Lasītājs: Par Drošas braukšanas skolas patieso dabu... (+ atbilde) 117

 
5.janvāris 2009 12:45

Lasītājs: Visu laiku par Drošas braukšanas skolu (dbs.lv) man bija tāds labs priekšstats, ka cenšas pamācīt braucējus un uzlabot vispārējo kultūru, līdz brīdim, kad 3.janvārī Babītē nācās sastapt "Drošas braukšanas skolas" Audi A4 ar numuru HF6394...

Sākumā šis auto brauca man aiz muguras un likās, ka brauc ar ieslēgtām tālajām gaismām (un parāk tuvu ar tādām gaismām.) Pavaicāju savā mašīnā apkārt esošajiem (ari cilvēkiem, kuri ikdienā brauc), vai tai mašīnai ir tālās gaismas vai es kļūdos un visiem likās, ka tās ir tālās.

Gribēju painformēt šoferi, ka viņš mani apžilbina un īslaicīgi ieslēdzu aizmugurējo miglas lukturi (ja kas, citas pretīm braucošās mašīnas arī midžināja šim auģikam, tā kā varbūt būtu nepieciešams noregulēt tam gaismas??). Uz ko šis Audi A4 reaģēja apdzenot mani un turpināja braukt tādā pašā atrumā, kā iepriekš, bet ieslēdzot savas aizmugures miglas gaismas.

Kad uzmidžināju ar tālajām, ka šis "drošais" braucējs mani joprojām apžilbina, tad sekoja "mārketinga" cienīgs triks - Auģiks tika bremzēts un griezts uz ceļa vidu un pa logu tika izstiepta galviņa, lai ko tur skaidrotu vai noteikti, lai turpinātu demonstrēt savu pārākumu ar auģiku un dbs.lv uzlīmēm!

Man tiešām ļoti žēl šī DBS darbinieka, kuram ir kompleksi, ja jāapliecinās uz ceļa šādā veidā un pie tam pilnīgi pretēji uzņēmuma būtībai, kura mašīnā tas vizinājās!

Var jau būt, ka kādam liksies, ka kārtēja publiskā gaudošana par kāda apbižošanu, bet šoreiz kremta tas, ka visu priekšā šie stāsta, cik labiņi esam un kā mācam visus, bet pašu patiesā daba ir pavisam citāda..... :(

Ar cieņu,
Aleksis, iAuto lasītājs

Artūrs Priednieks: Izlasīju stāstu par mūsu skolas īsto seju un nolēmu tomēr uzrakstīt savu skatu uz šo situāciju, jo kā jau katram stāstam arī šim ir vairākas puses.

Lai viestu skaidrību situācija sekojoša:

Minētā DBS automašīna ir jaunais Audi A4 ar ksenona un diožu gaismām, kam arī tuvās gaismas ir samērā spilgtas, tās šoferis šajā situācijā nelietoja tālās gaismas.

Savukārt aizvainotais autovadītājs apzināti pārslēdza tālās gaismas, lai "pārmācītu" DBS instruktoru. Šajā situācijā abi vadītāji ir mēģinājuši sazināties ar gaismas signāliem, bet acīmredzot nav sapratušies. DBS instruktors nobrauca ceļa labajā pusē, kad radās tāda iespēja, un aicināja apstāties otras mašīnas vadītāju, lai izrunātu gaismu lietošanas principus, uz ko Aleksis nav atsaucies.

DBS instruktori ir drošas braukšanas profesionāļi un praktizē šīs iemaņas arī piedaloties ceļu satiksmē nevis tikai apmācību laikā vai zilajos ekrānos. Vadītāju braukšanas kultūra ievērojami paaugstina drošības līmeni uz autoceļiem, tādēļ mācīsimies saprast arī citus ceļu satiksmes dalībniekus un būsim pieklājīgi.

Drošas Braukšanas Skolas

apmācību direktors Artūrs Priednieks.

 

 
Visi komentāri
 
265439. viesis 5.janvāris 2009 13:19
0 0 Atbildēt

Visai normāla parādība priekš «Latvieša ikdienišķā». Uz papīra, bildēs un TV ekrānos esmu tas labais, godīgais un visādā ziņā nekad neesmu vainojams nekādā situācijā. Bet kad mamma, tētis vai policija neredz tad jau var atļauties visu.

Starpcitu iespējams ka nav tālie bet jaudīgākas spuldzītes – 55 watu vietā 100 w...

Lai gan autors jau arī nav no mierīgajiem. Ja apdzina lai brauc tālāk ar saviem tāliem, priekš kam midžināties?

265440. viesis 5.janvāris 2009 13:19
0 0 Atbildēt

es ar nesaprotu tos pi... kas brauc aizmuguree un ierubijushi taalos. Itkaa attaalums paliels, bet tad nah, attieciibaa uz pretimbraucoshajiem paarsleedzies uz tuvajiem, turklaat aatraak nekaa tas pretimbraucoshais ir pabraucis garaam man?

Shoriit man aizmuguree seedeeja viens shrotveidiigs BMW, ierubijis prieksheejos migliniekus, katrs "luur" uz savu pusi, turklaat kreisais tik tizli uz gaugshu, ka sanaak tieshi kreisajaa saana spogulii un salona atpakaljskata spogulii.

Taadam neko neparaadiisi, jo vinjsh jau piii nesaprot, ka gaismas labaak raada kad ir noreguleetas, bet vinjs tik mochii visas lampinjas kas piekaartas pie auto.

Nesen, nostaaveeju 20min shtoparaa aiz vienas blozgas ar kautkaadu Mishki Bishki pajeerveidiigo dzjipu. Tai tieshaam nepieleca, ka aizmugureejais miglinieks, staavot shtoparaa nav vajadziigs.

265441. viesis 5.janvāris 2009 13:19
0 0 Atbildēt

tu tikai domaa ka bija taalie,kur oficiaals verdikts ka nebija tuvie? ja pieejam no starta,ka shim bija tuvie-agresiivais biji tu,ar visaam izrietoshaam sekaam.

265443. viesis 5.janvāris 2009 13:22
0 0 Atbildēt

Tas taču sen zināms, ka šādās "skolās" instruktori ir visīstākie plānprātiņi. Viņi neko citu neprot kā tikai lauzt dienesta mašīnas un tēlot, ka viņi ir paši lieliskākie autobraukšanas lietpratēji. Turklāt šo "instruktoru" garīgā attīstība ir apstājusies ap 5 gadu vecumu.

Īstenībā es vispār nesaprotu šo "autoskolu" jēgu. Kam braukšana ir tikai obligāta, neizbēgama darbība un kurš neprot braukt, tas arī nekad to neiemācīsies. Lai arī kādas skolas apmeklētu.

Tas kas patiesi GRIB mācēt vadīt automašīnu, un kuram autobraukšana jebkuros laika apstākļos sagādā neviltotu prieku un atpūtu, patstāvīgi apgūs visizsmalcinātākas atomašīnas kontroles nianses.

Personīgi es pats BAUDU katru braucienu, jebkurā gada un diennakts laikā, pie tam jebkuros laika apstākļos. OK, man nav sevišķi liels braukšanas stāžs - 20 gadu laikā ir nobraukti tikai kādi 600 tūsktoši km, bet es ar azartu apgūstu vai līdz perfekcionismam pieslīpēju jebkuru nestandarta automašīnas vadīšanas paņēmienu. Un nevajag man nekādas skolas un tukšpaurainus instruktorus-idiotus. Starp citu, arī automašīnu vadīt es iemācījos pats, bez jebkādiem instruktoriem. Tiesības savulaik arī ieguvu tikai pēc tam, kad diendienā biju nobraukājis rīgas intensīvajā satiksmes murskulī ~2 gadus.

265444. viesis 5.janvāris 2009 13:30
0 0 Atbildēt

Cik nu es atminos. Tad autoskolā man mācīja, ka, ja Tu ties apžilbināts no aizmugures, tad uz īsu brīdi ielēdz avārijas uguņu un cik nu man ir sanācis aizmugurē esošie pēctam izslēdz tālos. Par aizmugurējo miglinieku lietošanu dzirdu pirmo reizi. :)

265445. viesis 5.janvāris 2009 13:34
0 0 Atbildēt

Cienītie kolēģi, neatceros kurā raidījumā, bet nesen šie paši mācija, ka slēdziet droši tālās gaismas un aptuveni 300 metru attālumā no pretīmbraucamā transportlīdzekļa tikai pārslēdzieties, tobiš - kad staru kūļi pārklājoties, par priekšā braucošajiem taču runa nebija, un cik zinu, pat salīdzinoši veciem autiņiem jau (ap 2000 gada izlaiduma) principā lukturi ir tik labi, ka tālos uguņus sanāk lietot samērā reti, tik vajag pareizi noregulēt un arī pareizi lietot augstumregulatoru. man interesētu, vai kāds var atgādināt kas CSN grāmatā ir teikts par gaismu lietošanu, jo brīžam liekas ka Latvija nu ir tāda miglas zona.... cauru diennakti un gadu ja ne pat vairāk... :D

265446. viesis 5.janvāris 2009 13:36
0 0 Atbildēt

Extremlv [?] 05.01.2009 13:30

Cik nu es atminos. Tad autoskolā man mācīja, ka, ja Tu ties apžilbināts no aizmugures, tad uz īsu brīdi ielēdz avārijas uguņu un cik nu man ir sanācis aizmugurē esošie pēctam izslēdz tālos. Par aizmugurējo miglinieku lietošanu dzirdu pirmo reizi.

:D :D oi...manam foķim labāk aizmugurē negadies...baigi forši var izbesīt...tam autiņam viena lieta toč ir izdomāta, vajadzētu vēl tik otrā pusē uztaisīt

265447. viesis 5.janvāris 2009 14:08
0 0 Atbildēt

... un pa logu tika izstiepta galviņa, lai ko tur skaidrotu vai noteikti, lai turpinātu demonstrēt savu pārākumu ar auģiku un dbs.lv uzlīmēm!

:D :D :D a ko ta pats galviņu pa logu neizstiepi un neuzprasīji, kas pa bumbām?

265449. viesis 5.janvāris 2009 15:10
0 0 Atbildēt

Pirms pāris gadiem gadījos Igaunijā- Good Year drošas braukšanas skolā, kas tur eesti skaitās pat obligāta, lai dabūtu tiesības. Un man jau tad bija liels pārsteigums, ka šie stāstīja par tālo gaismu lietošanu. Tieši par to, ka aizmugurē braucot nemaz īpaši neesot ko iespringt par tālajiem. Un pretim braucot arī pietiek, kā jau bija minēts iepriekš, pārslēgties, tikai kad stari pārklājas. Un uz ceļa ar sadalošo joslu pa vidu, vispār tālos nevajag izslēgt. Man liekas, ka tas ir no kaut kādas grāmatas, kura sarakstīta kādā civilizētākā valstī, kur var braukt arī vadoties pēc ceļa horizontālajiem apzīmējumiem, kuri pie tam vēl atstaro gaismu!!!

265450. viesis 5.janvāris 2009 15:17
0 0 Atbildēt

man arī ir Audi A4, jaunais ar diožu gaismām... arī līdzīgi gadījumi ir bijuši uz ceļa, ka pārējie satiksmes galībnieki domā, ka braucu ar ieslēgtām tālajām gaismām... bet tā nav, nesen ejot apskati CSDD prasīju, vai servisā tiešām ir pareizi noregulētas gaismas? uz to saņēmu atbildi, ka jaunās - diožu lampas ir daudz spilgtākas - tā ir nākotnes tehnoloģija!

man šķiet, ka Tu esi nevietā sašuvies, Alex! varbūt ir laiks nomainīt arī savu veco kleperīti pret kaut ko jaunāku. Audi rulz!

265451. viesis 5.janvāris 2009 15:49
0 0 Atbildēt

Vai tik pats ar nebrauci ar ieslēgtu miglinieku pakaļā? Tad jau var saprast visus izgājienus, jo besī arā tie, kas ieslēdz visus lukturus un vēl salona apgaismojumu tikko izbrauc no pilsētas!!!

265452. viesis 5.janvāris 2009 16:15
0 0 Atbildēt

Vispār man ar nācās pabūt gan Eesti - Good Year skolā kur LV pilsoņi ir iecienījuši, gan Soumi Helsinkos, vienā līdzīgā iestādījumā .... man ar mācija, ka a/m tālos uguņus var lietot uz šāda tipa ceļiem, Alexam Eesti un Soumi pasniedzēji ieteiktu lietot pareizi spoguļus, itsevišķi salonā, barankai pa kreisi virs Radio :) it kā varot paregulēt uz augšu vai uz leju vai varbūt ir extra kas pati regulē spoguļa darbību ....

Es ar mēģināju šiis zinības likt lietā, LV. Rezultātā man ar midžināja visi kas var un slēdza migliniekus visi kam tāda opcija darbojās ..... pēc pāris dienām sapratu , Latviešiem ir sava izpratne par šo visu un gaismais lietoju atbilstoši satiksmes dalībnieku zināšanu līmenim LV .....

Vēl ir lieta ko Latvijas iedzīvotāji mīl ir priekšējie miglas lukturi, it kā esot skaisti, pats galvenais, ka labāk var saskatīt asfalta krāsu , bet patiesībā ...... pajautājiet acu ārstam kā Jūsu "margali" darbojas un uz ko tajā brīdi redze ir koncentrējusies ....

Vienmēr kad atgriežos no citām zemēm ir grūti pierast pie iedzīvotāju neprognozējamās darbības uz ceļiem .... diemžēl .... bet tā mēs te dzīvojam ..... bail pat iedomāties kas notiks ka pirmais Bānis būs darbībā ....

265453. viesis 5.janvāris 2009 17:20
0 0 Atbildēt

to JOO nu neturi sveci zem pūra, kur priekšrocība-drošums braukt padsmit metru attālumā no priekšā braucošā un lietot tālās gaismas.

265455. viesis 5.janvāris 2009 17:53
0 0 Atbildēt

to JOO: gribi teikt ka tevi nežilbina no visiem (jo īpaši sānu) spoguļiem ja aizmugurē kāds 50m attālumā brauc ar tālajiem? Imo ja brauc aiz kāda, kurš brauc ar tālajiem un kaut ko neredzi, tad drīzāk jādomā par acu ārsta apmeklējumu, nevis jācenšas ierubīt visas gaismas ko vien var.

Un ar kultūru viss ir kārtībā, jo kāpēc gan neiedegt aizmugurējo miglinieku tādam "vājredzīgajam", kas tikai pie tālajām kaut ko redz? :D

265456. viesis 5.janvāris 2009 17:54
0 0 Atbildēt

Jauka reklāma :]

Bet no Audi tagad jau kā no BMW jāsāk uzmanīties. Biezākie vipendroni masveidā sāk pāriet uz Audi, tas tak esot tagad pasaules sporta auto :D

265458. viesis 5.janvāris 2009 18:21
0 0 Atbildēt

Labvakar! Domāju ka autobraucējs Aleksis šoreiz ir "uzcepies" absolūti nevietā... Žēl, ka komunicējot internet vidē Aleksis nav pacenties sevi izglītot ar informāciju par jaunākajām automašīnām un to aprīkojumiem, protams neuzstāju ka ir perfekti jāzin viss, bet nu par šādu lietu kā ksenon gaismām jau nu gan vajadzētu zināt gan Aleksim, gan viņa "profesionālajiem" līdzbraucējiem. Arī pats braucu ar jauno Audi A6, un priekšējās gaismas tam ir ksenon lukturi, un neko tur nevajag regulēt, Audi ražotājs zina ko dara.

Ieteikums Aleksim, turpmāk ja tev liekas, ka kāds aiz tevīm brauc ar ieslēgtām tālajām gaismām, samazini savu ātrumu un palaid šo autobraucēju garām, nefilozofē pie stūres par lietām, ko būtiski tu ietekmēt nevari. Labāk domā par drošību.

265462. viesis 5.janvāris 2009 19:41
0 0 Atbildēt

ieteikums 265458. viesim - nestaipi.

Varbūt arī Audi ražotājs zin, ko dara.

Bet ne vienmēr Audi lietotājs zin, ko dara, santīmu sipdams.

265463. viesis 5.janvāris 2009 19:45
0 0 Atbildēt

to uupis

Tu esi daunis? lasīt nemāki?

Audi pēc apdzīšanas ieslēdza aizmugures miglas lukturus, tādēļ jau raksta autors atkal midžināja.

Vispār jau neesmu neviena pusē, jo zinu un esmu pārliecināts, ka autors kaut ko noklusē un šī nav visa patiesība.

265464. viesis 5.janvāris 2009 19:55
0 0 Atbildēt

to autoram

Vispār jau arī tu esi daunis!

CSN gan nav aprakstītas situācijas kā izpaužas apžilbināšana, braucot no aizmugures, tā kā tā nav nekāda apžilbināšana, bet tevis - klauna iedoma.

Jebkurš auto ir aprīkots ar regulējamiem atpakaļskata spoguļiem, no kuriem salona spogulis vai nu elektroniski aptumšojas, vai ir manuāli pagriēžams stāvoklī, kas neapžilbina.

Tu esi rīkojies pretēji CSN, proti, nevietā lietojis miglas lukturus, tādējādi apžilbinot aizmugurē braucošo un par to, ja nemaldos, ir sods ls 30,-.

Tā ka abi esat uzvedušies kā AUNI un iespējams sava stulbuma dēļ pats izaicināji Audi šoferi uz adekvāti stulbu atbildi.

Abi idioti!

265465. viesis 5.janvāris 2009 20:00
0 0 Atbildēt

"tāds" "tādu" atrada, kā saka :D :D :D :D :D

Aleksis pasteidzās ar spriedumiem un izvilkās par daudz, iespējams, pat galīgi nevietā , savukārt DBS puika rīkojās vienkāši debīli, izcili debīli, ņemot vērā kaut vai tikai to faktu, ka pārvietojas ar "trafarēto" auto.... lai nu kā - DBS puikam nevajadzēja krist līdz zemākajam līmenim un kļūt par Latvijas autovadītāju-parasto :D :D :D

265466. viesis 5.janvāris 2009 20:12
0 0 Atbildēt

Aleksis ir LOHS!

Bet Audi vadītāju vajadzētu noskaidrot un atlaist no darba, ja reiz rīkojas pretēji DBS mērķiem.

265467. viesis 5.janvāris 2009 20:34
0 0 Atbildēt

jaamiedz pretii ar taalajiem tiem diozhu raudijiem - lai aizrijaas. un tinaas izskruuveet kaadas diodes aaraa.

265469. viesis 5.janvāris 2009 21:10
0 0 Atbildēt

to 265467. viesis

Viens idiots vārdā Aleksis jau miedza un tagad šeit publicē savu gaudu raktu.

Ja kādam skauž, ka kāds brauc ar jaunāku auto (nav svarīgi Mercedes, BMW vai Audi), lai nopelna sev tādu pašu vai iedzer nervu zāles.

Cilvēkiem ar nelīdzsvarotu nervu sistēmu vajag sēdēt mājā un nelīst ārā uz ielas...

265471. viesis 5.janvāris 2009 21:28
0 0 Atbildēt

tādos gadījumos vajag samazināt ātrumu, ļaut, lai tevi apdzen, un mierīgi braukt tālāk

nevis kaut ko vicināties midžināties un stresot

265472. viesis 5.janvāris 2009 21:44
0 0 Atbildēt

Tik viens jautājums tiem diožu/xenon faniem - ja jau staru kūlis ir pareizs, tad taču tam nevajadzētu žilbināt.

Atliek secināt, ka tie lukturi spīdina augstāk nekā paredzēts. Un tad nav ko brīnīties, ka kāds ar tālajiem vai miglām spēlējas pretī...

265475. viesis 5.janvāris 2009 22:46
0 0 Atbildēt

265469. viesis - nez kaapeec visi jauno autinju iipasnieki iedomaajas, ka tiek apskausti???

tas kaads fetish? man ir pie kaajas ar ko tu savu peecpusi vizini - sakaarto savu urnu taa, lai taa netraucee paarejiem CS daliibniekiem.

265476. viesis 5.janvāris 2009 22:55
0 0 Atbildēt

Tā atbilde man atgādina anekdoti, kad padomju armijas seržants stāsta:

- .. un tad ierindnieks Ivanovs, kas atradās uz kāpnēm, nejauši sašķieba krāsas spaini un krāsa uzlija man uz galvas.

- Un ko tu viņam teici?

- Es teici: biedri ierindniek Ivanov, vai jūs neredzat, ka man uz galvas līst krāsa no jūsu spaiņa?

265477. viesis 5.janvāris 2009 23:04
0 0 Atbildēt

ksenoni jaunās tehnoloģijas,kas apdraud drošību uz ceļiem.Man sānskata spogiļi ir jāregullē,lai tajos ko redzētu,nevis lai izbēgtu no apžilbšanas.

265478. viesis 5.janvāris 2009 23:10
0 0 Atbildēt

To: Kovacs [?] 05.01.2009 17:53

Iesaku tev vēreiz izlasīt manu coment, nevis pazīstamos vārdus meklēt coment teikumos ... .

Un laikam jau autoskolā tev sanāca nobastot to stundu kad mācija sānu spoguļu regulēšanas pamatus .....

265479. viesis 5.janvāris 2009 23:10
0 0 Atbildēt

spilgtas ne spilgtas, bet gaismām nav jāžilbina pārējie!

šajā valstiņā gan pieņemts otrādi - ja man vajag, tad man vajag un visi citi var ieskrieties. jo man vajag. ja man forši spīd, tad tā ir jāspīd. kādu žilbina - nu tās nav manas problēmas. ja man patīk skaļš urlu muzons, tad man patīk un klausos to kad gribu un kur gribu. ja man vajag rullēt pa štrāsi uz 130, tad visiem ir jālaiž mani garām..... sarakstu varētu turpināt ...

265480. viesis 5.janvāris 2009 23:12
0 0 Atbildēt

Artūrs Priednieks laikam nesaprot, ko nozīmē braukt uz ceļa vidu mēģinot kādu apstādināt, tā ir apzināta noteikumu pārkāpšana. Lai arī kāds šosejas karalis brauc pie Audi stūres, nevajag nolaisties līdz tādam līmenim, ka jāmēģina kādam kko ieskaidrot pašam pārkāpjot noteikumus. Autors tak rakstīja, ka viņam liekas ... un visi zin ko tas var nozīmēt.

Bet personīgi vairāku gadu laikā esmu redzējis DBS trafarētos drapakus apdzenot pāri nepārteauktajām baltajām līnijām; pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, ne reizi vien; neparādot pagriezienu mainot joslas un izdarot vairumu ikdienišķo pārkāpumu, bet nekad neesmu uzskatījis par savu pienākumu kādam kko sūdzēt. Tā kā ņehuj dirst par savu aizbilstamo svēto braukšanu.

265481. viesis 5.janvāris 2009 23:15
0 0 Atbildēt

to: Raacens [?] 05.01.2009 17:20

Patsmit metrus točna nav rezona, bet Audi jaunās lampas tiešām ir īpaši unikālas ar savu spilgtumu, varbūt abiem šoferiem bija žagari Ziemassvētkos tad nu dusmas vajadzēja uz āru izgāst, viens ar savu pareizumu , otrs negatīvā eiforijā pēc pamatīgā gaismu stara ..... Čista divi Latvieši uz ceļa satikās ..... Abiem ieteiktu Balderjānus bardačokā turēt ...

265482. viesis 5.janvāris 2009 23:18
0 1 Atbildēt

Aleksis pareizi darīja ar to aizmugures miglinieka ieslegšanu,lai jau tam redzes invalīdam ar aģuku aizmugurē labāk saskatāms ceļš,ja reiz viņš normāli nemāk lietot ksenona diožu lampas.Vispār jau tam drošas braukšanas dievam vajadzēja zināt,ja slikta redze jālieto brilles.(Pašam arī ir auto ar tehnoloģijām bagāts,bet lietoju tās ar apdomu un neviens man nemidžina.)

265483. viesis 5.janvāris 2009 23:55
0 0 Atbildēt

Jā, DBS aplīmētās automašīnas īpaši neatšķirās no pārējiem vadītājiem, var būt ne gluži pilnīgākie lohi, bet tāpat tiek pārkāpti gan rakstītie, gan nerakstītie noteikumi.

Arī nekaunīgi un stulbi citreiz to auto vadītāji rīkojas.

Bet kāda jēga par to rakstīt.

265484. viesis 5.janvāris 2009 23:58
0 0 Atbildēt

Tas par pilnīgākajiem lohiem, ir domāts kā pilnīgs pretstats, tik traki nav:)

265485. viesis 6.janvāris 2009 0:07
0 0 Atbildēt

kādi mēs balti un pūkaini...

DBS ir gadījies redzēt Rīgā, kur korķi protams pārvietojas pa otro rindu un tad pārkārtojas ar vieglu uzspiedienu (lai neteiktu ka nostūma mani malā), labi ka biju jau nolēmis laist, citādi vēl sānos būtu iebraucis. Par paldies pēc tam jau lieki cerēt!

Tālāk ar auto aiznesās "BMW stilā"... :)

Notika pirms pāris mēnešiem, auto nr un marku neatceros, bet uzraksti bija labi izlasāmi, tādēļ arī palika prātā..

It kā jau nekas liels, Rīgā daudzi tā brauc, bet...

265486. viesis 6.janvāris 2009 0:42
0 0 Atbildēt

Labvakar! Raksta Jums Andris - A4 autovadītājs. Gribētos dzirdēt (būtu ļoti interesanti) no paša Alekša pēc kādiem kritērijiem viņš spēj noteikt, ka man ir kompleksi. Starp citu vēstulē DBS tika minēts, ka man ir arī citēju: "kādi vīrišķie fiziskie trūkumi". Nenoliedzami - laikam profiņš. Taču ar kustību koordināciju laikam ir drusku švakāk, jo laikam baigi aizraujas ar šoferu vērtēšanu pēc tikai sev zināmām pazīmēm.

Tālāk epizodes hronoloģiska secība: starp citu Aleksis brauc ar Seat (laikam) Leon, nav nekāds lūznis (ka komemtāros kāds minēja), gaismas arī nav no vecajām un švakajām. Un tā - braucu es Al. aiz muguras (Al. auto brauca situācijai neadekvāti lēni, bet to nevar viņam pārmest), jā - Al. ieslēdza aizm. miglas lukturi, lai aicinātu mani izslēgt (kā viņam likās) tālās gaismas, uz ko es īsi pamirkšķinot tālās - nodemonstrēju viņam, ka neesmu kļūdījies un braucu ar tuvām, tā kā nebija iemesla braukt tik lēni kā Al. apdzinu viņu un iekārtojos atpakaļ pirmajā rindā (15-20m priekšā) un momentāni saņēmu Al. tālās gaismas ne mazāk kā uz 10 sek. + arī priekšējos migliniekus (miglas, sniegputeņa utt. tai vakarā nebija), kad parādījās pretim braucošas a/m viņš uz laiku tālās (NE pr. migliniekus) izslēdza, PAMIRKŠKINOT aiz. migliniekus mēģināju aicināt Al. izslēgt arī miglas lukturus uz ko saņemu konkrētu atbildi - TĀLĀS gaismas no muguras visa Babītes-Imantas (apm. 3km) meža garumā (ar īslaicīgiem izņēmumiem, a/m brauca pretim), piebraucot pie Kurzemes prospekta abi pagriezāmies pa kreisi un aiz krustojuma gribēju aicināt Aleksi uz sarunu, bet Alekša spriedums jau bija gatavs - ar kompleksainu un vīrišķiem fiziskiem trūkumiem apveltītu cilvēku viņš nebija gatavs runāt - neapstājās. Toties bezkomplesainais raksturs un vīrišķie fizikie dotumi ļāva kādu stundu sist pa taustiņiem un sevī ģenerētās (subjektīvās) iedomas un pārliecības par savu taisnību (gaismu lietošanas pareizību un DBS kopumā) izgāzt tautā.

Godātais Aleksi!

Redz kā sanāk - Tu esi gatavs braukt man no muguras ar tālām gaismām, bet neesi gatavs apstāties parunāt, lai neuzvilktos, barojoties no savas pareizas braukšanas pārliecības, neesi gatavs atrisināt "iespējamo konfliktu" turpat uz vietas (kā saka - neatejot no kases), neesi gatavs NEvietā un NElaikā NElietot priekšējos MIGLAS lukturus, neesi gatavs sagaidīt atbildi no DBS'a pēc situācijā iesaistītās otras puses (tātad manis) noklausīšanās, neesi gatavs pat pēc divām dienām atrast iespēju noskaidrot "sava pāridarījuma" iemeslus (protams, Tu esi cietusī puse).

Kā redzi, iespējams pretēji Tavām cerībām komentāros lielākā daļa tomēr neaizstāv Tavu patiesību, piekrītu kādam no rakstītājiem - ka ne uz ceļa, ne tagad te, man nebūtu jānolaižas līdz Tavam līmenim un jātaisnojas, jo reāli darbības manai "audzināšanai" uzsāki Tu (ticiet man - tie, kas lasa šīs rindas, es nelidoju virs Jums visiem un uz vienpusīgām kļauzām arī nepretendēju), bet tā kā esmu nostādīts peramā puikas lomā un lai būtu abu pušu stāsti - nolēmu uzrakstīt.

Starp citu te lasīju ļoti labas rindas par (visu) gaismu lietošanas pareizību (tie, kas ir bijuši Somijā un Zviedrijā ir pārliecinājušies, ka tur gaismas tā arī lieto kā rakstīts komentāros un kā māca gan Igaunijā, gan LV), par spoguļu regulēšanas īpatnībām (ja pareizi, vēlreiz saku, pareizi saregulē spoguļus, tad neviens aizmugurē braucošais nežilbina). Priekš tam nav jāiet kursos, to katrs var izdarīt (izdomāt) pats.

Un GALVENAIS - tie kas ir bijuši uz jebkuru DBS apmācību kursu neļaus man samelot - nevienam kursu dalībniekam neviens no instruktoriem nekad nav mēģinājis pierādīt, ka kursanti neko nemāk un, ka mē instruktori esam vienīgie, kas kaut ko māk un var ar auto pareizi izdarīt. Protams mūsu pieredze daudzas lietas ļauj izpildīt ar pirmo reizi un diezgan precīzi, bet ikviens kursants dienas beigās ir daudz ko iemācījies un ir krietni pārliecinātāks par savām spējām (ne pašpārliecināts, es ceru).

Ja katrs, kurš ir nobraucis 600 000 km (komentāros bija viens kadrs, kurš "aplika"šādas skolas) būtu spējīgs (varētu) vienu, divus, trīs...utt. šoferīšus iemācīt normāli (ne pašaprāt, bet normāli) uzvesties uz ceļa un braukt nedaudz gudrāk, MUMS VISIEM UZ CEĻIEM BŪTU KOMFORTABLĀK (un drošāk). Tāda ir arī mana personīgā filosofija.

Ar cieņu,

Andris P.

P.S. Nemeklējiet attaisnojumus savām darbībām, padomājiet par iemesliem - kapēc Jūs tā darāt.?!?!

P.S. 2. Šis ir mans personīgais viedoklis par šo situāciju, tas nav saskaņots ar DBS'u nevienā līmenī. Neesmu gatavs (nav tik daudz laika) dialogam ar iauto starpniecību. ESMU gatavs dialogam dzivajā ar jebkuru no Jums par jebkuru ar auto saistītu tēmu. Ja varu būt noderīgs - padodiet ziņu.

265488. viesis 6.janvāris 2009 0:53
0 0 Atbildēt

Jā,diemžēl stāstos atšķiras būtiskas detaļas-patiesību noskaidrot var tikai abi iesaistītie.

265490. viesis 6.janvāris 2009 8:49
0 0 Atbildēt

Nu nezinu gan par taam gaismaam igaunijaa un somijaa. Varbuut arii vinjas taa tiek lietotas kaa apraksta Andris no DBS, tjip no seerijas man ar spoguljiem viss kaartiibaa, bet sorry, ne somijaa (esmu tur padziivojis kaadu laiku un arii tagad sanaak pa reizei aizshaut uz turieni) ne igaunijaa mani neviens nav nekad no muguras zjilbinaajis (paarsvaraa ir braukts diennakts tumshajaa laikaa) kaa tas ir raksturiigs LV 1) ar nenoreguleetaam lampaam un 2) ar migliniekiem, gan priekshaa gan aizmuguree 3) ar taalajiem, laiciigi nepaarsleedzoties.

Tikai LV man ir naacies griezt prom spoguljus. Veel, paskaidrojiet man, kaads tad iisti ir atpakaljskates spogulju pareizs novietojums? Kaa mees zinam, lampu staru kuulis ir mainiigs lielums (fiziku maaciijos pirms 20gadiem, taapeec tagad preciizas definiicijas nepateikshu), taapat arii mainaas celja profils, nav mums taisnu un liidzenu gabalu, tamdeelj arii aizmuguree braucoshaas mashiinas taalo gaismu staru kuulis mainaa savu liimeni nepaartraukti. Bet spogulji tiek reguleeti lai tu vareetu paarskatiit labaak to, kas notiek tev blakus un aiz tevis, nevis lai uzkraasotu luupas. Un pareizi noreguleet spoguljus noziimee peec iespeejas samazinaat "aklo" zonu.

Liidz shim neviens jaunais Audi nav mani apzjilbinaajis ar savaam diozju lampaam. Apzjilbina tie kuri kaa jau rakstiiju nav noreguleejushi savas lampas, nepaarsleedzas vai arii nepiemeerotaa laikaa iedegushi visas kas ir pieejamas. Prieksh kam seezjot shtoparaa ir nepiecieshams atstaat aizmugureejo miglinieku?

265491. viesis 6.janvāris 2009 8:59
0 1 Atbildēt

atbilde iesūkā. salasīja komentāros par diodēm un tagad mēģina izbraukt no situāciajs, c'mon! nebija atbilde pārliecinoša!

dbs instruktora rīciba bija cūcīga! nebrīnos, ka pats vaininieks arī ir tas apmācību direktors, kuram kompleksi.

nevienam neieteiktu griezties uz to skolu, jo nav pirmais gadījums, kad kaut ko sliktu par tiem dzirdu!

lai noiet par burbuli tas haļavšiku kantoris! āmen

265492. viesis 6.janvāris 2009 9:01
0 0 Atbildēt

Nja, kur divi latvieši, tur trīs partijas... laikam katram sava taisnība un sava daļa vipendrona... ir divas elementāras lietas, ko diemžēl liela daļa neizprot - pirmkārt spoguļi jāregulē tā, lai mašīnas aizmuguri var redzēt nedaudz pieleicot galvu, jo tad jums aizmugurē braucošie "nespīdēs" acīs un nebūs "mjortvās" zonas braucot pa vairākjoslu ielām (normāli braucot uz priekšu vieglās mašinas aizmuguri nav jāredz). Un otrais - aizmugures miglinieki iekšā jāslēdz tikai tad, kad tiešām ir katastrofāla migla vai sniegputenis. Citādi redzamība nu drusku švakāka, mašinas iet kolonnā un protams ir daži gudrinieki, kas aizmugurējos migliniekus saslēguši. Nu traks vari palikt. Nu ja tev jau labu gabalu aizmugurē iet autiņš, tak laikam jau viņš tevi redz!, nu izslēdz to miglu!

Par priekšējiem migliniekiem - tik tiešām - ja tādi ir - noteikti ieslēgs tikko tumšāks paliks. Kaut gan no tām miglām nu varbūt nedaudz labāk apmali izgaismo - citādi jēgas nekādas. Laikam jau tiešām lielākajai daļai vipendrons svarīgs :(

265493. viesis 6.janvāris 2009 9:11
0 0 Atbildēt

Viktor, aizmugureejais spogulis taa arii ir noreguleets, bet ko dariit ar saana spoguljiem? Ko dariit taados gadiijumos, kad aizmugureejaa lampas izgasmo tava auto salonu labaak nekaa pasha salona apgaismojums un mashiinaa esoshie var saakt lasiit privaato dziivi taupot salona lampinjas? Vienu es zinu, esmu taa riikojies kad vairs avareikas un aizmugureejais miglinieks neiedarbojas, piestaaju malaa un palaizju garaam, lai gan reti kaads man turaas astee.

265494. viesis 6.janvāris 2009 9:12
0 0 Atbildēt

Ikdienišķa situācija uz LV ceļiem. Pamācīšana nelīdz - auns pie stūres nesaprot. Risinājums viens - apdzīt un ātri, ātri aizbraukt prom no šadiem bīstamiem draiveriem.

Pārsteidz "instruktora" uzprasīšanās uz kašķi...laikam jau ļoti pašpārliecināts.

p.s. pats pēc horoskopa auns, un neciešu braucējus kuri skaidrā laikā brauc ar ieslēgtiem migleniekiem.

265495. viesis 6.janvāris 2009 9:19
0 0 Atbildēt

Vēl viena neliela piebilde - es tomēr DBS instruktora vietā pārbaudītu tās tuvās gaismas, nu negribas ticēt, ka aužu inženieri progresīvajos modeļos pieļāvuši priekšā braucošo žilbināšanu (pat ja Alexim spoguļi aplam sariktēti) un negribas jau ticēt, ka Alexis tāpat vien lekties sāka.

265496. viesis 6.janvāris 2009 9:22
0 0 Atbildēt

265493. viesis - es runāju tieši par sānu spoguļiem (nu tiem kas ārpusē :) )

265497. viesis 6.janvāris 2009 9:26
0 0 Atbildēt

Reāli secinājums ir viens Latvijā aizliegt henonus un miers!

265498. viesis 6.janvāris 2009 9:33
0 0 Atbildēt

Aizliegt nevajag, tikai CP vajadzētu apgūt gaismu pareizas regulācijas kontroli. Cik zinu, aizrobežās nepareizas gaismas ir viens no smagākajiem pārkāpumiem. Nevaru lielīties ar lielu aizrobežu braukšanas pieredzi, bet vienīgo reizi kad biju Vācijā, biju pārsteigts, ka neviens pretimbraucošais nežilbina. Atpakaļceļā ievēroju, ka pirmie žilbinātāji parādījās Polijā gandrīz jau pie Lietuvas robežas.

265499. viesis 6.janvāris 2009 9:34
0 0 Atbildēt

Latvijā ir jāaizliedz lietot priekšējos miglas lukturus, ja nav migla, puteņa...kad reāli tie ir nepieciešami. Tā kā tas ir Polijā. Citādi Latvijā kā tikko šoferīša dibens ir piezemējies auto beņķī un sāk braukt ta miglas iekšā. Tā ari ir pilnas ielas ar "eglītēm".

265500. viesis 6.janvāris 2009 9:38
0 0 Atbildēt

Tā vietā, lai viens vai otrs vienkārši sāktu braukt ātrāk vai lēnāk, lai otram netraucētu, abi vēl labu brīdi uz ceļa stīvējās:) DBS instruktors dodas pārbaudīt savu gaismu augstumu, savukārt, Aleks sava atpakaļskata spoguļa iespējas un abi kopā tiekas pie nervu ārsta, savukārt mēs visi laimīgi un mierīgi novēlam viens otram Laimīgu jauno gadu!

P.s.šajā situācijā atcerējos vienu manu draugu, kuram, lai cik neticami tas neizklausās, bet neviens autoskolā nebija pastāstījis, ka ja Tevi kāds apdzen, jāizslēdz tālie! Jā, arī tādi autovadītāji pārvietojas pa mūsu ceļiem:O

265501. viesis 6.janvāris 2009 9:43
0 0 Atbildēt

to :viktors1961 [?] 06.01.2009 09:01

nu nezinu, nezinu par tiem diviem latviešīem un trīs partijām, izskatās ka iekš Alekša ir savākts vienas partijas kvorums un nobalsots par sev izdevīgu lēmumu. Bet klāt nebiju, lasu un spriežu:)

265503. viesis 6.janvāris 2009 9:54
0 0 Atbildēt

Esmu DBS apguvis drošas braukšanas principus. Iespaids palika tikai tas labākais un ar iegūtām zināšanām un pieredzi esmu ļoti apmierināts. Tagad cenšos pie tiem sevi pieradināt arī ikdienā. Esmu pārliecināts, ka Alekša cepiens ir pilnīgi nevietā.

Tieši ar šo Audi es "ārdījos" visu dienu pa poligonu. Ar tām diodēm jau tā ir - jo tumšāks ārā, jo tās kļūst spilgtākas. Tiešām reizēm var šķist, ka deg tālās gaismas.

Esmu DBS pusē.

265504. viesis 6.janvāris 2009 10:09
0 0 Atbildēt

Es pilnībā piekrītu

265490. viesis 06.01.2009 08:49

Pats jau n-tos tk km esmu nobraucis, braucot katru dienu. Varu teikt tikai to, ka: 1) tuvo uguņu augstumu pie mums tiešām ļoti bieži vadītāji neregulē (ja man braucot aizmugurējā auto tuvās ugunis saulsargiem spīdina virsū - nu nav tas pareizi); 2) salona spogulim ir tāda ļipiņa ar kuru var pārslēt - darbojas; 3) attiecībā uz ārējo spoguļu regulēšanu - mani apmācīja vēl CCCP laikā un līdz šim ar ar to nav bijis nekādu problēmu - no tiem nežilbst, jo gaismas stars no spoguļa atspīd pret stiklu man mazliet aiz galvas. Attiecīgi, ja man ir jāredz, aizmugurē, tad es vispirms redzu "aklo zonu", tad mazliet paliecu galvu pa kreisi un lieliski redzu visu, kas vajadzīgs. Tagad viens mans paziņa (ar oficiāli noliktām tiesībām), esam vienāda auguma, kuram regulāri aizdodu auto vienmēr noregulē ārējos spoguļus tā, ka redz auto sānus (un viņš pats man atzinās, ka braucot tos redz). Kāpēc tie būtu jāredz???, ir bailes, ka pazudīs???

Varbūt, ka man nav taisnība, bet braucot jau 25 gadus, esmu pārliecinājies par efektivitāti...

265508. viesis 6.janvāris 2009 10:31
0 0 Atbildēt

Nu ko jus muldat par ksenonu u deozu spildzem,ja originalie lukturi tad tas ksenons nespiez acis,bet ja kreisais "kinas" tad ja vins zilbina, braucot ar talo gaismu to var pamanit uzreiz. Man ari aiz aizmugures brauca A4 jaunais,nekadas problemas. Bet ja "Drošas Braukšanas Skolas apmācību direktors" te saka aiztavet to darbinieku,tad izkatas ka vini ir draugi vai radinieki!!!! Un pec vinu vardiem spriezot uz cela brauc visi de... bet vinu skolas darbinieki ir korekti brauceji,viu laiku palaiz prieksa, palidz uz cela??????????????????????

265511. viesis 6.janvāris 2009 11:09
0 0 Atbildēt

Par kādu drošu braukšanu ir runa???? Tas ir tikai bizness!!!!

265512. viesis 6.janvāris 2009 11:14
0 0 Atbildēt

Tumšajā diennakts laikā problēmas ar gaismām ir īpašas. Iemesli ir vairāki:

1. kāds iemetis bagāžniekā 5 cementa maisus un iesēdinājis 3 dūšīgas tantes, bet nav paregulējis gaismas uz leju;

2. nezināmu iemeslu pēc parasti kreisais lukturis apgaismo koku galotnes, tas vairāk džipveidīgajiem un komerctransportam, kam bieži izskatās, ka lukturis "kratās";

3. aizmugurējais miglas lukturis biežāk deg, kad nevajag (varbūt nejauši ieslēdzas), nevis, kad nepieciešams. Vakarrīt puteņa laikā no kādiem 10 apdzītajiem tikai 2 to pielietoja, pārējiem gabarīti caur sniegu bija saskatāmi tikai uz izjūtu;

4. viens otrs pats šķūnī saspraudis visādu gaismu kombināciju un tad zīmējas uz ceļiem.

Jā, ir bijušas arī reizes, kad licies, ka pretīmbraucošais nepārslēdzas uz tuvajām gaismām, bet beigās tomēr izrādās, ka tās ir spožākas, bet tomēr neapžilbina!

265513. viesis 6.janvāris 2009 11:27
0 0 Atbildēt

265512. viesis 06.01.2009 11:14

Vakarrīt puteņa laikā no kādiem 10 apdzītajiem tikai 2 to pielietoja, pārējiem gabarīti caur sniegu bija saskatāmi tikai uz izjūtu;

Negribas jau kasīties, tikai apjautāties - a kā var apdzīt, ja priekšābraucošos tikko redzēt bez aizmugures miglas var? Ja nu vienīgi uz vairākjoslu štrāses...

265514. viesis 6.janvāris 2009 11:50
0 0 Atbildēt

man kādus 3 gadus atpakaļ uz Apvedceļa- Tallinas šosejas šāda sazināšanās ar gaismām beidzās ar to, ka no Hundaja SUVa Baltezerā uz mani sāka šaut :)

laikam ar gāzes pistoli, jo ložu pēdas uz auto neatradu

viss sākās ar to, ka hundaj vadītājam pēkšņi iešāvās prātā, ka es braucot aiz viņa varētu viņu neredzēt- tādēļ ieslēdza sava jaunā megarulza aizmugurējos migliniekus

265515. viesis 6.janvāris 2009 12:10
0 0 Atbildēt

Attīstītajās valstīs (šajā gadījumā arī Igauniju lielā mērā var tām pieskaitīt)ir ļoti skaidri saskatāmi brauktuvi norobežojošie utt apzīmējumi. Turpretī LV arī pabraucot viens otram garām ar ieslēgtām tuvajām gaismām, kādu brīdi ceļš praktiski nav redzams. Viss iepriekš minētais arī izskaidro kāpēc LV visi cenšas izmantot tālās gaismas, lai kaut nedaudz saskatītu ceļu.

P.S. Svētdien arī viens gudrītis (~2000g reno laguna vai megane) izdomāja man braukt no aizmugures ar tālājām gaismām, kuras pārslēdza uz tuvajām tikai pēc vairākkārtējas pretī braucošo autovadītāju signalizēšanas ar tālajām gaismām, protams ka viņš tika palaists garām un tad tika ieslēgtas tālās gaismas. Viņš arī centās signalizēt, ka viņam redz nepatīk manas tālās gaismas, bet diemžēl nākamos ~20km viņam nācās braukt ar labi izgaismotu salonu xD Arī šajā ceļa posmā pretīmbraucošajiem nācās viņam nepārtraukti un vairākkārtīgi atgādināt, ka jāpārslēdz tālās gaismas uz tuvajām.

265516. viesis 6.janvāris 2009 12:25
0 0 Atbildēt

Ar tiem tālajiem ir traki!

Pie tam tikko dzirdēju no kāda jaunā autovadītāja, ka autoskolā māca - jāizslēdz tālie 150 m no pretimbraucošā, respektīvi, jaunie autobraucēji cenšas noturēt tālos līdz pēdējam brīdim... bet labi, ka vismaz viņš saprot, ka pārslēdzoties tikai 150 m attālumā tiek žilbināti pretimbraucošie un tādēļ pārslēdzas ātrāk.

Aicis

265519. viesis 6.janvāris 2009 13:00
0 0 Atbildēt

Spriedelēt jau var, bet kā bija patiesībā, to zināt nevar. katram sava taisnība. Tikpat labi, varbūt šim dbs darbiniekam jau ir TOTALI APNICIS, ka caurām dienām viņam visi pēc kārtas midžina un lamā, jo domā, ka brauc ar "tālajiem". Jebkurā gadījumā šajā situācijā iznāk, ka šis darbinieks ir braucis ar normālajām gaismām, bet raksta autors viņu ir izprovocējis uz tālāku rīcību, par kuru mēs nekad neuzzināsim, kāda tā bija patiesībā...

265520. viesis 6.janvāris 2009 13:15
0 0 Atbildēt

citu braucēju neapžilbināšana nepieder pie drošas braukšanas?

265521. viesis 6.janvāris 2009 13:19
0 0 Atbildēt

Gaušanās par xenoniem un diodēm man atgādina 80 gadu beigas, kad parādījās halogēnu lampas un opji no moskvičiem baurēja ka tas apdraud drošību un nenormāli žilbina :)

Jā xenons liekas spilgtāks, bet nežilbina. Un arī priekšējie miglenieki pie kājas, viņiem tak stars iet zemē iekšā metru no purna. aizmugures migleņi gan sux.

Lai arī patiesība šim stastam laikam ir kautkur pa vidu veselīgāk ir vadīties pēc 3D likuma - dai duraku darogu, un necepties, savas taisnības pierādīšana 99% gadījumu ir bezjēdzīga.

Un vispār šis raksts ož pēc biznesa konkrurences, tāds pārāk tendenciozs.

265524. viesis 6.janvāris 2009 13:39
0 0 Atbildēt

haci, ja jau tie prieksheejie miglenieki butu pareizi sareguleeti... Lielai daljai vini rada tieshi pretimbraucoshiem sejaas un tad ir nelaagi...

265525. viesis 6.janvāris 2009 13:40
0 0 Atbildēt

Par to subjektīvo žilbināšanu, ir nācies pabraukt ar mazda mx5, ja tumsā aizmugurē brauc busveidīgie, salons vienmēr apgaismots un pats nedaudz apžilbināts. Un tāpēc būtu jaaizliedz braukt ar zemiem kartingiem vai ar likumu jāaizliedz busiem aiz tādiem braukt? Kkādas muļķības te daži raksta tomēr. Pabraucot ar VW Taro, kuram spoguļi ir lieli un tajos redz visu, ieskaitot sanus utt, nekad nebija tāda rakstura problemas, pat vieglo tālie tā īsti nežilbināja, jo šamiem jumts atrodas spoguļa augstumā, nevis lukturu augstumā kā mx5.

265526. viesis 6.janvāris 2009 13:45
0 0 Atbildēt

tukša *******ana un gunāriņu staipīšana.

kāds traucē - apdzen, vai palaid garām. un viss.

savu garo var pamērīt dušā :) vai palūgt lai to izdara draudzene

265529. viesis 6.janvāris 2009 14:38
0 0 Atbildēt

2 recluse

Pilnībā piekrītu tev, pats braucu ar citu "kartingu", bet problēmu nekādu, jo ja žilbina vai nu uzspiežu gāzes pedāli un attālinos vai palaižu garām ... un relax...

Aicis

265530. viesis 6.janvāris 2009 15:02
0 0 Atbildēt

265513. viesis 06.01.2009 11:27

265512. viesis 06.01.2009 11:14

Tieši tā, no Sēnītes uz Rīgas pusi!

265531. viesis 6.janvāris 2009 15:22
0 0 Atbildēt

DBS skaidrojumi nepārliecina, tikai par vienu esmu pārliecināts - šumahers var būt tikai viens!

265535. viesis 6.janvāris 2009 16:53
0 0 Atbildēt

Atradusi par ko skeepus lauzt...man vairaak tracinaaja tas,ka velkot Liepaaja-Riiga,visaadi kinkeezini vietaa kur var mieriigi stiept,velkaas ap 60!

zigis

265538. viesis 6.janvāris 2009 17:37
0 0 Atbildēt

Aleksis malacis, varena reklāma DBS! Pats esmu izgājis DBS apmācību programmu 333 poligonā, varu tikai uzteikt DBS darbu, izveidoto programmu, un instruktoru attieksmi.

265539. viesis 6.janvāris 2009 17:42
0 0 Atbildēt

Ar apmācību, braukšanu un attieksmi DBS viss čiki, tik cenas baisas. :(

265541. viesis 6.janvāris 2009 18:42
0 0 Atbildēt

DBS-pašapmierinātu,MUCā AUGUšU KOMANDA.Viņi gan ir apmeklējuši Igauniju!!!!Mīlīši,visur brauc tā,lai nežilbinātu citus-parādījās pretī,pārslēdzās,ieraudzīji priekšā gabarītus,pārslēdzās utt...Vismaz no mums līdz Āfrikai.Tālāk neesmu bijis.Skandināvijā ari ne.Igauņos gan arī neesmu manījis mūsu DBS manieres.Laikam kaut kas ar redzi...5F

265542. viesis 6.janvāris 2009 19:20
0 0 Atbildēt

Ja tas ūberaudis brauca ar tuvajām gaismām, tad pēc tam, kad priekšā braucošais ieslēdza savu miglinieku, tam instruktoram bija vienkārši jāuzmet ar tālajiem, nevis jāapdzen un arī jāierubī miglinieks. Ta, ka sū dīgi jums tur instruktori tajā DBS, Priedniek! Un tik pat sūdī gas atrunas :)

265546. viesis 6.janvāris 2009 22:20
0 0 Atbildēt

DBS - ko tik neizdomā, lai pavārītos. ja cilvēks ir par braukšanu, tad ir. ja ir par staipīšanu, tad tur nekādi kursi nepalīdz, traucēs gaismas, būs spoguļi vainīgi, ceļu apzīmējums, vieni par lēnu, citi par ātru. ir bijis tas gods pavērot 333 tos staipītājus darbībā, tikai par ko tur maksāt rubļus, ja to pašu var izpildīt izlasot pāris internetā pieejamus rakstus par konkrēti interesējošo lietu un trenēties piem. ziemā uz dīķa cik lien?

265548. viesis 6.janvāris 2009 23:44
0 0 Atbildēt

"(Al. auto brauca situācijai neadekvāti lēni, bet to nevar viņam pārmest)" - brīnišķīgs teikums :) Kā otra auto vadītājs, ka brauc nepamatoti lēni? Paldies gan viņam, ka negrib to pārmest, atšķirībā no vecā korifeja A.Jansona, kas Latvijas Avizē regulāri publicējas un ik pa brīdim avīzes plašajā tirāžā izklāsta savu viedokli par pārmēru lēnajiem braucējiem uz šosejām.

Par priekšējiem miglas lukturiem. Latvijas ceļi ir tādi, kādi tie ir un ja lukturi ir noregulēti pareizi, tad to lietošana sliktas redzamības apstākļos un arī vienkārši tumsā tikai veicina satiksmes drošību.

Par sānu spoguļiem. Ir situācijas, kad nekāds pareizais regulējums nepalīdz un tad ir jāizmanto citu komentētāju vairākkārt pieminētais risinājums - iespējams ātri palaist traucētāju garām un bez stresa braukt tālāk.

265549. viesis 6.janvāris 2009 23:46
0 0 Atbildēt

kļūdiņas labojums, teikumam vajadzēja būt: Kā otra auto vadītājs var novērtēt, ka pirmais auto brauc nepamatoti lēni? :)

265551. viesis 7.janvāris 2009 3:31
0 0 Atbildēt

Labdien-

Šeit pie jums komentēju pirmoreixz.Vnk piegriezās lasīt...

Tātad,-man a.god.Priednieka k-gs nu nekad nav paticis ar savu bezgala svarīgo pieredzi,iespējām,sakariem un faķīra iemaņām un mega high sertifikaatiem satiksmes drošibas jomā utt utjp,utjptmvm...

Tāds iespaids,ka viss labais un pareizais tiek runāts tikai par naudu.Jebkādi cilvēcīgi padomi tiek doti tikai par naudu un vispār tie ,kam naudas tā knapāk,varētu labāk vnk sūkāt ledu,ēst zemi un uz ceļa vispār nelīst...Neko neesu dzirdējis,ka kādam ierindas braucējam kādreiz publiski un detalizēti kas būtu no viņa (Priednieka)ieteikts vairāk, kā ieliet bačokā šķidrumu un nomainīt uz ziemu riteņus.Ja man ko cilvēcīgi stāsta teiksim,tas pats A.Alksnājs,es labprāt ieklausos.Te redzama pieredze,labvēlība un ieinteresētība palīdzēt otram.Turpretī,ja stāsta A.Priednieks- katra vārda galā vnk gribas meklēt kašķi un viņam oponēt.Nu nezinu kāpēc,bet tā ir.

Reāla, ātra un bezceremoniju nakts braucēja acīm skatoties uz situāciju- tas ir absolūts fufels mācīt cilvēkiem,ka tālās gaismas ir jāpārslēdz pēc iespējas vēlāk.Te nevienam NEKAS nav jāmēra un nekur nav jālien ar savu visvienīgo un vispareizāko taisnību.Tālās gaismas ir jāizslēdz,tad,kad tās izlēdz jūsu pretim-braucējs.Jo ātrāks jūsu pretreakcijas laiks- jo labvēlīgāaks mikroklimats uz ceļa un tam pretimbraucējam jo lielāka pārliecība,ka pretī nebrauc kārtējais p-ass.Te var diskutēt bezjēgā,bet taisnība ir tikai viena- izlasiet šo rindkopu vēlreiz.Tas ir fufližņika un pajoliņa cienīgs gājiens te kādam uztiept tieši to savu uzvedības manieri.Braukt tumsā uz Siguldu vai Jelgavu ir pavisam kas cits,nekā pavadīt tumsā reālus 3-4-5-10 simtus km vai vairāk.Un ir vispār bezperģela idiotisms mācīt kādam,ka posmā Jelgava vai Sigulda esot mierīgi jābrauc ar tālajiem,jo lūk pa vidu ir zaļā josla un lūk pretimbraucējam tas netraucē...Kādam gan pajoliņam ir jābūt,lai publiski un autoritatīvi sludinātu šitādu fufeli????

Pieredze viennozīmīgi rāda ,ka jebkura bezjēdzīgā pretgaismā pavadīta sekunde vakara garumā neizbēgami uzkrājas bezjēdzīgā redzes nogurumā.Un nav runa par kādu tur bezjēdzīgu pārmērīgas pieklājības izpausmi vai bezjēdzīgu tālo gaismu izslēgšanu bezjēdzīgi agri un figviņu-zin kādā tur nepiemērotā attālumā.Ir runa par SAVLAICĪGU pretreakciju uz pretimbraucēja lūgumu.Tas jums būs viens no divdesmit

pretimbraucējiem,kas izslēgs nepamatoti agri.Pārējie 19 izslēgs tad,kad VIŅU acis negribēs blenzt jūsu tālajos.Lūdzu respektējiet viņu lūgumu.Tas ir normāli,taisnīgi,cilvēcīgi un absolūti PAREIZI.Netiesājiet,nemēriet,nekasieties,bet esiet cilvēcīgi- tas jums uzlabos garīgo.

Par braukšanu no muguras.Ir fufližņika gājiens braukt ar tālajiem,līdz varat saskatīt cik cilvēki brauc priekšābraucošajā auto.Tālie ir jāizslēdz savlaicīgi un pieklājīgā attālumā.Un atkal- nav riuna par kilometru vai nezkādu citu abstraktu un apstrīdamu jēdzienu.Ir runa par pieklājību.Apspīdēja tavs tālais stars attālumu līdz priekšābraucējam- slēdz tālos ārā.Tur nav vairs ko redzēt.Ja priekšābraucējs nepiebremzē,nerāda kreiso pagriezienu,netaisa pēkšņus pigorus vai manevrus- nu nebūs tur nekādu mēslu...Ja pats esat priekšābraucējs- izjūtiet atbildību.Tam ir kreisais pagrieziens(iet tumšs cilvēks pa malu,riteņbraucējs,dzērājs,vnk kretīns vai vēl hvz kas),avārijas gaismas(ja uz ceļa ir baļķi,dēļi,žagari,akmeņi,zvēri vai vispār kādi lielāki mēsli).Signalizēšana par mēsliem nav mazdūšibas vai sīkumainības izpausme-tas ir cilvēcīga uzvedība ekstremālos apstākļos.Mēsli var būt dajebkur,tumšie indivīdi un citi kretīni ir praktiski visur.Un nav citas iespējas no viņiem izvairīties,kā vien būt uzmanīgam un būt gatavībā.Tumsa prasa sapratni.

Tumsā vajag skatīties uz galvenajām lietām un netērēt uzmanību uz mazāksvarīgajām.Izveiciet sirdsapziņas testu:

pabrauciet gabalu,bezjēgā ar skatienu urbjoties savas mašīnas gaismu apspīdētajā ceļa fragmentā jūsu degungalā pirms paša jūsu auto purna.Ko redzat?Pareizi- gandrīz neko... Jo tas,ko jūs redzat,jau ir daļēja vēsture- to vairs īsti nevar ne apbraukt, ne arī pirms tā nobremzēt...Tāpēc blenziet uz priekšu tumsā,čekojiet to virtuālo līniju,kur beidzas jūsu tuvās gaismas stars.Jo lielākie mēsli ir tur.Un neblenziet uz konkrētu vietu vai objektu,- pakariet skatienu gaisā un blenziet uz nekurieni.Vo jā,lūk,tur- metru virs zemes,kur beidzas jūsu gaisma un sākas tumsa.Tur ir tas maģiskais punkts,kas jāpatur prātā.Nefokusējiet skatienu vienā punktā,skatieties uz nekurieni un atrodiet stāvokli,kad jūsu skatiens dod jums iespēju saredzēt trīs vai piecus punktus vienlaicīgi.Sānu redze,plus smadzenes un attapība,plus savu izjūtu kontrole-lūk vienīgais ceļš uz pareizu uzvedību tumsā.

āa,ko vēl ātrumā aizmirsu:

:PĒDĒJĀ LAIKĀ novēroju vispār idiotisma kalngalu,kad nesaproti

vai smieties vai raudāt...Tas liecina par pilnīgu analfabētismu un ir līdzvērtīgs tālo gaismu neizslēgšanai,kad jūs apdzen otrs auto.PROTI:

APDZINĒJS ir tikai vienreiz un vienā momentā ieinteresēts JŪSU lukturu gaismasspējā un jūsu SMADZEŅU pilnvērtībā.

TĀPĒC NEVAJAG laupīt viņam šo iespēju un nostādīt sevi kretīna lomā.NEVAJAG IZSLĒGT SAVU TĀLO GAISMU bezjēgā ātri.Jo tas ir vienīgais gaismas avots,kas dod viņam iespēju saredzēt stāvokli pretējās kustības joslā,pa kuru viņš jums pieklājĪGI brauc garām(ok,MAUC,skrien,lido,hvz vēl ko).Tālā gaisma ir jāizslēdz brīdī ,kad viš ir jums blakus un ir gatavs momentā pieklājīgi ieslēgt SAVUS tālos,lai nezaudētu kontroli pār redzamību.NEVAJAG čurāt biksēs un izslēgt savus tālos brīdī,kad apdzinējs tikai vēl knapi jums pietuvojies un čeko izdevīgu momentu garāmbraukšanai.Nu tak nebūsim idiņi...

un vispār- ja jau tik tālu tikām- tālā gaisma ir domāta drošībai un aktīvai manipulēšanai.Tas ir simtprocentīga kretīnisma pazīme,kad maukt pa tukšu ceļu tumsā uz 140 bez tālās gaismas un citiem aizrīdamies stāstīt par to,cik tev labi tuvie...Tā dara kretīni.Un,diemžēl...tā dara 90% mūsu eiropas kaimiņu.BET- tā ir viņu problēma,un dažkārt viņi par to maksā morāli,fiziski un materiāli...Dievs jums nedod braukt tādā kolonnā vai rindā,ko šādi "vada" šāds pajoliņš.Sasprindziniet visu savu varēšanu un mudīgi mauciet viņam garām pēc iespējas ātrāk un attālinieties pieklājīgā attālumā- šāds algoritms jums aiztaupīs visnegaidītākos pārdzīvojumus visnepiemērotākajā brīdī.

Vēl jo vairāk- ja šis p-ass ir sev ielicis extraordināras spuldzes- pretimbraucēji visi kā viens nesaprazdami ar kādām gaismām viņš brauc,domās to ļaunāko un spīdinās accīs visai tai jūsu kolonnai ar to ībli priekšgalā- vo patīkams vakars,ne?

un visbeidzot-

es te tā īsti neiebraucu,kuram te taisnība.Tas ,ka pakaļējos miglas lukturus lieto tikai totāli p-asi,tas ir viennozīmīgi skaidrs.JO- apstākļi,kas atbilst vajadzībai viņus lietot,mēdz būt labi ja pāris reizes gadā un neapdzīvotās vietās.Taisnības labad gan jāsaka,ka cienījamo automāt-draiveru ieradums stundām ilgi turēt savu smago tupeli uz bremžu pedāļa un sastrēgumā spīdināt savus mega-stopsignālus citiem acīs- arī tas nav nekas labāks par to aizmugurējo miglu debīlu pielietojumu ikdienā. Ja cilvēkam kas spīd spoguļos- es nu neticu,ka orig xenona vai diožu gaismas pie pareiziem regulējumiem ir spējīgas novest līdzcilvēkus līdz ārprātam un tieksmei uz neatliekamu attiecību skaidrošanu. Ja tev vakara gaitā viens cits p cenšas pierādīt,ka esi viņu aizvainojis,uzmetis,apkakājis vai vēl ko- nu,ja esi pārliecināts par savu taisnību,var arī izvērst diskusiju.BET- ja nu ir tā,ka tev regulāri uzrodas pa pieci un desmit audzinātāji katru vakaru- nu tak laikam gan k-kas tomēr kārtībā nav un vajadzētu pakasīt riepu un labi padomāt,vai tik te daļa vainas nav tevī pašā...

ok,iesākumam pietiks.

parakstīšos ar pseidonīmu Naktsputns,-

ja nu kāds no rīta gribēs skaidrot attiecības:)

265553. viesis 7.janvāris 2009 9:18
0 0 Atbildēt

Cien. Naktsputn.

Patīk, ka tu domā. Daudz labu ideju paveras. Tomēr pārāk tendenciozs gan tas raksts..

265554. viesis 7.janvāris 2009 9:26
0 0 Atbildēt

eh sagribējās arī man ko piebist ...

3 nedēļas atpakaļ braucu no Rīgas uz Liepāju (sestdienas nakts ap 11 vakarā) - bija protams idiņi kas nepārslēdza tālos uz tuvajiem gan aizmugurē gan pretī braucot ... - pie tā jau ir pierasts - bet viens Džips gabaliņu aiz Brocēniem mani pamatīgi izbesīja: tur ir vairāki kilometri praktiski taisnas šosejas - braucu es mierīgi ar tālajiem - pamanu pretī braucot to džipu (marku neievēroju), apm 800 m attālumā no viņa izslēdzu tālos - viņš arī izslēdza - it kā viss normāli izņemot vienu BET - 10 metrus pirms manis viņs ieslēdza visus iespējamos apgaismojumus mani pamatīgi apžilbinot!!! - biju spiests bremzēt neko neredzot uz ceļa (labi ka šose bija taisna un neviens nebija ne priekšā ne aizmugurē) un nobraukt malā lai acis atiet no apžilbināšanas - ja godīgi tad man tanī mirklī pirmo reizi manā autovadītāja mūžā (apm 5 gadi pie stūres) gribējās braukt viņam pakaļ un iedot pa purnu ...

265555. viesis 7.janvāris 2009 9:44
0 0 Atbildēt

Kā tad ....stāsti man daugaviņa :))) Redzēti tādi profesionāļi. :) Pēc darba beigām tiek visi principi aizmirsti :D

265557. viesis 7.janvāris 2009 10:36
0 0 Atbildēt

265554. viesi, veel ir redzeeti p-asi, kuru uz talajiem sledz iisi pirms mainjas briizha- arii reizem esmu dabujis pa aciim ta, ka maz neliekas.

Naktsputnam piekriitu, pats, lai gan neesmu profs, pa naktim braucu padaudz un lidz tadiem pat secinaajumiem esmu nonaacis.

Veel noverots, jo talak no lielajiem pilsetam, jo stulbaak tiek gaismas lietotas... Kadai pusei .lv brauceju vinjas vienkarshi nav pareizi noreguletas, ka vini skati iziet, nezinu. Tie, kam vinas ir pareizas, arii visi ksenoni-hrenoni aciis nespiid. Diemzhel daudziem hrenonu lietotajiem vienmer liekas, ka vinu gaismas ir pareizi reguletas... Vispar jau brinos arii par parejiem, kuriem gaismas rada aplami- vai tiesham cilveki ir tik stulbi, ka to neredz, jo braukt ar tadaam ir loti suudiigi...

265558. viesis 7.janvāris 2009 11:02
0 0 Atbildēt

hacis [?] 06.01.2009 13:19

Gaušanās par xenoniem un diodēm man atgādina 80 gadu beigas, kad parādījās halogēnu lampas un opji no moskvičiem baurēja ka tas apdraud drošību un nenormāli žilbina

===================================

Vispaar jau halogeenspuldzes paraadiijaas jau 70. gados (pie mums) :-) *)-ajos

taas jau tika pielietotas pilna sparaa :-) Arii moskvichiem :-)

265564. viesis 7.janvāris 2009 12:35
0 0 Atbildēt

Beigās diskusijas :) Naktsputns pelnījis zemeni! Un spoguļus arī tagad saregulēšu platāk. Kaut kā biju vienmēr regulējis lai tuc tuc gandrīz mašīnas sānus redz, bet tagad sapratu ieguvumus par ar aklo zōnu un protams aizmugures lampas.

265572. viesis 7.janvāris 2009 15:28
0 0 Atbildēt

-> 265554. viesis

:) kā Naktsputns pareizi teica ziepe ir robežas tur tālumā nevis 10m priekšā un vēl vairāk pretimbraucošā lukturī. Nex lūrēt lukturos, a pārslēgt nedaudz ātrāk kā mašīnas izmainās nav nekas pretdabisks un pat vēlams.

265579. viesis 7.janvāris 2009 16:59
0 0 Atbildēt

ja pareizi noregulēti spoguļi, no aizmugures apžilbināt nav iespējams

265582. viesis 7.janvāris 2009 17:20
0 0 Atbildēt

Tas atbildes rakstītājs ir galīgs atsaldenis. Man arī ir ksenona lukturi, bet tapēc neviens nemidžina at uguņiem. NOREGULĒT VAJAG. Tiem instruktoriem papriepšu ir jāmācās pašiem pieklājīgas braukšanas skolā, un pēc tam var mācīt citus.

265589. viesis 7.janvāris 2009 19:59
0 0 Atbildēt

Manas domas pilniibaa sakriit ar Naktsputnu!

265590. viesis 7.janvāris 2009 21:02
0 0 Atbildēt

Naktsputn - raksti vēl

265591. viesis 8.janvāris 2009 0:51
0 0 Atbildēt

- es te drusku paanalizēšu situāciju.

galvenā cūcība ir tā,ka praktiski nekur un nekad neesmu redzējis/dzirdējis kādu reāli derīgu pamācību no mūsu varenplašās sportistu,instruktoru,burvju mākslinieku un citu "speciālistu" reālajiem pārstāvjiem.Es pat nezinu,kam tad īsti Jūsu (augstākminēto k-gu) jau tā reti teiktie vārdi ir adresēti.To,ka jālieto labas ziemas riepas- to var ieteikt, piemēram,gādīga vecmāmiņa savam delverim mazdēlam.Ka jānoregulē lukturi un reizi gadā jānopērk jaunas logu slotiņas- to zina jebkurš.Tas īsti nav tas,ko cilvēki grib dzirdēt no speciālista mutes. Atbilde uz apmēram jebkuru nākamās svara kategorijas jautājumu- lūdzu,samaksājiet pārsimt latus un mēs jums to iemācīsim. Pa vidu- vakuums.Nav tāda foruma,kur varētu apspriest kādas autovadīšanas nianses kāda atzīta speciālista uzraudzībā.Nav tādas grāmatas,kas būtu rakstīta ar cieņu pret lasītāju.Nav derīgu rakstu avīzēs un žurnālos.Daudzmaz normālus auto žurnālistus var saskaitīt uz trim pirkstiem.Vo- jā,vismaz viens mums cienījams žurnālists gan ir.Viņš gan neraksta,bet vairāk runā un rāda.Bet ar to ir par maz.

265592. viesis 8.janvāris 2009 2:04
0 0 Atbildēt

es tīri labi saprotu,ka neviens "īsts" speciālists tak neies tērēt savu zelta laiku un nedāļās savus zelta padomus kādai te ierindas auditorijai par baltu velti. Rezultātā padomu došana un sabiedriskās domas veidošana tiek nodota dažādu pajoliņu-entuziastu pārziņā.Tie ar putām uz pirkstiem komentē un acis pārgriezuši par visu vari cenšas uzspiest citiem savu to vienīgi pareizo pasaules redzējumu. Cik ir tādu komentāru,kas reāli dod līdzcilvēkiem padomu?Pareizi- apmēram 4.55%.Cik analizējam nelaimes gadījumus- vienmēr viss beidzas ar savstarpējiem apvainojumiem.Kur kāds "specs" kaut VIENU REIZI būtu publiski pakomentējis kādu nelaimes gadījumu vai strīda situāciju ikdienā un devis savu atzinumu,kā dzīvot tālāk?Pareizi- tas nav speciālistu lauciņš,tās ir lohu un tirgusbābu sarunas....kas rezultātā (!)veido mūsu uzskatus un uzvedības paradumus....

Mums akūti nepieciešams kādu sodīt,pazemot,nolikt pie vietas,izjust varu pār otru un publiski parādīt savu pārākuma apziņu.Viņš man nejauši iespļāva logā,abet es viņu fiksi noķēru,piesmēju,pazemoju,noliku pie vietas un tagad mācieties no manis,kā vajag dzīvot.Viņš,padla,mani gribēja apdzīt- es viņu neparko nelaidīšu atpakaļ rindā- lai sūkā visi pretī-aizmugurē-priekšā-un-debesīs-braucēji.Tas,reku,p-pele tāds,brauc uz sotaku pa ledu- obligāti vajag viņam aizsūtīt virtuālu nolādējumu un novēlēt viņam visus pasaules sliktumus.Kur ir pārgalvības mērs- cilvēkam ir vislabākās riepas,visgarākās rokas un vislabākais auto- viņš brauc uz sotaku dajebkur un viņam ir pofig.Kas man dod tiesības viņu nozākāt un piedēvēt viņam visus pasaules grēkus?Kāpēc kādam ir jāciena mani un jāiedziļinās manās problēmās,kad es šodien braucu ārpus pilsētas uz 54 km/h ar piečurātām biksēm,ar pussezonas riepām,ar pajoliņa iemaņām un ar klauna cienīgu kustību un prāta koordināciju?Kas tur bija- pacmit cm sniedziņš uzsniga...A kas man devis tiesības ar šo savu kvalifikāciju šodien vispār ķerties pie stūres???Cik cilvēkus es apdraudēju un kādu mikroklimatu uz ceļa es radīju,maisīdamies citiem pa kājām un provocējot viņus uz extraordināriem gājieniem,lai tiktu man garām?

Lūk,tāda nu ir mūsu morāle.

Kur jums KAUT VIENU REIZI kāds "speciālists" būtu publiski autoritatīvi un pareizi pastāstījis,kā šorīt vadīt auto pa ceļu,kur četras iebrauktas sliedes?A kur ja trīs?? Kā šādos apstākļos apdzīt,kā atgriezties rindā un kā atgriezties vakarā mājās??Ā,pareizi,kungi,labāk neapdzīt...Nav darbību- nav problēmu...Ko darīt,kad esi nobijies no pretimbraucēja,esi tam ēzelim iedevis ceļu,bet pats ar labo riteni iekritis bedrēs aiz ledainās robotās asfalta apmales? Stūre izbīlī šķērsām pa kreisi,abet priekšpiedziņas auto brauc taisni...KO DARĪT ??? Pareizi,nafig,- gaidīt,kad auto beidzot paklausīs izgrieztajai stūrei un ar švunku izleks atpakaļ uz ceļa...ar pakaļu pa priekšu pretējā joslā,un tālāk ar blakussēdētāja durvīm pret koku pretējās ceļmalas grāvī...Priedniek,dārgais,glāb nu mūs,dod padomu kā te būt....

265600. viesis 8.janvāris 2009 12:39
0 0 Atbildēt

Naktsputn, lai tev kadas riepas (ielas, nevis specialaas sporta) un iemanjas, sotaks uz ledus nozimee, ka tu vari daudzmaz droshi pats notureeties taisnee, bet pie pirmaas vajadziibas ekstremi manevreet maati-fiziku nepiemaniisi nekadi. Ta kaa ir pamats ne visai labi domat par tadiem superbraucejiem.

Tapat kaa ja kadu speej provoceet kads cits lenaak braucosh uz kadam agresivam un bistamam darbiibaam, vinam nav vietas pie stuures lai arii cik labs braucejs vinsh ir- vinam laiks pie nervu daktera. Mani neviens lenaak braucosh nav taa traucejis lai mierigi aiz vina nepagaiditu izdeviigu bridi apdziishanai.

Vnk neklusti pats par taas vieniigaas taisniibas sludinatajiem. :)

265601. viesis 8.janvāris 2009 12:46
0 0 Atbildēt

Attiecībā par bremžu uguņu lietošanu sastrēgumus - saprotams jau, tumsā dikti spiež acīs, it sevišķi no diožu lukturiem un pārējiem ar paaugstinātu klīrensu. Arī no drošības viedokļa automātiem labāk izņemt to kloķi no Drive režīma - uzšaus kāds pa pēcpusi vai citu iemeslu dēļ kāja paliks vaļīga un ieripināsi priekšējam dupsī.

Tomēr no satiksmes plūsmas viedokļa bremžu spiešanu atbalstu - brīdī kad 2-3. auto tev priekšā izdziest bremzes, vari sākt meklēt ātrumkloķi, lai izkustētos vienlaicīgi ar priekšā braucošo. Tas tā teorija, praksē bieži vien vairāk jāsastopas ar situāciju:

1. Sarkanais+dzeltenais signāls luksoforā.

2. Zaļais signāls luksoforā.

3. Pole position nodziest bremžu uguņi, vēl pēc pussekundes tas sāk kustēt.

4. Otrā pozīcijā braucošais sāk meklēt, kur ir ātrumkloķis.

Rezultātā - zaļā signāla periods 60 sekundes, pa to laiku aizbrauc 5 auto, kaut reāli spētu četras reizes vairāk.

265602. viesis 8.janvāris 2009 12:54
0 0 Atbildēt

->Graberis -

nu nez, ja es gados pole position, tad sāku kustēt pie dzeltenā un līdz ar zaļo pārbraucu krustojuma robežu. Tevis aprakstīto vsp diezgan reti emu novērojis; bez tam, var jau gadīties, ka cilvēks aizdomājas vai tml.

265603. viesis 8.janvāris 2009 13:50
0 0 Atbildēt

Tas ir atbalstāmi un tā tam būtu jābūt, pie tam ideālā variantā aizmugurē braucošam būtu jāsāk kustēt pussekundi pēc tevis, tur arī noder tie bremžu uguņi.

265604. viesis 8.janvāris 2009 14:55
0 0 Atbildēt

visi un vienmēr jau nevar justies kā rallijā pie katra sarkanā; bez tam tas nav arī sevišķi veselīgi degvielas patēriņam :D

265625. viesis 8.janvāris 2009 20:41
0 0 Atbildēt

klau jūs gudrie superbraucēji kuri ap******* Priednieku un viņa organizāciju .Iesaku labu lietu sarunājat ,, strelku,, un vienalga kur uz ielas pilsētā uz trases vai trasē un apskataties kurš ir kas.Ja vajag varu palīdzēt noorganizēt tā teikt konkursu. Rezultāts būs redzams un vēlāk neapstrīdams .

265627. viesis 8.janvāris 2009 21:55
0 0 Atbildēt

ja sarunā pieklājīgu likmi, lai būtu jēga gatavot tehniku - var arī samērīties!

265634. viesis 8.janvāris 2009 23:06
0 0 Atbildēt

kā tad,protams- kur nu bez šāda priekšlikuma...Malacis,meil,laiks likt punktu šai i-diskusijai.Nešaubos,ka par katru ievērojamāku jautājumu šeit varētu noorganiizēt riktīgu daudzcīņas pasākumu- es noteikti iesaku iekļaut arī sporta zāli ar boksa maisu,baseinu,slēpošanas kalnu,24h bezmiega braukšanu uz max attālumu,vispārējo IQ testu un plus vēl katra dalībnieka piedāvāto sacensību tajā jomā,kur viņš ir PROFESIONĀLIS un ar to nodarbojas 23h diennaktī.Vo tas būs riktīgi objektīvi.Bet,objektivitātes labad- es te īsti nesaskatīju,ka kāds kādu būtu ap-irsis.Tika izteikti daudzi personīgi viedokļi,ko, kā zināms,mūsu brīnumzemē nu nekādi neregulē aprunājamo personāžu vēlmes katra vārda dēļ izbraukt uz nūju izvicināšanu klātbūtnē.

vēl tik piemetināšu,ka konkrēti manis teiktajiem vārdiem par braukšanas prasmi uz ceļa bija vienīgi informatīvs raksturs,kam būtu jārosina katra indivīda personiskā smadzeņpoda darbība.Bij jādomā par to,ka problēmas redzējums ir diametrāli pretējs,un katram ir tiesības uz savu.Izejas nav.Mēs visi pakļaujam cits citu riskam nepārtraukti- neatkarīgi no tā,cik ātri un prasmīgi esam.Lēnie vienmēr maisīsies kādam pa kājām,ātrie vienmēr izsauks negatīvu reakciju np pirmo puses.Es ieteiktu katram pašam noteikt priekš sevis to kategoriju, pie kuras nu viņš gribētu sevi pieskaitīt.Un savā uzvedībā vadīties pēc tā,ka pirmkārt atbildēt par SEVI un savas rīcības sekām un censties ar savu klātbūtni vnk citiem NETRAUCĒT. Ievērot savstarpēju savaldību un neveikt dažādus savai kvalifikācijai neatbilstošus pigorus. UN- veicot SAVAI prasmei atbilstošas darbības,paturēt prātā to,ka 2/3 pārējo braucēju to var nesaprast.Vislielākie mēsli notiek tur,kur apstākļu sakritības dēļ satiekas profesionāla LABA braucēja ikdienišķa pašpārliecinātība ar nejaušu ceļā pagadījušas galīga neprašas tikpat ikdienišķu samisēšanos.Pirmais solis uz cilvēcīgu uzvedību nesākas vis ar kvalifikācijas kursu apmeklējumu,bet gan ar gluži ikdienišķām lietām. Nespīdināt citam acīs vai PIRMAJAM rīt no rīta iebraukt ar labo riteni sniegā,lai dotu ceļu pretimbraucējam uz aizsniguša ceļa ar trim sliedēm.Un, redzot šādu negaidīti pieklājīgu manevru,- arī pašam izdarīt to pašu atbildes gājienu- tad abiem būs sajūta,ka viss ir netik slikti un ka ne visi braucēji ir lohi un pajoliņi.Jo JEBKURŠ labvēlības žests pret otru braucēju liecina par to,ka pats esi izaudzis no tā stāvokļa,kad brauc ar šausmās izbāztu mēli un sasvīdušu pižiku galvā un domā tikai par to,kā pašam noturēties uz ceļa. Par citām niansēm parunāsim nākamreiz,kad būs mazāk tendencioza un aprakstīto personu cieņu mazāk aizskaroša tēma.Es ļoti ceru,ka tas nebūs kārtējais negadījuma apraksts...

265635. viesis 8.janvāris 2009 23:39
0 0 Atbildēt

dbs ir vien taada daarga lohu skolinja....

265645. viesis 9.janvāris 2009 9:56
0 0 Atbildēt

gribetu redzet kaa tie instruktori - "profesionali" brauktu teiksim ar autobusu (garmoshku) vai furi ... vai pat sliktaakaa gadijumaa smago ar netkarigo piekabi... un kad ziemas apstakljos jamaas pariktes skerite liekas kopaa... Bl**s shitads ******* vienreiz apdzen un noliek pa memiem priekshaa (~10 m attalumaa) furei un pectam brinas kapec es vinjam esot nonesi labo spoguli?! Ar mantirofku shitadus 2 h jadzenaa pa mezu ...

265655. viesis 9.janvāris 2009 13:12
0 0 Atbildēt

Ideots,ir auto(precīzi zinu,ka ir Volvo),kuriem AT pati apstājoties ieliek N,pēc tam,nospiežot "gāzi" ,atkal ieliek D.Laikam jau kārbas saudzēšanas nolūkā.

265665. viesis 9.janvāris 2009 16:18
0 0 Atbildēt

par tēmu "gaismas" - lai vai cik modernas tās būtu un lai vai cika sievasmāšu sēdētu aizmugurē, a/m ir paredzētā "funkcija" noregulēt gaismas tā, lai tās neapžilbinātu priekšā vai pretim braucošos. Kaut kā tā.

Īpašs "fui" ir miglas lukturu mīļotājiem - man arī vairrākkārt ir pielavījusies nejauka doma tos dažam labam atspārdīt

265671. viesis 9.janvāris 2009 20:04
0 0 Atbildēt

Vai tiešām tik stulbi domā naktsputns,ka tālās gaismas jāizslēdz,kad to izdara pretimbraucošā automašīna?

Bet ir taču auni,kuri pārslēdz gaismas kilometra attālumā.

Es daru tā,kā saka Priednieks un tas man nav jaunums.Pie stūres no 80.gada un sāku jau tad tā pārslēgties.To,ko māca DBS,jau biju izlasījis viena kārtīga braucēja grāmatā,pirms sāku mācīties autoskolā.

265676. viesis 10.janvāris 2009 1:22
0 0 Atbildēt

ok,labi- es biju iedomājies,ka varētu šito tēmu pabeigt un turpināt citā sadaļā,kur nebūtu atsauce uz visādiem uzvārdiem,tituliem,nopelniem un tamlīdzīgu herņju.Acīmredzot,tas tā nesanāks,tāpēc turpināsim līdz apnikumam.Ar šo pašu tendenciozo viirsrakstu un visu pārējo.Davai.Kamon...

Man principā ir pilnīgi pie d-sas,cik ilgi šeit kāds ir pie stūres.Akurāt tāpat arī tas ,ko viņš dara taj laikā,kad viņš pie tās "stūres" ir.Brauc,lido,guļ,ēd,nodarbojas ar kaitniecību vai ar kules kasīšanu- viss pofig.Man ir tāpat pie vienas vietas,ar kādu auto kurš brauc,cik ātri brauc,utt,utjp.Man ir pofig.Grib kāds mērīt krānu-ok...Es arīdzan braucu kopš 198x gada,šur-tur esu bijis,šo-to esu redzējis.Savu pusotru citronu esu pieveicis,pie kam lielāko daļu no tā no tā tieši ar vieglo auto, ar pareizo piedziņu,komplektāciju un iespējām.Un nospiedoši lielāko daļu tieši tumsā.VIENMĒR esmu lietojis tikai vislabākās riepas,vismodernākās spuldzes,visprogresīvākos amortizatorus utt,utjp.Man tālā gaisma spīd pa kilometru,tuvā spīd kur vajag,uz ceļa jūtos labi jebkuros apstākļos. LV karti zinu praktiski no galvas,ieskaitot 2. un 3. šķiras ceļus.Varu runāt par jebkuru tēmu,kas ar visu šo saistās,un par dajebko citu.

Šodienas autobraucēju posts un negals ir iekš tā,ka viņiem (vismaz lielai pusei) nav pareizas sajēgas par to,ka sava uzvedība uz ceļa ir jāsāk veidot nevis uzreiz bāžot citiem mutē savu taisnību un savu izjūtu mēru,bet gan vispirms pasēžot ēnā un pacenšoties izprast uz ceļa notiekošos procesus. Un šaj sakarā tieši pieredzējušie braucēji ar to maģisko STĀŽU un PIEREDZI uz vispārējā fona parasti izskatās kā tādas vecas zaglīgas tirgusbābas,kuriem laikam ir žēl un bail atklāt mazāk pieredzējušajiem savas "milzīgās" zināšanas.Nav labvēlības,nav ieteikumu,nav vaļsirdīgu,nesavtīgu un draudzīgu padomu.Nav sarunas par lietu,ir tikai emocijas un kritika.

Te augstāk 71.viesis laikam varēja mums paklārēt,kas ta viņa izpratnē ir AUNS,kas pārslēdz gaismas pa 1km.An nee,viņš tikai atsaucās uz autoritatīvu uzvārdu.Ok,vecīt,a ko TU dari,kad šis AUNS 1km no tevis izslēdz tālo gaismu?? Ja tu mēģināji lasīt manis augstāk uzmurgoto bildi,tad es tur sacīju,ka runa NAV par patoloģiskiem gadījumiem,extra attālumiem utt.

Bet,labi, ja jau reiz auns,tad auns ir jāaudzina. Pirmkārt,vakara sākumā tev ir divas iespējas.Vai tu gribi pavadīt vakaru kā aunu audzinātājs,jeb tu gribi vnk braukt, nedomājot par blakuslietām un neturot pa rokai mērlenti,stroboskopu un beisbola nūju varbūtējo aunu audzināšanai.Neslēdz to savu gaismu ārā,kamēr auns ierubīs atpakaļ savējo.Un tad,kad aizsvilsies TAVA pakaļa un par gaišu kļus tev un tu beidzot savus tālos izrubīsi,tas "auns" tev par sodu uzgaidīs vēl pāris sekundes līdz krievulaika noteikumos likumīgajiem 150 metriem.Tad tu varēsi vakarā visiem stāstīt,kā tev gāja un kā tu visus pāraudzināji.Protams,tu pieliksi vēl daudzas detaļas,lai tava pozīcija būtu pēc iespējas skaistāka.Vēl labāk arī ja iekš auto ir 3 līdzbraucēji- jo plašākam sabiedrības lokam būs skaidrs,ka viņu vedējs ir tovakar vienīgais normālais vadītājs.VĒL JAUTĀJUMS- ko jūs visi pa to laiku redzēsiet no reālās ceļa situācijas,kamēr tādā veidā cits cita krānu mērīsiet?????

Tas,kurš nepretendē uz visgudrākā braucēja statusu,rīkojas sekojoši:

auns izslēdz gaismu pa 1km,ok,labi,

tu nogaidi pāris sekundes,kamēr pāriet tavas dusmas par auna pārsteidzīgo rīcību(cerams,tava redze un lepnums būs ieguvuši pamatīgu handikapu šajos liekajos 100 metros) un,norijot aizvainojumu,ARĪ izslēdz tālos

tad,kad tu būsi zobus sakodis pievārējis vēl kādus metrus 350 no liktenīgā kilometra,tu ieslēdz savus tālos uz pusotru sekundi un pačeko,vai tur starp jums nav uzradušies kādi mēsli.

mēslu tur,protams nebūs,bet,kolīdz tu būsi savus tālos izslēdzis,viņus tūlīt pat savukārt ieslēgs pretimbraucošais auns.Gadījumā,ja tu neesi vē lielāks auns par viņu,tad tu sapratīsi,ka arī viņš šo darbību veic,lai uz sekundi pačekotu starp jums palikušos 400 metrus.Viss,pārbaudījums beidzies,nervi vietā,acis svaigas un pašam iespaids,ka esi starp normāliem cilvēkiem.Kāda problēma?

A tiem kas visgudrākie- aizp-siet vakarā teiksim uz Liepājas šoseju aiz Kalnciema tilta,nu tur ku miglas zona 10 km un uz tiem 10 km pusotrs līkums- vo tur pārbaudiet savu teoriju- vai jūs mežā briežus redzat labāk,kad jums kilometru priekšā spīd 3 pāri tālo gaismu un pakaļā vēl divi,jeb tomēr tad,kad uz ceļa ir vieni vienīgi "auni"...

265681. viesis 10.janvāris 2009 10:04
0 0 Atbildēt

Respect,naktsputns-esmu līdzīgi domājošs un ar līdzīgu pieredzi,tikai neslēdzu tālos "pa starpu" .

P.S.Valsts ceļiem Latvijā nav 3.šķiras ceļu-ir 1)Galvenie,2)I.šķira,3)II.šķira-tas ir iedalījums pec nozīmes.Otrs iedalījums ir pēc tehniskās kategorijas(ģeometriskie izmēri utt.)-to ir piecas(1.ir augstākā/labākā).Vēl gan ir pašvaldību ceļi,tur ir sava atskaites sistēma.

265684. viesis 10.janvāris 2009 11:06
0 0 Atbildēt

Autors kārtējais svetdienas braucējs, ūpis

265695. viesis 10.janvāris 2009 13:54
0 0 Atbildēt

IDK, ilgus gadus nobraucu ar 9000-šo SAABu, kuri jau dēļ iepriekšējām tehnoloģijām standartā nespēj sacensties ar jaunajiem lukturiem. Pierēķinot klāt vecumu un apsūbējušos reflektorus, rudens/ziemas sezonā ar to apgaismojumu bija kā bija - uz šosejas pārslēdzot uz tuvajiem 1.5-2 sekundes reāli redzēt nevarēja neko, kamēr acis pierod. Tā arī iegājās pa šoseju braukt tikai ar tuvajām gaismām.

Tagad itkā vairs nav aktuāli, bet tā arī turpinu - tālie tiek lietoti tikai melnā naktī meža/lauku ceļos, kur pastāv iespēja nejauši uzrasties kādam bojāgājējam vai citam kustonim, kā arī uz šosejas ja nav nepieciešamība slēgāt tās gaismas turpu šurpu ik pēc 10 sekundēm.

265706. viesis 11.janvāris 2009 1:43
0 0 Atbildēt

turpināsim strīdu...

nekā personīga,BET:

tas,ka kāds brauc ar lukturiem, kuri neko nerāda-

-kas devis jums tiesības lietot tālo gaismu tur,kur pārējie lieto tuvo?KAS devis jums tiesības radīt redzamības plankumu savā degungalā,izmantojot gaismu ar tādu staru,kas lielāko daļu no savas gaismas lej tieši pretimbraucēju acīs?Tas ir kas- par jūsu problēmām būtu jāmaksā citiem?

-kas devis jums tiesības bāzt sarūsējušos reflektoros dažādas brīnumspuldzes,ar kurām jūs paši redzat pa 14% labāk,taču joprojām nepieļaujami štruntīgi,bet kuras citiem traucē redzēt par 86% lielākā mērā,nekā tad, ja jūs lietotu parastu 55w spuldzi normāla stāvokļa lukturos?

-kas jums traucē šiem pirmsšrota stāvokļa hlamiem ielikt pa pārdesmit lati gabalā JAUNUS luktururus?

Pareizi,kungi- traucē vēlme būt pašam hitrākajam un pēc iespējas lētāk,kā arī vēlams uz citu rēķina.Tā teikt,neliela tauta Baltijas jūras krastā,mākam labi rēķināt,bet citas tipiskās rakstura īpašības es labāk neuzskaitīšu.

TĀLĀK JO TRAKĀK:

paši murgojam tādu hernju,ka mati ceļas stāvus-

viens murgo,ka viņam pretimbraucošie priduraki slēdzot tālos ārā pusstundu agrāk,nekā viņam gribētos atbildēt;

OTRS taj pat laikā atklāj,ka viņš tālos labprāt nelieto vispār,ar tuvajiem redz arī tipa nekā-

TA NU I NAFIG,es nevaru iebraukt-

ko tad dara tas pirmais,kam gribas savus tālos izslēgt pēc iespējas vēlāk, JA viņam uz doto brīdi brauc pretim tas,kurš tālos nelieto vispār un ar tuvajiem knapi ko redz-

vai jūs te paši vispār saprotat,par ko te iet bazārs???Ko redz tas nelaimīgais šrota lietotājs,kamēr tas ar tiem ieslēgtajiem tālajiem, kuli kasīdams, lepni ietur to viņam pēc likuma atļauto pauzi,kamēr krustojas stari,sakrīt attālumi un nostrādā smadzeņu bremzēšanas mehānisms?

Man ir skaidrs viens- acīmredzot būtu vajadzīgs atsevišķs topiks par visiem šiem murgiem un tam būtu jābūt pastāvīgi visu acu priekšā.Es varētu ātri un bez aizrīšanās noskaitīt vēl vismaz 15 aktuālus "braukšanas" jautājumus,par ko būtu jārunā bez šīs gaismu tēmas.Šobrīd sarunas ir tikai tādas epizodiskas un balstītas uz kādiem strīdiem un razborkām.Vajadzētu vnk cilvēcīgu domu apmaiņu.Bet tas jau laikam ir nereāls sapnis,jo mums pieņemts,ka ja nav strīdu,tad nav arī intereses rakstīt un lasīt.

Un arī par šo gaismu problēmu ir vēl ko runāt vismaz desmit citi svarīgi aspekti bez šī debilā attālumu,ieradumu un citu krānu mērīšanas pasākuma.Vēl jau ir arī jautājums par to,kādi mums pajoliņi dzīvo tajos rajonos,kur ir sastopami manis pieminētie "3.šķiras" ceļi.Te kolēģis pareizi pielaboja,-LV tiešām nav 3.šķiras ceļu- es gribēju vispār tur trijnieka vietā rakstīt "5" vai "6". Te arī varētu parunāt,kā tad mums,Rīgas kundziņiem, tur ar saviem extraklases ieradumiem uzvesties.Tur mēdz gadīties spoki pat ar vienu sarūsējušu reflektoru.Otra luktura vnk nav...Un viņi labi zina,ka pa viņu 6.šķiras ceļu vakaros neviens nekad pretim nebrauc.Tur nebūs laika mērīt un rēķināt.Jo šīs parādības nekad nenotiek taisnos un līdzenos posmos.

Nākamais kāzusss-

jums nepazīstamā tukšā tumšā vietā "nesteidzīgi"(maigi sakot) brauc pa priekšu p-ass ar tuvo gaismu.Nevajg tikai man stāstīt,ka jūs viņam brauksiet uz 45 km/h pusstundu no muguras.Jo nevajag runāt pārgudri,vajag par dzīvi. Īsti jau jūs neredzat,kas ir priekšā,bet nu it kā viss mierīgi...Jūs sadūšojaties un maucat garām.A taj brīdī izrādās,ka priekšā tomēr ir līkums,no kura pēkšņi iznirst otrs P-ASS,arīdzan ar tuvo gaismu...Labi,ja??Būtu ar tālo- jūs redzētu to aiz līkuma vai uzkalniņa un būtu informēts,a tagad- loterija...

Ko vēl nosaukt?Pleskavas šoseju aiz Siguldas,vai uz otra ceļa slaveno vietu ar nolādēto vārdu aiz Lielvārdes?Tur,kur viens pretimbraucējs ar tālajiem ir vēl tālu,taču izrādās,ka pirms viņa ir vēl viena ieplaka,a ieplakā lepni brauc vēl viens,ar to "nekādo" tuvo.Neesat padomājuši,kapēc šādā brīdī nereti tur uzrodas kāds trešais,tas galīgais un nelabojamais p-ass,kam tieši tur vajaga kādu apdzīt?Nu nezin viņš to reljefu.Vai zin,bet uzliek tam nikolaju,jo viņam laba redze un intuīcija.Cik tur tādu ir palicis katru gadu?Cik mazāk viņu būtu,ja ieplakā braucošais uz sekundi būtu ieslēdzis tālos,lai pačekotu,kas notiek ieplakas dibenā un vienlaicīgi steidzīgais varētu saprast,kas viņu gaida par zīmes un līnijas pārkāpumu?Slinkums? Pareizi,kungi- ņefig pārkāpt līniju,bet nu neaizmirstiet,ka tomēr esat uz ceļa un kādā valstī notiek darbība...10 gadījumos no 10 var nostrādāt tikai ieradums un reflekss,a ja ieraduma nav- iespējas misēklim ir bezgalīgas.Slinkums uz manipulācijām ar gaismas slēdzi ir slims ieradums,tas ir jāārstē pēc iespējas ātrāk.

Es nešaubos,ka pēc šim sarunām tomēr būs kādi interesenti,kas sāktu beidzot interesēties par savu gaismas ierīču kvalitāti un viņu aktīvu pielietojumu,savās smadzenēs meklējot lielo atbildi- kā tad īsti ir pareizi,labi un droši (?).

265710. viesis 11.janvāris 2009 15:40
0 0 Atbildēt

Nekd nerakstu nekādus komentārus,bet izlasot naktsputna "slima suņa murgus",pazūd jebkāda interese iauto lapā ieskatīties.

265715. viesis 11.janvāris 2009 23:18
0 0 Atbildēt

Ejam tālāk.Ierosinu aizliegt miglas lukturu lietošanu tuvo gaismu vietā.

265724. viesis 12.janvāris 2009 12:48
0 0 Atbildēt

Naktsputns nedaudz sašūmējies, bet šajos laikos jau laikam citādi nevar.

Mans koments bija atbilde uz tavu komentāru par tālo gaismu ieslēgšanu/pārslēgšanu.

Nu nav man vajadzība lietot tālos lukturus, nav - kam lukturi švakāki, nav problēmu, lai lieto uz Pleskavas šosejas, es neredzu jēgu katrā līkumā spīdināt acīs pretī braucošajiem, kaut arī pa vidu ir desmit metrus plats mauriņš.

Tāpat kā miglas lukturus citiem mērķiem, kā tiešām necaurskatāmā atmosfērā vismaz mēģināt painformēt potenciālu apdzinēju, ka viņam pretī kāds brauc.

265814. viesis 13.janvāris 2009 20:35
0 0 Atbildēt

Graberi,saproti,ka Tava tālā gaisma ir vajadzīga,lai zinātu ,ka Tavs auto ir "aiz stūra".

265926. viesis 19.janvāris 2009 17:02
0 0 Atbildēt

Nu tīrā *******ana, ja tā var teikt, visiem jaunajiem auto ir vismaz manuāla lukturu korekcija, šiem audi tāda ir automātiskā, cik esmu redzējis pretimbraucošus šos auto, ne reizi nav radies iespaids, ka brauktu ar tālajiem! Un Priednieka kunga komentārs ir pilnīgi lieks, tas vien parāda, cik augstu viņš jūtas savā vietā! Diendienā redzu tos A3, arī šis A4 nav izņēmums, nu taisa tādu vipendronus, ka prieks skatīties! Nākamreiz nofilmēšu, lai būtu pierādījums, jo šādi nekauņas liedzas līdz pēdējam, līdz brīdim, kad iegrūž neapstrīdamus pierādījumus!

266777. viesis 13.februāris 2009 9:43
0 0 Atbildēt

Tā skola ir parasts reklāmas projekts taisa publicitāti visādiem pazīstamiem darboņiem, taisa reklāmiņu, iesit naudiņu....nekā peļama, tātad.. bet ir visai naivi un aplami domāt ka tas Drošas Braukšanas Bērnudārzs ir ar kādiem ideāliem vai kādu pievienoto vērtību..:D:D:D:D

267309. viesis 1.marts 2009 20:56
0 0 Atbildēt

drošas braukšanas skola ir bizness,profesionāļi,smiekli nāk,Priednieka kungam pa daudz galvā sakāpis...

267411. viesis 4.marts 2009 15:22
0 0 Atbildēt

Diemžēl patiešām jaunajiem Audi tie spožie lukturi priekšā un aizmugurē ir stipri par spilgtu. Ikdienā braukāju pa Beļģiju un ir vairākas reizes nācies skumt pat par spilgtajiem gabarītiem aizmugurē.

270331. viesis 12.augusts 2009 20:29
0 0 Atbildēt

pilnīgi piekrītu! daudziem jaunajiem autiņiem ir problēma ar gaismu spilgtumu.

turklāt liela daļa parasto autiņu ar regulējaiem tuvajiem- parasti brauc ar uz MAX augšā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti