Par un ap reklāmu!

VastSpace Reģ.: 02.03.2021

Sveicināti,

Esmu Bakalaura programmas Uzņēmējdarbības Vadība, pēdējā kursa students, un šodien, vēlos Jums lūgt aizpildīt manu aptauju par efektīvu reklāmu psiholoģiskajiem aspektiem pakalpojumu sfērā Latvijā.

Kopumā aptauja sastāv no 3 daļām:

1 daļa - Audiālā un vizuālā reklāmas ietekme uz patērētāja atmiņu

2 daļa - Audiovizuālā reklāmas ietekme uz patērētāju

3 daļa - Demogrāfiskā informācija

Aptaujas mērķis ir noskaidrot:

1. Audiālā, vizuālā un audiovizuālā reklāmas materiāla ietekmi uz patērētāja apziņu

2. Zīmola ilgtermiņa attīstības efektivitāti

Kopumā aptaujas izpilde prasīs no 4 līdz 7 minūtēm, Jūsu laika.

Links uz aptauju: forms.gle/Xi8QNmfwtNE23gzg6

Pateicos jau iepriekš, ikvienam, kurš šo aptauju izpildīs.

P.S. Ja kādam ir interese par šiem aptaujas datiem, droši, uzrakstat. Pēc aptaujas datu ievākšanas esmu gatavs padalīties.

Veiksmīgu dienu!

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Kopumā reklāmas ietekme ir kaitinoša. Ja es, piemēram, amazon.de nopērku virtuves kombainu, tad kādu mēnesi tieku apmētāts ar virtuves kombainu reklāmām it kā es tos gatavotos iepirkt vairumā.

VastSpace Reģ.: 02.03.2021
2 0 Atbildēt

Pilnībā piekrītu. Retārgetēšana un remārketings mūsdienās ir pārāk uzbāzošs. Diemžēl, problēma ir tā, ka tas, skatoties uz vispārējiem rādītājiem, nevis indivudāliem, strādā un nes salīdzinoši lielu peļņu. Bet noteikti, ka tuvākajā, vai tālākajā nākotnē, šādas uzbāzīgas reklāmas izmirs, jo nebūs pietiekami efektīvas.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Retārgetēšana ... kas tas par gimalajiešu lāci? Lūdzu skaidrojumu latviski.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Es gan teiktu, ka man tā reklāmas personalizēšana tīri labi patīk. Labāk taču, lai man rāda lietas, kuras man vismaz teorētiski interesē, nekā higiēniskās paketes vai svarcelšanas aprīkojumu.

VastSpace Reģ.: 02.03.2021
0 0 Atbildēt

Problēma bieži vien ir tad, ja sanāk e-veikalā apskatīties arī kautko, ko tev nekad nav prātā pat pirkt, un tad tā lieta tev seko kādu laiku. Bet, tas atkal ir katras e-komercijas lapas mārketinga speciālista rokās, kā tas ir uzstādījis savu tā saucamo "piltuvi" un retārgetēšanu.

Dažos vārdos - E-komercijas lapas bieži vien mēģina retārgetēt pārāk agresīvi.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Bet jaunākais "pasaules iestatījums" šobrīd ir vērsts tieši uz Starpnieku skaita samazināšanu.Sauklis ir gana cēls- jādod iespēja nopirkt pēc iespējas "taisnāk".Tāpēc amazones tecējums ir ietecējis pa tiešo kosmosā, bet salaspils pagarinātāju tirgotājam sapņos rādās rūtainas debesis.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
5 0 Atbildēt

Nezinu kā citiem, bet aizķēra tv reklāma, kur Durex reklāmā parādījās arī divi veči. Pārsteidza, ka nekur neaizbēgsi,kā arī bērniem grūti kaut ko paskaidrot. Tā laikam ir kopēja tendence seriālos un šovos, ka vismaz vienu pāri vajag. Kā tas ir sanācis ka normālie kļūst par minoritātēm?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

kopš "meteorīta" nokrišanas gluži tāpat kā virtuālajā vidē cilvēku uzmanība tiek ķerta ar mēsl- informāciju, jeb clickbait!

Bet teikšu kā ir - pēdēja laikā bija kaut kadas 2 reklāmas, kas nu tā uz uz nerva krita, ka radio slēdzu ārā un atlikušo ceļu vairs neklausījos. Kas tur reklamējas vairs neatceros, viens vai nebija kaut kāds "autoDNA" tipa "iestādījums".

DALJNOBOJS Reģ.: 19.04.2017
3 0 Atbildēt

Drusku aizraujos ar programmēšanu, biju sataisījis tādu eksperimentu. Uzrakstu skriptu kas, ikpēc Random laikā veic Google nejaušu pieprasījumu meklēšanu (terminu, lietu, teikumu- tas vis tiek Random ņemts no Linux komandas " look" - angļu vārdnīca, 100 meklētākie Google vaicājumi un Random teikums no dažādām grāmatām.

Rezultātā nabaga reklāmas persolizešanas algoritmi sajuka prāta piedāvā man atpūtas krēslus, miesnieka kursus Stambulā, Ceļojumu uz Peru, motociklus BMW un nesaprotamus apģērbus no alibaba

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Kā tu viņam, tā viņš tev !

P.S. bet labs !

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Rezultātā nabaga reklāmas persolizešanas algoritmi sajuka prāta piedāvā man atpūtas krēslus, miesnieka kursus Stambulā, Ceļojumu uz Peru, motociklus BMW un nesaprotamus apģērbus no alibaba"

Tik vien ? Man kādu laiku piedāvāja investēt Dienvidamerikas kalnrūpniecībā ;)

gunbox Reģ.: 23.12.2016
3 0 Atbildēt

TV reklāmas mani noveda līdz tam, ka pāris gadus atpakaļ amputēju televīziju. Skatos tagad filmas bez reklāmām. Tāds lūk man viedoklis par reklāmas ietekmi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Zin man ar tāda neķītra doma sāk parādīties, ņemot vērā cik maksāju par TV, reklāmas sāk krist uz nerva.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Interaktīvā TV šo problēmu ļoti labi risina.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Jāatzīst, tās retās reizes, kad tieku pie TV, saprotu, ka man neko tādu nevajag. Kompī ieslēdzu to, ko vēlos, skatos no vietas, kur labpatīk, nekādu reklāmu.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Pats televīziju skatos maz. Pēdējos gados nepārtinamās reklāmas pat Tet interaktīvajā televīzijā valsts kanālos tiešām bija pamatīgs murgs. Pēc "reklāmu amputēšanas" LTV1 šogad par to kas atlicis, vairs nav jāuztraucas. Tiesa neesmu pastāvīgs ex-LNT un TV3 skatītājs - tur murgi laikam joprojām turpinās.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Par Tet neko nezinu, Baltcomam vienu brīdi bija nepārtinamās reklāmas TV3, TV6, vēl kaut kam, bet nu sen jau kā noņemts.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Dodies uz veikalu paēdis! Izsalkuma dēļ bieži vien tiek iegādāti neplānoti produkti."

No aktuālās RIMI reklāmas ;)

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Bet, vecīt, tā jau arī ir! Es to ļoti labi zinu pēc sevis: ja staigāju pa veikalu ar pilnu vēderu, tad ņemu tikai to, kas iepriekš izdomāts, kas reāli nepieciešams, nekādu impulsīvu sānsoļu. Ja sanāk ieiet lielveikalā, kad reāli rīt gribās, tad grozā lido viss pēc kārtas. Vāāāu, re kāda desa, gribu, vāāāu, zivtiņa, gribu, vāāāu, kālis, čipši, čipši, čipši, vāāāu, kas tas tāds - nezinu, bet gribu, gribu, gribu! Iepirkt pārtiku ar tukšu vēderu ir neprāts!

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Maka limits ātri vien ierobežos tava vēdera izmēru. Jo pirkt delikateses un čipsus, ja pietiek tikai maizei un pienam, kaut kā vairs negribēsies. Zinu no pieredzes ;)

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

TV ir atslēgts jau kādus 10? gadus, tās reklāmas ir (bija) neizturamas.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti