"Latvenergo" zaļās enerģijas ražošanā plāno investēt 200 miljonus eiro 15

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.novembris 2022 8:53

Lai veiktu investīcijas zaļās enerģijas ražotnēs un tās izmantošanas veicināšanā, AS "Latvenergo" ir noslēgusi ilgtermiņa aizdevuma līgumus ar "SEB banku" un "Swedbank Latvija" par kopējo summu 200 miljoni eiro, teikts "Latvenergo" paziņojumā biržai "Nasdaq".

"Latvenergo" oktobra beigās un novembra sākumā ir noslēgusi divus ilgtermiņa aizņēmuma līgumus ar "SEB banku" par 100 miljoniem eiro un ar "Swedbank Latvija" par 100 miljoniem eiro.

Aizņēmumus plānots izmantot "Latvenergo" koncerna zaļo investīciju finansēšanai un refinansēšanai - investīcijām hidroelektrostacijās, investīcijām saules enerģijas ieguves parku izveidei un uzturēšanai, kā arī investīcijām e-mobilitātes attīstībai Baltijā. Aizņēmumus paredzēts izmantot koncerna ilgtspējīgu ražošanas projektu finansēšanai un refinansēšanai Daugavas hidroelektrostacijās un saules parku izveidē, kā arī elektromobilitātes pakalpojumu attīstībā.

Uzņēmumā skaidro, ka "Latvenergo" koncerna izaugsmes stratēģija ir vērsta uz ilgtspējīgas enerģētikas attīstību, veicinot arī klimatneitralitātes mērķu sasniegšanu. Koncerna ambīcijas ir jaunu atjaunīgās enerģētikas jaudu - saules, vēja parku - attīstīšana, kā arī ilgtspējīga dzīvesveida veicināšana, attīstot elektromobilitātes pakalpojumus. Jaunajos biznesa virzienos notiek mērķtiecīga izaugsme, tāpat strauja izaugsme ir elektromobiļu uzlādes segmentā ar 159 pieslēgvietām un plānu tuvākajā laikā paplašināties kaimiņvalstīs.

Abi noslēgtie līgumi papildina gada sākumā zaļo obligāciju emisijā gūtos līdzekļus, kas arī tiek ieguldīti "Latvenergo" ilgtspējas projektos - gan atjaunīgās enerģijas ražošanā, gan vides aizsardzības pasākumos.

"Latvenergo" kapitāla piesaisti veic plānoti un regulāri, savlaicīgi nodrošinot finansējumu gan kapitālieguldījumiem, gan likviditātes vadībai. Kredītreitinga aģentūra "Moody's" "Latvenergo" ir piešķīrusi investīciju pakāpes kredītreitingu "Baa2" līmenī ar stabilu nākotnes perspektīvu, kas liecina par "Latvenergo" koncerna stabilitāti un finansiālo uzticamību.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Koments 26.novembris 2022 11:39
7 5 Atbildēt

Kad komentē pieliec vismaz tekstu apmaksata reklāma, jo tieši tā vajadzētu rakstit ST sabiedrisko attiecibu speciālistam

Peneļus neliek bomži, bet parsvara lepnu maju ipašnieki, tie visi dzivo pierigā un lielajās vaksts pilsētās tapec par transformātoriem tas ir murgs.

Un otra lieta ka Latvenergo nav iekšā biznesā ja cilvēkam paneļi, tapec viņaprāt tādus vajag izskaust. Un padarit katru LV cilvēku atkarīgu no Latvenergo.

Tīrs bizness

Besi ka ST darbinieki te troļļo.

Lieka ka parasti apmaksātas reklāmas laikrakstos

Vējiņš 26.novembris 2022 10:12
2 1 Atbildēt

Majsaimnicibas pat bija gatavas tikla laist vairak neka noteikumos noteikti 11KW, bet sadales tikli uzreiz teica ka rikos reidus, lai vairak zaļās enerģijas nenonak tīklā

Smiekligi kad dzirdamas no Latvenergo mēslurunas par zaļo enerģiju

Xtrail 26.novembris 2022 13:20
2 0 Atbildēt

Šis jau ir bijis amerikā

tagad redzam arī te

www.bloomberg.com/features/2016...ffett-vs-musk/

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti