Šogad valsts autoceļu ikdienas uzturēšanā iztērēti 54,4 miljoni eiro

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 16.novembris 2019 8:12

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) šogad veicis valsts autoceļu ceļa segumu, gājēju tuneļu, kā arī satiksmes pārvadu uzturēšanas, satiksmes organizēšanas un autoceļu kopšanas darbus 54,4 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja LAU pārstāve Anete Bertholde.

Valsts galveno autoceļu uzturēšanas darbi veikti par 3,6 miljoniem eiro, reģionālo autoceļu uzturēšana - par 10,8 miljoniem eiro, bet vietējo autoceļu uzturēšanai - par vairāk nekā 19 miljoniem eiro.

Tostarp A uzturēšanas klases ceļos darbi veikti par 8,6 miljoniem eiro, B uzturēšanas klases ceļos - par 4,2 miljoniem eiro, C uzturēšanas klases ceļos - par 18,7 miljoniem eiro, bet D uzturēšanas klases ceļos - par 1,8 miljoniem eiro.

Vasaras sezonā viens no apjomīgākajiem darbiem bija selektīvā virsmas apstrāde vienā kārtā ceļiem, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī. Tas tika darīts, lai nodrošinātu autoceļu segumu ūdensnecaurlaidību, pagarinātu autoceļu seguma kalpošanas laiku, kā arī autovadītājiem nodrošinātu komfortablākus braukšanas apstākļus. Darbi tika veikti par vairāk nekā trīs miljoniem eiro. Kopā vasaras sezonā selektīvās vienkārtas virsmas apstrāde tika veikta uz 101 valsts autoceļa to atsevišķos posmos vairāk nekā 110 kilometru garumā.

Tāpat vasaras sezonā tika veikti ikdienas uzturēšanas darbi ūdens atvades sistēmas sakārtošanai. Līdz šim grāvju tīrīšana veikta vairāk nekā 372 000 kubikmetru apmērā, zāles pļaušana vairāk nekā 11 400 hektāru platībā, bet krūmu griešana 1769 hektāru platībā. Savukārt bojāto caurteku nomaiņa 5403 metru garumā.

Kopumā no 2019.gada sākuma valsts autoceļu ceļa segumu, gājēju tuneļu, kā arī satiksmes pārvadu uzturēšanas,satiksmes organizēšanas un autoceļu kopšanas darbi veikti par 54,4 miljoniem eiro. Bedru remontdarbi uz melnā seguma autoceļiem veikti vairāk nekā 326 000 kvadrātmetru apmērā, greiderēšanas darbi uz grants ceļiem izpildīti 103 632 kilometru garumā, bet grants segumu iesēdumu un bedru remontdarbi veikti 191 566 kubikmetru apmērā un dilumkārta (jeb greiderējamā kārta) atjaunota vairāk nekā 11 500 kubikmetru apjomā.

Valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu vasaras sezona ilgst no 1.aprīļa līdz 31.oktobrim, bet no 1.novembra sākas ziemas sezona, kad darbu sāk ziemas dienesta dežuranti, kuri, veicot ceļu apsekošanu, kontrolē, lai nepieciešamības gadījumā savlaicīgi tiktu veikta ceļu kaisīšana un brauktuves attīrīšana no sniega.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbu uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometru, no tiem 9092 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti