Kāda ir jūsu pieredze ar čuguna krāsnīm? - Forums - iAuto

Kāda ir jūsu pieredze ar čuguna krāsnīm?

ernesto007 Reģ.: 30.01.2025

Ome laukos vēlas nopirkt čuguna krāsniņu. Negribu pirkt SSā lietotu, skatos jaunu. Ko sakat par šādu variantu ceplis.eu/collections/cuguna-krasnis

osscar Reģ.: 27.08.2002
0 0 Atbildēt

nez, senukajā ir lētāki varianti, krāsnis kā krāsnis - baigā starpība jau nav , ja čuguns - tad čuguns. Man ir ar riņķi, tad var vasarā arā izmantot - cept zivis, vārīt plovu utt lai nav iekšā smakas.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 2 Atbildēt

TU tak gudrs esi. Nemoci omi, nopērc ellas el radiātoru un aizmirsti malku, skursteni, dūmus utt.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Šīs ir lēnās degšanas krāsnis. Siltumu dod tikai tikmēr, kamēr kurās, no otras puses - var kurināt kaut cauru dienu. Obligāti nepieciešams oderēts skurstenis, kā arī nemīl sveķainu malku, bet slapju vispār nekādā gadījumā. Nevar izmantot sildmūri, ja tāds mājā ir, jālaiž pa tiešo skurstenī. Pa lielam šis vairāk ir vasarnīcas vai brīvdienu mājas variants, bet nu zinu arī cilvēkus, kas dzīvokļus apkurina un nesūdzās.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Šitādas krāsniņas parasti liek, ja grib ātri tikt pie mantojuma un tas ir bankā vai zemesgabals, nevis māja kurā tante dzīvo. Jo vecajiem ieskaidrot, ka kurināt to drīkst tikai ar briketēm, praktiski nav iespējams. Sausa malka viņiem skaitās jebkura, kas 2 nedēļas šķūnī zem jumta pabijusi.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Nopirku lietotu Jotul pa 80 naudiņām, ieliku garāžā. Ir ok. Vasarnīcā ir kautkads Depo variants. 3x dārgāks. Sūc gaisu pa šķirbām, nevar galīgi lēno variantu dabūt. 

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Man vienā vecā brīvdienu mājā ir viena šāda, otra nedaudz mazāka:

https://ausistemas.lv/ID_39 

Kurināt var pilnīgi ar jebko kas deg. Var miksēt sausu ar slapju. Vislabāk kurināt ar maksimāli lielām sveķainām priedes čurkām. Līdz ķieģeļu skurstenim abām ir aptuveni 1,5 metru garas parastās tērauda dūmvadu caurules 120mm. Izplūdē nav nekādu šīberu (kas ir pats labākais variants krāsnij), degšanu regulē tikai ar skābekļa padevi. 8 gadu laikā lielākajai ir no karstuma stipri deformējies kurtuves pelnu režģis. Tas arī viss. Ātrai telpas uzsildīšanai ideāls variants. Ar lielām pagalēm un mazu skābekļa padevi deg diezgan ilgi.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

http://www.termomax.lv/kaminkomplekts-baltica.html

Iesaku izvēleties no akumulācijas tipa krāsnīm. Šī nav nekas spīdošs bet tomēr.  Kāda jēga no čugunnieces, ja visu nakti tak neuzpasēsi. 

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
1 0 Atbildēt

Ja gribas krāsni, tad labāk izvēlēties tulikivi, tās ilgāk tur siltumu, bet ja gribās čugunu, tad ir pieredze ar jotul panorama i18 ( kura iemontējas)

+  

1. ātri uzsilst. Iekūri un jau pēc 5 min silti ( labi no rītiem)

2. var kurināt ar jebko, kas deg. Pat granulām. Vislabāk - maksimālu lielu malku ( Sākumā iekurini ar mazu malku, jo vajag uzdzīt temperatūru, tad saliec lielu malku ( liels bluķis pārsists uz pusēm vai 4 daļām) tad var degt pat visu nakti. Uzreiz lielus likt nevar, jo viņi degot dod maz siltumu ( tikai uztur)

3. salīdzinoši ilgi deg, ja aizvērti visi skābekļi.

4. Var ņemt gaisu no āra ( nevis istabas skābekli, kā bieži notiek)

5. Var redzēt uguni.

-  ( mīnusi)

1 Ja aukstumi ( piemēram -20) vajag iemest kurināmo arī naktī.

2 jānes malka istabā, līdz ar to arī netīrumi( bet tas ir visām krāsnīm) 

3  Mājas stūri - neapkurināti, līdz ar to - kondensāts ( pelējums)

4  viegli pārkurināt un tad ir karsti. Saliki par daudz un jāver logi. Bet man, kā patīk siltums Ziemā zem +25 grādiem man nekad nebija. ( izņemot naktīs)

5  temperatūras starpība mājās, līdz ar to - līdzīgi kā 3. punkts. Naktī, vai kad neesi mājās - +12 - +15, bet dienā +25, +27... Un tas dod kondensātu aiz mēbelēm, skapjos, utt

Kā redzi - aptuveni vienādi + un -. Ja izdomā kā cīnīties ar -, vai tas apmierina, tad,  Ja negribi taisīt centrālo apkuri,  var izmantot.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Svarīgas piepildes:

1) Vēl viens pluss - krāsns rada mājīguma sajūtu. Sevišķi ziemā, kad ārā auksti - iegāji, bet tur kaut kas deg un silti. Vēl malka sprakšķ, kad deg. Ar citu apkuri nekas tāds nav.

2) Man toreiz māja bija nosiltināta, tāpēc siltums turējās.

3) Iet runa tieši par konkrēto modeli jotul i18 panorama. Ar citiem, piemēram, ķīniešiem varētu būt savādāk - gan ar siltuma turēšanu gan to ar ko var kurināt.

4) Mana krāsns bija paredzēta priekš 100 ( vai tik nebija  120 m2 jau neatceros) , bet man mājiņa toreiz bija maza ap 50m2. Ja nopirkt krāsni priekš 50 m2 un kurināt 50m2, arī varētu būt savādāk.

5) Te cilvēki raksta, ka nevar ar slapju. Bet man patika ar slapju, jo tā ilgi deg un ilgi dod siltumu tikai tas notiek tad, kad krāsns jau karsta. Tāpēc sākumā vajag krāsni ar kaut ko sakurināt ( uzdzīt temperatūru) - vai ar sausu malku, vai ar kaut kādiem veciem dēļiem. Uzdzini temperatūru un tad saliki mitru malku, lai tā gruzd.  galvenais - tīrīt dūmvadus biežāk, jo mitra malka vai skujkoki - ātri tos aizdirš.

0 0 Atbildēt

Ja cilvēks runā par kaut kādu lētuci, diez vai ir vietā piedāvāt ziepjakmens krāsnis. 😀  Pat vienkārši uzmūrētas ķieģeļu ir kļuvis overpraiss. Man par līdzvērtīgu Tulikivi par 10k prasa 5k. Materiālu aprēkins zem 2k. Pārējais par darbu. Psec vienkarši. Tad vēl tirgū ir presēto moduļu, bet tās neatpaliek cenā no dārgajām.  

Vispār jau ja pietiek ar jotul, kas ir tāds īsti ne mājas bet vienas telpas apkure, tad varbūt labāk gaiss - gaiss siltumsūkni un nebūs problēma ar malku. Bet tas noteikti nav risinājums, ja uzsit zem -15. Es teiktu, ka pašreizējam LV klimatam siltumsūknis+jotul ja lieli mīnusi, ir ze best variants. 

0 0 Atbildēt

Liels + dūmu smaka 😍 

0 0 Atbildēt

Pats jautrākais process malkas pagādāšana. 

0 0 Atbildēt

Viss normāli. Tantina visu mūžu baļķus vilkusi, ko ta pēkšņi pāris pagalītes sagādāt, sazāģēt, saskaldīt, kaltēt 2 gadus, lai mazāk skurstenis aizpiķo...ak jā, vēl jau bonusā nāk sexy kaimiņš skursteņslauķis... Polšš jāpērk ar zaceni pie siltā bleķa dievvientulibā jaunību atcerēties... Kur nepaskaties, vieni plusi.

Lasītākie raksti

Jaunie raksti