Kārtot: Augošā secībā
1 2
feciic 12.03.2024 21:52

Kapēc lai viņa sūdīgi stūrētos, straujos pagriezienos, jo sevišķi uz atpakaļ dabūn riepas drusku vairāk ierīt vai uz mīkstāka seguma rises sataisīt stumdoties.

Par pašām asīm-kautkā novērojies ka prasti tie ir treileri/piekabes kam platforma pāri riteņiem, attiecīgi var lielākus agregātus uzkraut.

feciic 09.03.2024 15:52

Chip22 rakstīja:

feciic rakstīja: Regulāri nomājot piekabes nejauši uzdūros vienass piekabei ar bremzēm-ripo kā vienasīgā, vienītī var ērti stumdīt/grūstīt, pilna masa divas tonnas, mīnus ka vajag kategoriju.

Divasīgo bez bremzēm tikai ja kārtīgs vilcējs bet tāpat. Ir gadījies tonnu lūžņu vest ar nebremzētu tā inerce ir vairāk nekā jūtama jo standarta auto kravnesība ir 400-600kg, attiecīgi arī bremzes tam ir paredzētas. 

Vēl nianse par izmēriem-ir gadījies uzrauties uz peikabi kam specenē kravas kaste 200*5000 bet tas bija ārējais izmērs, ja šis ir tas gadījums tad piemaksa par 325 garumu ir prātīga.

Par stabilitāti vienasu/divasu-abas var būt nestabilas nepareizi sakraujot. Principiālu starpību neesmu manījis-tas ka divasīgā vienmēr būs smagāka un pa siktu ceļu tukšā braucot vairāk raustīs auto.

Tad ja ar vieglo jāvelkā, tad tikai vienasīgā? Bez bremzēm.

Kā jau te minēja tad ir nopērkamas divasīgas piekabes ar pilno masu 750kg-velkama ar B katergoriju, faktiskā pilnā masa pieļauju ka līdz divām tonnām var uzkraut, ja tur no meža pa lauku malku atvest vēļ tā bet uz šosejas ar tādu prātīgs cilvēks nerādīsies.

Vienkāršā atbilde-parasta vienasīgā piekabe ar torsionu 500-700kg vedīs bez bēdu, ja plāno reģipsi/osb/lūžņus/granulas regulāri vizināt tad torsiona vietā labāk meklēt piekabi ar lāgām. Ja nu tā ka tonna/divas jāvadā ikdienā tad jākārto BE.

feciic 07.03.2024 16:10

Man liekas ka Mk8 golfs bija viens no pirmajiem kam fiziskas "pogas" uz abu roku pirkstiem skaitāmas, nez, divus gadus lietojot nekādu neērtību tas nav radījis. Klimats tāpat labi strādā nav jāregulē uz priekšu un atpakaļ. 

Pats likumprojekts Teslai mērķēts kur jau pagriezieni jāslēdz ar pogām uz stūres, kas paralēli var tikt izmantoas arī visam kam pārējam, sākot ar spoguļu regulēšanu un beidzot ar spēlīšu spēlēšanu.

feciic 07.03.2024 14:15

Regulāri nomājot piekabes nejauši uzdūros vienass piekabei ar bremzēm-ripo kā vienasīgā, vienītī var ērti stumdīt/grūstīt, pilna masa divas tonnas, mīnus ka vajag kategoriju.

Divasīgo bez bremzēm tikai ja kārtīgs vilcējs bet tāpat. Ir gadījies tonnu lūžņu vest ar nebremzētu tā inerce ir vairāk nekā jūtama jo standarta auto kravnesība ir 400-600kg, attiecīgi arī bremzes tam ir paredzētas. 

Vēl nianse par izmēriem-ir gadījies uzrauties uz peikabi kam specenē kravas kaste 200*5000 bet tas bija ārējais izmērs, ja šis ir tas gadījums tad piemaksa par 325 garumu ir prātīga.

Par stabilitāti vienasu/divasu-abas var būt nestabilas nepareizi sakraujot. Principiālu starpību neesmu manījis-tas ka divasīgā vienmēr būs smagāka un pa siktu ceļu tukšā braucot vairāk raustīs auto.

feciic 26.02.2024 21:20

Ir diezgan sevi jāienīst lai viņu gribētu-aukstā ziemas rītā troksnis un vibrācija salonā salīdzināms ar žiguli.

feciic 19.02.2024 10:20

Tā ziņa par auzām ir precīzi no laika kad granulu cenas savā pīķī tuvojās 500 eur, šobrīd cenas starpība ir nebūtiska lai tr kautko jātos. 

Kautkādas graudu atsijas var kurināt savā sētā līdzīgi kā gateri sildās ar atgriezumiem. Ne jau tagad Mārupes švītiņs brauks un pirks graudus lai ietaupītu 10eur.

feciic 18.02.2024 11:29

Man tas katls tāds primitīvs īpaši regulēšanai nepadodas, var jau būt ka graanul tērējas vairāk, man ar bunkuru caurmērā pietiek nedēļai, tikai ta ka grannul bunkurā varu sabērt 16 maisus,visi citi gāja tikai 14, pa starpai biju paķēris palti no Lēdmanes-kapeika vairāk pelnu un skaidas dikti daudz bira.

feciic 16.02.2024 10:18

GB12 rakstīja: Es būtu kasījies. Jau rakstīju, ka mani reiz paņēma par šāda vilcieniņa, kura lokomotīve bija poliču Insignia, apdzīšanu, kas beidzās zīmes "70" zonā. Manu ātrumu toreiz nomērīja uz simtspadsmit ar kaut ko... toreiz pēc maniem iebildumiem, atteikšanos piekrist protokolam un debatēm par šo mani palaida vaļā ar "mutisku brīdinājumu"... bet, kā jau minēju, ar tiem 110 pie atļautā 90 esmu gājis garām daudzas reizes un neviens nekad nav piesējies.

Kasīties par ko? Tehniski un faktiski pārkāpu-pieķēra-vainīgs. Kapēc Igaunijā RSQ8 un M5 uz nomaļa ceļa var pabraukt uz 100 un apdzīt uz 110 bet letiņi tā nevar?

feciic 15.02.2024 16:57

GB12 rakstīja: Kurā noteikumu punktā ir teikts, ka uz parasta ceļa nedrīkst "onanēt" ar 85? Reku mūsu VWfans (diez, kur pazudis?) arī tā brauc. Kaitinoši, jā, bet aizliegt viņam to neviens nevar, ja tā jūtas drošāk. Ja būtu 70 vai zemāk, tad varētu cepties. Bet šajā gadījumā vainīgi drīzāk ir tie 5 tirliņi, ka nejēdz apdzīt. Es esmu vairākas reizes poličus (pat uz 90 km/h braucošus) dzinis ar 110, ne reizi neviens par to nav piesējies.

Tas laikam no poliča lepnuma atkarīgs-vienreiz tādu pašu priekšā izlīdušu, uz 85 braucošu CP ekipāžu apdzinu un pēc īsa brīža tiku nolikts mierā ar "Kur tad tā steidzamies?" Nomērītais ātrums gan bija apaļi 100 par ko izpelnījos rakstisku brīdinājumu. 

"Steigties vajag lēnām"

feciic 20.01.2024 23:57

topinamburs rakstīja: Par nomu nav pārsteigumu - ja lietotājam tūristam kaut kur svešās vietās jāuztraucas par to, kur, kā un par cik lādēt elektroauto, pie tam tas prieks maksā dārgāk - tad kāpēc gan to izvēlēties?

Par topika virsrakstu - tie EV pircēji, kas uzķērās uz modīgo haipu, un, vaig vai nevaig, nopirka EV, nepadomājot visus par un pret - tad ir iespējami gadījumi, kad mīļā miera labad jāpāriet atpakaļ uz benzīnkapli. It īpaši nāk prātā panelenēs mītošie.

Ja lasītu rūpīgāk tad lielākā bēda ir ar Tesla cenu samazinājumu, kas pamatīgi iedragā atlikušo vērtību, sanāk ka tesla nomet 15% cenas jaunam auto un Hertz zaudē 10% no plānotās tālākpārdošanas cenas, uz 20k auto tas cipars gana iespaidīgs sanāk

feciic 04.01.2024 17:12

msh rakstīja: Dirsēji Nē nu par Davidich viss skaidrs, bet no anoagask šito negaidīju Cik mašīnām aizmugures lielie lukturi atrodas vākā? Man uz sitienu nāk viens modelis, neatceros, Q5 vai Q7.

Par tēmu - paskatījos shēmu bet - neredzu iemeslu lai šādi notiktu... Releja, protams, nav - visus lukturus darbina centrālās elektrības bloks, kurš atrodas vadītājam pie kājām - āķis ir tāds ka viena izeja ir visiem attiecīgās puses virzienrādītājiem, un neizskatās ka pakaļai pat būtu atsevišķs bunts ar štekeriem... Nē nu var jau pagramstīties ap centrālā elektrības bloka vadiem, vienīgi ja spraud viņu nost, vispirms atvieno aķi lai bariņš ar blokiem neatrautos kļūdas par pēkšņi pazudušu centrālās elektrības bloku...

Par vadu saišķiem un lukturiem vākā arī iesmēju.

Kolēģim kā reiz B6 taisīja visādus brīnumus, kad kautkāds bloks peldējās ūdeni, atrodas kāreiz ugunssienas priekšpusē zem logu tīrītajiem. 

www.youtube.com/watch?v=Ax3Y51rolwQ

feciic 04.01.2024 17:06

Sāc ar Renault specializētu diagnostikas ierīci, lielai daļai ražotāju ar eOBD protokolu nolasās tikai generic kodi un markas specifiskākos nemaz nevar nolasīt/neatpazīst.

feciic 04.01.2024 12:54

Ja bardačokā ir modulis tad izskatās ka tur varētu būt vaina, jo ekrāns ir tikai ekrāns. 

Vēl jau var būt tāds joks ka kāds no citiem blokiem, kas var izmantot audio, taisa jokus-parkingi , kāds balss vadības modulis, utt.

feciic 03.01.2024 23:27

Viencexpercs rakstīja:  Apstājies ar savu cabrio krustojumā kad tev blakus stāvēs SUV.  Suv redzēs pāri tavai mašīnai uz abām pusēm, krustojumā bet tu SUV pusē redzēsi tikai Suva durvis.

p.s.

atvainojos. Laikam zem vārda SUV, bija domāts komunistu hečbeks ar paaugstinātu šasiju, nevis Suburban, Land cruiser vai Jeep utt

Tieši tas pats notiks kad Suv blakus apstāsies atkritumu izvedējus.

feciic 03.01.2024 23:24

Nu tad piepīpējot kautkas arī būs izbeidzies, ja audio sistēma parastā tad galva, ja Dynavin tad pastiprinātājs.

feciic 22.12.2023 12:26

Vienu vakaru dodoties gaitās blakus nostājās aktuālā laidiena Kia Sportage, liels gan bija mans izbrīns ka tāds kosmiska paskata auto ar milzu ekrānu paātrinoties sāka knābāt aka vadītājs mainīja pārnesumus izveicot saskaņotas kustības ar kreiso kāju un labo roku.

Tā teikt neskati auto pēc ārienes.

feciic 21.12.2023 23:19

mefisto rakstīja: Pseidodžipi pa lielam ir dārgāki, ja salīdzina ar tās pašas platformas hečbeka versiju. To T-cross cenu būtu jāsalīdzina ar VW Polo nevis Golf.

T cross pēc izmēra ir praktiski 1:1 ar golfa hečbeku, T roc cenu šobrī glābj tas ka viņam tehnoloģiskā platforma ir paaudzi vecāka.

Ja paskatās kaut uz to pašu Toyota tad 2cm klīŗensa un uzraksts cross maksā 2-3k eur.

feciic 21.12.2023 12:24

Bradypus rakstīja: "tu dari to, ko ražotājs no tevis vēlas - nopērc dārgāku pseidodžipu"

intereses pēc paskatījos VW piedāvājumu:

Golf No 26 359,00 € ar PVN

T-Cross No 22 003,00 € ar PVN

Virziens ir pareizs ka skatoties uz cenu pseidodžips būs lētāks, bet par to mazāko cenu pat sēdeklis augstumā neregulējas.

Turpretim Golfs, vismaz LV pieejamajā bāzes versijā, ir diezgan ok aprīkots. Ja to T cross pievelk aprīkojumā tad cipars sanāk stipri līdzīgs vai lielāks. Ņemot vērā ka pseidodžipi nolitavās ir štābeļiem bet "normālu" auto pat pasūtīt īsti nevar tad arī cenu politika veidojas tāda ka to "normālo" universālu īsti pat negribas jaunu pirkt jo viņš sanāk aplam dārgs.

feciic 20.12.2023 23:03

Domā ka aukstam ir diži treknāks maisījums un tādēļ nebūtu jāsmird? Kvēpam ir sava specifiska smaka bet tā nav kodīga, ja ar mazajām kvēpu daļiņām domā pm2,5 tad viņām smaržas nav vispār, samazināt šo daļiņu daudzumu ir primārais DPF uzdevums.

feciic 20.12.2023 10:44

Volx rakstīja: Aa nu ok, tad lūdzu tos specifiskos smirdētājus novāciet no koplietošanas ceļiem. Citās mašīnās brauc arī bērni!

Specifiskā smirdoņa ir no NOx gāzes, kas ir arī kancerogēna, katalizators ir tas kurš tiek ar viņū galā vecākiem auto, jaunākiem vēl AdBlue nāk palīgā. 

Belis un 80-90 gadu dīzeļi ta nesmird un nevar smirdet dēļ zemākām sadegšanas temperatūrām.

feciic 06.12.2023 12:18

Motors strādā avārijas režīmā un patstāvīgi mēģina reģenerēt DPF.

feciic 06.12.2023 12:16

Kanibaals rakstīja: >Ko tieši Sports Tourer nozīmē

Tas nozīmē arī adaptīvos(elektriskos) Flexride amortizatorus, lai poga Sports/Tour nebūtu tikai dekoratīva. Viens tāds maksā 300-600eur un alternatīvu nav. 

Opel dīzeļi iesakāmi, lūzt sadalenes, problēmas ar eļļošanu. DPF arī aug ciet un nekas par to neliecina kamēr jau viss slikti.

Sadalenes lūzt/šāles tiek aprautas divlitru dīzeļiem līdz 12-13 gadam un pats motors ir  izvests no Fiat staļļiem, sastopams arī Jeep, Saab un Alfa Romeo

feciic 05.12.2023 15:53

Ar 1,6 dīzeli prātīgi, ap 200k jāmaina ķēdes, atrodas kārbas pusē attiecīgi resursietilpīgs darbiņš.

feciic 07.11.2023 10:27

Kompots rakstīja: Cerēju, ka ir kaut kas par ko vairākums ir vienisprātis

Nevienam neko arī nepārmetu. Kopumā cik kur skatos, lasu, nav tāda "viennozīmīga" viedokļa par to, kas ir labs. Viens un tas pats auto vienam, kur vienam maini eļļu un lej degvielu, tai pat laikā otrs tikai pa servisiem. Laimes spēle

Šādā cenu kategorijā tiešām labu auto būs jāpameklē, ir kautkādas universālās patiesības par gadu, nobraukumu un motoru izvēlēm bet variantu ir pārāk daudz lai kautko tā patiešām droši ieteiktu ņemot vērā ka auto šinī budžetā ir stabili 10+ gadi.

feciic 07.11.2023 10:19

GB12 rakstīja: Pats ko jauc... nezinu, ar ko tu tur cīnījies, bet  www.petrolplaza.com/news/8873

Tas velns slēpjas zem vārda Eolys, sastopams PSA grupas dīzeļmotoriem sākot no 2003 un beidzoties kautkad ap 10to vidu.

Papildus dažu litru bāka vai konteiners atrodas zem auto un tad kā nu kuram-vai nu uzpildāms konteiners vai nomaināms pūslis. Ar vienu uzpildi pietiek 30-60k kilometriem. Atšķirībā no AdBlue šis tiek pievienots degvielai katrā uzpildes reizē, doma ka šķidruma pamatā esošais cērija oksīds uzkrājas DPF filtrā un pie filtra reģenerācijas palīdz celt filtra temperatūru.

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti