Sadārdzināsies policijas pakalpojumi 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.oktobris 2017 15:28

Valdība šodien pieņēma grozījumus Valsts policijas (VP) maksas pakalpojumu cenrādī, kas paredz būtisku sadārdzinājumu par likumsargu sniegtajiem pakalpojumiem.

VP kārtības uzturētāja piesaistīšana publiskam pasākumam, kuru organizē privātpersona, līdzšinējo 8,18 eiro vietā izmaksās 22,31 eiro stundā. Speciālo uzdevumu bataljona darbinieka iesaistīšana šādā pasākumā 14,07 eiro vietā izmaksās 24,58 eiro. Savukārt VP darbinieka iesaistīšana ceļu satiksmes regulēšanā šādos publiskos pasākumos turpmāk izmaksās par aptuveni 14 eiro dārgāk.

Tāpat dārgāka kļūs policijas transportlīdzekļu izmantošana publisku pasākumu organizēšanai, piemēram, automašīnas izmantošana uz stundu izmaksās 19,40 eiro līdzšinējo 16,68 eiro vietā.

Grozījumi arī paredz divus jaunus maksas pakalpojumus - par divu DNS profilu salīdzināšanu paternitātes noskaidrošanai būs jāmaksā 97,03 eiro, savukārt par ierakstu matricā, kurā redzamas satiksmes negadījuma un ceļu satiksmes noteikumu pārkāpuma vietā uzņemtās fotogrāfijas un video, būs jāmaksā 18,17 eiro.

Iekšlietu ministrija norāda, ka ņemtas vērā uz katra pakalpojuma sniegšanu attiecināmās netiešās izmaksas, nodrošinot sniegto maksas pakalpojumu izcenojumu atbilstību faktiskajām izmaksām. Kopš 2012.gada Valsts policija nebija aktualizējusi piedāvātos maksas pakalpojumus, bet šajā laikā palielinājušās cenas par piedāvātajiem maksas pakalpojumiem un darbinieku atalgojums.

 
Visi komentāri
 
Good 25.oktobris 2017 7:54
4 0 Atbildēt

Labi, tagad policisti kukuļus vairs neņems

klm 25.oktobris 2017 9:40
5 1 Atbildēt

Ja paskatās, cik izmaksā tas pats pakalpojums kāda no privātajiem apsardzes kantoriem, tad policisti joprojām strādā par kapeikām.

Un vispār, kādā sakarā valsts institūcijai būtu jāpiepelnās privātos pasākumos??? Pie tādiem cipariem pat peļņa nesanāk. Ja valsts organizē pasākumu, tad ok. Bet privātie lai piķo privātajām apsardzes firmām.

650 25.oktobris 2017 10:15
10 0 Atbildēt

Es domāju, ka Policijai būtu beidzamais laiks arī sākt izsniegt ātros kredītus,tirgot Elektrību un sniegt mobīlās riepumaiņas servisa pakalpojumus..

Teika 25.oktobris 2017 12:15
1 0 Atbildēt

Teikas poliču kantoris domāja līdzīgi - tik izvēlējās vienkāršāku un ātrāk peļņu nesošu veidu

Bradypus 26.oktobris 2017 0:12
0 0 Atbildēt

Ideāla ironija. Konceptā, ka pusmuļķu-pusnoziedznieku bandai, kuru valsts ir pilnvarojusi nogalināt, vēl ir iespējas ar to legāli piepelnīties, ir ģeniāls.

viencexperc 25.oktobris 2017 11:18
1 2 Atbildēt

Vairāk radari jāsaliek, atpelnīsies. Idiņu daudz.

Un par radaru dedzināšanu sods - 10 000. Tad arī varētu nokāst piķi.

Tā nu tas ir. 26.oktobris 2017 14:27
0 0 Atbildēt

Un vēl saka, ka pie mums Policija nav pērkama un "kukuļi" izskausti. Bet izskatās, ka nekas nav mainījies...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti