"Rīgas Satiksme" deviņos mēnešos nopelnījusi gandrīz trīs miljonus eiro 4

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 27.novembris 2019 8:53

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums SIA "Rīgas satiksme" šogad deviņos mēnešos strādāja ar 143,428 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,3% vairāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa bija 2,92 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Uzņēmuma finanšu pārskatā teikts, ka tostarp 2019.gada deviņos mēnešos "Rīgas satiksmes" ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem veidoja 37,501 miljonu eiro, kas ir par 14,4% jeb 4,727 miljoniem eiro vairāk nekā 2018.gada deviņos mēnešos. Ieņēmumu pieaugums no pasažieru pārvadājumiem saistīts ar ieņēmumiem par pasažieru pārvadājumiem, ko veica piesaistītais apakšuzņēmums "Rīgas mikroautobusu satiksme".

Vienlaikus "Rīgas satiksmes" ieņēmumi no autostāvvietu pakalpojumiem šogad deviņos mēnešos veidoja 10,088 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, ir samazinājums par 0,1% jeb sešiem tūkstošiem eiro.

Savukārt "Rīgas satiksmei" piešķirtais finansējums par nesaņemtiem ieņēmumiem saistībā ar piešķirtajām atlaidēm un kompensācijām zaudējumu segšanai no Rīgas pašvaldības budžeta 2019.gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar 2018.gada deviņiem mēnešiem, palielinājies par 19,231 miljonu eiro, bet finansējums no valsts budžeta par personu ar pirmās un otrās grupas invaliditāti pārvadājumiem un pārvadājumiem ārpus Rīgas administratīvās teritorijas palielinājies par 1,199 miljoniem eiro.

Šogad deviņos mēnešos "Rīgas satiksmes" ekspluatācijas izmaksas jeb pārdotās produkcijas ražošanas, pārdošanas un administrācijas izmaksas veidoja 139,605 miljonus eiro, kas ir par 9,7% jeb 12,389 miljoniem eiro vairāk nekā 2018.gada deviņos mēnešos. "Izmaksu pieaugums galvenokārt saistīts ar apakšuzņēmēja "Rīgas mikroautobususatiksme" piesaisti sabiedriskā transporta pakalpojumu veikšanai," teikts vadības ziņojumā.

2019.gada deviņos mēnešos galvaspilsētas sabiedriskajā transportā pārvadāti kopumā 109,4 miljoni pasažieru, tostarp ar mikroautobusiem pārvadāts 9,6 miljoni pasažieru.

"Rīgas satiksmes" pasažieru pārvadājumu par pilnu samaksu īpatsvars 2019.gada deviņos mēnešos veidoja 14%, bet bezmaksas pārvadājumu - 47%. Vienlaikus pārvadājumu ar abonementa biļetēm īpatsvars bija 12%, bet pārvadājumu ar atlaidēm īpatsvars veidoja 27%.

"Rīgas satiksme" septembra beigās apkalpoja 6583 maksas autostāvvietas (2018.gada beigās - 6612, bet 2017.gada beigās - 5989).

2018.gada deviņos mēnešos "Rīgas satiksme" strādāja ar 118,278 miljonu eiro apgrozījumu un 12,525 miljonu eiro zaudējumiem.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
feciic 27.novembris 2019 10:40
6 0 Atbildēt

Par kādu peļņu var runāt subsidēts pašvaldības uzņēmums?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti