Torņakalnā slēgto dzelzceļa pārvadu ļaus šķērsot gājējiem un auto līdz 5 tonnām 4

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 6.aprīlis 2024 8:56

Vieglajam transportam un gājējiem atjauno satiksmi pār Altonavas ielas pārvadu Rīgā.

Vakar plkst.18 satiksmei atvēra Altonavas ielas pārvadu Rīgā, taču tiks noteikti atsevišķi ierobežojumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pārvadu pāri dzelzceļam atvērs transportam līdz piecām tonnām, turklāt pāri pārvadam nekursēs sabiedriskais transports.

Šāds lēmums pieņemts pēc pirmreizējās satiksmes pārvada vizuālās apskates un vispārējās inspekcijas. Tostarp speciālā inspekcija tiks veikta tuvāko trīs nedēļu laikā.

25., 55. un 56. maršruta autobusi turpinās apbraukt slēgto tiltu, dzelzceļu šķērsojot pa Liepājas ielas pārbrauktuvi, kas atrodas netālu no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas.

LETA jau ziņoja, ka Rīgā, Torņakalnā, kā nedrošs tika slēgs satiksmes pārvads pār dzelzceļu Altonavas ielā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Kā informēja pašvaldībā, 1910.gadā būvētajam pārvadam pārbaudes laikā konstatēta iespējama bīstama deformācija. Ņemot vērā, ka pār tiltu ir ievērojama satiksmes plūsma, kursē arī autobusi un zem tilta esošais dzelzceļš rada papildu vibrācijas, tika nolemts pagaidām kustību pār tiltu slēgt līdz padziļinātai pārbaudei.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZZZZ 6.aprīlis 2024 10:16
3 0 Atbildēt

Kā tie būvētāji bez Al mācēja uzbūvēt 1910g. un tik ilgi nostāvēja? Kā stārķi zin kur lidot un būvēt bez projektiem un uzraugiem savas mājas? Zinātniekiem un pētniekiem ir ko darīt🙈

imzz 6.aprīlis 2024 10:44
3 0 Atbildēt

Tāpēc, ka arka ir stabilākā celniecības konstrukcija un vecākais šāda tipa tilts, kurš stāv vēl tagad, uzbūvēts Turcijā 850 gadu pirms mūsu ēras.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 2

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO)

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 

CATL prezentē akumulatoru 1000 kilometru sniedzamībai 12

Ķīnas uzņēmums CATL Auto China 2024 izstādē iepazīstinājis ar jauno ražošanai gatavo LFP akumulatoru, kas elektroautomobilim bez papildu uzlādes ļaus nobraukt vairāk nekā 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti