Krapsis pieļauj, ka policijas radara rādījumus apšaubījušā autovadītāja videoreģistrators rādījis jūdzes 41

 

Foto: Ilustratīvs attēls/iAuto.lv

Nozare.lv | 2.aprīlis 2018 11:07

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis pieļauj, ka policijas radara rādījumus apšaubījušā autovadītājs videoreģistrators rādījis automašīnas ātrumu jūdzēs.

Kā ziņots, autovadītājs sociālajā tīklā "Facebook" publicējis video, kas rada šaubas par policijas radara rādījumu precizitāti, jo policija autovadītājam fiksējusi daudz lielāku braukšanas ātrumu nekā uzrāda automašīnā uzstādītais videoreģistrators. Policijas vadība atzīst, ka gadījums tiešām rada pamatīgas šaubas.

Kā redzams video, Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki apturējuši autovadītāju uz Liepājas šosejas, apgalvojot, ka viņa mašīna traukusies ar ātrumu 151 kilometrs stundā, savukārt auto uzstādītais videoreģistrators fiksējis, ka mašīna pārvietojusies vidēji ar ātrumu 93 kilometri stundā.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" Krapsis norādīja, ka 93 jūdzes ir aptuveni 150 kilometri. Līdz ar to, pastāvot iespēja, ka videoreģistrators rādījis automašīnas ātrumu jūdzēs.

Viņš arī piebilda, ka autovadītājs joprojām nav iesniedzis iesniegumu, apstrīdot policijas radara datus. "Iespējams viss nav tik vienkārši kā sākumā likās," teica Krapsis.

Internetā pieejamā video, gan ir redzams, ka videoreģistrators uzrāda ātrumu kilometros stundā.

Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā ārpus apdzīvotām vietām piemēro brīdinājumu, savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 kilometriem stundā jau uzliek naudas sodu no 360 līdz 480 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Lasi par šo tēmu iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Bils 2.aprīlis 2018 11:18
21 0 Atbildēt

Es pieļauju ka tas ātrums tika uzrādīts parsekos, nu tāds kosmisks ātrums, lai pavisam atmāzētos ka menti šoreiz kļūdījās.

šmigisons 2.aprīlis 2018 17:39
3 3 Atbildēt

šis v ir polšos;tas ir, cik liela auguma vīrietis kapucē spēj izlietot pirms aplūzt,neaizmirstot nodaļu sargājušos cīņu biedrus.

Bils 2.aprīlis 2018 11:21
29 3 Atbildēt

Un jā, tie stabiņi, pēc kuriem var saskaitīt "lidotāja" ātrumu, bija taupības nolūkos izvietot 2x tālākos attālumos.

Bradypus 2.aprīlis 2018 11:46
9 15 Atbildēt

Tēma, protams, interesanta, ņemot vērā cik karsti jau ir apspriesta citos rakstos un forumā. Tomēr jāsaka - skaties divreiz! Redaktor, skaties divreiz! Par vecu anekdošu stāstīšanu dod pa seju, nevis ceļ portāla vērtību.

Zjebra 2.aprīlis 2018 12:52
21 14 Atbildēt

Tipiska CP . Apdiršas un nevar atvainoties. Ceru ka vaditajs iesudzes Krapsi tiesa par apmelošanu.

rudens68 2.aprīlis 2018 16:33
10 0 Atbildēt

Kapēc pēc visa Krapsis bīda tekstu par jūdzēm . To bmw video ir noskatījušies jau n tie tūkstoši un vismaz pāris desmiti ,no tiem ir CP, apdrošinātāju .... profesionāļi kuri prot aprēķināt reālo auto ātrumu pēc x vien zin cik parametriem ,un gan jau ir profesionālas dator progammas u t t . Nu kapēc Krapsim bija par tām jūdzēm .... Sajūta ,ka vadībai ir vienalga ko teikt , vai 30 sekundes vai 37 , vai jūdzes , vai tiomēr minūte un 37 sekundes

vaaks 2.aprīlis 2018 18:36
3 0 Atbildēt

Radars nedrīkstētu tā gļukot! Ja nu vienīgi iepirkti aplami radari vai uz LV atsūtīti brāķētā prece (mans viedoklis)!

Te radara rādījuma aprēķins un reizē arī pamatojums profiņiem, kas jau tiks ar aprēķinu galā, - KĀPĒC policijas automobilī tas rādīja šādu ātrumu:

Vrad. = (2*3,14*0,2)/0,03=41,87 m/s=150,72 km/h

Eriks_Grigis 15.aprīlis 2018 8:02
0 0 Atbildēt

Ha!

Policijas radars rādījā auto dzeses ventilatora vektoriālo ātrumu!

Formula rotācijas ātruma pārrēķinam uz vektoriālo ātrumu:

V uz radara = (2x3,14xR)/(1/T)

1609 m;1000 m 2.aprīlis 2018 17:37
3 5 Atbildēt

Atbildīgās amatpersonas pašdisreditēšanās.Un iAuto,kā parasti,ar prieku izplata muļķības,un vēl atkārtoti.Tukšu salmu kūlēji,klikšķu biznesmeņi...Kur fakti,nevis pirdieni?

Vernons 2.aprīlis 2018 17:59
5 0 Atbildēt

Ceļu policijai savas kļūdas jālabo pašai! Nav ko nepamatoti noslogot tiesu! Jebšu pietrūkst kompetence.

Danimars 2.aprīlis 2018 17:59
11 0 Atbildēt

Viss būtu skaidrs ja krapsis (pēc šitā tikai ar mazo) liktu nopublicēt cp video. Man šis pasākums apriori ož pēc naudas izspiešanas no cp puses.

650 2.aprīlis 2018 18:06
1 27 Atbildēt

Lēts rakstelis jebkurā gadījumā. Nav īsti laika komentēt, bet Kad īsti Krapsis deva šo interviju raidījumam Rīta Panorāma? Vai šodien vai kad? Ja tur ir dvr uzstādījumu tehniska ķibele- aunam skaidrs, ka tādā gadījumā jāceļ kājās garmineurope birojs, PTAC un Eu cilvēktiesību instances. Par meesla tirgošanu un pilsoņtiesību aizskārumu un par grand-antireklāmu.Tiikai ar nosacījumu, ka tas tiešām noticis bez paša braucēja apzināta nodoma.Gan jau te kas būs, jo progresīvā pasaule saka, ka 10 darbadienas vel nav pagājušas un apelācijas neesamība šidien vēl neko neizsaka.Krapsim būtu savukārt jāsaprot, ka viņa teikto tagad izsalkušie šarlatāni raus no konteksta katru zilbi.Man žēl viņa, un žēl šos te naivos idiņus, kuri tagad cer , ka visa ideoloģijas vaina ir Krapša personā.Viens cienīgs cp prnieks pa ilgiem laikiem, bet nee, vajag arī to diskreditēt par katru cenu. Lohus vienmēr jāās un vienmēr viņi maksās, sistēma ir iedibināta un atpakaļceļa vnk nav.

... 2.aprīlis 2018 19:15
7 0 Atbildēt

Ja Krapsis šo būtu izspļāvis 1. aprīlī, varētu pieņemt, ka tas ir neveiksmīgs joks...

Diemžēl izskatās, ka viņs patiešām tā domā.

Nez kāpēc tajā video nav redzama strauja bremzēšana no 90 uz 60 Mph... ;)

Pļurkt 2.aprīlis 2018 19:25
10 2 Atbildēt

Daudziem bija cerība, ka zagļi, menti u.c. tamlīdzīgie pēc 91. gada tiks aizslaucīti mēslainē, kā ļauns murtgs!!

Bet diemzēl gan zagļi, gan menti kādi bija, tādi palika... pat zog vairāk un krietni lielākos apmēros, bet menti kādi tupi bija un kādi izspiedēji bija, tādi arī palika!

650 2.aprīlis 2018 19:26
80 34 Atbildēt

Jā ,papildinu- tātad, šis raksts tapis ar nodomu "priekš Loh-iem".Tas ,ka Nozare.lv tamlīdīgas lietas producē,tā nu nav pirmā reize.Bet,ja reiz iAuto tādu pārpublicējis- tātad, šis Forums ir pozicionēts tieši uz t.s. lohiem.Kuri tagad uz pohām te izbērs savus pa brīvdienām uzkrātos mēeslus, nejēgdami nedz no situacijas, nedz no gps-a, nedz no garmina, nedz no radara, nedz no sabiedriskajām attiecībām un nedz no Krapša "amatposteņa" lomas mūsdienu LV. Tas Krapsis deva tai LTV panorāmai šo interiju jau ceturtdien, tur neko jaunu nepateikdams, taču lohiem tas tiek pasniegts kkā nupat noticis "karsts" fakts.Tieši tāpat kā lohiem domātais raksts par komerctransporta TA- kur virsraksts saka par overall komerctransportu, kamēr textā maziem burtiņiem nojaušams, ka runa tomēr tikai par pasažieru pārvadājumiem paredzēto.Tā ka turpiniet vien šos tamlīdzīgos meeslus publicēt un kultivēt te atejas cienīgus "viedokļus".

o-ho 2.aprīlis 2018 19:32
1 12 Atbildēt

tev nu gan indes sakrājies - vairāk kā visiem citiem kopā!! - slikti brīvdienas pavadīji vai?

650 2.aprīlis 2018 19:41
16 2 Atbildēt

nee, es ļoti labi pavadīju, vnk cīnos pret demagoģiju un pret lohiem

Zjebra 2.aprīlis 2018 20:38
3 0 Atbildēt

Krapsis tas esi tu? Kauns uzraksitit savu uzvardu?

650 2.aprīlis 2018 22:12
30 1 Atbildēt

Nē, es vnk viens no nedaudzajiem, kuri te centās problēmā iediļināties un to objektīvi izvērtēt no visām iespējamjām pusēm.Es domāju ja konkrēti Tevi tas Krapsis izsauktu uz kādu "izjādi", Tu drīzāk viņam būtu gatavs aizmuguri nolaizīt,nevis "nocitēt" te šitos varonīgi/daiļrunīgos izteicienus un viņa personas aprakstus.Kopā ar visu to pārējo šeit aizkadrā kastrātu baru.Es tak jau aicināju- aizejiet delegācijā un izdrukājiet sev kaklā pakariet, ko nu katrs te par viņu varonīgi sacīja.Redaktors lai savas "tribīnes" apkopojumu izdrukā, man pilnīgi po-uj.Ja jau īsti nav ko pateikt,ta vismaz būtu drusku godaprāta tās pāris dienas pagaidīt lidz situācijas atrisinājumam.

Zjebra 4.aprīlis 2018 11:12
3 0 Atbildēt

Kad mani aptur Cp es atklata teksta sutu viņus nah*j , un vel man pec tam novel caur zobiem laimigu ceļu. Ta ka es vinus nebaidos. Vienam vaditajam paveicas paradit ka Cp strada un tu uzreiz - neticu. un cikiem nav registratoru? Tu esi vai krapsis vai debils. Kaut gan tas ir viens un tas pats

viencexperc 2.aprīlis 2018 22:19
0 0 Atbildēt

Es jau domāju, ka atkal mazgadīgie bandīti te apliks policistus. Viens normāls komentētājs ir.

Juris 2.aprīlis 2018 21:03
3 0 Atbildēt

Krapsis sū...puika neatzīs ka viņa vīri naudu iekasējot ari mēdz kludities

650 2.aprīlis 2018 22:37
1 0 Atbildēt

Kāpēc un kas konkrēti būtu viņam jāatzīst konkrēti uz šo momentu? Iesnieguma nav, apstākļi nav noskaidroti, ekspertīze nav veikta.Nekā nav, tikai emocijas.Turklāt, viņš teica, ka (pagaidām) neesot bijis pamata apšaubīt cp darbinieka rīcības pareizību.Ja ir tehnikas kļūme un ja ir šaubas- tikšot tulkots par labu bez vainas notiesātajam un lieta tikšot izbeigta.Kāpēc so frāzi nevelkam no kontexta un visur neatkārtojam? Ko viņš vai videoeksperti (ja tādi vispār ir...)var tur izsecināt, ja tas videomateriāls nemaz nav iesniegts?Visos gadījumos citur vienmēr ticis uzsvērts- ļoti svarīgs ir laika periods, kas paiet starp nofilmēšanu un videomateriāla iesniegšanu.Ārzemju video pat te bija- tur redzams, ka šādos gad.videmateriāls tiek piestādīts/rādīts/skaidrots tam cp darbiniekam turpat uz vietas un neatejot no kases.Te tā tāda nav- pat desmit dienas tūlīt būs apkārt, bet pētāmā materiāla nav.Vai tiešām tas viss tā objektīvi skaisti un saprotami izskatās?

viencexperc 2.aprīlis 2018 22:26
7 1 Atbildēt

Visi šeit spārdās par tām jūdzēm, bet neviens nelasa vai negrib lasīt par to, ka tas it kā "nevainīgais" nav oficiālu dokumentu uzrakstījis. Ne iesniegumu, ne sūdzību. Jebkuru protokolu var pārsūdzēt. Bet pat to neizdarīja.Tikai feisbukā video ielicis. Jūs, neaptēstie bandītēni domājat, ka viņš sponsors.

Kanibaals 2.aprīlis 2018 22:43
4 1 Atbildēt

Izlasi pie feisbook video, ka pēc svētkiem tiks iesniegta sūdzība, Krapsis par ātru sapriecājās, vēl nav 10 darba dienas pagājušas. Cietušais vienkārši deva laiku Krapsim izpausties. Normāli būtu, ja CP paši jau būtu izprasījuši video no autora nevis cerējusi, ka nebūs sūdzība.

Kanibaals 2.aprīlis 2018 22:48
1 0 Atbildēt

Hmm izskatās, ka priekšnieks būs izpaudis dienesta noslēpumu. Tā kā radars un video ieraksta ierīce ir neatkarīgas tad iespējams ir video ieraksta uzstādījumos iespēja izvēlēties, lai ātrums no radara uz ekrāna tiek pārrēķināts no jūdzēm uz km/h. Varbūt tas arī ir tas triks kā šo panākt.

650 2.aprīlis 2018 23:15
2 0 Atbildēt

Man kā ierindas pilsonim būtu pilnīgi kkpd, kurš tur izrādīsies vainīgs.Bet, ja tas netiks Godīgi/saprotami pateikts, tātad, cp antireklāma te būs milzīga.Bet arī tas nekādā ziņā vairs neizmainīs ne globālās kontroles plānus, ne to radaru pielietojumus, ne arī to, ka nāksies maksāt arī turpmāk.Tas km/mph sajaukums bija vnk sarunvalodā pieminēts un no konteksta vēlāk izrauts.Ja tur ir videobildē KM/H un ja dabā reāli ir MPH, tad tas ir pamats jo lielākam skandālam.Tad vai nu tas video ir apzināti koriģēts, vai nu tam dvr ražotājam vispasaules kauns pa visu ģīmi (kas ir vismazāk ticamais no visiem variantiem).Kā jau tur agrāk izspriedām, visdrīzāk video būs īsts un tehniskas sagadīšanās dēļ radars lielā tālumā piefiksēja citu objektu vai vnk sajuka prātā.Tāpēc nefig blatot un mērķēt pa kilometru, kur uz aci nav saredzama skaidra situācija.

taaneko 2.aprīlis 2018 23:06
3 0 Atbildēt

Senajiem Latviešiem bija ticējums:

Ja no rīta CP vai PP ekipāžai būsi spiests pateikt "labdien"- visu dienu jutīsies kā sūdā iekāpis.

Desinieks 3.aprīlis 2018 12:49
1 1 Atbildēt

Bet ja jau nerādija jūdzes un vadītājam taisnība tad kāpēc neiesniedz nekādu apstrīdējumu ? Varbūt tomēr nobijās un bija uzrādītas jūdzes? Ja būtu tik pārliecināts par savu braukšanas ātrumu tad sen būtu iesniedzis apstrīdējumu un lai lieta risinās,bet šeit pēc rakstīto skatos,ka šoferis neko nedara lietas labā

Kanibaals 4.aprīlis 2018 8:32
3 0 Atbildēt

Viss jau ir iesniegts jāgaida CP uzjautrinošā atbilde.

1609 m 3.aprīlis 2018 14:39
2 0 Atbildēt

Jūdzes aī mēdzot būt dažādas,ar to mph nepietiek,lai pārvērstu Sevras etaloma metros,un tad km/h.

nepagurt,līdz galam-nepagurt 3.aprīlis 2018 14:45
3 0 Atbildēt

iAuto uztur mūsu uzmanību.Nāks CP lēmums.Mūs informēs.Būs iesniegums tiesā.Mūs informēs.Būs tiesas lēmums.Mūs informēs.Būs pārsūdzība.Mūs informēs....Un galā žurnālistikas Gada balva!

lasītāja 3.aprīlis 2018 19:48
0 0 Atbildēt

Ar nepacietību gaidu ik jaunu dienu,kādu jaunu ziņu iAuto mums nesīs?

pesimists 3.aprīlis 2018 19:51
1 0 Atbildēt

Kodētā ziņa būs atkal tā pati:krēsls mūs nelaida vaļā jaunumus medīt,nav ko kopēt ielīmēt,labi,ka Krievijā video liek Internetā.

? 3.aprīlis 2018 14:57
2 0 Atbildēt

Vai tad vadītājs nespētu izvērtēt braukšanas ātrumu? Ja viņš šo videoreģistratoru lieto visu laiku, tad jau apdzīvotā vietā, braucot ar 50 jūdzēm stundā, sen būtu konstatējis, ka rādījumi nav riktīgi. Iesniegt pārsūdzību jau var, tikai - cik liela varbūtība, ka kaut kas tiks mainīts? Te jau uzreiz "nocērt pašā saknē", izslēdz iespējamību, ka CP varētu būt kļūdījusies. Pamatojums: CP nevarot kļūdīties!

miles .... 3.aprīlis 2018 18:12
1 0 Atbildēt

convertlive.com/lv/u/konvertē...etri-stundā#93

Visi mākam atrast šo Tabulu !!!

Tongas patriots 3.aprīlis 2018 19:52
0 0 Atbildēt

Tur tikai viena jūdze!

m.ļķ..a 3.aprīlis 2018 19:46
1 0 Atbildēt

Līdz šim šai parādībai "nebija mērvienības". Vai tagad to mērīsim Latvijas jūdzēs?

lu******e 3.aprīlis 2018 20:07
0 0 Atbildēt

pec video ipashi redzams ka mashina nesas ar 150, tupa atrunas , jo ka tad tas bus kad naksies atzist ka gribeja vnk atspiest naudu

Ja policijas priekshnieks ir parliecinats ka registators rada judzes paradat savu video kura fiksets laiks un atrums.

Kad nevajag tad visadu huinju publice lai kauninatu cilvekus, a kur tagad ir video?????

Modža 3.aprīlis 2018 21:13
5 0 Atbildēt

To visu taču elementāri var pārbaudīt

Ir ceļa nodalījumā stabiņi, ir iespējams fiksēt eksperimenta kārtībā - ar kādu ātrumu transportlīdzeklis pārvietojas, sasniedzot otru, trešo, ceturto, piekto stabiņu .. elementāra matemātika

Redzms, ka Valsts policija ar matemātiku nedraudzējas

xx 4.aprīlis 2018 8:48
0 0 Atbildēt

Bet ja tomēr ir arī jūdzes 93 tad tie ir nepilni 150km/h, tad sanāk policijas radars rāda vairāk nekā jābūt?? pietam, ietverot kļūdu 3% kas ir ap ~4.5km/h

Mans viedoklis kāpēc parādija tik lielu - varbūt kāds cits tālu tālumā brauca ar tādu lielumu un radardetektors visu palīdzēja un notvēra citu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti