Pašvaldības vēlas izvietot savus fotoradarus; policija tam iebilst 16

 
Nozare.lv | 13.maijs 2014 11:39

Pašvaldības ir izteikušas vēlmi pašas izvietot savus fotoradarus, lai fiksētu atļautā ātrumapārkāpējus. Valsts policija (VP) uz šādu iespēju veras skeptiski, norādot, ka pēc tā dēvētās "Vitonic" fotoradaru sāgas fotoradaru jautājums "sabiedrībā ir sensitīvs", šodien Iekšlietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sanāksmē sacīja VP Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsis norādīja, ka patlaban galvenais uzdevums ir vienotas informācijas aprites programmatūras izveidošana, lai ieturētu vienotu sodu sistēmu, kā arī gadījumā, ja potenciālās sūdzības nonāk līdz tiesai, tad arī tur ir vienota sistēma. Informācijai ir jābūt veiksmīgi apstrādātai un precīzai, un pašvaldības policijai nedrīkstētu būt katrai sava programmatūra, jo tas nozīmētu gan atšķirīgu tolerances līmeni, ātruma pārkāpuma gadījumā, gan dažādota soda piemērošanas prakse, sacīja Krapsis.

Foto: iAuto.lv

Krapsis norādīja, ka nepieciešama vienota sistēma ātrumpārkāpuma fiksēšanā, fotoradariem būtu jābūt ar vienādiem tehniskajiem parametriem, tāpēc Latvijā nevar tikt izvietoti dažādi fotoradari, kā arī sūdzības būtu izskatāmas vienā vietā.

Kā norādīja Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis, atsevišķas pašvaldības ir izteikušas vēlmi pašas iegādāties fotoradarus un izvietot to savas pašvaldības teritorijā. Arī Pļaviņu pašvaldības pārstāve sanāksmē izteica viedokli, ka nereti Valsts policijas klātbūtne pašvaldībās, lai regulētu ātrumpārkāpējus, nav pietiekama, tāpēc pašvaldības un pašvaldību policijas ir ieinteresētas arī pašas cīnīties ar ātrumpārkāpējiem.

Savukārt Krapsis pieturējās pie iepriekš teiktā, ka katrai pašvaldībai nevar atļaut iegādāties un regulēt fotoradaru darbību. Vienlaikus kā risinājumu Prevencijas pārvaldes priekšnieks piedāvāja opciju, kurā pašvaldības iegādājas papildus fotoradarus, taču regulēšana un sodīšana tiek nodota VP pārziņā.

Kopumā Latvijā paredzēts uzstādīt 100 fotoradarus, pirmie 20 būs izvietoti Rīgā, bet pārējo atrašanās ir paredzēta citos novados, sacīja Krapsis.

Rezultātā IeM un LPS vienojās pēc divām nedēļām turpināt sākto diskusiju par fotoradariem un to izvietošanu pašvaldībās.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 13.maijs 2014 13:17
5 1 Atbildēt

daudzi atsaldeņi ārdās vai ievērojami pārsniedz ātrumus dzīvojamās zonās un apdraud mierīgos iedzīvotājus.

okejs 13.maijs 2014 13:32
5 1 Atbildēt

Izmantojam eiropas praksi, kur apdzīvotās vietās uzstādīti luksofori kuros mirgo dzeltenā gaisma, bet kad tiek pārsniegts ātrums iedegas sarkanais.Sabiedrība redz kurš pārkāpis un arī policija jau bez radara klātbūtnes redz pārkāpēju- disciplenē kolosāli.to nu gan katrā pagastā var izdarīt.

LMT 13.maijs 2014 13:52
0 0 Atbildēt

Es ar savu fēnu gribu likt ielās, naudiņa nāks griezdamās!

Crankshaft 13.maijs 2014 15:15
5 0 Atbildēt

Pēc nepilnām 2 nedēļām būs klāt cilvēks, kurš komandē "radaru parādi" Šlezvigā - Holšteinā. Pēc viņa teiktā, pie viņiem apmēram 1/2 radaru uzstāda pašvaldības, datu pārraide un apstrāde gan ir vienota, savukārt soda naudu sadale gan nē.:-)Un vispār viņa "zeme" gadā ieņem no

radariem ap miljardu eiro :-)))))))))))))))

LMT 13.maijs 2014 15:45
0 0 Atbildēt

Semīr draugs, tas tu?

TDIOTS 13.maijs 2014 20:16
1 1 Atbildēt

Vajag gan tos fotopi _darus iekšpagalmos , veikalu parkingos uut ..''Pašvaldību objektos'' . par atbilsošo tehniku un likumiem neuxja nezinu un arī NEINTERESĒ , bet tos ''atsaldeņu ķērājus'' uj kā vajag .

mario 14.maijs 2014 9:22
0 0 Atbildēt

radari nav domāti atsaldeņu izķeršanai, bet godīgo pārkāpēju atslaukšanai pēc pilnas programmas, un valsts un pašvaldību ķešu piepildīšanai, uz satiksmes drošību tiem pajāt, ka tik nauda ietek jo vairāk, jo labāk - tātad gan valsts, gan pašvaldības ir ieinteresētas ātrumpārkāpumos - jo lielākos un vairāk - jo labāk, jo alkatība pēc arvien vairāk skanošā un čaukstošā ir neremdināma

sprite 14.maijs 2014 9:34
0 2 Atbildēt

ja nebūtu naudas sodu par ātrumpārkāpumiem - nebūtu arī radaru - un ne valsts, ne pašvaldības, ne privātie tos nevēlētos nekur izvietot, jo patreiz visu izšķir tikai slāpes pēc naudas

TDIOTS 14.maijs 2014 11:35
0 0 Atbildēt

Iemācies ,dēls, braukt ar atļauto ātrumu un Tavs viedoklis mainīsies. :)

aansis 19.maijs 2014 10:39
0 0 Atbildēt

Kas liedz FR izmantot pārkāpumu novēršanai, nevis naudas iekasēšanai? Piemēram pagriezt visu tieši otrādi - nevis tikai naudassodu, bet tikai soda punktus. Kas mainītos? Policijai nāktos darīt savu darbu un līdz galam noskaidrōt vainīgo. Toties tiktu mērķtiecīgi "izķerti" pastāvīgie pārkāpēji, vienlaikus faktiski nesodot tādus, kas ir nejauši pārkāpuši.

Izmaiņas no otras puses skatoties - ātruma pārkāpšana nebūtu "maksas serviss" tiem, kas var atļauties maksāt un ignorēt CSN.

Kopsavilkums - valsts ir ieintresēta iekasēt pēc iespējas vairāk naudas (un veicināt regulāru maksas pārkāpšanu), nevis novērst pārkāpumu izdarīšanu.

tdiotam 14.maijs 2014 11:42
1 0 Atbildēt

mans viedoklis ta mainīsies, bet vai vieglas naudiņas kārotājiem tas arī mainīsies, ja tikai es viens pats iemācīšos braukt ar atļauto ātrumu, tētuk?

kaalis 14.maijs 2014 9:36
2 1 Atbildēt

Kādas problēmas? Pašvaldība nopērk radaru un uzstāda kur uzskata par vajadzīgu ( var saskaņot ar policiju). Informāciju nodod policijai.

Kas attiecas uz: "...nepieciešama vienota sistēma ātrumpārkāpuma fiksēšanā, fotoradariem būtu jābūt ar vienādiem tehniskajiem parametriem, tāpēc Latvijā nevar tikt izvietoti dažādi fotoradari, kā arī sūdzības būtu izskatāmas vienā vietā." nosaka ar likumu "Par radariem".

redīss 14.maijs 2014 10:32
2 1 Atbildēt

radarbizness ir negodīgs un alkatīgs bizness - tikai ārzemēs radari izvietoti !pirms asiem līkumiem! (lai garantētu drošību!) - latvijā tikai !uz taisniem ātrumposmiem! (lai garantētu naudas atslaukšanu!)

Crankshaft 15.maijs 2014 9:22
10 0 Atbildēt

redīss

radarbizness ir negodīgs un alkatīgs bizness - tikai ārzemēs radari izvietoti !pirms asiem līkumiem! (lai garantētu drošību!) - latvijā tikai !uz taisniem ātrumposmiem! (lai garantētu naudas atslaukšanu!)

========================

Nevajag jau nu murgot par lietām, par kurām neko nejēdz!

kad uzrausies Vācijas lielpilsētas centrā, tad tavas muļķīgās

domas mainīsies gan - kad izrādīsies, ka "misenē" ielas malā

ir iebūvēts fotoradars :-)

wala 20.maijs 2014 16:28
0 0 Atbildēt

Vienotas sistēmas izveide ir jautājums numur viens. Tad var runāt par to ka pasvaldības uzstāda radarus. Jēgu tam īsti gan neredzu, bet tad no otras puses labi zinu paradoksu ka īsti cita varianta nav ( kā piemērs mūsu dzīvojamo māju kvartāls "ielas galā", kur tikai paši vien dzīvojam, bet redz tautai izrādījās ka napieciešami guļošie policisti, lai ievērotu 20km/h. Jopcik - paši jau vien tur dzīvojam, un ieklīst svešie ļoti reti.)

seja 4.jūnijs 2014 9:59
0 0 Atbildēt

Rūpīgi sargājam monopolu!

Pašvaldība var diezgan elementrāri konstatēt ātruma pārkāpumus vai promiles. Tā nav raķešu zinātne.

Citur Eiropā var, bet pie mums nē. Monopols!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti