Neste MY atjaunojamā dīzeļdegviela palīdzēs samazināt transporta uzņēmuma HRX Group oglekļa dioksīda pēdu Latvijā 9

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste | 6.oktobris 2020 14:39

Starptautiskais transporta uzņēmums HRX Group, kas koncentrējas uz ekspress pārvadājumiem, uzsāk Neste MY atjaunojamās dīzeļdegvielas izmantošanu vietējos pārvadājumos sākotnēji ar vienu transporta vienību.

Pateicoties šai unikālajai dīzeļdegvielai, HRX Group varēs samazināt transporta siltumnīcefekta gāzu emisijas visā tā dzīves ciklā līdz pat 90%* salīdzinājumā ar fosilo dīzeļdegvielu. Sadarbība ar atjaunojamās dīzeļdegvielas globālo tirgus līderi Neste sekmēs kompānijas vides stratēģijas īstenošanu.

“Mūsu konkurētspējas priekšrocības ir ātras piegādes un loģistikas pakalpojumu elastīgums. Tomēr arvien vairāk mūsu klienti vēlas redzēt konkrētu rīcību klimata un vides aizsardzības jomā. Tāpēc mēs vēlamies nekavējoties samazināt mūsu radītās emisijas, kas būs iespējams pateicoties tieši Neste MY atjaunojamajai dīzeļdegvielai. Būtiski ir tas, ka siltumnīcefekta gāzu emisijas samazinājums ir tūlītējs, jo nav nepieciešams mainīt esošo autoparku, un līdz ar to nav nepieciešamas arī papildu investīcijas” saka Peka Mikonens (Pekka Mykkänen), HRX Group prezidents un izpilddirektors.

“Transporta uzņēmumi ieņem svarīgu lomu autotransporta radīto siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanā. Mēs esam radījuši unikālu un ilgtspējīgu risinājumu klimata izmaiņu novēršanai, kuru izmantojot, ir viegli ievērojami samazināt transporta oglekļa dioksīda nospiedumu. Mums ir prieks palīdzēt ikviena uzņēmuma vides stratēģijai ceļā uz klimata neitralitāti, bet jo īpaši sadarboties ar nozīmīgiem spēlētājiem, kāds transporta jomā ir HRX Group,” papildina Armands Beiziķis, SIA “Neste Latvija” valdes priekšsēdētājs.

Neste MY atjaunojamā dīzeļdegviela ir ražota no 100% atjaunojamiem resursiem, un tajā nav ne piles naftas. Vairāk nekā 80% no atjaunojamiem resursiem, kas izmantoti Neste MY ražošanā, ir pārtikas un zivjrūpniecības atkritumi un pārstrādes atlikumi, un ik gadu šis īpatsvars mērķtiecīgi tiek palielināts. Tai pat laikā Neste MY ķīmiskā formula ir identiska fosilajai dīzeļdegvielai. Šī iemesla dēļ Neste MY ir piemērota visiem dīzeļdzinējiem gan kā pievienojums fosilajai dīzeļdegvielai, gan tīrā veidā bez to pielāgošanas. 

Neste ir lielākais atjaunojamās dīzeļdegvielas ražotājs pasaulē ar rūpnīcām Somijā, Singapūrā un Nīderlandē, un izplatīšanas tirgiem Eiropā un ASV. 2019. gadā vien Neste kopā ar klientiem samazināja globālo emisiju apjomu par 9,6 miljoniem tonnu,  kas ir tik pat daudz kā tad, ja 3,5 miljoni pasažieru automobiļu būtu izņemti no satiksmes uz vienu pilnu gadu. Latvijā šī unikālā dīzeļdegviela patlaban ir pieejama divās Neste degvielas uzpildes stacijās Rīgā: Skanstes ielā 7 un Kārļa Ulmaņa gatvē 84.

HRX Group ir 1991. gadā dibināts Somijas uzņēmums ar birojiem Helsinkos, Stokholmā, Tallinā, Rīgā, Viļņā un Varšavā. HRX Group autoparki Somijā, Igaunijā tagad arī Latvijā izmanto Neste MY un drīzumā šim pilotprojektam pievienosies arī Lietuva.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ccc 6.oktobris 2020 17:21
5 0 Atbildēt

atjaunojamā dīzeļdegviela - nobrauc un no izmešiem atkal to atjauno?

ja domāta bioloģiskā izcelsme, tad nafta tāda ir - vajag tikai augus, noteiktus apstākļus un zināmu laiku))

Dīzelists 6.oktobris 2020 14:48
3 0 Atbildēt

MY ir tiešām laba degviela un pat motorama pavisam cita dziesma! Bet ir viens liels bet, MY ir 2 x dārgāka par parasto dīzeli! Tas nozīmē 2 x lielākas izmaksas un 2x mazākas iespējas konkurēt ar citiem pārvadātājiem!

Pļurkt 8.oktobris 2020 12:22
2 0 Atbildēt

Lasi kaut 50 reizes kamēr apjēgsi, ka te vispār neviens IZŅEMOT tevi par CO vai dūmainību nerunā!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti