Reida laikā Kurzemē sastādīti 73 protokoli par gaismu atstarojošu elementu nelietošanu 3

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 6.novembris 2017 16:14

Profilaktiskajā reidā Valsts policija (VP) Kurzemē sastādījusi 73 protokolus velosipēdistiem un gājējiem par gaismu atstarojošu elementu nelietošanu, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Profilaktiskais reids Kurzemē tika rīkots 2. un 3.novembrī, lai rūpētos par sabiedrisko kārtību un ceļu satiksmes drošību, bet īpašu uzmanību pievērstu diennakts tumšajā laikā neredzamajiem gājējiem.

Velosipēda vadītājiem, kuri pārvietojušies bez gaismu atstarojošiem elementiem, noformēts kopumā 31 protokols, bet gājējiem – 42 protokoli. Par gaismu atstarojošu elementu nelietošanu gan izteikti brīdinājumi, gan arī piemēroti naudas sodi. Kā skaidroja VP pārstāve, iepriekšējos gados izglītojošo kampaņu laikā aktīvi ir dalīti atstarotāji, tāpēc cilvēkiem vajadzētu būt pietiekami informētiem, tomēr aizvien mēdz būt gadījumi, kad gājēji viņiem izdalītos atstarotājus tumšās vietās pie apģērba nenēsā.

"Pozitīvi vērtējams tas, ka bērni daudz biežāk lieto atstarotājus - tas, nenoliedzami, ir arī vecāku darba rezultāts," sacīja Šteinberga. Reida laikā novērots, ka daudzi no tumsā neredzamajiem gājējiem ievēro vismaz to, ka ir jāpārvietojas pa ceļa malu pretēji braukšanas virzienam, ļaujot autovadītājam vismaz savlaicīgi pamanīt gājēja seju un reaģēt. "Labā ziņa ir arī tā, ka melnā statistika nekļūst melnāka un bojā gājušo gājēju skaits ar katru gadu samazinās," uzsvēra VP pārstāve.

 
Visi komentāri
 
Vernons 7.novembris 2017 12:11
0 18 Atbildēt

CSL 19. panta 3. punkts, "katram jārīkojas TĀ, lai neradītu bīstamu situāciju"!

CSN 100. punkts "Vadītājam jāsamazina ātrums pirms šķēršļiem, kurus spēja pamanīt... "

CSL 19. panta 4. punkts "Katram ir tiesības paļauties, kad šos Noteikumus pildīs arī citi satiksmes dalībnieki"!

Un viss, kas nav savlaicīgi pamanāms, ir nobraucams un sasitams! Tātad ir pamats šos Noteikumus pildīt un radīt apstākļus sevis identificēšanai uz ceļa.

imzz 7.novembris 2017 17:51
2 0 Atbildēt

CSL 19. panta 3. punkts, "katram jārīkojas TĀ, lai neradītu bīstamu situāciju" -- Ar to tak pietiek, kāpēc vēl citus CSL pantus vajag ? Ja neviens neradīs bīstamas situācijas negadījumi un avārijas nenotiks.

Vernons 7.novembris 2017 21:03
0 27 Atbildēt

Pēc loģikas jau tā būtu, bet kādēļ vienā virzienā braucošo sadursmi neformē kā agresīvu braukšanu "Priekšā braucošam bremzējot". LAPK 149. panta 4. punkts kā likts! Ja pats Krapsis nefiltrē situāciju, tad kļūst skumji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti