Kripto valūta, Bitcoin! Kas ar to notiks, pagaidām strauji aug

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Vai kāds ir šajā tēmā? Diskusija par kriptu.

 
iciks Reģ.: 29.05.2013
4 0 Atbildēt

Pagaidām aug? Nu ja, tā jau parasti notiek līdz brīdim, kad vairs neaug, bet nokrīt.

Daļa "investoru" gudri spriež, ka vajag mācēt dzīvot un pelnīt, kā arī citus pamācīt, un tas patiešām sanāk līdz brīdim, kad bitcoins nokrīt cenā. Tad tāds "investors" staigā garu ģīmi un neizprot, kā tad tā - viss bija tik pārdomāti, bet tad pēkšņi šitā.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 1 Atbildēt

Pag, ar kripto ir kā jebkurā piramīdā - kurš pirmais sapērk talonus pēc iespējas vairāk un aizstumj nākajamajam loham ar uzcenojumu, tas vinnē. Pārējie iesaistītie sūkā sētas mietu. Tagad "investoriem" un ietekmeļiem ir uzdevums salasīt pēc iespējas vairāk lohu, kam savu kripto nogrūst.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
3 1 Atbildēt

Brīžos, kad ir liels kritums kriptovalūtas tirgos, tad var iepirkt par summu, ko nav žēl zaudēt. Tās ir ļoti augsta riska investīcijas, bet arī atdeve var būt diezgan augsta, ja nopērk krituma brīdī.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Teiksim tā papildu visam augstāk minētajam, man no kriptovalūtas norēķiniem nav nekādas jēgas, un prasti spekulēt uzskatu par stulbu izklaidi. Un tas pats ar spekulācijām akciju tirgos.

Ir relatīvi brīva nauda - mēģini atbalstīt kādu reālu ražotāju, kura produktam tici, un vēl labāk ja tā akciju cena ir stabila vai stabili augoša ...

Un summu ko nav žēl zaudēt - jaunuzņēmumos ar potenciālu, bet nu tev būs vajadzīgs ļoti daudz kvalitatīva info, un kurš katrs "apskatnieks" nederēs ...

Kritovalūta iespējams ka vēl savus ziedu laikus piedzīvos, taču man šķiet ka "lielākie smēlieni" ir pagātnē ... bet tehnoloģijas kas no tās ir izveidojušās, gan šobrīd sāk atrast ar vien plašāku pielietojumu, kaut šķiet "hype" fāzi ir ātri pārskrējušas

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Kripto atšķirībā no akcijām, nav residual value, jeb funkcionālā vērtība. Tā šobrīd ir 100% spekualatīva ar visām no tā izrietošām sekā. Teslas akcijas gan ir ļoti tuvu tam.

Kriptovalūtai ziedu laikiem vajadzīgs nacionālo banku atbalsts, kurš visdrīzāk esošajām valūtām nebūs, jo tādejādi tiek zaudēti monetārie instrumenti. Attiecīgi nākotnē noteikti būs kripto, bet noteikti ne ar esošo maininga protokolu.

Līdz ar to ticamākais scenārijs ir kripto bez blokčeina. Blokčeins bez kripto, tiek lietots līgumiem, akreditīviem un citiem cietiem juridiskiem papīriem. Notāri sūkā īkšķi

Un smēliens jā: parasts muļķu zelts. Vidzrīzāk nav vairs pieejams šobrīd. Jo riski (100% zaudējumi, aizliegums, etc) būtiski parsniedz potenciālo ieguvumu.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Bitcoinam varbūt arī beidzies lielais smēliens, bet dažām mazākām kriptovalūtām ir vēl izaugsmes potenciāls.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Jo? Jābūt tak kādai nišai / jomai, kur šī valūta ir LIKUMĪGI noderīga, lai varētu saskatīt pieprasījumu... Šobrīd derīga tikai koksa pirkšanai un atkrīt katru reizi, kad arestē lielu tirgoni.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Kripto algoritmiem ir nākotne. Taču ne jau kā naudas aizvietotājiem. Kad šo ...iršanos globāli piegriezīs, elektrības zagļi un datortirgus šķobītāji varēs iet apsisties pret sienu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Man gluži kā daudziem citiem ir baigā škrobe: nu kāpēc gan nevarēju uzmainot vai nopirkt pāris bitkoiniņus tajos senajos laikos, kad tas neko nemaksāja. Tagad tas vilciens aizgājis un tikai spekulanti vai garlaikoti bagātnieki tur savā sulā vārās. Domāju, ka kādreiz tas burbulis plīsīs, jo tā nav nauda, tās nav akcijas. Drīzāk tas ir kas līdzīgs vērtspapīriem bez seguma, kuriem vērtība turās pateicoties tam, ka vairums īpašnieku uz kaut ko cer un necenšas no tiem atbrīvoties.

Pazīstu cilvēku, kuram pašā bitkoinu ēras sākumā sanāca uzmainot vairākus, tad sabojājās cietais disks un cilvēks ar vieglu roku izmeta savus bitkoinus miskastē, uzskatīdams to visu par spēli.

Ak jā, norēķini bitkoinos ir tas pats, kas norēķini kartupeļu maisos vai zelta stieņos. Ja pārdevējs tādus pieņem, tad varēt var, bet tas nekas nebūs oficiāli un vienmēr nāksies vērtību konvertēt naudā kaut vai nodokļu un grāmatvedības dēļ.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu kā uz to skatās, paralēli visam virtuālajam kas ap bitkoinu notiek, tam ir sava praktiskā matemātiskā puse, un tehnoloģiski ar tas ir palīdzējis attīstīt dažas skaitļošanas jomas, bet vai tam nākotnē ir gaidāma strauja attīstība - es teiktu drīzāk ka ne.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Ko nu tur iespringt. Ja mēs tā gudri varētu visu paredzēt, tad mēs nebūtu tur, kur esam

Tikpat labi Tu būtu varējis savulaik nopirkt dažus bitkoinus, pārdot ar milzu peļņu un gadu vēlāk čīkstēt, ka stipri lēti pārdevis esi...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Vari pārāk nepārdzīvot, ja vien neraki sākumā kad vēl varēja uz sava CPU un GPU sarakt, tad vēlàk jau tikai pūļa platformās un vairums no tām bija viltus. Savus pāris bitcoinus tā arī savā maciņā nesaņēmu, kaut it kā 3 dažādās fermās piedalījos, visas tjipa "uzlauza". Loterija.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Kad "rakšanu" atzīs par krimināli sodāmu ar mantas konfiskāciju, varēsi priecāties, ka neesi tur ieberzies.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Kārtējā piramīda tikai tiem, kuriem ir lieka nauda un gribulis investēt lietās bez seguma un jēgas. Jo ātrāk starptautiskā līmenī piegriezīs šīs šņagas konvertēšanas iespējas reālā naudā ar kriminālsodiem visādiem spekulantiem, jo lielāka cerība ka ātrāk normalizēsies IT rezerves daļu tirgus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Jā, jā... Vajag apkarot spekulantus un risku, ka varnešiem kaut kā atņem naudas drukas mašīnu ar kuru manipulēt ar cilvēkiem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Un kāda te atšķirība no akciju tirgus? Nekāda, tāda pat spekulēšana. Spekulantiem pilnīgi vienalga uz ko spekulēt un ir tam vai nav cieta betona seguma. Jo ātrāk piegriezìs akciju tirgu un biržas, jo labāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Jā jā. Plānveida ekonomiku un varnešu dalītu budžetu vajag.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

fckns Reģ.: 29.11.2020
0 1 Atbildēt

Krotow rakstīja: Kārtējā piramīda tikai tiem, kuriem ir lieka nauda un gribulis investēt lietās bez seguma un jēgas. Jo ātrāk starptautiskā līmenī piegriezīs šīs šņagas konvertēšanas iespējas reālā naudā ar kriminālsodiem visādiem spekulantiem, jo lielāka cerība ka ātrāk normalizēsies IT rezerves daļu tirgus.

Kriptovalutai nav nekāda saistība ar komponenšu pieejamību, vismaz ne šobrīd.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Ja nezini tad nerunā. Kripto bija vistiešākā ietekme komponenšu cenu sacelšanā līdz vienkārši bezjēdzīgam līmenim. Tagad par jaunajām cenām komponentes pērk tikai kripto racēji, jo pārējiem nav jēga tādu piķi izgāzt.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Bija, bija tāds moments, bet vai tad tagad mājās vēl kāds baigi rok?

fckns Reģ.: 29.11.2020
0 3 Atbildēt

Cenas ir augšā pusvadītāju nēesamības dēļ, nevis kriptoracēju dēļ.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Jā, tiešām, ja nezini, tad nerunā. Komponentes jau sen vairs nav izšķirošais faktors - bet gan elektrības cena. Rakt bitconu ir jēga, ja ir pieejama kWh zem 0.05$.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Izpi.... un Bradype..ai - kripto bija sākums visai tai cūcībai ar mākslīgi uzpūstām lielo mikroshēmu un pakārtoti datoru komponentu cenām. Elektrības cena tolaik vēl bija pieņemamā līmenī. Pirmie ziediņi bija Nvidia RTX 30xx sērijas videokartes un spekulantu mahinācijas. Taču pieslēdzās kripto un videokaršu ražotāji saprata ka no šī brīža par savu produkciju var prasīt jebkādu cenu - kriptozauri nopirks visu un prasīs vēl. Vairumtirgotāji uz to visu paskatījās un pacēla arī savas cenas - kad jau, vai mēs kādi lohi? Tā arī paliks. Un izskatās ka vēl uz vairākiem gadiem ja ne pavisam. Par to kriptozauri jau ir karmu nopelnījuši. Interesanti tikai kā tā izpaudīsies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Neviens jau nenoliedz, ka bija tāds brīdis, tikai tu esi tajā palicis, kamēr pasaule iet uz priekšu. Šobrīd bitkoinu rakšana ne tuvu nav tik ienesīga, lai kāds būtu gatavs maksāt "jebkuru cenu". Un rakšanas ienesīgums tikai kritīsies.

Un jā - karmu ir nopelnījuši - iedvesuši bailes naudas drukas mašīnu turētājiem, parādot, ka ir izeja no viņu vergturu monetārās sistēmas. Līdz reālai izejai vēl tāls ceļš ejams, bet to noteikti palīdzēs noiet visādi Lehman brothers un Parexi - t.i. pastāvošās finanšu sistēmas pat logam saprotamās ēnas puses.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Tas tā līdz brīdim kad elektrību rijošos racēju sāks masveidā sēdināt un likt pie sienas. Ķīna jau parādīja piemēru.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ieskats Kazahstānas kriptovalūtas rakšanas fermā: 50000 kompjūteru, 15 ha teritorija, 8 angāri, apsargi ar automātiem un suņiem:

www.bbc.com/reel/video/p0bkh6bq/inside-kazakhstan-s-giant-crypto-mine

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Izskatās pēc vietas kur aizsūtīt specvienību patrenēties.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tā jau tur ir - apsargā objektu. Nav domājams, ka šāda fabrika Kazahstānā darbotos bez valsts, resp. valdošo ģimeņu atbalsta un iesaistes.

Lasde Reģ.: 11.08.2023
0 1 Atbildēt

Dažādiem cilvēkiem ir atšķirīgas vēlmes, un tas ir pilnīgi normāli.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Šī ir lieta, kurā galīgi neorientējos. Saprotu kā to var izmantot kriminālie elementi, bet kāds ir segums normāliem lietotājiem par kodu kopu maksāt naudu? Cerēt uz spekulāciju...

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tikai...

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Tev ir?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti