Gāzes iekārta dīzeļdzinējam?

KaiKayden Reģ.: 21.06.2021

Es domāju reāli zaudējumu būs daudz vairāk - palielinās auto svars (lielāks patēriņš), papildus izdevumi iekārtas apkopei un uzpildes staciju meklēšanai, samazinās vieta bagāžas nodalījumā (nāksies braukt divreiz). Plus vēl pašas iekārtas uzstādīšanas izmaksas. Efektīga šī sistēma varētu būt autobusiem, smagajam transportam. Ja nemaldos, tar RS kādreiz bija autobusi ar gāzes iekārtām (baloni uz jumta).

p.s. vispār jau pirms jaunu topiku taisīšanas varētu pamēģināt search funkciju.

 
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Ja par papildu gāzes padevi esošam dīzeļdzinējam, tad tur tie procenti ir tādi, ka pilnīgi pietek ar mazo balonu rezerves riteņa vietā bagāžniekā. Esot kaut kāda ekonomija, bet tad esot jābrauc ļoti daudz. Esot nedaudz lielāka jauda un diezgan jūtami samazināta PM2.5 un PM10 daļiņu izdale.

Ja par esošu dīzeļauto dzinēja pārbūvi par dzirksteļaizdedzes motoru un aprīkošanu ar gāzi - tad tas atrisina par daudz saražoto dīzeļu problēmu pasaulē sakarā ar jaunajiem klimata mērķiem. Šo patiesībā vajadzētu visādi stimulēt ar nodokļiem, atlaidēm un visādiem finanšu instrumentiem, projektiem.

CO2 mazāk un PM daļiņu praktiski nav.

conversion of diesel engine to petrol engine - google

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 1 Atbildēt

UZlikt tūkstošus, desmitus tūkstošu, bai pat simtus, miljonus(!) mašīnu uz 'konveijera' lai nomainītu degvielas sistēmas tādā mērogā, lai tam būtu ņemams vērā ekoloģisks un/vai ekonomisks efekts - būs dārgāk un sarežģītāk nekā saražot jaunas un vecās utilizēt.

Kāds entuāzistu pulciņš ar mazu garāžu var spēlēties, ja grib.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu ja!?

Ja katram plaši izplatītam modelim uzražo speciālu pārbūves komplektu, jaunai mašīnai tas ir, teiksim, 10 gadi ekspluatācijas ar jauno sistēmu.

Tas tomēr ir diezgan konkrēts daudzums dīzeļa, kas netiek sadedzināts pilsētā un PM2.5 un PM10 daļiņas tur nenonāk. Pie tam nav jāizmanto advancētās moderna dīzeļa izplūdes attīrīšanas sistēmas.

Pie tam auto īpašniekam nav tādu ierobežojumu visur kur braukt un iebraukt.

Pārejas periodā uz elektro salīdzinoši labs risinājums.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

varbūt vienīgi kravas transportam, kur motoriem ir liels resurss.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Arī vieglo mašīnu motoriem ir liels resurss - fūrēm tas vienkārši tiek izmantots ekonomiski.

juriz Reģ.: 09.06.2001
0 0 Atbildēt

Kāpēc tad čakarēties ar dīzeli, kur tiešām ir piešprice, nevis uzreiz paņemt benzīna auto, un to tad aprīkot ar gāzi, kur ir reāls efekts?

Karviniekus, dīzeļus aprīko ar gāzi, jo tur tas atmaksājas uz tiem nobraukumiem. Privātajam nē. Varbūt kādam taksim varētu atmaksāties.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, vēl jau ir visādas valstiskas ekoapņemšanās.

Dīzeli pārtaisot par LPG vai, vēl labāk, par CNG tur šādi tādi CO2 procenti ir mazāki un to nesadegušo C daļiņu arī praktiski nav.

Pie tam vel jau var painteresēties, kāda ir cena, ja tās mašīnas pērk blāķiem un steriem, nevis tikai vienu auto.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Visticamāk jau, ka EU atzīs jebkurus duālās degvielas dzinējus par "netīriem". Pat tīri CNG ir apdraudēti, jo arī CNG ražojot cietās daļiņas, pagaidām tikai tiek uzskatīts, ka tādu nav, pēc Euro 7 arī CNG un LNG nav drošībā. Var saprast , ka patlaban Eiropā notiek cīņa starp gāzes lobiju un "pūristiem", pēdējie neatzīst par labu nevienu iekšdedzes dzinēju.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, te ir jautājums, vai valsts, kura visu ko apņēmusies, var to visu smuki samērīt, piemēram, auto, kas jau no rūpnīcas nāk ar CNG vai LPG dzinēju un kādam jābūt filtram, lai tās daļiņas nofiltrētu vai sadedzinātu.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

5% ietaupījums uz degvielu vieglajam transportam ir nenozīmīgs reālos eiro, kamēr komerctransportam tas ir uhh

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Vienā Ķīpsalas izstādē runāju ar vienu cilvēku, kurš kaut kādā sakarā ir bijis ar to smago dīzeļu un propāna kombinēto dzinēju ekspluatāciju. Tad nu toreiz - tas bija, laikam, pirms gadiem 10, viņš teica, ka valsts kaut ko tur grāmatvediski nebija sakārtojusi, lai šito te kombinēto, izdevīgo un ekoloģisko pasākumu būtu pietiekami vienkārši iegrāmatot atskaitēs un uzskaitē.

KaiKayden Reģ.: 21.06.2021
2 0 Atbildēt

Es domāju reāli zaudējumu būs daudz vairāk - palielinās auto svars (lielāks patēriņš), papildus izdevumi iekārtas apkopei un uzpildes staciju meklēšanai, samazinās vieta bagāžas nodalījumā (nāksies braukt divreiz). Plus vēl pašas iekārtas uzstādīšanas izmaksas. Efektīga šī sistēma varētu būt autobusiem, smagajam transportam. Ja nemaldos, tar RS kādreiz bija autobusi ar gāzes iekārtām (baloni uz jumta). xender.vip/

p.s. vispār jau pirms jaunu topiku taisīšanas varētu pamēģināt search funkciju.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Kas te par huiņu notiek? Robots atkal postē?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kāds te joko.

Lai vai kā, tēma interesanta un praktiska.

www.youtube.com/watch?v=juKgobwmH3M

www.youtube.com/watch?v=BSeu3zKUyb8

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Kārtējais haips beigta zirga spārdīšanai. Lai interesentu bariņš labāk organizējas kolektīvai cepamās cepamās eļļas atlikumu sagādei pašu vajadzībām. To var dedzināt arī bez motora pārbūves.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Krotow rakstīja: Kārtējais haips beigta zirga spārdīšanai. Lai interesentu bariņš labāk organizējas kolektīvai cepamās cepamās eļļas atlikumu sagādei pašu vajadzībām. To var dedzināt arī bez motora pārbūves.

Var tak ar parasto saulespuķu eļļ braukt. Vasaras beigās biju Lietuvā, iepirku par 1 eiro pāris pudeles. Tagad jau noteikti arī saulespuķu eļļa iet uz augšu cenā.

Ir kāds ilglaicīgs tests redzēts uz saulespuķu eļļu? Tā, ka ielej 2,3 pudeles un mierīgi aizbrauc esmu redzējis, bet kas notiek ja cauru gadu lej?

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

cik esmu dzirdejis, tad vecajiem ne-turbo dīzeļiem tā var darīt, bet vajagot kaut kādas modifikācijas tāpat

www.auto-motor-und-sport.de/verkehr/pflanzenoel-als-diesel-ersatz/

vismaz vācijā tā esot izvairīšanās no nodokļiem, hvz kā LV

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti