Orbāns zaudē Ungārijā, nepalīdz ne Trampa, ne Putina atbalsts

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Orbāna spēki bija 16 gadus pie varas Ungārijā, šonedēļ vēlēšanās uzvarēja opozīcijas partija.

Mēs, protams, vairāk pamanījām, ka Ungārijas Orbāna valdība sabotēja Eiropas Savienības atbalstu Ukrainai. Redzēsim, ko darīs jaunajie politiķi.

Kāds viedoklis par šo?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Kopumā, tas ir labi. Ne jau no tāda viedokļa, ka tagad tur dikti kas mainīsies. Bet arī citur pasaulē Putina konservi var aizdomāties, ka šāda politika šamos var aizvest turpat, kur krievu karakuģis. Slinkums meklēt, kā bija pirms tam, bet šobrīd, pateicoties Orbānam, Ukraina ir gandrīz tikpat atpalikusi valsts, kā Latvija, bet korupcijas līmeņa ziņā - pat dubultā. Īsumā, sliktāk nebūs.

Nevajadzētu gan sacerēties, ka Ungārijā tagad viss ies uz augšu, kā arī to, ka tā dikti atbalstīs Ukrainu. Tā nebūs. Varbūt 90 miljardi tiks atbloķēti, bet arī Maģars ir pret militāru palīdzību Ukrainai, kā arī pret tās uzņemšanu ES un NATO. Es gan arī šaubos, vai ES Ukrainai vispār ir vajadzīga.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 1 Atbildēt

Impērija pastāv, kamēr tā izplešas. Vai Ukrainai ir vajadzīga ES, tas ir jautājums, bet ES Ukraina ir pat ļoti vajadzīga, to pat varētu nodēvēt par eksistenciālu jautājumu. 22 gadu laikā Austrumeiropa ir izkāsta, vajag svaigas asinis

1 0 Atbildēt

Kas īsti Austrumeiropā ir izkāsts? 

Tā arī nesapratu, kāpēc ES vajag Ukrainu?

0 0 Atbildēt

Piemēram cilvēku emigrācija uz vecās Eiropas valstīm

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Par ko tu runā? Sen jau ukraiņu strādnieku pilna Eiropa, un ne tikai Eiropa. Nav vajadzīgs uzņemt valsti ES, lai dabūtu tās cilvēkus. 

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Ukrainas 40 milj iedzīvotāji ir diezgan ievērojams tirgus ES stikla krellēm. Un miera laikos uzkrājot bagātību, tās stikla krelles kļūs arvien glaunākas. Vienvārdsakot - tirgus paplašināšana. Un UA iedzīvotāji gūst labumu paliekot bagātāki. Roka - roku.....

0 0 Atbildēt

@Opim pilnīga taisnība. Ja atceries, tad arī mums, jaunajām ES dalībvalstīm, pat bija daudz dažādu normatīvu izstrādāti ierobežojumi, lai mazinātu darbaspēka iebraukšanu no jaunajām dalībvalstīm.

Ja vajag, tad vienkārši iedos atļauju. Kāpēc pēkšņi pēdējos 3 gados Latvijā parādījās tik daudz uzbeku, kā tu domā? Vienkārši atviegloja darba atļaujas un nolīgšanas noteikumus.

0 0 Atbildēt

Un rezultāts ir sa**sta pasaule - mūsējie brauc uz veco Eiropu (gluži tāpat kā no 40tajiem līdz 80tajiem pie mums brauca komunisma cēlāji no Varen Plašās), savukārt pie mums tukšās (nosacīti tukšās, jo ir bariņš bezdarbnieku) vietas aizpilda piektās pasaules pilsoņi. 

Beigās nonāksim pie secinājuma, ka tas komunisma cēlājs tomēr galu galā bija pavisam lāga džeks. Tad, kad saskarsimies ar patreizējo iebraucēju blakusparādībām (kā, piemēram, Zviedrija)

2 0 Atbildēt

Šajā gadījumā pasaules sa%&*ēji ir tevis ievēlētā valdība - minimālās algas lēnā celšana aicina biznesu neieguldīties tehnoloģijās un tā vietā iepirkt musulmaņus. Iemesls algas lēnajai celšanai ir šie paši biznesmeņi, kas izbauda iespēju atlikt ilgtermiņa plānošanu (t.i. dārgas tehnoloģijas iegādi) un ieguldījumus izņemt dividendēs.

Pa manam LV būtu jāceļ min alga vismaz LT/EE līmenī. Vienīgi tad sagaidāms mazkvalificētā bezdarba pieaugums, jo blakus turēt divas Maximas ar bezmaksas personālu vairs nebūs rentabli. Tomēr šis būtu vienīgais ceļš, jo zemo algu ekonomika ir vāja un nearada telpu attīstībai.

0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja:

Kopumā, tas ir labi. Ne jau no tāda viedokļa, ka tagad tur dikti kas mainīsies. Bet arī citur pasaulē Putina konservi var aizdomāties, ka šāda politika šamos var aizvest turpat, kur krievu karakuģis. Slinkums meklēt, kā bija pirms tam, bet šobrīd, pateicoties Orbānam, Ukraina ir gandrīz tikpat atpalikusi valsts, kā Latvija, bet korupcijas līmeņa ziņā - pat dubultā. Īsumā, sliktāk nebūs.

Nevajadzētu gan sacerēties, ka Ungārijā tagad viss ies uz augšu, kā arī to, ka tā dikti atbalstīs Ukrainu. Tā nebūs. Varbūt 90 miljardi tiks atbloķēti, bet arī Maģars ir pret militāru palīdzību Ukrainai, kā arī pret tās uzņemšanu ES un NATO. Es gan arī šaubos, vai ES Ukrainai vispār ir vajadzīga.

Precizējums 

Maģars ir pret militāru palīdzību Ukrainai, kā arī pret tās uzņemšanu ES un NATO.

Maģārs ir pret Ungārijas dalību Ukrainas militārās palīdzības sniegšanā, nevis principiāli pret. Viņš taču arī teica, ka saprot Ukrainas cilvēkus un tikai viņi var izlemt, cik ilgi pretoties.

Par iestāšanos - nav pret, ir pret paātrinātu iestāšanos. Teica, lai iestājas kā visi citi, parastajā kārtībā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 5 Atbildēt

Liela uzvara EPSRS, būs vēl viens eirokomunists pie varas, kas kopā ar Tusku varēs cīnīties par visu zemju proletāriešu apvienošanos. 

Ukrainai izmiņas no tā būs nekādas - Orbāns bija tikai “grākāzis”, kas EPSRS funkcionāriem ļāva viegli no tribīnes atblastīt Ukrainu, bet faktiski Krieviju. Tagad būs politiski mazliet grūtāk, bet to ar kārtu atsvērs iespēja virzīt EPSRS intereses, kuras kopš Tuska tikšanas pie varas kavēja nu jau vairs tikai Ungārija. 

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
5 0 Atbildēt

O, ārvalstu aģents saņēmis jaunu metodičku.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Ungārija oficiāli atzīst 13 nacionālās minoritātes: vācieši, romi, slovāki, horvāti, rumāņi, serbi, slovēņi, ukraiņi, poļi, grieķi, bulgāri, armēņi un rusīni.

0 0 Atbildēt

Un latvieši izliekās, ka nekādu krievu nav. Var saprast vēsturisko kontekstu, bet aizklapēt pat LSM.rus - vai tas LV krieviem liks skatīties Panorāmu, šaubos.

1 0 Atbildēt

Tak nupat kkāda tiesa atzina, ka krievi nav minoritāte un tāpēc nekāds spec atbalsts nav nepieciešams. 

1 0 Atbildēt

Hm, tas ne tikai asprātīgi, bet arī patiesi - krievi Latvijā nav minoritāte.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Vismaz 70% no Latvijas krievvalodīgajiem ir PSRS kolonisti un padomju armijas otstavņiki. Un viņu pēcteči, kur dažs labs ir vēl reakcionārāks par senčiem.

0 0 Atbildēt

Iespējams. Taču ko ar to iesākt? Mans minējums - ja Latvijas valsts iekārta būtu efektīvāka, viena [liela] daļa to, kas skatās uz Krieviju, būtu krietni vien lojālāki. Arī no etnisko latviešu vidus, starp citu. Galu galā, ledusskapis ir no izšķirošajiem argumentiem, lai gan vienmēr būs nesamierināmie idoloģiskie rumasieši (no .ru + hamas), kuru mērķis ir Krievijas izplešanās un kaimiņu pievēršana "tradicionālajām vērtībām".

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Maģárs : Ungārija rīkos referendumu par Ukrainas uzņemšanu ES, bet tas, visticamák, nenotiks tuvákajos 5-10 gados.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

ZZZZ rakstīja:

Ungārija oficiāli atzīst 13 nacionālās minoritātes: vācieši, romi, slovāki, horvāti, rumāņi, serbi, slovēņi, ukraiņi, poļi, grieķi, bulgāri, armēņi un rusīni.

Hmmm, arméņi ok, tie tik tiešám visur dzīvo. Starp citu, Iráná no seniem laikiem ir arméņu kvartáli. Pasaki kur Ungárija ir káds grieķu kvartáls?

Lasītākie raksti

Jaunie raksti