Lidostā "Rīga" taksometru pakalpojumus varēs sniegt tikai pārvadātāji ar speciālajām licencēm 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.septembris 2019 8:55

Starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā turpmāk pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru varēs veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības, kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem būs izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi, paredz grozījumi Autopārvadājumu likumā un Ministru kabineta (MK) noteikumos par taksometra pārvadājumiem.

Atbilstoši jaunajiem MK noteikumiem speciālās licences kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions. Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5-8 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem. Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam - tas nedrīkst pārsniegt piecus gadus. Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.

Rīgas plānošanas reģions šonedēļ izsniedzis pirmās speciālās licences kartītes ar zīmolu "Red Cab" strādājošā "Rīgas Taksometru parka" un SIA "Red Cab lidosta" automašīnām pasažieru pārvadājumu veikšanai no starptautiskās lidostas "Rīga", aģentūru LETA informēja Rīgas plānošanas reģiona pārstāve Inese Ozoliņa.

AS "Rīgas Taksometru parks" un SIA "Red Cab lidosta" darbībai lidostas teritorijā izveidojis pārvadātāju apvienību.

"Speciālās licences kartītes izsniegtas šobrīd vairāk nekā 60 šo abu pārvadātāju automašīnām. Savukārt vēl viens pārvadātājs šobrīd strādā pie viena trūkuma novēršanas, lai pilnībā izpildītu likumā noteiktās prasības un varētu saņemt speciālās licences kartītes," pauda Rīgas plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Ligita Olante.

Savukārt satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikāciju jautājumos Aļona Zandere aģentūrai LETA norādīja, ka no svētdienas lidostā "Rīga" noteikto speciālo teritoriju nodalīs automātiskā barjera, kas tiks pacelta, identificējot pārvadātāju ar speciālo licences kartīti.

Viņa pauda, ka, ņemot vērā apstākļus, attiecībā uz vaučeriem kontrolējošās institūcijas pirmajās trīs nedēļas piemēros "konsultē vispirms" principu.

Zandere norādīja, ka lidosta "Rīga" ir izveidojusi tīmekļa vietni "www.airport-transport.lv", kurā pasažieri var ērti iegūt informāciju par taksometru un sabiedriskā transporta pakalpojumiem, savukārt pārvadātāji - par kārtību, kādā tiek nodrošināta piekļuve speciālo licences kartīšu darbības teritorijai lidostā. Arī lidostas terminālī būs pieejama informācija pasažieriem un pirmajās jaunās kārtības darbības dienās tiks norīkoti papildus darbinieki, kas sniegs nepieciešamo informāciju pasažieriem.

Paredzēts, ka pirmās dienas tiks nodrošināti arī papildu reisi 322. ekspresbusa maršrutā atbilstoši lidojumu sarakstam laika posmos, kuros līdz šim sabiedriskais transports no un uz lidostu nekursēja. Informācija par papildreisu laiku pieejama maršrutu sarakstos galapunktos. Izvērtējot aktuālo situāciju, tiks lemts par papildreisu nepieciešamību vai to kursēšanas laika pagarināšanu.

Jau ziņots, ka 1.septembrī stājās spēkā grozījumi Autopārvadājumu likumā un Ministru kabineta (MK) noteikumos par taksometra pārvadājumiem, ar kuriem Satiksmes ministrijas (SM) iecerējusi sakārtot taksometru nozari.

SM skaidroja, ka noteikumi daudz striktāk regulēs prasības taksometru tarifu norādē un pakalpojumu sniegšanas kārtību pie starptautiskās lidostas "Rīga", kā arī speciālās licences kartītes saņemšanas nosacījumus pārvadātājiem.

 
Visi komentāri
 
wons 16.septembris 2019 16:04
0 0 Atbildēt

Tas nozīmē, ka Bolt uz lidostu izsaukt nevarēšu? Bolt taxi lidostas teritorijā neielaidīs?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti