Šis ir interesants veids kā uzvarēt pašvaldības konkursus, tā nav vai ir ielas rekonstrukcija (+ VIDEO) 8

 
iAuto | 20.maijs 2022 11:35

iAuto.lv vēro, kā Jūrmalā lej asfaltu un skaidro nianses, kas attiecas uz šo projektu.

Respektīvi nenotiek konkurss par konkrēto ielas rekonstrukciju, bet notiek konkurss par labiekārtošanas darbiem kopumā.

iAuto uzskata, ka veicot tik apjomīgus atjaunošanas darbus vienīgajai galvenajai ielai šajā posmā bija jāveido atbilstošs konkurss un jānodrošina būvuzraudzība.

Jūrmalas domes skaidrojums: Par darbu norisi Zigfrīda Meierovica prospektā

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā (turpmāk – administrācija), 2022.gada 12.maijā, ir saņemts Jūsu iesniegums “Par būvdarbiem Jūrmalā, Zigfrīda Meierovica prospektā”, kas administrācijas lietvedības sistēmā reģistrēts ar lietvedības Nr.1.1-22/22S-8907, kurā pausts lūgums administrācijai sniegt atbildes uz iesniegumā uzdotajiem jautājumiem par 2022.gada augustā uzsāktajiem Zigfrīda Meierovica prospekta posmā no Jūrmalas domes līdz Gončarova ielai seguma atjaunošanas darbiem.

Atbildot uz Jūsu iesniegumu administrācija, zemāk sniedz atbildes uz Jūsu iesniegumā uzdotajiem jautājumiem:

1.jautājums – Kādas ir darbu izmaksas un uz kāda pamata tiek veikti darbi?

Atbilde – Pamatojoties uz Ministru kabineta 2021.gada 7.janvāra noteikumu Nr.26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” 26.2.apakšpunktos noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumu Nr.633 “Autoceļu un ielu būvnoteikumi” 13.3.apakšpunktā noteiktajam, 2022.gada aprīlī ir uzsākti Zigfrīda Meierovica prospekta, posmā no Emelīnas ielas līdz Gončarova ielai, seguma bedru, plaisu un garenviļņu (risu) novēršanas jeb asfaltbetona dilumkārtas izlīdzināšanas darbi.
Šo darbu izpilde tiek veikta 2021.gada 7.jūlijā, starp administrāciju un SIA “Liktenis”, reģ.Nr.40002004168, noslēgtā līguma Nr.1.2-16.4.2/21-841 par Jūrmalas pilsētas pašvaldības ceļu, ielu un laukumu seguma uzturēšanas, atjaunošanas un izbūves darbu veikšanu (turpmāk – līgums) ietvaros. Līgums ir noslēgts pamatojoties uz administrācijas 2021.gadā īstenotā atklātā konkursa ID Nr.JPD 2021/33 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības ceļu, ielu un laukumu seguma uzturēšanas, atjaunošanas un izbūves darbi” rezultātiem.

Atbilstoši līguma 3.pielikumā “Finanšu piedāvājums” noteiktajām ielu segumu uzturēšanas darbu izpildes vienību cenām, kopējās darbu izmaksas ir 244 962.34 EUR bez PVN.

2.jautājums – Kas veic būvuzraudzību?

Atbilde – Atbilstoši līgumā noteiktajam, līguma darbu izpildes tehnoloģisko procesu organizē un uzrauga ceļu būvdarbu vadīšanā sertificēti speciālisti, līguma saistību izpildi uzrauga administrācijas Attīstības pārvaldes Infrastruktūras investīciju projektu nodaļas Būvniecības daļas speciālisti.

Būvniecības likuma un Ministru kabineta 2014.gada 19.augusta noteikumos Nr.500 “Vispārīgie būvnoteikumi” noteikto būvniecības kontroles procesu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nodrošina administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Būvinspekcijas būvinspektori.

3.jautājums – Kur atrodama informācija par iepirkumu, bet ja tāda nav, sniegt skaidrojumu un pamatojumu par tik liela apjoma darbu veikšanu bez iepirkuma.

Atbilde – Informācija par administrācijas 2021.gadā īstenoto atklāto konkursu ID Nr.JPD 2021/33 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības ceļu, ielu un laukumu seguma uzturēšanas, atjaunošanas un izbūves darbi” ir pieejama Elektronisko iepirkumu sistēmā – www.eis.gov.lv.

Izpilddirektors  E.Stobovs

 
Visi komentāri
 
anonimikis 20.maijs 2022 12:22
9 3 Atbildēt

Jums ir ceļu inženieris, kurš saka, ka šķembas tur bērt nedrīkst?

650 20.maijs 2022 14:08
0 6 Atbildēt

Jā.Nee, ceļu ingenieris mums nav.Mums ir tikai dalba ēbi.Daudz.Kuŗi no ceļu (un gēnu) inžgenionanoērijas neko nesaprot.Un mums (uz) visiem ira viens (1gab), tāteikt, Liktenis.Jā.

Pēc vakardien gaišā d/l novērotā, assfalta klājuma biezumu tur drošvien kāds tāds būv uzraugu Konsīlijs (visdrīzāk,ka) uzrauga attālinātā uzraudzībā.Tāpēc uzklājamā kārta vienuviet var būt (bija,uz tā saucamo Loha Aci) aptuveni 2x biezāka, nekā turpat pāris metru tālāk.No 6 līdz pat 16cm, tāteikt.Atkarībā/no.Jā.

Attiecīgi, ja šur/tur kaut kas kaut kādīgi ira izdevies pārāk plāni (plāns),tur var piebērt klāt arī Manuāli.Nu redzēsim, iespējams (cerams),ka tā bija tikai 1mā kārta.

Kā arī (cerams), ka minētajā iecirknī izvietotie aku vāki (apm 68gab) tiks pienācīgi nostiprināti un vismaz līdz Z-svētkiem tie nenogrims pazemē (kā parasti ierasts).

Kanibaals 21.maijs 2022 14:18
10 6 Atbildēt

》Tāpēc uzklājamā kārta vienuviet var būt aptuveni 2x biezāka, nekā turpat pāris metru tālāk

Ar savu lohaci proti noteikt virsmas slīpumus un saprast kur vajag biezāk un plānāk lai lietus ūdens tiktu novadīts?

Kur gan šāds neaizstājams superspeciālists strādā ārpus diršanas iAuto?

》tiks pienācīgi nostiprināti

Superlohs par peldošajiem aku vākiem noteikti neko nav dzirdējis. Stiprināt ir kā reiz nodrošināt to nogrimšanu. Vēl viens pašpasludināts eksperts aiz Timrota.

650 21.maijs 2022 14:57
0 3 Atbildēt

Tev,kretīn,acīmredzot "atkakal" personiski parunāties sagribējās.Cerēju būsi nomierinājies,be nee...

Es diemžēl tur kāreiz pagadījos garāmbraucot,kad tieši viena tā piebērti piekoriģētā dažādā biezuma josla bija acīmredzami saredzama.Speciālisti būtu varējuši "novērtēt",taču vakarā jau visi gali ūdenī.

Aizbrauc tukšā tumšā laikā tur novērtē pats,cik gluds tur "sanācis" un cik (suudos) peldoši tur tie vāki.Un cik ilgi tie "peldēs" virspusē.Turpat blakus jau ir "pieredze"no iepriekš rekontruētā posma.Kad kritiskākajā vietā uz kreizā riteņa trajektorijas atrodošais "peldošais"vāks "iepeldēja" pazemē jau trešajā lietošanas nedēļā.J-malas nod/maks lohi samaksās par jebko un arī šoreiz,šaubu nav.

Divana komentāri 21.maijs 2022 17:27
0 2 Atbildēt

Iela par 16cm platāka tagad ira

650 22.maijs 2022 1:36
0 3 Atbildēt

Jā. Cerams, ka Domātājiem tomēr izdosies sagrabibināt līdzēkļus arī 2trās assfalta kārtas ieklāšanai.Savādāk "līmenis" atgādina neapstrādātu cukur biešu lauku un ap vienu to "piebērto" (pelDošo) akas vāku šodien jau mētājās izbārstīti kukuržņi.Laikam tas 3cm "piebērums" būs izrādījies tāds paplāns.Vai nu lietus par stipru.Tā kā starp jauno un veco re-konstrukcijas objektu pagaidām ir ievērojams tarmplīns, tad nu cerams gan, ka tos otrās kārtas 3cm tur tomēr izdosies (vismaz līdz kūr sezonas sākumam) piebērt.Jā.

Tāpat (jācer) ,ka līdz tam pašam Sākumam "atbildīgie" lohodrāti salabos Jaunķemeru šoseju.Ko domes avīze savulaik nekaunīgi (jūrlohiem) piesolīja ar termiņu līdz 29apr..Cerams, ka pietiks kauna vismaz uz pāris saulainajiem mēnešiem nolīdzināt tur tos visā joslas platumā izgrauztos (ar suudiem pusaizdarītos) robus, dēļ kuriem (lohi) jau 2mēn lauž piekares un tos apbraucot turpina stūrēt cits citam Purnā (naglajā/rižajā..).

Kā arī, cerams ka turpināsies pagāšgad varonīgi uzsāktā "peldošo" k aku izcelšana tā saucamajā Asaru prosspektā.Jo savādāk daļa no tā izceltā desmita drīz nogrims atkārtoti.Un posmā no Mellužu ekstrādes ir vēl kādi daudzi desmiti pagaidām neizcelto (peldoši/pagrimušo).Un (varrrbūūtt) kāds "specālists" sadūšosies aizbraukt un klātienē ar savu prof (neloha) aci "novērtēt", kā tad šajos pacmit mēnešos ir saglabājies tā saucamais "izlīdzinājums" kādreizējajās remonta vietās šajā pašā Pro-spektā.Itin jo īpaši apgabalā pie pagrieziena uz Asaru pārbrauktuvi.Kur savulaik (ne-lohi) bēra unraka un līdzināja aiz/rīdamies un pēc vis vis labākās tā sacamās sirds apziņa$. Jā.

ps., es neko nekam nekur nestrādāju un man nekam nekā nav, tā ka iespējamie prof oponenanonenti var droši iet jūrā,apm turpat kur tas Kuģis ;p

Janka 23.maijs 2022 15:52
0 0 Atbildēt

Rīga 2x3 m2 taisa nedēļu!

Vai arī izdomā pārrrakt Lubānas ielu trešdien, un nākam otrdien noasfaltēt!

Laikam pat Āfrikā ceļus labo ātrāk!

Latvietis 23.maijs 2022 15:58
2 5 Atbildēt

Braucot ik dienu pa šo posmu un redzot kā strādā - viens rok 3-4 purni stāv apkārt un skatās... Asfalta virskartu un malas 500m agrumā 2mēn jau maina un vēl nav gatavs.

Truksnis ar zemniekiem takš ir tik labs, ka ievēlēja atkal vēlreiz šo bandu un darbus Jūrmalā turpina imitēt un tie kas ir pie šprices- turpina smelt lielo piķi, kamēr pilseta pārtop par izsmieklu.

KAD?!?? Sataisīs galveno jūrmalas ielu kas stiepjas visā pilsētas garumā.. Brauc dauzi piekari un liekas, ka esi kādā latagles miestā nevis vienīgajā un 'šikajā' Latvijas kūrortpilsetā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti