Vakardienas avārija pie Spuņciema - cietuši 20 cilvēki, vissmagāk – autobusa šoferis (+ VIDEO) 52

 
LTV Ziņu dienests | 13.novembris 2023 20:53

Traģisko avāriju svētdienas vakarā uz Ventspils šosejas pie Spuņciema, kurā gāja bojā divi, bet traumas guva 20 cilvēki, visticamāk izraisīja vieglā auto vadītājs. Viņš iebrauca pretējā joslā un frontāli sadūrās ar pasažieru autobusu. Abi cilvēki, kas atradās vieglajā auto, mira notikuma vietā.

Vissmagāk cieta pasažieru autobusa šoferis, bet kopumā 13 neatliekamās palīdzības brigādes slimnīcā nogādāja 17 cilvēkus. Cieta arī vairāki bērni. Sākts kriminālprocess, notiek izmeklēšana un tiks rekonstruēta visa avārijas gaita.

 
Visi komentāri
 
0pis 13.novembris 2023 21:58
10 1 Atbildēt

Ļoti žēl autobusa šoferi. Cilvēks darīja savu vajadzīgo darbu, bet kāds savas vēlmes nostādīja augstāk. Novēlu cietušajiem atveseļoties un saglabāt optimismu, cik tas iespējams uz mūsu ceļiem.

anonimikis 13.novembris 2023 22:53
0 0 Atbildēt

Autobusos vadītājam nav drošības spilvenu?

650 14.novembris 2023 1:01
7 1 Atbildēt

Kā konkrēti viņš iebrauca tajā pretējajā joslā? Nu tā, tīri no (i)Autobraucēja viedokļa? Uzreiz, tikko kā iebrauca, tā gāja bojā? Jeb (varbūt) jau kādu laiku pirms bojā ejas tajā  uzturējās un nepakam negribēja to atstāt? Vai ko? Vai kā? 

Sākotnēji tika teikts, ka situācijā bijuši iesaistīti "vairāki" trans sporta līdzekļi.Vai (akurāt) "visi" to vadītāji izdarīja tā dēvēto "visu,Lai.." ? (??)

Interesanti, ka šādos gadījumos beidzamo dažu gadu laikā ir ārkārtīgi krasi samazinājies tā dēvēto acu liecinieku skaits.Brīnumainas lietas notiek tajā Spuņ ciema ap kaimē - katrreiz šitik sīvi intensīva satiksme, taču (atkal) neviens neko nav redzējis.Hm..Gluži kā iepriekšreiz otrpus ciema, aizpagāšreiz šajpusciema,vidējoreiz uz Lielās upes lohtilta un utt.Jā.

Bradypus 14.novembris 2023 7:21
18 10 Atbildēt

Nu re... Sāk parādīties vidējā ātruma kameru rezultāti. 

Kopš tās uzstādītas, bīstamas apdzīšanas un būtiski zem atļautā braucoši vilcieniņi, kas uzskata par savu pienākumu "audzināt" apdzinējus, nelaižot atpakaļ joslā, tur ir ikdiena.

0pis 14.novembris 2023 9:09
11 1 Atbildēt

Manuprāt, skaties ne no tās puses. Bīstamās apdzīšanas pirmkārt ir autoskolu darba rezultāts, un auto pieejamība ir otrkārt. Nezinu, kā tagad apmāca, bet manos laikos instruktors burtiski iedzina apziņu, ka manevrs jāplāno līdz galam un nedrīkst paļauties uz vaļīgiem pieņēmumiem (kā šeit - pagūšu taču!) un ka uz ceļa ir arī citi braucēji, gājēji. Tajos laikos par apskādētu auto varēja dabūt gan žokļa lūzumu, gan palikt bez dzīvokļa - skarbi, bet šķiet ka tas strādāja. Tagad lohovāģi var nopirkt lētāk kā jēdzīgu ričuku un aiziet, braucam apdzīt lohus, neies jau vilkties kopā ar šiem, neviena dzīves sekunde nav atgūstama. Vai tad ne. Otrs spārns ir tie, kas baidās no savas ēnas, brauc lēnāk un raustās pie katra krūma - ja nu tur policija. Un ieraustās sānos otram tādam pat apdzinējam. Vai tik loti skatās tālumā, ka nepamana bamperi acu priekšā un mauc iekšā, jo bremzēt tak nav mācīts - tikai gāzēt.

Tā nu tas ir, ka visvieglāk problēmu skaidrot ar sliktu sistēmu. Tikai jāsaprot, kur tā sistēma sākas un atšķirt silto no apaļā. Ne jau auto vai radari ir slikti, bet lohi uz ceļiem ir nelaime.

uupis 14.novembris 2023 11:47
6 3 Atbildēt

Bradypus zina kā cīnīties ar izvarošanām! Noteikti vajag uzlikt par pienākumu staigāt parandžās - a to saproties miņuki un dekoltē ir vainojami pie izvarošanām! Tieši tāpat kā fotoradari un ātruma kontrole veicina ātrumpārkāpumus!

Bradypus 17.novembris 2023 2:14
1 0 Atbildēt

Interesanti, ka neesi pamanījis, ka tās izvarošanas un parandžas tieši ir vienā kultūrā - pats savā stulbumā tieši apstiprināji manu teikto.

JanJan 14.novembris 2023 12:10
7 1 Atbildēt

Kā parasti vainīgi ir visi citi, sistēma utt. Nevis dolbajobs, kas izraisa avāriju. Nja...

Bradypus 17.novembris 2023 10:02
1 0 Atbildēt

Dalbajobs esi tikai tu, jo nespēj saprast, kā tieši sistēma rada vidi, kurā šādam situācijām rasties.

Daudzi te piesauc autoskolas, bet NEVIENS nav "pamanījis", ka tas ir tikai CSDD prasību izpildītāji.

Protams, ka visvieglākais ir vainot indivīdu, bet garantēti, kad pašam būs jāuzņemas personiska atbildība, tu būsi pirmais, kas no tās kratīsies vaļā, jo esi tipisks kolektīvās bezatbildības dārzenis.

Ābols 14.novembris 2023 12:41
4 8 Atbildēt

SĒDI BIKSES UN BRAUC UZ MAKSIMALI ATĻAUTO 90KM/H!!!!! Un pat ja uz 85 vilcieniņā brauksi, NEKO NENOKAVĒSI!

Apnikusi tā bravūrīgā šumaheru kultura, kura uzskata, ka ''normāli'' ir braukt +20/+30, vienmer steigties, vienmēr agresīvi dzīt tikai tapēc, ka domā ir svarīgāks par citiem un tie 'citi' nemākot braukt!

Te arī daskrēja, šoreiz uz kapu, nevis mājām. Un jēga?!??

TAK BEIDZOET VIENREIZ BEZJĒGĀ SKRIET UN BARUCIET AR LIKUMA ATĻAUTO ĀTERUMU!!!!

Freijers 14.novembris 2023 15:41
9 1 Atbildēt

Kādēļ Tev liekas, ka kāds var būt svarīgāks un vilkties pa priekšu ar -5/-10/-15 ko, biksēs sēdētāj, un kur ir teikts, ka tie paklausīgie divplākšņi ievēro visu CSN. Šādos komentāros (ātrums, vēl kas ) arī parādās pašpasludinātā skolotāja - agresīvā sēnes būtība - mācīt visus pēc sava prata !

JanJan 14.novembris 2023 16:02
7 0 Atbildēt

Man arī besī tie 80-85 braucēji, bet es apdzenu tikai, kad tas ir droši. Ja nevar apdzīt, uzliec kruīzu un brauc. Nu būšu gala mērķī 5min vēlāk, nekas man nenotiks.

Te taču iauto foruma eeeeeksperti vienmēr sludina, ka taču jāmāk pareizi braukt, nolasīt situāciju, būt visam gatavam utt. Bīstama apdzīšana uz pagriezieniem, kollonas apdzīšana utml nu galīgi nav tas, ko te "eksperti" sludina. Tāda skriešana ir smadzeņu neesamība.

Freijers 14.novembris 2023 16:39
3 0 Atbildēt

Kolonnu var apdzīt, ja ir pietiekams, pārredzams un tukšs ceļa posms.

Kruize, ja nav adaptīvā ir bezjēdzīga vagoniņos, jo distanci nav iespējams ieturēt - kāds lapspirdienu ciema virzienā nogriezīsies, kāds bremzēs pie kārtējās zīmes, kāds mežā pamīst nobrauks, utt. 

Situāciju diemžēl ir jānolasa, kaut vai ko darīt, ja kāds idiots tiešām purnā brauc....ir gadījies, bet te arī vagoni nenāk talkā jo vēl jādomā, ka aizmugurējais dirsā neieliek.

Ir kas jādomā, jo vagoni nav norma, Polijā tāds kretīnisms arī 90jos bija, vairs nav, var normāli braukt, LV (Pierīgā) diemžēl nevar.

JanJan 14.novembris 2023 18:07
2 0 Atbildēt

Protams, ja smuki pārredzams un tukšs ceļa posms, tad var apdzīt. Tad jau tas vilcieniņš nemaz īsti neizveidosies. Problēma jau tāda, ka pilni ceļi ar ambāļiem, kas dzen garām bez maz vai līkumos un tā, ka pretī braucošajiem jābremzē...

JunJun 15.novembris 2023 1:32
5 0 Atbildēt

Kur jūs tos pilnos ceļus ar ambāļiem sastopiet?

Ok es braucu uz vidzemes pusi, un nenoliegšu, ka laikam kurzemes pusē to ambāļu ir vairāk, varbūt sakritība, vai sliktāki ceļi.

Katrā ziņā es visu savu mūžu braucot virs atļautā, neesmu ne izraisījis, ne radījis avārijas situācijas, tiesa es arī neapdzenu kaut kādās bīstamās vietās, vai ja neesmu pārliecināts par manevru utt., vienu gan nesaprotu ar tiem kuri brauc zem atļautā, vai tiešām nejēdzat atrast pareizu stāvokli uz ceļa, vai tiešām nejēdzat skatīties spoguļos? Ceļs ir tik plats, ka trīs smagie var braukt blakus, teorētiski, kā vispār purns purnā var iebraukt uz apdzīšanu, ja nu tur tiešām nav nepārredzams līkums, vai kas tamlīdzīgs. Ir cilvēki kas brauc par mani ātrāk, vai nu attiecīgā, situācijā, vai es braucu ar piekabi, bet es vienmēr, vienmēr zinu kas notiek aizmugurē, ja redzu, ka kāds tuvojas, es atviegloju viņam apdzīšanu, man nav kompleksu uz to, ja kāds mani apdzen, bet augstāk lietotājs “Ābols” lūk tas ir šoferis no kuriem jāuzmanās un jātiem maksimāli ātri prom, viņš ar savu nestabilo psihi sūdus sataisīs neatkarīgi no braukšanas ātruma.

JanJan 15.novembris 2023 13:13
0 0 Atbildēt

www.delfi.lv/auto/42826678...rp-divam-furem

Rekur viens pašnāvnieks, kam viennozīmīgi tiesības ir jāņem nost.

JunJun 15.novembris 2023 13:26
1 0 Atbildēt

Bet šeit tu parādi to ko es rakstiju, divas fūres un buss izmainījās? Tur jau tā lieta, ja visi (brauktu) purns-purnā salikt ir pat grūti izdarāms, bet 90% šejienes alfonu tāpat nesaprot par ko es runāju.

Venipaks nu lohs, šitā riskēt dēļ kaut kādiem darba devējiem, gan jau pavisam jauns čalis un vel nesaprot, ka ja kavē, tad kavē, nafig riskēt ar savu un citu dzīvību dēļ kaut kāda sūda darba? Tapat Venipaks darabadevejs uzmestu, ja tam šoferim būtu problēmas, tad kādēļ tā riskēt?

ZZZZ 14.novembris 2023 7:27
0 0 Atbildēt

Vakar aptuveni 17.45 pie Jelgavas uz Dobeles šosejas krustojumā, pagrieziens uz Viesturciemu, arī smaga avārija ar vairākiem transporta līdzekļiem. Smidzinaja lietus un tumšs jau, iespējams no Jelgavas taisīja kreiso un pa aizmuguri uzšāva, iemeta pretējā plūsmā. Bet tas tik mans minējums.

Vernons 14.novembris 2023 11:14
6 0 Atbildēt

Ja 200 metrus gar ass līniju brauc ar ieslēgtu virzienrādītāju, tad visiem citiem no aizmugures braucošie ir skaidrs par nodomu!

Virzienrāditajs un ass līnija, tāds ir uzstādījums!

0pis 14.novembris 2023 12:17
1 6 Atbildēt

Tie 200m ir jāmēra pēc odometra vai vajag kalibrētu mēriekārtu?

Nja 14.novembris 2023 12:43
6 0 Atbildēt

Labs autoskolas instruktors iemāca pareizi noteikt attālumu, bet tas tā...

Vernons 14.novembris 2023 12:51
5 0 Atbildēt

200 metrus pirms Tava krustojuma uz ceļa stāv brīdinājuma zīme, krustojums ar mazsvarīgu ceļu! Lūk Tev "metru mērs"! Ieslegsi ātrāk, bonuss Tev, izdzīvosi!

es 14.novembris 2023 14:00
0 4 Atbildēt

Gar ass līniju 200 metrus brauc tikai lohi!

Vernons 14.novembris 2023 11:11
1 0 Atbildēt

Kāpēc autobusam priekšā nav rezerves ritenis vietā? Vieta tukša!

es 14.novembris 2023 11:38
1 5 Atbildēt

Es ieteiktu ekspertiem pārbaudīt vai autobusam nostrādāja avārijas bremzēšana un kāds bija priekšējo riteņu pagrieziena leņķis avārijas brīdī.

Vernons 14.novembris 2023 11:58
4 0 Atbildēt

Pēc sadursmes nostrādā! Jo visi gaisa vadi norauti! Ko Tu piedāvā? Ar pasažieriem apzināti braukt mežā? Tev ar galvu viss ir kārtībā?

es 14.novembris 2023 13:58
1 8 Atbildēt

Pēc avārija viņš tāpat nobrauca no ceļa (pļavā). Kas traucēja to izdarīt pirms?

Vernons 15.novembris 2023 20:09
1 0 Atbildēt

Man tas vieglais pats plauktu krūmos! Autobusam jāpaliek savā joslā! Var pat nobremzēt! Ciniski? Bet pareizs risinājums!

uupis 14.novembris 2023 11:43
4 3 Atbildēt

Frontāli dzinēji - es nesaprotu ar kuru galu viņi domā!

ZZZZ 14.novembris 2023 12:23
3 0 Atbildēt

Bara instinkti, būt pirmajam, uzvarēt. Redzi kaut ko priekšā, apdzen. Tak cik tur sekundēs tas varenauto sasniedz 100kmh. Lielāks ātrums mazāk laika kļūdu labošanai, situācijas analizēšanai tīri ideālos apstākļos. Bet ja pievieno nogurumu un vēl teh stāvokli un daudz citu apstākļu...Ātra braukšana pati par sevi nav nekas slikts. Ir nepiemēroti apstākļi, situācijas utt.

Freijers 14.novembris 2023 15:56
2 0 Atbildēt

Kas ir frontāls dzinējs ?

Sergejs 14.novembris 2023 16:07
3 0 Atbildēt

Ne Zaporožec un ne VW vabole, tiem dzinējs ir pakaļa😂

uupis 14.novembris 2023 17:55
1 3 Atbildēt

Paskaidroju gariīgi atpalikušiem! Tas ir tāds apdzinējs, kurš apdzen nepārredzamā līkumā, kurš apdzen ar tekstu - piebremzēsi un palaidīsi, tāds kurš domā ka viņš ir vienīgais Hamiltons uz dotā ceļa, tāds kuram nepietiek pelēkās masas lai padomātu ka tāds pats lauznis var patrāpīties pretim!

Freijers 14.novembris 2023 19:48
4 0 Atbildēt

Paldies garīgi/galīgi apdāvinātajam ūupim, interesants formulējums....rosinu arī lietot aksiālos apdzinējus, intervāla apdzinējus u.c. formulējumus

650 14.novembris 2023 13:06
5 0 Atbildēt

Īsti jau neiet kopā, ka bīstamās apdzīšanas būt tieši autoskolu darbības (vai bezdarbības) rezultāts.Teorētiskās "iemaņas" par tēmu "ko darīt, Ja.." , nu tas gan varētu būt.Ja tam topošajam Vadītājam primāri pār tā dēvētajiem "pienākumiem" ir iemācītas (iekaltas?) viņa "tiesības", diez vai kas labs tur būs.

Tie, kuri brauc/purnā- tie ir vienkārši kolhoza bandīti.Mode ir te iegājusies kopš tā laika, kad daudzi brauca "ārpusē"  un tur sasmēlās savu to loha pieredzi.Viņš pieradis vērtēt pēc sevis- 'bet veiksme atkarīga no apkārtējo "iejūtības".Simt punkt var secināt, ka "šoreiz" gan viņš pats pārrēķinājās, gan vienlaikus arī apkārtējie tur to akūto momentu nesaprata.

Notikuma vieta ir izcili bīstamā posmā- apdzinējs kādu bŗidi atrodas grūti pārredzamā (un grūti prognozējamā!) situācijā.Jo garāku rindu dzen- jo vairākiem iesaistītajiem būtu to situāciju "jāsaprot" un jābūt tā dēvētajā "gatavībā".Kādu gan gatavību var prasīt , ja tur ir tumšš rudens vakars un tajā plūsmā garantēti atrodas gan visādi pusmākuļi, gan svētdienas ekskursanti, gan atklātā textā lohi.Kurš gan tur "pārzin" tā 'bīstamā posma īpatnības.

Freijers 14.novembris 2023 19:50
4 0 Atbildēt

Nu cik nu pareizi, bet, ja redz, ka losis dzen, un iet garām, bet priekšā vēl koloona un blakus joslā arī nāk pretīm, drusku piebremzēt, lai kāda sprauga veidojās un nav ekscesi.....kaitnieciski purnā līdēji ir vairāk vasarā, tumšajā laikā vnk kāds nenovērtēja situāciju un pārcentās. Nevari paspēt - nedzen, lien atpakaļ !

650 14.novembris 2023 21:29
2 0 Atbildēt

Ar laiku tā nemanot (un neiz bēgami) sākam visu vērtēt "pēc sevis".Ko es darītu, kā "es" (to) saprotu.Pusei braucēju tumšā/slapjā laikā visdrīzāk ir "uzdevums" noturēties uz ceļa un (labākajā gad) neiebraukt kādam d/ā.Par situācijas analīzi un objektīvu novērtējumu spoguļos redzamajam te veltīgas cerības.

Atceramies, kā krievu lohus komentējām.Viņš visu laiku brauc blatodams- lien,pārsniedz,riskē.BET, tiklīdz pirmais daudzmaz nopietnais misēklis- bremzes nestrādā, riepu nav,reakcija nekāda,izpratne nulle.Pamēģini tu kādu tādu līdzīgu blatotāju tīšām "maigi pabaidīt" tā dēvētajā LVijā.Jā.

Incidenta analīze varētu būt mācību vielas cienīga, taču diez vai te ko vairāk uzzināsim.Braucējs kļūdījās, nu tas skaidrs.Bet tieši kāds apstāklis viņu pamudināja pēkšņi izbraukt pretējajā joslā vai netikt atpakaļ savējā- nu tur ir 50/50.Ko tieši viņš neredzēja, kādā "elementā" viņš pieļāva liktenīgo kļūdu Mēs vērtējam pēc sevis,mums liekas 99:1 skaidrs.Taču tam nav īsti ne apstiprinājuma, ne arī pamatojuma.

Kāds sevi atceras, kad (varbūt vienīgo reizi savā braucēja pieredzē) ir "izvērtējis situāciju" tumsā, kad/ja "vērtējamās" rindas priekšgalā ir pagadījies kāds (kārtējais!) hlams ar VIENU degošu lukturi?? Kurš tagad ko "pierādīs"?

"Vairāki" tr/līdzekļi iesaistīti- bet kur liecības? Kur palikuši tie visi  tuvumā,apkārt un priekšā/pakakaļā "esošie" (bijušie)?  Kā tas ir iespējams, ka itin neko nedzirdam?

Varbūt ka te (viens/no) "izskaidrojumiem" būtu beidzamo gadu uz katra soļa dzirdamie "jauninājājumi"- piem. "autoceļš" Kuldīga-Embūte (Vāne-Āne),"māruupes novadā" (bet īstenībā sazin kādā aizpakakaļā pie Slokas karjēra, uz autoceļa Babīte-Pope) un uttt.

ak 16.novembris 2023 7:59
1 0 Atbildēt

Es tur tieši braucu garām svētdien, bet jau tad, kad plūsma atjaunojusies, bet autobuss vēl stāvēja lejā, paralēli ceļam. Ceļš pilnīgi taisns ir tur. Dažiem vecakiem autovadītājiem ir tāds redzes fenomens, ka vieglo viņi redz, bet lielu objektu nakts tumsā neredz 😏 kas zina, ko tas Merša vadītājs redzēja un domāja, bet tagad neviens vairs neuzzinās. Varbūt viņam roku krampī savilka. Par tās garās rindas apdzīšanu- distanci vajag ieturēt, nevis līst pakaļā. Tad arī nebūs visiem tā jāsaspringst, kad kāds apdzen. Bet dzīvē ir pat pretēji-aizver distanci ciet, piedodot gāzi. Man personīgi netraucē, ja kāds ātrāk grib braukt, es gan motociklam padošu ceļu, pavirzoties uz maliņu pāris desmitus cm, gan apdzinēju ielaidīšu joslā.

Kanibaals 14.novembris 2023 19:48
0 2 Atbildēt

Autobuss vainīgs, kavēja reisu, atradās ne tajā vietā, ne tajā laikā.

ZZZZ 14.novembris 2023 20:41
4 1 Atbildēt

Šodien, labi pārredzams, patukšs ceļš 90kmh kruīzā. Pretim ap kur 300m brauc neliels Kubota traktorītis, viss kā nākas bākuguns utt. Atiecīgi aiz traktora vēl tālāk audis, un tad arī fūre. Pēc Mērfija likuma izmaiņas vieta ap traktoru. Nu sagatavojos... un ko domā, audis slēdz kreiso un...nē bremze neies garām, bet ass līnijai pārbrauc gan😡 un gaida kad izmainīsimies. OMG maza kubota, ne biešu kombains. Tur puse joslas neaizņemta, redzamība perfekta. Kas tas wtf par manevru!? Metu ar tālajiem, pie auža stūres vecs kraķis, mļā tik pižiks galvā trūka.

ak 16.novembris 2023 8:05
1 0 Atbildēt

Es tieši par šādiem manevriem arī gribēju piebilst. Viena daļa vieglo vienkārši nemāk stūrēt, izvēlēties trajektoriiju. Brauc ar maziem vieglajiem auto, bet manevrus taisa kā ar fūri un piekabi. Loģika taču ir vienkārša: drošāk ir braukt tuvāk tam, kurš atrodas blakus ar tevi vienā virzienā braucošs, nekā pretējai plūsmai. Tās apdzīšanas trajektorijas ir vienkārši debīlas: ielīst priekšējam pakaļā uz 30 cm, tad šauties pa kreisi līdz pretējai malai, un atpakaļ. Un ja ziemā-savādāk neprotot, šitādi lido grāvjos un pēc bola acis.

650 14.novembris 2023 21:55
3 0 Atbildēt

Jūlija beigās,kad fonā notika kaut kāda kārtējā narkodīleru vajāšana, gaišā skaidrā sausā nakts laikā ap pl.2 notika notikums.Kāreiz uz slavenās (loh)gatves, virzienā no/centra.Starp liepājas ielas krustu un nesti/spici tur ir drusku kreisais līkums.Nepilnus simt m pirms šī krusta tālumā kļūst redzamas spilgtas gaismas un pamazām kļūst skaidrs- kāds tajā līkumā pārvietojas "pret spalvu".Pie jaguāra servisa tā p-asa ātrums varētu būt kādi  100km/h, objekts pārvietojas (tuvojas) pa tā dēvēto līkuma "iekšmalu"..Liepājas krustā tobrīd deg zaļais. KO te darām?

650 15.novembris 2023 23:28
0 0 Atbildēt

Jautājums zinātājiem.Ko viņi "darītu". Objekts tuvojas ar ātrumu, kas šajā vietā un laikā apm 2x pārsniedz pat "pareizajā virzienā" atļauto.

Sergejs 16.novembris 2023 14:07
1 0 Atbildēt

Vislabāk būtu katapultēties, protams😱

Bet loģika saka ka bremzēt savā joslā un vilkt pie tās labās malas, ja paspēj tad attiecīgu virzienrādītāju ieslēgt. Jo saprast pa kādu trajektoriju turpinās kustību objekts īsti nav iespējams. Ir līdzīgi gadijies tālā jaunībā ar moci kad kā vajadzēja darīt varēja zināt tik pēc tam:

 Braucu lēnām 40-50km/h. Iebraucot līkuma redzu savā joslā streipuļojošo ural ar blaķeni. Tā kā raut pa labi pļavā būtu ap 90% iebraukt liepā, kā arī šamais tā kā velk tur pat tad tā kā nav variants, bremzēt ar tāds sev variants, tas uzskries virsū. Rezultātā instinktīvi rāvu pa kreisi. Viss beigtos labi ja tas kas sēdēja aiz alkokomā esoša pilota neaizsniegtu stūri un arī neparautu savā joslā. Bet nu tā kā ātrums bija neliels tad mīksti piezemējos krūmā, cieta tikai mocis.

VECAIS 15.novembris 2023 10:11
0 0 Atbildēt

Diezgan biezi nakas apmacīt mazbērnus un radu bērnus autovadīšanas prasmēs(man48 gadu stāžs)

Mācu,ka apdzīsanā ir jāpārslēdzas uz zemaku ātrumu-un gāzi grīdā.

šis avārijas problēma-varbūt,ka attaluma nenovērēšanai līdz pretīm braucošajam.

JAUNAIS 15.novembris 2023 13:30
2 0 Atbildēt

Vaitad attālumu var kaut kā novērtēt noteikt? Reku viens vecs 0pis saka, ka nevar, viņš vismaz nezin kā, lai arī savureiz dabūjis gan atsūkāt instruktoram, gan atrāvies pa žokli.. vo.

650 15.novembris 2023 13:36
1 0 Atbildēt

Kā diez viņi "māk" pārslēgties tā dēvētajos automātiskās trans misijas gadījumos? 

Vai viņiem ir ticis mācīts kā "attiekties no manevra", ja tas ir jau uzsākts? 

Vai viņiem ir ticis mācīts ko darīt, ja nu MANEVRA LAIKĀ rodas kaut kādas iepriekš neparedzētas (pēkšņas,neiedomājamas) "apstākļu izmaiņas"?

Kanibaals 15.novembris 2023 20:50
1 0 Atbildēt

Diemžēl atteikšanos no manevra autoskolās nemāca, lai gan tieši to derētu ieaudzināt, jo citādi mācīsies pie pirmās reizes, kur var arī nepaveikties.

650 15.novembris 2023 23:21
1 0 Atbildēt

Jā, tāpat arī nemāca rīcību "iztraucēta" vai "kļūdaini izpildīta" manervra laikā.

Stipri noderīgi būtu "uzzināt", ko tad īsti dzina tas nelaimīgais. Rindu,kolonnu,baru,kādu atsevišķu lohu,vai ko. Kāpēc tie apdzītie nav konstatēti un publiski aptaujāti.Kas tur bija tas beidzamais/pusapdzītais objekts.Sabiedrībai ir tiesības zināt.

Šajā laikā uz Rīgu devās ļoti daudzi braucēji un to līdzbraucēji- varbūt Kāds ievēroja pretimbraucošu auto ar nedegošu vadītāja puses priekšējo lukturi? 

Jeb/vai uz VDL autobusa tālākā aizpakaļējā sēdēkļa sēdošais Skolnieks bija vienīgais acainais liecinieks?

Vernons 15.novembris 2023 20:06
1 0 Atbildēt

Zināms ir viens "tantuks", kurš ir bijis piesprādzējies!

Ābols 16.novembris 2023 12:28
1 0 Atbildēt

Lai mājā būtu '5 minūtes ātrāk' braucot ar +10 būs konstanti bez šķērsļiem vai ātruma samazinājumiem jānobrauc vismaz 50km posms, tas ir tīri teorētiski uz papīra.... Bet realitātē vidēji šis attālums parasti svārstās no 60-100km posmam! (piemēram kāds griež pa kreisi, tev ir jaapstājas utml, tad uzreiz kilometri palielinās lai iekļautos šajā '5 minūšu' laikā)

 

Autovadītājiem latvijā NAV izpratne, cik reāli iegūst laika izteiksmē pārsniedzot ātrumu un riskējot ar savām un citu dzīvībām....

  Jo acīmredzot, ka domā ja 85/90 ātruma vietā agresīvi pār visam varītēm dzīs visus un brauks uz 110..120, tajā 10 vai 20km šosejas posmā, tad mājā pēkšņi būs vismaz pus stundu atrāk. ;) BET TĀ NAV! Viss ko izdari ir vairakkārt palielini iespēju iekļūt csng.

  

CSDD un parejiem drīzak būtu jāpievēršas šim tematam. Un jaizskolo gluži, kā pirms 20..25 gadiem un drosības jostām!

 P.S. Ikdienas brauciens uz darbu, kas ietver šoseju ~20km, un pilsetu ~10km.

 * Nekur nesteidzoties un braucot ar atļauto-mazliet zem atļautā aizņem 38minūtes un degvielas patēriņš 5.2L/100km.

 * Steidzoties, bieži mainot joslas, jebšu braucot agresīvi, dodot gāzi grīdā pie katra luksafora, vēlu bremzējot utml = braucot pie latviešu ierastā +15/20km/h maršruts tiek izbraukts 33minūtēs, degvielas patēriņš rāda 6.5L/100km

Pārbaudīts un 'validēts' vairakās reizes. 😉 Mērijumam +/- 1minūtes precizitāte.

 Tatad secinam, ka skrienot turp-atpakaļ maršrutā, Mēnesī jeb uz 20 darba dienām, sanāk ''ietaupīt'' ~160minūtes no sava laika(8 minūtes dienā) bet uz šī reiķina iztērēsi ~52L vairāk dīzeli, jeb cenu izteikmē pēc pašreizejām cenām

 Lai MĒNEŠA kopskatā automašīnā pavadītu 2h40minūtes mazāk, tas PAPILDUS tev izmaksās ~83€ mēnesī. Vai tas ir to vērts?!????

 Nesaprotu jēgu šai sistemātiskajai 'skriešanai' ja vien tev ikdienā nav jābrauc Liepāja-Daugavpils!

 Iesaku SĀKT AR SEVI un apdomāt savu braukšanas stilu! Nevis čortoties un rādīt ar pirkstu uz citiem!

Sergejs 16.novembris 2023 14:18
1 0 Atbildēt

Sūdīgi gāzēji ka tik maza starpība patēriņā😉

Mans 10+g senais mērijums maršrutā Jēkabpils-Rīga bija ap 20min starpība un attīcīgi 1/4 pret 1/2 bākas benzīna. 

 P.S. Biju aizkavējies un nācās aktīvāk braukt lai boba neiznes smadzenes ka esmu nokavējis. Rezultāts: atbraucu norunātā laikā un gaidiju 20+ minūtes kamēr tā izkasīsies😳

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Saeima palielina sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem 21

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, ar kuriem tiek palielināti sodi par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā. Lasīt vairāk

 

No 10 līdz 80 procentiem 10 minūtēs: Polestar testē super ātru uzlādi 13

Inženieriem izdevies atrast risinājumu īpaši ātram uzlādes procesam, kas ievērojami samazinās laiku, kas šobrīd jāpatērē gaidot kamēr uzlādēsies jūsu elektroautomobiļa akumulators tālākajam ceļam. Lasīt vairāk

 

Gaisa pilis vai reāls plāns? - EM izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam Latvijas IKP palielināt līdz 83 miljardiem eiro 9

Ekonomikas ministrija (EM) ir izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam panākt, lai Latvijas IKP sasniegtu 83 miljardus eiro, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātajā informatīvajā ziņojumā par Latvijas ekonomikas attīstību, ko otrdien konceptuāli skata valdībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti