Siguldā jauns pārvads pār dzelzceļu un drošāka satiksme gājējiem (+ FOTO) 4

 

Foto: Renārs Koris

LVC | 25.maijs 2023 15:24

Siguldā uz Vidzemes šosejas (A2) (49,9. km) pilnībā pārbūvēts pārvads pār dzelzceļu. Izbūvēta arī gājēju un velobraucēju infrastruktūra ar apgaismojumu, kas būtiski uzlabo mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību Siguldā – abas dzelzceļa puses tagad ir droši un ērti sasniedzamas gan kājāmgājējiem un velobraucējiem.

1964. gadā uzbūvētais pārvads tika nojaukts, jaunajam pārvadam izbūvēti dzelzsbetona pāļu pamati, krasta balstu uzkalas, starpbalstu konstrukcija un monolīta spriegota dzelzsbetona laiduma konstrukcija, kopējais laiduma plātnes garums 67,6 m. Pārvada brauktuve ir 9,9 m plata ar divām 3,50 m platām braukšanas joslām. Pārvads, kā arī tā ziemeļu pusē izbūvētā infrastruktūra gājējiem un velobraucējiem ir aprīkota ar drošības barjerām un margām, atdalot mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus no intensīvas transporta plūsmas.

Gājēju pārvietošanās pa veco pārvadu bija aizliegta, jo pārvada platums nebija atbilstošs drošai gājēju kustībai. Tagad uz pārvada un aiz tā gājēju un velobraucēju infrastruktūra ir izbūvēta 900 metru garumā un 3,2 metru platumā un ar asfaltbetona segumu. Jaunā infrastruktūra savieno jau esošo risinājumu gājējiem un velobraucējiem Noliktavu ielā un Mazās Saules ielā,  tādējādi iedzīvotājiem, kam nepieciešams kājām doties uz darbu, izglītības un kultūras iestādēm vai saņemt pakalpojumus Siguldā otrpus sliedēm, vairs nav jāšķērso dzelzceļa sliedes zem pārvada.

Pārvada pārbūves darbus uzsāka 2021. gada beigās, tos veica SIA Viadukts par līgumcenu 3 094 153,923 eiro (ar PVN) no valsts budžeta līdzekļiem. Pārbūves projekta autors ir AS Ceļuprojekts, būvuzraudzību nodrošināja SIA Firma L4.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R (8) 29.maijs 2023 9:26
1 0 Atbildēt

Biju cerējis, ka to okupekli nojauks, nevis REMONTĒS.

ezis71 25.maijs 2023 18:40
1 4 Atbildēt

Un kam tur apakšā viss tas skaistums,vienīgi vilciena pasažieriem.Zāle uz uzbēruma nav,jāgaida kārtīgas lietavas un varēs visu atkal labot.Pareizāk sakot-nodarbojās ar kaut kādu figņu(hujņu) un tērē naudu.

Krotow 25.maijs 2023 19:12
1 0 Atbildēt

Svētdien tur braucu. No augšas viss ir skaisti. Tie, kuriem iegājies brist pāri sliedēm, tāpat to darīs - sētas apkārt sliedēm taču nav. Par zāli lai necepas - tā drīz saaugs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti