Degvielas tirgotājs: degvielas patēriņš turpinās samazināties 17

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.janvāris 2023 13:03

Latvijā degvielas patēriņš kopš Covid-19 pandēmijas ir samazinājies un, visticamāk, neatgriezīsies kādreizējā līmenī, intervijā aģentūrai LETA teica SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.

"Cilvēkiem naudas resursu ir tik, cik ir", sacīja Beiziķis, norādot, ka 2022.gadā iedzīvotāji tērēja būtiski vairāk līdzekļu degvielas iegādei nekā iepriekš, taču daudzums, ko var iegādāties, ir samazinājies.

"Mēs redzam, ka kopš vasaras sākuma, kad degvielas cena pārsniedza divus eiro litrā, privātpersonas pērk mazāk degvielas. Manuprāt, būtiskākais samazinājums varētu būt Rīgā un Rīgas reģionā, kur cilvēki, iespējams, ir atraduši alternatīvus pārvietošanās veidus, piemēram, sabiedrisko transportu, velosipēdus," teica Beiziķis, piebilstot, ka savukārt reģionos īpaši daudz alternatīvu nav, uz darbu ir jābrauc, tādēļ cilvēki vairāk taupa uz brīvdienu izbraucieniem un ceļojumiem. 

Vienlaikus "Neste Latvija" vadītājs norādīja, ka komercsektors darbu turpina kā ierasts un arī degvielas patēriņš šajā segmentā nav būtiski mainījies.

Runājot par kopējo degvielas patēriņu, Beiziķis sacīja, ka Latvijā "visaugstākais pīķis" bija 2019.gadā. "Kopš Covid-19 patēriņš ir samazinājies, un es neticu, ka tas atgriezīsies kādreizējos līmeņos gan ekonomiskāku auto dēļ, gan augstāku degvielas cenu dēļ," teica "Neste Latvija" vadītājs, paužot cerību, ka saglabāsies stabils patēriņš apmēram pašreizējā līmenī.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Cilvēks 6.janvāris 2023 13:33
8 1 Atbildēt

Es pārgāju uz attālināto darbu! Man nav tik daudz naudas, lai pārietu uz Elektro auto!

Eduards 6.janvāris 2023 16:30
6 6 Atbildēt

Kauns ka biju uz barikādēm, valsts ir izpostīta.

Mājas 6.janvāris 2023 17:06
5 2 Atbildēt

Kopš pārcēlāmies tuvāk darbam, vienu auto pārdevām un otrs pūst sētasmalā, jo ar to brauc tikai uz laukiem vasarā. Tagad riktīgi novērtējām laika ieguvumu, kas pirms tam tika bezjēdzīgi pakāsts korķos, dzenājot auto uz apskatēm, eļļas maiņām, apdrošinot utt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums. Lasīt vairāk

 

Vēl mazāk darba vadītājam - Ford uzlabojis BlueCruise autopilotu 5

ASV autobūves uzņēmums Ford uzlabojis savu BlueCruise tehnoloģiju, kas nodrošina daļēju autonomo braukšanu uz noteiktiem ceļiem. Tas iespējams, pateicoties jaunākajam atjauninājumam ar indeksu 1.4. Lasīt vairāk

 

Kad zīmes neredzam (+ FOTO) 13

Neredzam, nesaprotam vai ignorējam - iauto.lv lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti pie bērnu slimnīcas Rīgā. Lasīt vairāk

 

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 5

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti