Motociklists domā ātri, tādēļ izglābjas (+ VIDEO) 12

 
iAuto | 7.aprīlis 2019 17:27

Motociklists gatavojas apsteigt konteinervedēju pa labo pusi, taču ieraugot, ka tas sāk svērties, nobremzē un izglābj savu dzīvību.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 7.aprīlis 2019 21:05
6 1 Atbildēt

Profesionāli izvēlēts ātrums pagriezienā....

ES 8.aprīlis 2019 1:23
0 1 Atbildēt

Labi ka tā, paveicās! Bet ar tiem konteineriem jābūt ļoti uzmanīgiem, nekad nevar zināt kas tur sakrauts un cik augstu ir smaguma centrs.

Palaidniex 8.aprīlis 2019 8:15
4 1 Atbildēt

Taisni tāpēc ar ātrumu profesionālim būtu jābūt uzmanīgam. Pāri Zemgala pārvadam katru dienu daži konteinervedēji kaut kur transportē konteinerus. Protams - jo lielāks ātrums, jo vairāk konteinerus var pa maiņu nogādāt. Vismaz viens no tiem ļoti izceļas - jo tas jau kļuvis par ātrumsacensībām pilsētas satiksmē ar neprognozējamu rezultātu.

Vēlreiz nākas secināt, ka auto vadītājs nav ne ar ko vērtīgāks par gājēju, bet tikai un vieīgi ir potenciāli krietni bīstamāks par to.

Vernons 8.aprīlis 2019 11:00
2 18 Atbildēt

Par kravas nostiprināšanu kunteinerā atbild nosūtītājs! Arī šajā gadījumā.

Tautai jāmāca līkumos neatrasties blakus vai tuvumā!

Pļurkt 8.aprīlis 2019 11:30
5 1 Atbildēt

Jā, jā, jā - šoferis droši var gāzes pedāli atstutēt ar oglobļu un maukt cik tik velk!!!

Nelabojams 8.aprīlis 2019 15:46
2 1 Atbildēt

Jehūz, kāds notikušajam sakars ar kravas stiprinājumu? Šoferjuga gribēja apjāt fiziku, bet galu galā notika neizbēgamais - fizika tomēr apjāja to "profiņu".

Palaidniex 9.aprīlis 2019 9:27
1 0 Atbildēt

Vai tad šīs rindas CSN neattiecas uz profesionāliem kravas auto vadītājiem:

99. Transportlīdzekļa vadītājam jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz noteiktos ierobežojumus, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa un kravas īpatnības...

Vernons 9.aprīlis 2019 13:46
1 0 Atbildēt

Taisnība Tev ir! Bet Tu nevari iedomāties, kad kāds nav kaut ko izdarījis līdz galam pareizi! Piemēram nepareizi ielikti metāla loksnes ruļļos un vēl bez stiprināšanas. Kā to var uzzināt? Tikai atverot konteineru, bet tas noblombēts! No kuģiem jūrā tieši šī apstākļa dēļ nogāžas konteineri.

Vācu policija Hamburgā no ostas iznraucošās fūres pārbauda, ja nav nepieciešamais siksnu daudzums, sūta uz veikalu, ja siksna bojāta - uz veikalu!

Palaidniex 9.aprīlis 2019 13:58
1 0 Atbildēt

Kur tā jāskrien - pieņemt, ka krava var nebūt pareizi nostiprināta, ka tai ir pārāk augsts smaguma centrs, ka tā var ietekmēt vadāmību jau no “profesionāļa” būtu pārāk daudz prasīts? Braukt uz saķeres/apgāsanās robežas ir teju pienākums? Es pareizi sapratu?

... tātad nāks secināt, ka visi, kas var “attaisnot” kravinieka kurinātāja “kļūmītes”, kļūdīties drīkst, pārejiem ar to ir jārēķinās un jābūt “saprotošiem”, bet neviens tev pa priekšu braucošais, gājējs vai cits nežēlastībā vai Tavā augstprātībā “necienīgas” nedrīkst nekādā gadījumā un tāpēc Tu to vari sodīt ar likumīgu sabraukšanu.

Pats atradīsi nosaukumu šādai dubultai morālītei, vai palīdzēt?

Ezits 9.aprīlis 2019 10:51
2 0 Atbildēt

Pirms iebraukšanas Vecmīlgrāvī viaduktā ir viens tieši šādiem pārsvēršanās gadījumiem kā radīts līkums, kurā šādi ir atzīmējušies neskaitāmi baļķuvedēji un fūres, kas nezin šī līkuma specifiku.... no sākuma lēzeni, lēzeni pagriez un tad pēkšņi straujš rāviens.... atbildīgie gadiem nesteidz uzlikt vismaz elementāru ātruma ierobežojumu pirms šī līkuma (l'diz 30 km/h), lai vismaz kaut kā brīdinātu, jo fūre šo līkumu ar 50 neizņems.

Bradypus 9.aprīlis 2019 11:21
1 0 Atbildēt

Tas līkums tiešām ir izcils un var tikai pabrīnīties, ka tik reti tur notiek avārijas. Es tur, braucot pa ārējo joslu, neriskēju pat vieglajam blakus līst - peldsezonā, kad tur brauc ne tikai vietējie, ļoti liela daļa pa labo joslu braucošo vieglo, tajā "neierakstās", ielidojot kreisajā. Labā ziņa - tur nez kādēļ diezgan rūpīgi tiek ievērots pie labās malas turēšanās princips

Palaidniex 9.aprīlis 2019 13:51
1 0 Atbildēt

Līdzīgs ir satiksmes pārvada uzbrauciens no “Pleskavenes” uz Tallinas šoseju. Agrāk bija viens pagrieziens ar tā beigās mazāku rādiusu. Pārbūvējot par Eiropas naudu viaBalticanietvaros, uztaisīja plašāku sākumu ar lielāku rādiusu, ielika mazu taisni un tad atstāja veco posmu ar mazo rādiusu. Kad savulaik vaicāju LV ceļiem - kāpēc tā, saņēmu atrakstīšanos, ka atbilst LVS un lai izlabotu to mazo rādiusu, būtu jāizcērt koki. Uz pretjautājumu - vai izbūvējot plašāku uzbrauciena sākumu tāpat netika izcirsti koki vairs neko neatbildēja...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti