Vācijā pazemināja degvielas cenas – tas nostrādāja uz vienu dienu 40

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

iAuto | 11.jūnijs 2022 9:46

Saskaņā ar Vācijas valdības lēmumu no 1.jūnija degvielai piemēroja nodokļa atlaidi. Tas patiešām nostrādāja pirmajā dienā, taču tagad cenas uzpildes stacijās atkal ceļas.

No 1.jūnija enerģijas nodokļa likme benzīnam un dīzeļdegvielai uz trīs mēnešiem tika samazināta attiecīgi par 35,2 un 16,7 centiem litrā, tomēr autobraucēji šīs priekšrocības pat nepaspēja izmēģināt, jo cenas sāka celties jau nākamajā dienā.

Nepilnu nedēļu pēc valdības lēmuma cena Super E10 benzīnam pieauga līdz 1,948 eiro par litru, dīzeļdegvielai – līdz 1,992 eiro par litru. Tas nozīmē 7 un 6,4 centus vairāk nekā tas bija 1.jūnijā.

Dusmīgi par to ir visi un pat degvielas uzpildes staciju interešu grupa (TIV) tagad ir apsūdzējusi naftas kompānijas pašreizējās situācijas izmantošanā lielākas peļņas gūšanai, uzsverot, ka naftas kompānijas ievieš tirgū tādu politiku, kas pieļauj salīdzinoši augstas degvielas cenas. Līdz ar to Super benzīna cena drīzumā atkal būs virs 2 eiro un augustā var sasniegt 2,10 vai 2,20 eiro.

TIV brīdina, ka septembrī, kad atlaide beigsies, vadītāji var piedzīvot „skarbu atmošanos” uzpildes stacijās ieraugot ciparus 2,30-2,60 eiro par litru.

Arī ADAC automobiļu klubs nesaskata attaisnojumu augstajām degvielas cenām. Viens no viņu ekspertiem izteicies, ka viss rāda, ka liela daļa no patērētājiem paredzētajiem atvieglojumiem šobrīd nonāk naftas rūpnieku makos. Degvielas cenas ir nepamatoti augstas  un pēc viņa aplēsēm, Super E10 bija par aptuveni 20 centiem augstāka nekā vajadzēja būt pat pirms nodokļu samazināšanas.

Situācija zināma arī Vācijas karteļu apkarošanas birojam, kas solījis notikušo izvērtēt.

 
40 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Beidz stresot 11.jūnijs 2022 14:17
22 43 Atbildēt

Degviela nav pat 2.50 - pēc sastrēgumiem redzams, ka var vēl likt klāt un cilvēki turpinās braukt. Nevajag celt vētru ūdens glāzē.

viencexperc 11.jūnijs 2022 9:58
17 7 Atbildēt

ja komunisti gribēja ietekmēt biznesu, tad vajadzēja - palielināt nodokli, nevis samazināt. Akcīzi 1000%. Paši ņeftaņņiki pirmie skries lūgt valdībai samazināt nodokļus, paši piekritīs cenu samazināt, jo sapratīs, ka viņiem būs beigas un cilvēki degvielu sāks pirkt kaimiņos.

Jo gudri cilvēki saprot kas notiek. Visi krievu atbalstītāji cenšas glorificēt krieviju, parādot, ka karš krievijā var šitā ietekmēt cenas.

Gaidis 11.jūnijs 2022 12:34
17 55 Atbildēt

Degvielas cenas vajag celt, tad tirgus visu noregulēs. Pat Latvijā vēl joprojām vērojams degvielas patēriņa pieaugums, kas nozīmē, ka pirktspeja tikai paaugstinās. Tiek prognozets, ka augustā degviela maksās ap 3eur litrā, bet cena apstāsies ap 4,50eur litrā. Tikai tad cilvēki būs gatavi/spiesti atteikties no auto.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti