Vienam karsti, otram salst (+ VIDEO) 17

 
LTV Ziņu dienests | 26.oktobris 2022 13:07

Viens kaimiņš salst, bet otram par karstu. Tā pašlaik ir vairākās daudzdzīvokļu mājās, kas celtas pirms vairākiem gadu desmitiem. Šādās ēkās gaisa temperatūra divos dzīvokļos var atšķirties pat par 7 grādiem. Vai un kā notiek temperatūras regulēšana, kamēr ārā ir salīdzinoši silts, skaidro TV sižets.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
raimondsm 26.oktobris 2022 13:46
4 0 Atbildēt

Visvienkāršākais variants - daļu radiatora apsegt ar segu.

Pļurkt 26.oktobris 2022 13:28
3 4 Atbildēt

Visprastākā lieta ir atjaunot iepuvušo krānu darbību pie katra radiatora! Izņēmums ir vienīgi ja radiatori mājā ir saslēgti viencauruļu sistēmā BEZ gala noslēdzošajiem elementiem pie jebkuras sadales (augšējās vai apakšējās) = jo tur nevar būt krāni pie radiatora.

Atjaunot krānu darbību faktiski maksā santehniķu darba stundas un pakojamais materiāls, kas uz vienu 2-istabu dzīvokli būtu 20 - 30 Eur!

Tālāk [obligāti] pirmās apkures sezonas laikā paši iedzīvotāji var ieregulēt krānus pie katra radiatora savā dzīvoklī. Pie kam pirmie sāk regulēt tie kam ir par karstu. Kad visaugstākajā dzīvoklī ir normāla temperatūra var samazināt siltumnesēja parametrus un atkal uztaisīt vienu riņķi, sākot no karstākajiem dzīvokļiem.

===================

Šādi es 2 sezonu laikā nobalansēju pilsētas slimnīcu un ieguvu 1,5 reizes mazāku siltumpatēriņu pie temperatūras palātās 19 - 22 grādi. Izdevumi - visu krānu nomaiņa + 2 santehniķu darbs 2 mēneši.

rt 26.oktobris 2022 17:54
3 2 Atbildēt

Pirmais, ko darīt, ir mājai veikt energoauditu. Pārbaudīt vai visi radiatori salikti ir atbilstoši projektam. Nav pieļaujama nekāda pašdarbība! Otrs, izskalot nahuj visu to veco sistēmu no šlakas. Pēc tam uzpildīt, atgaisot un tikai tad sākt kautko regulēt vai mainīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 8

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Ko dara poļi, kad uz automaģistrāles sastrēgums? (+ VIDEO) 10

Autovadītājs ir "šokā" redzot, kā rīkojas vairums autovadītāju Polijā, uz A2 maģistrāles brīdī, kad tur izveidojas sastrēgums. Lasīt vairāk

 

TOP 3 finālistu auto "Latvijas Gada auto 2024 Dizaina balva" nominācijā (+ VIDEO)

Ik gadu “Latvijas Gada auto” konkursā tiek pasniegta arī dizaina balva, kad ārpus praktiskajām un tehniskajām īpašībām, tiek vērtēts auto izskats. “Latvijas Gada auto 2024” dizaina balvu ieguva Peugeot 508. Šīs nominācijas pirmajā trijniekā iekļuva Peugeot 408 un arī Hyundai Ioniq 6. Kādi ir žūrijas iespaidi? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti