man domaat, ka auto par 4-6% no gada ienaakumiem ir tiiri ok shobriid prieksh manis
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
man domaat, ka auto par 4-6% no gada ienaakumiem ir tiiri ok shobriid prieksh manis
6ec rakstīja:
DM rakstīja:
deksters rakstīja:
DM rakstīja:
deksters rakstīja: Tad,kad šitie vwfani,gomiki,kolumbi un pirmie varēs atļauties no salona izbraukt ar A6...BMW5...vai ko dārgāku,tad dziedās citas dziesmas.
nebrauc citā cenu kategorijā, te runa iet par cenām līdz 20keur
Nebija runa par cenu kategoriju. Neticu,ka,ja vwfanam būtu 100 000 gada ienākumi,viņš pirktu merivu...A tagad ir tā- kāda ola izdējusies,tāda ir jāliela.
Katrs notrmāli domājošs cilvēks auto pērk atbilstošu ienākumu līmenim (parasti gan LV pērk mašīnu 2x dārgāku, kā var atļauties un tad benzīntankā pa 5cīti lej beņu un ziemu mēģina nobraukt ar tām pašām M+S, kas bija virsū auto pērkot )
Katrs pats savas laimes kalējs
Cik tad % no gada ienākumiem tavuprāt tam auto ir jāmaksā?
Tas atkarīgs no pārējjām izmaksām, kas saistītas ar mājsaimniecību.
Par % grūti pateikt, jo ģimenē kurai ienākumi ir 600Ls un ģimenei kurai ienākumi ir 1200 Ls tie % būs savādāki.
Es uzskatu, ka mašīnai var ziedot ~10-20% no ienākumiem, citi ir ar mieru 50% tērēt mašīnai, citi dzīvo mašīnai, citiem sanāk mēnesī par 5cīti beņu ieliet
ir dzirdeets arii, ka auto cena 10..15% no piederoshaa nekustamaa iipashuma veertiibas
Kamikadze rakstīja: ir dzirdeets arii, ka auto cena 10..15% no piederoshaa nekustamaa iipashuma veertiibas
Nuuuuuuu tad man mašīna ir kriiieeeetni pa lētu
nabadzinjsh man ar gruuti, ibo auto maksaa labi ja 1% no nekustamaa iipashuma
Kamikadze rakstīja: ir dzirdeets arii, ka auto cena 10..15% no piederoshaa nekustamaa iipashuma veertiibas
tad jau LV vēl ar ļoti lētām mašīnām brauc
Drīzāk jau kā viens te izteicās - līdz gada ienākumiem (līzingā, protams).
kaapee doma, ka ar ljoti leetaam mashiinaam brauc? ok, opji, kuri padomjlaikos noprivatizeeja kvartjiiru vai mantoja lielus zemes gabalus neskaitaas, tik pasha pelniitie iipashumi
A6 rakstīja:
nomiks rakstīja:
A6 rakstīja:
Nezinu ko tev tur tas papa pērk. man neko. pats varu visu ko vajag. tu pats esi kaku maiss. paskaties pats.... a6 2002. gada ar quattro un labā izpildījumā maksā šeit 13-15 teur, bet crv ap 12... un nevajag tagad sākt meklēt frīku piedāvājumus ar vecu veco crv pa 10. un vēl paskaties kāds izskatās viegli uzsists crv pret audi. domāju, ka komentārti lieki.
Bet cik maksāja jauns A6 un cik - CRV???
Tavs posts vēlreiz tikai apliecina,ka lielāks vērtības kritums ir tieši A6!
Paklau gudriniek es nesalīdzināju jaunu A6 ar jaunu CRV. Pirmkārt tas nav salīdzināms, bet izskatās, ka veselam baram tas nav saprotams, bet nu lai jau dzīvojiet ar apziņu ka tā ir. Otrkārt es salīdzināju divus gadus vecu A6 ar jaunu CRV cenas un kvalitātes attiecības ziņā. Tā ka nevajag man te braukt par šo tēmu. Pats zinu, ka jauns A6 protams savā vērtībā krīt stipri, bet līdz 2 gadiem, pēc tam tas ir līdzīgi kā ar citiem auto. Tāpēc arī es piemēram neplānoju pirkt jaunu A6, bet pāris gadus vecu par CRV cenu.
es izdariju otraadi , peec ilgaam paardomaam , bet taa gan . Jo za ye bal mani AR , jau ar 'veco' A6 un kameer nebuus otra diilera + paardaugavas pusee , tikaam nepirkshu es OOOO ne jaunu ne lietotu , rovno arii Chrysleru . A Bensons mani neza..bal , vot i fsja xistorija . Un nemeegjinu es saliidzinaat A6 'pribampaasus' ar dajebkuru , kaut Lexus , japaani . Bet savaa nevaajajaa pieredzee nonaacu pie sleedziena kad ja nau normaala diilerservisa tad nevajaga man taadu auto , lai arii kaa man vinjsh nepatiktu dikti. Par naudu runa neiet .
audī tak ir lūznis.... redz vajag nepārtraukti dīlerservisā vien uzkavēties
varu saderēt, ka vēvēfans ar savu merivu nemaz nezina, kur žopeļa dīleris dzīvo
nau luuznis gan , bet nau arii TAAS naudas veerts.
Kamikadze rakstīja: kaapee doma, ka ar ljoti leetaam mashiinaam brauc? ok, opji, kuri padomjlaikos noprivatizeeja kvartjiiru vai mantoja lielus zemes gabalus neskaitaas, tik pasha pelniitie iipashumi
Tomēr grūti noformulēt vidējo statistisko LV iedzīvotāju no šāda viedokļa - pārāk aktīvā laikā dzīvojam un pārāk īsa vēsture brīvā tirgus apstākļos.
Ja pieņem, ka vidējais dzīvoklis Rīgā maksā ~100kEUR, pēc Tavas teorijas vidējai mašīnai būtu jāmaksā 10-15K, reāli ir daudz mazāk.
nu jaa, reaali ir taa, ka nespeej piepirkt atbilstoshos auto cilveecinji
bikuci pareekjinaaju, ja njem auto, kas maksaatu tik cik gadaa nopelni, tad minimaalais liizinga terminjsh taadam aparaatam ir 3 gadi, ja maksaa ne vairaak kaa 40% no ienaakumiem par liizi
es te veel padomaaju, neba visiem ir tie dziivoklji daudzi iiree, etc, liidz ar to shii tautas massa brauc ar auto, kas maksaa vairaak nekaa sho iipashums
Kamikadze rakstīja: nu jaa, reaali ir taa, ka nespeej piepirkt atbilstoshos auto cilveecinji
bikuci pareekjinaaju, ja njem auto, kas maksaatu tik cik gadaa nopelni, tad minimaalais liizinga terminjsh taadam aparaatam ir 3 gadi, ja maksaa ne vairaak kaa 40% no ienaakumiem par liizi
Kā rēķini? Ja rēķinu savus ienākumus sanāk viena summa, ja rēķinu savus + sievas = ģimenes kopējie ienākumi, tad sanāk oj oj cik labs auto, bet ir taču visādi citādi izdevumi ģimenē, man ir 2 bērni, kas arī "tērē"! Citiem ģimenē bērnu vispār nav, ar tikpat lieliem ienākumiem, un pārējās prasības viņi varbūt apmierina ar 1istabas dzīvokli Čiekurkalnā un uzsildītu lielveikala picu vakariņās
tie ir tikai pliki cipari tjip cilvis pelna 100Ls meenesii jeb 1200Ls/gadaa. Njemot auto par 1200Ls ar 0% pirmo iemaksu uz 3 gadiem pie 7,5% likmes gadaa sanaak nopikjot 37Ls/meenesii jeb ~40% no ienaakumiem tas ka benjai, paikai, remontiem, utt nesanaak, par to formulas klusee
DM rakstīja:
Kamikadze rakstīja: nu jaa, reaali ir taa, ka nespeej piepirkt atbilstoshos auto cilveecinji
Kā rēķini? Ja rēķinu savus ienākumus sanāk viena summa, ja rēķinu savus + sievas = ģimenes kopējie ienākumi, tad sanāk oj oj cik labs auto, bet ir taču visādi citādi izdevumi ģimenē, man ir 2 bērni, kas arī "tērē"! Citiem ģimenē bērnu vispār nav, ar tikpat lieliem ienākumiem, un pārējās prasības viņi varbūt apmierina ar 1istabas dzīvokli Čiekurkalnā un uzsildītu lielveikala picu vakariņās
Es rēķinātu viena cilvēka algu/ienākumus, jo otram taču arī bieži vien mašīnu vajag + tomēr ir arī minētie citi izdevumi un prasības.
labaak pacholeet, ko par to domaa dnbnord:
tjip ja esi viens un nav alga 200Ls/meenesii tad vari skriet dillees bet ja ir divi ar 200Ls algu, tad var panjemt 180Ls krediitaa
ja veel 1 kids, tad 90Ls kriitaa un ja 2 kidi, tad suukaa ledu
TDI rakstīja:
A6 rakstīja:
nomiks rakstīja:
A6 rakstīja:
Nezinu ko tev tur tas papa pērk. man neko. pats varu visu ko vajag. tu pats esi kaku maiss. paskaties pats.... a6 2002. gada ar quattro un labā izpildījumā maksā šeit 13-15 teur, bet crv ap 12... un nevajag tagad sākt meklēt frīku piedāvājumus ar vecu veco crv pa 10. un vēl paskaties kāds izskatās viegli uzsists crv pret audi. domāju, ka komentārti lieki.
Bet cik maksāja jauns A6 un cik - CRV???
Tavs posts vēlreiz tikai apliecina,ka lielāks vērtības kritums ir tieši A6!
Paklau gudriniek es nesalīdzināju jaunu A6 ar jaunu CRV. Pirmkārt tas nav salīdzināms, bet izskatās, ka veselam baram tas nav saprotams, bet nu lai jau dzīvojiet ar apziņu ka tā ir. Otrkārt es salīdzināju divus gadus vecu A6 ar jaunu CRV cenas un kvalitātes attiecības ziņā. Tā ka nevajag man te braukt par šo tēmu. Pats zinu, ka jauns A6 protams savā vērtībā krīt stipri, bet līdz 2 gadiem, pēc tam tas ir līdzīgi kā ar citiem auto. Tāpēc arī es piemēram neplānoju pirkt jaunu A6, bet pāris gadus vecu par CRV cenu.
es izdariju otraadi , peec ilgaam paardomaam , bet taa gan . Jo za ye bal mani AR , jau ar 'veco' A6 un kameer nebuus otra diilera + paardaugavas pusee , tikaam nepirkshu es OOOO ne jaunu ne lietotu , rovno arii Chrysleru . A Bensons mani neza..bal , vot i fsja xistorija . Un nemeegjinu es saliidzinaat A6 'pribampaasus' ar dajebkuru , kaut Lexus , japaani . Bet savaa nevaajajaa pieredzee nonaacu pie sleedziena kad ja nau normaala diilerservisa tad nevajaga man taadu auto , lai arii kaa man vinjsh nepatiktu dikti. Par naudu runa neiet .
Mjā par dīlerservisu Tev taisnība. Bensons un Audi kā diena pret nakti, bet nekas drīz pie lidostas būs audi centrs, lai gan no otras puses esmu tur ar tagadējo auto bijis vienu reizi mainīt zobeni. Dārgi, pie tam tika atklāta vaina ar eļļas spiediena mērītāju kas tika nomainīts, bet kļūda tāpat netika nodzēsta. Kopumā es ar saviem ienākumiem neredzu iespējas tur pastāvīgi remontēt auto,jo pirmkārt dārgi, bet otrkārt mans tagadējais serviss mani pilnībā apmierina un ir stipri lētāks/
Kamikadze rakstīja: labaak pacholeet, ko par to domaa dnbnord:
www.dnbnord.lv/...
tjip ja esi viens un nav alga 200Ls/meenesii tad vari skriet dillees bet ja ir divi ar 200Ls algu, tad var panjemt 180Ls krediitaa
ja veel 1 kids, tad 90Ls kriitaa un ja 2 kidi, tad suukaa ledu
Tas saucās ņem tikai un pārtiec no sausiņiem
TDI rakstīja: nau luuznis gan , bet nau arii TAAS naudas veerts.
vot tieši šito es kādu laiciņu centos vienam keksam iestāstīt
protams, ka jamais bija gatavs pakaļu ķīlā likt, kas TAS auto esot katras ieguldītas kapeikas vērts....
protams, ka tam keksam nebija TĀ auto
A6 rakstīja:
...drīz pie lidostas būs audi centrs...
Tas pats veezis tikai veel viena kulitee!
deksters rakstīja: Nebija runa par cenu kategoriju. Neticu,ka,ja vwfanam būtu 100 000 gada ienākumi,viņš pirktu merivu...A tagad ir tā- kāda ola izdējusies,tāda ir jāliela.
Ja man būtu tik lieli ienākumi, tad es, protams, pirktu auto, kas dārgāks par 10 tūkstošiem latu. Sāksim ar to, ko es nepirktu. Noteikti neiegādātos nekādus zemos sporta auto, kabrioletus, rodsterus, kupejas, kā, piemēram, Audi-TT, Nissan-350Z, BMW 6.sēriju. Parastos sedanus vai universālus arī neņemtu. Pirktu es lielu, varenu džipu ar automātisko ātrumkārbu, lai tas būtu maksimāli baudāms gaitā.
Kā iespējamie kandidāti, kurus pamēģinātu testa braucienā vispirms, varētu būt Volkswagen-Touareg ar V6 TDI motoru vai arī Hyundai-SantaFe ar 2,7-V6 benzīna motoru vai 2,2 CRDI dīzeli. Ja šajos auto man kaut kas nepatiktu, tad lūkotos Audi-Q7 virzienā - ceru, ka mani savaldzinātu vai nu Audi-Q7 3,6 FSI Quattro par 37254 latiem vai arī Audi-Q7 3,0 TDI Quattro par 36727 latiem.
Q7 3,oTDI ir manaami leetaaks tie FSI gan peec skanjas TDI atgaadina
manupraat labaakaa izveele ir Tuaregs ar 2,5R5TDI , R5TDI ir visuzticamaakie .
TDI rakstīja:
es izdariju otraadi , peec ilgaam paardomaam , bet taa gan . Jo za ye bal mani AR , jau ar 'veco' A6 un kameer nebuus otra diilera + paardaugavas pusee , tikaam nepirkshu es OOOO ne jaunu ne lietotu , rovno arii Chrysleru . A Bensons mani neza..bal , vot i fsja xistorija .
Man kolēģe arī nesen nopirka jaunu Honda-CR-V, un viņa ļoti atzinīgi izteicās par apkalpošanas kultūru iekš Bensona veikala. Pirms tam bija skatījusies arī Toyota-RAV4, taču rezultātā svaru kausi nosvērās par labu Hondai.
Ko Juus sakaat par jauno OPEL MERIVA?
Man liekas, ka taa ir ideaala mashiina (kaa gjimenes mashiina), bet veel esmu paardomaas, vai iegaadaaties to vai nee....
Ko Juus sakaat?[addsig]