Policijas ģenerālis Marķitāns atzīst ātruma pārsniegšanu 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 20.marts 2017 20:24

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieks, ģenerālis Guntars Marķitāns atzīst, ka ar automašīnu pārkāpis ātrumu, taču lēmums par došanos izdienas pensijā nav saistīts ar šo gadījumu.

Marķitāns aģentūrai LETA skaidroja, ka esot pietiekami ilgi nostrādājis policijas sistēmā un tāpēc pieņēmis lēmumu doties izdienas pensijā, turklāt šis lēmums nav saistīts ar medijos izskanējušo gadījumu par ātruma pārsniegšanu. Marķitāns piekrita, ka medijos izskanējušo gadījumu un lēmuma par došanu izdienas pensijā varot interpretēt kā vienkāršu sakritību.

"Doma savu vietu dot jaunākiem kolēģiem man jau bija kādu laiku, turklāt šobrīd pavasarī ir īstais brīdis kaut ko mainīt savā dzīvē," viņš norādīja.

Marķitāns skaidroja, ka sākotnēji sniedzot pirmos komentārus presei viņš nav zinājis par ātruma pārsniegšanu. "Medijos tas viss tika pasniegts mazlietiņ savādāk nekā patiesībā bija," viņš norādīja.

Marķitāns skaidroja, ka veicot pārbaudi par ceļu policistu darbu viņš rīkojies atbilstoši iekšējam normatīvajam regulējumam un savām pilnvarām, tomēr "vienīgais mīnuss ir tas, ka pie šādiem apstākļiem tika pārkāpts atļautais braukšanas ātrums."

Marķitāns gan šobrīd precīzi nezinot par cik esot pārkāpis ātrumu, jo odometrā nav skatījies. TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka saskaņā ar neoficiālu informāciju viņa vadītā dienesta auto ātrums pārsniedzis 130 kilometrus stundā.

"Es atzīstu un esmu gatavs nomaksāt soda naudu. Es pašlaik vēl nezinu par cik esmu pārkāpis, jo man neviens neko vēl nav uzrādījis līdz šim," norādīja Marķitāns.

Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks arī uzskata, ka "Nekā personīga" paustās bažas, ka policijas ekipāžas automašīnā uzstādītās video iekārtas ieraksts, kur redzama viņa apturēšana, kaut kur pazudis vai, iespējams, dzēsts ir pilnīga nepareiza interpretācija.

Tieši otrādi Marķitāns savas veiktās pārbaudes rezultātus esot policijas sanāksmēs analizējis un minējis. "Es nevienā mirklī nebiju slēpis, ka šāda pārbaude ir veikta. Policijas sistēmā strādājot gandrīz katru nedēļu saņēmu iesniegumus par policistu komunikāciju. Uz ielas esošie policisti ir pirmā kontakta policisti un no viņiem atkarīga ne tikai pārkāpuma konstatācija, bet arī komunikācija un sava lēmuma izskaidrošana," norādīja Marķitāns.
Marķitāns arī pastāstīja, ka par saviem nākotnes plāniem esot pāragri spriest, jo vispirms vēloties atpūsties, turklāt pēdējos četrus gadus neesot bijis pilnvērtīgā atvaļinājumā.

VP paziņojumā presei šodien rakstīja, ka Marķitāns pieņēmis lēmumu par dienesta pamešanu un došanos izdienas pensijā. VP priekšnieka vietnieka, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka pienākumus no ceturtdienas uzdots pildīt Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšniekam pulkvedim Aleksandram Bukēvičam.

TV3 raidījums "Nekā personīga" martā ziņoja, ka Marķitāns vadījis dienesta automašīnu "Ford Mondeo", kuru par ātruma pārkāpumu apturējusi pretim braucošā Rīgas pārvaldes ceļu policijas 1.rotas ekipāža. Apturētais policijas priekšnieks kolēģiem apgalvojis, ka veic policistu pārbaudi. Viņš notikumu vietu pametis nesodīts, lai arī neoficiāli zināms, ka viņa vadītā dienesta auto ātrums pārsniedzis 130 kilometrus stundā.

VP priekšnieka Inta Ķuža pakļautībā esošais Iekšējās kontroles birojs līdz 1.aprīlim solījis pabeigt pārbaudi, vai Marķitāns ir rīkojies atbilstoši un vai viņam būtu piemērojams disciplinārsods. Vienlaikus policijā skaidro, vai ir noticis atļautā braukšanas ātruma pārkāpums.

Tikmēr IDB ir sākts kriminālprocess par valsts amatpersonas bezdarbību, aģentūrai LETA teica IDB preses pārstāve Diāna Petersa. IDB gan neatklāj vai kriminālprocess sākts pret Marķitānu vai policistiem, kuri piedalījās policijas priekšnieka automašīnas apturēšanā.

VP preses pārstāvis Dairis Anučins aģentūrai LETA skaidroja, ka Marķitāna lēmums doties izdienas pensijā neietekmēs jautājumu par administratīvā soda piemērošanu saistībā ar ātruma iespējamo pārsniegšanu.
Tāpat policijā netiks izbeigta disciplinārlieta, kas gan nebija sākta tieši pret Marķitānu, bet par faktu saistībā ar notikušo. Anučins gan apliecināja, ka amatpersonai, kas vairs nav dienesta attiecībās disciplinārsodu piemērot nevar.

 
Visi komentāri
 
Vernons 20.marts 2017 21:26
2 1 Atbildēt

Ja vēl Marķitāna kungam nāktu atklāsme kad STOP signāls no 1987. gada 1. jūlija CSN nav brīdinājuma signāls un CSN nav sadaļas "Brīdinājuma signāli un to lietošana" un jebkura ātruma samazinājums bez savlaicīgiem brīdinājuma signāliem ir noziegums, tad šis kungs būtu Zelta vērtē! Bet laikam nav lemts!

Jaunajiem ir kur tiekties!!!

viencexperc 20.marts 2017 21:42
4 0 Atbildēt

Paskaties cik gadu ir Marķitāna kungam. Viņš ir izaudzis blatu sistēmā. Viņš labi zin un ir pieradis, ka padotie viņu nesodīs. Tāpat kā tu pārsūdzēji acīmredzamu pārkāpumu pateicoties pazīšanai ( otrs variants - kruķi negribēja ņemties. Tu tur brēku sacēli. Viņi negribēja taisīt disciplinārlietas, tāpēc atzina tev par labu, lai gan TEV TAISNĪBA NEBIJA).

GB12 20.marts 2017 22:46
5 1 Atbildēt

Izlocās līdzīgi kā Kaiimiņš par to skandālu Vecrīgā - tas nebiju es, es neko nezinu, mani apmelo, viss nemaz nebija tā, kam tas ir izdevīgi...

Andris 21.marts 2017 8:40
3 0 Atbildēt

Diemžēl jāaiziet kā negodīgam cilvēkam - tas ir tas mīnus.

ilks 22.marts 2017 11:53
1 0 Atbildēt

Spalvu nometis,betikumu ne.

DidzisKalnietis 22.marts 2017 12:39
3 0 Atbildēt

Riebjas šitie maitas, kuri dzīvo ar visatļautības un nesodāmības sajūtu! Nav žēl, ka aiziet ar "vilka pasi"! Vēl pa dibenu vajadzēja iespert!

ilona 25.marts 2017 21:11
0 0 Atbildēt

Idioti kas nosoda.Mēs visi pārsniedzam ātrumu un 130 nav nekas.Vēl lielāki neğēļi ir tie ,kuri apturēja un palaida muti

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti