Precizēta Autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas, iekasēšanas un administrēšanas kārtība

 

Foto: iAuto.lv

SM | 9.jūlijs 2019 13:19

Lai veicinātu lauksaimniecības kooperatīvo sabiedrību konkurētspēju, otrdien, 9. jūlijā, valdība apstiprināja precizēto kārtību, kādā nosaka atbrīvojumus autoceļu lietošanas nodevai lauksaimniecības nozarē, kā arī definēts nodevas maksātāju loks.

Tāpat izmaiņas Autoceļu lietošanas nodevas likumā paredz, ka kooperatīvā sabiedrība lauksaimniecības nozarē, kas atbilst normatīvajos aktos noteiktajiem atbilstības kritērijiem, nemaksā autoceļu lietošanas nodevu no kārtējā gada 10. jūlija līdz 30. septembrim.

Ja kooperatīvās sabiedrības īpašumā, turējumā vai valdījumā ir viens transportlīdzeklis, atbrīvojumu no nodevas piemēro neatkarīgi no lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības neto apgrozījuma pēdējā iesniegtajā sabiedrības gada pārskatā. Savukārt, ja kooperatīvās sabiedrības īpašumā, turējumā vai valdījumā ir vairāki transportlīdzekļi, atbrīvojumu no nodevas maksāšanas piemēro par vienu transportlīdzekli uz katriem 99 600 eiro no lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības neto apgrozījuma pēdējā iesniegtajā sabiedrības gada pārskatā.

Lai VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) varētu piemērot noteiktos atbrīvojumus, Valsts ieņēmumu dienests līdz katra gada 1. janvārim CSDD iesniedz kooperatīvo sabiedrību, kas atbilst normatīvajos aktos noteiktajiem atbilstības kritērijiem lauksaimniecības nozarē, sarakstu, norādot kooperatīvās sabiedrības neto apgrozījumu pēdējā iesniegtajā gada pārskatā. Šis datums ir izvēlēts tādēļ, lai nodevas maksātājs (nodevas atbrīvojuma saņēmējs) varētu savlaicīgi plānot nodevas iegādi tiem transportlīdzekļiem, kas nekvalificējas nodevas atbrīvojuma saņemšanai.

Jau šobrīd ir iespējama Autoceļu lietošanas nodevas samaksa portālā https://www.lvvignette.eu/ vai https://e.csdd.lv, šis pakalpojums nodrošina iespējas uzņēmumiem ērtāk veikt autoceļu lietošanas nodevas (vinješu) samaksu un pārraudzīt savam uzņēmumam piesaistītās vinjetes (piemēram, pirms vinjetes stāšanās spēkā mainīt derīguma laiku, sekot līdzi sava uzņēmuma vinješu kopumam). Autoceļu lietošanas nodevas samaksa notiek ar pārskaitījumu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti