Telefona bakstītāja sabrauc bērnus uz gājēju pārejas; divi bērni mirst (+ VIDEO) 31

 
iAuto | 19.jūlijs 2021 18:45

Maskavā 18 gadus veca jauniete ar Mazda markas automobili 16.jūlijā notrieca trīs bērnus uz gājēju pārejas. Bērni tika nogādāti slimnīcā ar smagām traumām un šodien tiek ziņots, ka divi no viņiem jau miruši.

Jaunā autovadītāja šobrīd atrodas mājas arestā. Notikušo viņa komentējusi ar vārdiem, ka "vadījusi automobili un vienlaicīgi skatījusies telefonā". 

 

 
Visi komentāri
 
Motorists 19.jūlijs 2021 19:42
5 4 Atbildēt

Gaidu komentārus - ko darīt ar noziedzīgi nevērīgajiem autorastiem? Sodīt fiziski kā s dedzīgi atbalsta? Likt cietumā, ar auto konfiskāciju? Tiesību atņemšanu uz mūžu atbalstām? Uzdot nodrošināt mūža uzturnaudas maksāšanu palicējiem?

s 19.jūlijs 2021 21:52
1 2 Atbildēt

Jā, vispirms fizisku sodu. Pēc tam cietumā, vienlaikus atņemot gan vadītāja tiesības uz mūžu, gan konfiscējot noziedzīga nodarījuma rīku - automašīnu. Kā arī mūža uzturnaudu palicējiem.

To es rakstu bez jebkādas ironijas. Šādi autovadītāji nav pelnījuši ne mazāko žēlastību. Ja būtu iespējams, par gājēja notriekšanu uz gājēju pārejas vajadzētu piemērot nāves sodu.

... 19.jūlijs 2021 22:45
2 1 Atbildēt

Konkrētajā gadījumā 100% piekrītu, bet principā situācijas ir dažādas...

msh 20.jūlijs 2021 0:58
2 1 Atbildēt

Nejauc pirkstu ar krānu. Gluži tāpat kā alkobraucēji ir tikai sekas vispārējajai žūpībai, tā šitādi braucēji ir sekas vispārējai telefonu dročīšanai. Un, protams - pie tā ka mašīnas paliek arvien garlaicīgākas, es pat varu mēģināt tos telefonu dročītājus saprast...

Bradypus 20.jūlijs 2021 8:41
1 0 Atbildēt

Jā, atriebības kāre rullē. Tā vietā, lai saprastu, kādēļ šādas situācijas rodas un to novērstu, vajag pieļaut slepkavību un pēc tam piemērot nāvessodu. Kā vērtē sevi, kas vēlas divus upurus, salīdzinājumā ar to bezatbildīgo autovadītāju, kas to ir izdarījis tupuma, nevis asinskāres pēc? Ir iemesls, kādēļ viduslaikos notika publiskas nāvessoda izpildes - pūlim tas patīk!

s 20.jūlijs 2021 8:56
1 2 Atbildēt

Kāda slepkavība, ko tu te murgo?! Fizisks sods var būt arī pēršana. Tieši tas arī būtu līdzeklis šādu situāciju novēršanai.

Bet tas,ka pūlis vēlas atriebību, nav nekas ļoti slikts; tā ir normāla cilvēku tiekšanās aizsargāt sabiedrības intereses. Slikti ir, kad bezatbildības dēļ nogalina cilvēkus uz gājēju pārejas.

Bradypus 20.jūlijs 2021 12:03
4 0 Atbildēt

Pats ko murgo? Tiešu tu piedāvā pieļaut gājēja nobraukšanu uz gājēju pārejas (ko es nosaucu par slepkavību) un pēc tam piemērot nāvessodu. Tu savā "ideālajā" pasaulē tiecies pēc diviem līķiem, nevis domā, kā panākt, lai nebūtu neviens.

"tas,ka pūlis vēlas atriebību, nav nekas ļoti slikts" - tavā vērtību skalā atriebība kaut kā "aizsargā sabiedrības intereses". Civilizēti cilvēki saprot, ka bezgalīga izrēķinšānās tikai vairo naidu un atriebība ir barbaru, nevis cilvilizācijas iezīme. Tomēr ir vēl viena suga, kam pūļa naids ir noderīgs - tiem, kuru ideoloģijā ir nepieciešama šķiru cīņa savas varas "demokrātiskai" stiprināšanai - t.i. atņemt tiesības pūlim uz linča tiesu, lai varētu publiski to izpildīt tā paša pūļa priekšā, iegūstot tā labvelību pret savu varu.

s 20.jūlijs 2021 12:36
1 2 Atbildēt

Tu tiešām murgo...

Kādā sakarā tu man uzvel atbildību par to bērnu nobraukšanu, ar normālu psihi nav iespējams saprast. Ar tevi jēga diskutēt būtu tikai psihiatram.

Bradypus 20.jūlijs 2021 16:49
2 1 Atbildēt

Redzi, vārdam "normāls" faktiski ir divas nozīmes - ar to var apzīmēt gan atbilstību morālēs un ētikas normām, gan vienkārši vairākumam pieņemamo. Diemžēl tieši par to notiek nepārtraukta cīņa šajā - vai "normāla" ir pūļa asinskāre un vēlme uz publisku eksekūciju, kam priekšnosacījums ir morāles un ētikas normu (kas novērstu abu dzīvību zaudēšanu).

Un ja tev šķiet, ka man ir jādiskutē ar psihiatru, jo, atšķirībā no tevis, nevēlos divu cilvēku nāvi...

s 20.jūlijs 2021 17:41
1 1 Atbildēt

Tev nevis jādiskutē ar psiatru (neviens psihiatrs ar pacientu nediskutēs), bet gan jāpamana, ka tavi spriedelējumi ir acīmredzami neloģiski...

Bradypus 21.jūlijs 2021 9:03
0 0 Atbildēt

Neloģiska ir tikai tava dzīvnieciskā asinskāre un nespēja domāt loģiski.

Ibrāhims 21.jūlijs 2021 9:47
0 0 Atbildēt

s ir mūsu čalis,atbalsta šariāta tiesu un miesassodus

Kanibaals 20.jūlijs 2021 0:24
2 1 Atbildēt

Saprast un piedot, gluži kā agresīvos braucējus.

Bikeseksual 20.jūlijs 2021 13:21
1 1 Atbildēt

Nu kā ko darīt, tiesāt!

Un vecākus ar vajag tiesāt, jo tā ir klasika, kad bērnus izstumj pa priekšu uz pārejas un tikai tad paši izlien uz ceļa, lai novērtētu situāciju!

Tālavietis 19.jūlijs 2021 19:44
2 1 Atbildēt

Aita, bet tā,- bez vārdiem...

Darvins 19.jūlijs 2021 20:45
1 0 Atbildēt

Salīdzinot ar šo būtni - aita ir Einšteins. Vai pat divi uzreiz.

ezis71 19.jūlijs 2021 21:09
0 3 Atbildēt

Šodien redzēju vienu vistu(sieviete)ar Audi,kurai telefons bija piestiprināts pie vējstikla tieši viņai priekšā.

Sieva 21.jūlijs 2021 9:49
0 0 Atbildēt

Šorīt redzēju vīrieti, kam priekšā bija piekarināta krunkaina ādas caurulīte. Kā tas vada auto ar tādi verķi starp kājām?

ribins 19.jūlijs 2021 21:50
2 2 Atbildēt

vīriešu cietums viņai palīdzētu un nāves sods būtu!

Pļurkt 20.jūlijs 2021 8:43
1 1 Atbildēt

15 gadi cietumā par katru bērnu!

Štatos 15 gadi ir par slepkavības mēģinājumu, bet par slepkavību krietni vairāk.

Mēs dzīvojam ellē 20.jūlijs 2021 10:28
0 1 Atbildēt

Pakārt sarkanajā laukumā.

uupis 20.jūlijs 2021 11:59
1 0 Atbildēt

Maskavā?

Tad jau nosacīts sods un max uz gadu, BEZ tiesību atņemšanas!

Vernons 20.jūlijs 2021 17:02
2 0 Atbildēt

Uz to pusi velk! Atmažut!

Nesaki 21.jūlijs 2021 9:55
0 0 Atbildēt

Jefremovam, paskat tik, iedeva reālu sodu, Bet kas ir Jefremovs un kas ir šis skuķis, kas brauca vecā mazdā. Sodīs, sodīs. Vara izmantos gadījumu, lai izmantotu tautas taisnīguma jūtas - saņem, pārkāpēj, un arī pūlis lai uzgavilē.

Fāters 20.jūlijs 2021 13:32
8 0 Atbildēt

Ļoti labs video izglītošanas nolūkiem. Es nekad neļauju sīkajiem uz gājēju pārejas iziet pirmajiem. Parasti izeju pats un tikai tad aicinu bērnus šķērsot. Vienmēr esmu brīnījies par tām mammelēm, kas izstumj ratus uz pārejas un tikai tad sāk grozīt galvu, vai tad viņas nesaprot, ka bērns tiek palikts zem sitiena? Ļoti svarīgi uz vairāku joslu gājēju pārejām pārliecināties, vai otrā un trešā joslā braucoši redz, ka pirmajā joslā mašīna apstājusies, lai palaistu gājējus, tikai tad var turpināt ceļu pa gājēju pāreju. Mēs paši atbildam par savu bērnu drosību un bērniem ir jāmāca būt piesardzīgiem. Šito esmu runājis arī skolā, kur bērniem stāsta, ka uz pārejas gājējam ir priekšroka, bet aizmirst pastāstīt, ka uz pārejas jāiet tad, kad esi pārliecinājies, ka tevi laiž.

Un tas 18gadīgais bērns pie stūres visticamāk vēl neapzinās, ko ir izdarījis, tikai baidās no tā, kas notiks, kad ieliks cietumā, bet skuķis nesaprot, ka lūrēšana telefonā ir sabojājusi viņai visu atlikušo dzīvi.

Vernons 20.jūlijs 2021 17:01
3 9 Atbildēt

Uz pārejas nav priekšroka! Tā ir vieta, kur tiek organizēta gājējam brauktuves šķērsošana. Viens nostājas par aizsegu, otrs nefiltrē situāciju un gājējs no tā tikai cieš!

Grūti spoguļus salikt? Luksoforu uzlikt, vai kā dzelzsceļam barjeras salikt.

Tas nav normāli, kad viss ir atstāts pašplūsmā.

Fāters 21.jūlijs 2021 9:27
0 0 Atbildēt

Vispār jau zebra uz 3 un vairāk joslu brauktuves ir projektēšanas un plānošanas noziegums. Gājēju tunelis būtu pareizais risinājums.

Nuja 21.jūlijs 2021 9:53
1 0 Atbildēt

Droši vien tu pats varētu saskaitīt, cik Rīgā (nerunājot par Maskavu) ir gājēju pāreju ielām ar 2+2 joslām. Visur izrakt tuneli nozīmētu ka nauda aizietu pazemē, nevis ceļu būvēšanai.

Nezinu, kur tieši ir problēma samazināt ātrumu pirms gājēju pārejas....tāpēc jau joslas sašaurina, lai aitas neskrietu garām tam, kurš ir apstājies. Varbūt arī gulošos policistus vajag, sak, lai drošāk pret skrejējiem?

Jūrmalene 21.jūlijs 2021 15:42
0 0 Atbildēt

Uz jūrmalas šosejas pie tenisa halles regulāri visādi plidriņi lien pāri šosejai un katru gadu tur kādu nobrauc. Ir arī tiltiņi sabūvēti, bet skriet pāri 6 joslām ir jautrāk.

Staķisti gan jau teiks, ka vajag Jūrmalas šoseju sašaurināt un satiksmi nomierināt! Bet Normāls cilvēks teiks, ka vajag tos līdējus audzināt ar sūdainu mietu, vai arī pārcelt visus uz Rīgas centru, kur drošību garntē mietiņi.

Zebra 20.jūlijs 2021 17:24
2 8 Atbildēt

Bez maz vienīgais normālais komentārs zem šī raksta!

A 20.jūlijs 2021 21:23
0 0 Atbildēt

Mani arī gandrīz nobrauca skrienot pāri lielceļam.

Žēl ka neuzbrauca es tāpat dzīvoju kā nevajadzīgs parazīts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti