējami karstā ūdens temperatūrā.

Ultravioletais starojums, ja nu kalnu saulīte mājās vēl atrodama, ir ļoti laba telpu dezinfekcijai, bet nav jāizmanto paša apsauļošanai.

10. Bieži jāmazgā rokas ar ziepēm vai dezinficējošiem šķīdumiem.????

Vajag mazgāt rokas pirms ēšanas, bet īpaši – pēc lielveikala, sabiedriskā transporta un tualetes apmeklējuma. Kā alternatīvu roku mazgāšanai sabiedriskās tualetes izlietnē, izvēlēties sterilizējoša šķidruma salvetes. Mazāk uzturēties ļaužu pieblīvētās vietās.

????Visiem pacientiem es lūdzu atcerēties vēl piecas atziņas, kuras pastāstīt arī citiem:

1. visvairāk apdraudēti ir medicīnas darbinieki. Saudzējiet viņus, jo tikai medicīnas profesionāļi jūs izārstēs no koronavīrusa un tā radītām slimības komplikācijām. Atcerieties, ka Jums nav jāmēģina savs vīruss uzklepot ārstam, māsai vai aptiekāram, gluži tāpat kā jebkuram citam līdzcilvēkam (klepojiet sev elkonī!). Pēc Pasaules Medicīnas profesionāļu alianses ieteikuma mediķiem pienākas garāki atpūtas brīži starp izsaukumiem, retākas dežūras, augstāks atalgojums, drošāks aprīkojums un psiholoģisks atbalsts;????

2. ārsti ir gudri, labāk ticēt ārstam nekā politiskiem līderiem. Televizorā un internetā ticiet infektoloģijas un virusoloģijas speciālistiem;????‍⚕️????‍⚕️

3. epidemiologi ir gudri, un viņi zin – kāpēc slēgtās telpās vīrusa izplatība no slimnieka pie slimnieka ir īpaši augsta. Ar epidemiologu muti runā pasaules zinātne;????

4. medicīna ir dārga. Visām valstīm nāksies atpogāt budžeta maku. Nāksies domāt par to, ka vajadzēs sagatavot vairāk ārstus, vairāk māsas, vairāk farmaceitus, vairāk rehabilitācijas speciālistus, un tas attieksies gan uz bagātām, gan attīstības valstīm. Šis nav pēdējais bīstamais vīruss, kas apdraud cilvēci;????

5. Latvijā nav samazinājies citu slimību un nāves iemeslu skaits. Ir jāārstē vēzis, sirds un asinsvadu slimības, iekšējās sekrēcijas orgānu slimības, hroniskās slimības. Nezvaniet par sīkumiem un ar intereses apmierināšanas jautājumiem uz 113! Tajā laikā, kamēr jūs vaicāsiet par iespēju diagnosticēties vai taujāsiet par simptomiem, kādam citam var būt slēgta zvana pieeja, bet dzīvības glābšanai dārgas ir sekundes. Ar visām kaitēm, kas nav bīstamas jūsu dzīvībai un neapdraud veselību ilgtermiņā, labāk ir vērsties veselības centrā vai citā ambulatoriskā ārstniecības iestādē un nenoslogot slimnīcu. Katram ir no galvas jāzin tikai viens telefona numurs – un tas ir sava ģimenes ārsta telefona numurs. Telefona klausuli pacels cilvēks, ka spēj, var un zin kā palīdzēt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 5 Atbildēt

Kas pie velna ir Pēteris Apinis? Izbijis ārsts un Čalovska glabējs, nauda nesmird.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

P.Apinis vismaz nav pirdars, atšķirībā no tevis- to es par morālo pusi,jo šodienas apstākļos intīmās detaļas maz kam interesē.Ko tu te vispār nāc smirdēt, ja normāli nespēj parunāt? Kā tāds šakālis'meklē kam pa burzmu iekost.Pašizolējies, jo ātrāk jo labāk! Redaktoram derētu šo tēmu aizslēgt,ja nav ar ko parunāt,tad lai nav.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Pa dienu šo izlasīju un jau izlēmu rīt izvilkt veļuku no ziemas miega

Man jau šķiet, ka Apinis runā taisnību - reizēm pat ļoti ciniski, bet, nu, patiesi. Un tā uz 100 procentiem, domāju, neviens ārsts nepārzina Covid-19, un savos spriedumos var kļūdīties - tas ir jauns vīruss, un, kamēr tiks pilnībā izpētīta tā darbība, ietekme uz cilvēci un ārstēšanas metodes, paies vairāki gadi.. Un pat gudrākais epidemiologs var arī mainīt viedokli, ja rodas jauni atklājumi, kā tas zinātnē arī normāli piederas.

arba Reģ.: 16.12.2002
4 0 Atbildēt

Lai ari kas vins butu, vins ir reizes 100 gudraks medicina ka 99% iauto lietotaju

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

-vismaz par tiem nožēlojamajiem kretiiniem, kuri te ik pa laikam ienāk savu daiļo pakaļas personību izrādīt, nevis tā ka vienkārši ar kolēgiem parunāties.

Nav taču vērts šai šizoīdu grupai ne kadu tur dokumentālo citzemju vēsturi saglabāt, nedz vispār sarunu ar viņiem uzturēt.Tēma jātaisa ciet- turpmāk lai smeļās informāciju medicīnas portālos un cssd mājaslapā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Jautājums ir cik saskaņoti viņa spriedelējumi ir ar vispārējo nostāju. Zobārsts arī ir ārsts, bet diez vai par vīrusiem daudz zinās pastāstīt.

》No koronavīrusa infekcijas Latvijā vēl nav nomiris neviens. Arī tad, ja mums pāri ietu Itālijai līdzīga epidēmija, citas slimības katra dzīvībai un veselībai ir daudz bīstamākas.

Piemēram šis nav taisnība. Itālijā nāve no Covid-19 ir tagad biežākais cēlonis.

》Atcerieties – koronavīruss atnāks un aizies. Mēs šeit paliksim ar novājinātu ekonomiku, bažām par nākotni un visām iepriekšējām slimībām.

Nekur tas neaizies, turpmāk katru gadu atgriezīsies gluži kā gripa. Var vien cerēt ka būs imunutāte vai vakcīna.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 2 Atbildēt

Pirmkārt "biežākais celonis" ir tikai viens statistikas rādītājs, iepriekš jau ieliku ka statistiski diennaktī no citiem cēloņiem Italija mirst vairak(vismaz 4x vairāk) cilvēku kā no CoV19. Nezinu vai patiesība bet kolēģis bija kaut kur izracis ka patiesībā dēl dakteru gatavibas un ārkartas stavokla ITA visparējā mirstība ir krasi samazinajysies "pateicoties" CoV19 un veiktajiem pasākumiem.

Otrkārt ja nebūs vakcīnas, tad vienīgā iespēja apstādinat virusu ir to izslimojot lielākajai cilveces daļai, šis koncepts es domāju nav nekas jauns.

Treškārt cilveki uz zemes ir/būs ļoti īsu laiku vīrusi te bija pirms mums un ir uz palikšanu, pieņem to ka faktu, un samierinies ka ar laiku vīrusi mus visus piebeigs, ja vien paši savos mēslos nenosliksim, vai neuzspridzināsim sevi ...

P.S. tev neviens nevar aizliegt izlasīt arī īstu profesionāļu, kuri nav P.Apinis, publikācijas - ja meklē interneta var ļoti daudz atrast, bet ja mērķis ir atrast muļķību, baiļu iedvešanu utml. - tā uzglūn no katra stūra ...

msh Reģ.: 16.04.2007
6 0 Atbildēt

No COVID-19 nomirt nevar - var nomirt no tā vīrusa izraisītajām komplikācijām. Tāpēc arī krievijā pēkšņi ir pieauguši nāves gadījumi no plaušu karsoņa - tehniski pareizs nāves cēlonis...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Starpība tāda ka šī ir vīrusa izraisīta pneimonija arī bez baktēriju klātbūtnes. Antibiotikas tur nelīdz kā gripas gadījumā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Piedod bet šim tevis teiktajam man īsti neticas, ka plaušu problēmas bez bakteriju izraisitam komplikācijām ir iespejamas. Bet ja nu es kļūdos bušu pateicīgs par kādu apgaismojosu rakstu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Taisies ārsta funkcijas pildīt? Jāgaida ka kāds iedos jūtupa materiālu- tad visi korī varēs viņam mutē iebāzt sikspārņa izkrānījumus un piedēvēt psihslimnieka statusu.Būs pa ko atkal "parunāt".

Protams ,ka c19 izprovocētās ir galēji īpašas baktērijas,kuras neņem nu itin nekas.Antinbiotikas stāvokļa daļējai atvieglošanai nevienam tam komplicētajam neviens nedod,senāk zināmas zāles galdā neviens neceļ un itin nekas vairs nevar palīdzēt ne pa gramu nee.Atliek vien aizrīties ar ķiplokiem un krāsnī iekšā.Kurtuves kačegārs cerams rokas mazgā pēc katras episodes.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>viruses can cause pneumonia directly. But in some cases, if a viral respiratory infection is severe enough, it can damage the lungs and leave them vulnerable to a secondary infection: bacterial pneumonia.

Vīruss ielien šūnā un to pārprogrammē, lai vīrusu iznīcinātu imūnsistēma iznīcina arī šūnu un tas nav bez sekām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Paldies! Deva labu ideju ka meklet, te bus īsuma par to kadi virusi ir tie kas izraisa problemas ar elpceļiem tiešā veidā :

www.cdc.gov/pneumonia/causes.html

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

WALA

Nezinu vai patiesība bet kolēģis bija kaut kur izracis ka patiesībā dēl dakteru gatavibas un ārkartas stavokla ITA visparējā mirstība ir krasi samazinajysies "pateicoties" CoV19 un veiktajiem pasākumiem.

.

Nez vai krasi , lai gan par Itāļiem gatavs noticēt ...bet visticāmk dažās jomās tā arī ir . Karantīnas dēļ samazinās tā pati gripa par kuras ikgadējo mirstību jau visi izteikušies . Auto avārijas . Sadzīves traumatisms uz ielas . Alko ? Itāļiem laikam nav tradīcija samesties un izviloties . Par alkoholu , intresanti kā mainās viņiem lietošanas paradumi karantīnas laikā . Piemēram manos rados, draugos samazinās ,jo izkrita pāris dzimenes , vienkārši piektdienas

Cik daudz iepriekš slimnīcu apmeklēja slēpošanas tūristi ar savām traumām un to pašu alko

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Zviedri vēl joprojām piekopj vieglu ieteikumu politiku . Rads tur strādā .Bija atvaļinājumā Spānijā , nekāda karantīna .

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Man kopš šī pasākuma sākuma ir šķitis, ka "panikas" mērogs korelē ar to cik nolaista/pieejama vai nepieejama ir kļuvusi veselības aprūpe. Piem. LV paskatīties kadu ciemu Vidzeme kas max tālu no Rīgas un citām republikas pilsētām - cik tālu līdz tuvākajai ārstniecības iestādei, vai ārsti vietējie, vai no Rīgas utml. Man šķiet ka mūsu "panikas" lielums ir tieši saistits ar šo fajtu, un deputāteļi skaidri zina cik tālu ir nolaiduši šo sistēmu, tapat kā iekšlietu u.c. cilvekiem reizēm nepieciešamus "sabiedriskos pakalpojumus".

ro Reģ.: 14.06.2002
0 0 Atbildēt

Kā tad...gribi teikt,ka Kalifornijas štatā ir nolaista/nepieejama veselības aprūpe un tāpēc viss ir ciet un visi cik tur miljoni sēž mājās? Paniku mandomāt neviens neceļ,bet bažas rada visi tie,kas vieglprātīgi un egoistiski rīkojas..vakar Levits Panorāmā visu labi un pareizi pateica..bet tiem indivīdiem,kuri neņem vērā piesardzības noteikumus,mans ieteikums ir nošauties..vismaz pasargāsim pārējos latviešus no idiotiem..

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nezinu par konkreto štatu, bet ja atceries Obama laiku, tad ļoti labi saprast ka ne jau nejauši ievues "Obamacare" jo tur tīri finansiali daudziem miljoniem veselibas aprupe nebija pieejama ... Trumps teica, teica ka sūda Obamacare, bet joprojām nav pilnība atcēlis ...

Vel atceros no laikiem štatos, ka tur ir baiga specializacija, un reizem ar kaut ko retu palidzibu var sameklet tikai kāda konkreta štata unversitates slimnīcā (ne visam universitatem gan ir medicinas progranmas un saistitas lietas).

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

kashins79

04.03.2020 15:25

Nupat viens liels skandināvu mazumtirgotājs atcēla ikgadējo konferenci piegādātājiem šī iemesla dēļ, taču man gan liekas, sabijās no visiem itāļu piegādātājiem vienkopus

.

Pārlasīju tēmas sākumu ...... 04.03.20 Itālijā no sērgas nomira "nieka"107 .

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Vēlviens superspeciālists un filozofs ierunajās - www.apollo.lv/6925025/mes-nemirsim-no-koronavirusa-profesors-danilans-atklaj-domas-par-covid-19-un-iesaka-ka-palikt-veseliem

Visu cieņu Danilānam, bet izskatās ka uz vecumu pārāk sāk spriedelēt par tēmu ārpus savas specialitātes un izdarīt vispārējus secinājumus. Lai nu izdodas pārslimot.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Pats interesantākais, ka prof.Danilāns savā uzrunā norāda galvenokārt uz tiem faktoriem, kuri ir tieši viņa kā ārsta kompetencē.Viņš, pats teorētiskā riskā būdams, atrod spēku pozitīvai uzrunai. Bet šeit daži joprojām turpina nākt tikai priekš tam, lai parādītu kasīšanos un savu līko pasaules uztveri.Apdrirst un oponēt,vienmēr un katrreiz.Tas redzams jebkurās tēmās, sākot no csn un beidzot ar covid.Meesls ir meesls,viņu var saredzēt un saost jau pa gabalu.Šajā gadījumā mums noderētu jebkuras secialitātes autoritatīva cilvēka uzruna.Diemžēl uz birseli aizbēgušie eputāti mums klusē, un no liekām uzrunām atturas arī tie, kuru tiešajā atbildībā bija stituācijas prognozēšana un savlaicīga aisarglīdzekļu piegāde.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

Vienkārši mazgājam rokas

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

nepatīkami ....https://ritvars.wordpress.com/2020/03/22/koronviruss-kurss-uz-italiju-turpinas/

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ieskatujos verīgak - man sāk šķist ka šim puisim vajadzētu matematiku atkartot, īpasi sadaļu par "eksponenciālu pieaugumu"

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

msh

Arī pie Ritvara raksti ?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par Itāliju izlasiju vēl sekojoso kur citets prof. Walter Ricciardi :

www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/have-many-coronavirus-patients-died-italy/

Ļoti iespejams ka liels CoV19 mirušo skaits Italijā ir ari dēļ tā kā tiek uzskaitīti mirušie, respektīvi, ja slimnīcā ar CoV19 pacientu klatbutni mirst pacienti no riska grupām, tie bez īpašām parbaudēm tiek pierakstīti kā COVID mirušie. Kas principa ir diezgan loģiski, jo nav jega verificet mirušos, ja darba tapat pietiek ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un vēl Bergamo ārsti izsaka versiju, ka daudz saslimušo ir arī dēļ tā ka daudzi tiek sabāzti slimnīcas ar CoV19 klatbūtni.

1.. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ..169
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti