Šis ir interesants veids kā uzvarēt pašvaldības konkursus, tā nav vai ir ielas rekonstrukcija (+ VIDEO) 8

 
iAuto | 20.maijs 2022 11:35

iAuto.lv vēro, kā Jūrmalā lej asfaltu un skaidro nianses, kas attiecas uz šo projektu.

Respektīvi nenotiek konkurss par konkrēto ielas rekonstrukciju, bet notiek konkurss par labiekārtošanas darbiem kopumā.

iAuto uzskata, ka veicot tik apjomīgus atjaunošanas darbus vienīgajai galvenajai ielai šajā posmā bija jāveido atbilstošs konkurss un jānodrošina būvuzraudzība.

Jūrmalas domes skaidrojums: Par darbu norisi Zigfrīda Meierovica prospektā

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā (turpmāk – administrācija), 2022.gada 12.maijā, ir saņemts Jūsu iesniegums “Par būvdarbiem Jūrmalā, Zigfrīda Meierovica prospektā”, kas administrācijas lietvedības sistēmā reģistrēts ar lietvedības Nr.1.1-22/22S-8907, kurā pausts lūgums administrācijai sniegt atbildes uz iesniegumā uzdotajiem jautājumiem par 2022.gada augustā uzsāktajiem Zigfrīda Meierovica prospekta posmā no Jūrmalas domes līdz Gončarova ielai seguma atjaunošanas darbiem.

Atbildot uz Jūsu iesniegumu administrācija, zemāk sniedz atbildes uz Jūsu iesniegumā uzdotajiem jautājumiem:

1.jautājums – Kādas ir darbu izmaksas un uz kāda pamata tiek veikti darbi?

Atbilde – Pamatojoties uz Ministru kabineta 2021.gada 7.janvāra noteikumu Nr.26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” 26.2.apakšpunktos noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumu Nr.633 “Autoceļu un ielu būvnoteikumi” 13.3.apakšpunktā noteiktajam, 2022.gada aprīlī ir uzsākti Zigfrīda Meierovica prospekta, posmā no Emelīnas ielas līdz Gončarova ielai, seguma bedru, plaisu un garenviļņu (risu) novēršanas jeb asfaltbetona dilumkārtas izlīdzināšanas darbi.
Šo darbu izpilde tiek veikta 2021.gada 7.jūlijā, starp administrāciju un SIA “Liktenis”, reģ.Nr.40002004168, noslēgtā līguma Nr.1.2-16.4.2/21-841 par Jūrmalas pilsētas pašvaldības ceļu, ielu un laukumu seguma uzturēšanas, atjaunošanas un izbūves darbu veikšanu (turpmāk – līgums) ietvaros. Līgums ir noslēgts pamatojoties uz administrācijas 2021.gadā īstenotā atklātā konkursa ID Nr.JPD 2021/33 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības ceļu, ielu un laukumu seguma uzturēšanas, atjaunošanas un izbūves darbi” rezultātiem.

Atbilstoši līguma 3.pielikumā “Finanšu piedāvājums” noteiktajām ielu segumu uzturēšanas darbu izpildes vienību cenām, kopējās darbu izmaksas ir 244 962.34 EUR bez PVN.

2.jautājums – Kas veic būvuzraudzību?

Atbilde – Atbilstoši līgumā noteiktajam, līguma darbu izpildes tehnoloģisko procesu organizē un uzrauga ceļu būvdarbu vadīšanā sertificēti speciālisti, līguma saistību izpildi uzrauga administrācijas Attīstības pārvaldes Infrastruktūras investīciju projektu nodaļas Būvniecības daļas speciālisti.

Būvniecības likuma un Ministru kabineta 2014.gada 19.augusta noteikumos Nr.500 “Vispārīgie būvnoteikumi” noteikto būvniecības kontroles procesu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nodrošina administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Būvinspekcijas būvinspektori.

3.jautājums – Kur atrodama informācija par iepirkumu, bet ja tāda nav, sniegt skaidrojumu un pamatojumu par tik liela apjoma darbu veikšanu bez iepirkuma.

Atbilde – Informācija par administrācijas 2021.gadā īstenoto atklāto konkursu ID Nr.JPD 2021/33 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības ceļu, ielu un laukumu seguma uzturēšanas, atjaunošanas un izbūves darbi” ir pieejama Elektronisko iepirkumu sistēmā – www.eis.gov.lv.

Izpilddirektors  E.Stobovs

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 21.maijs 2022 14:18
10 6 Atbildēt

》Tāpēc uzklājamā kārta vienuviet var būt aptuveni 2x biezāka, nekā turpat pāris metru tālāk

Ar savu lohaci proti noteikt virsmas slīpumus un saprast kur vajag biezāk un plānāk lai lietus ūdens tiktu novadīts?

Kur gan šāds neaizstājams superspeciālists strādā ārpus diršanas iAuto?

》tiks pienācīgi nostiprināti

Superlohs par peldošajiem aku vākiem noteikti neko nav dzirdējis. Stiprināt ir kā reiz nodrošināt to nogrimšanu. Vēl viens pašpasludināts eksperts aiz Timrota.

anonimikis 20.maijs 2022 12:22
9 3 Atbildēt

Jums ir ceļu inženieris, kurš saka, ka šķembas tur bērt nedrīkst?

Latvietis 23.maijs 2022 15:58
2 5 Atbildēt

Braucot ik dienu pa šo posmu un redzot kā strādā - viens rok 3-4 purni stāv apkārt un skatās... Asfalta virskartu un malas 500m agrumā 2mēn jau maina un vēl nav gatavs.

Truksnis ar zemniekiem takš ir tik labs, ka ievēlēja atkal vēlreiz šo bandu un darbus Jūrmalā turpina imitēt un tie kas ir pie šprices- turpina smelt lielo piķi, kamēr pilseta pārtop par izsmieklu.

KAD?!?? Sataisīs galveno jūrmalas ielu kas stiepjas visā pilsētas garumā.. Brauc dauzi piekari un liekas, ka esi kādā latagles miestā nevis vienīgajā un 'šikajā' Latvijas kūrortpilsetā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti