Ievēro ātrumu! Rīt Latvijā norisināsies ātruma kontroles maratons 12

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 17.aprīlis 2018 13:09

Rīt, 18.aprīlī, Valsts policija nu jau ceturto gadu piedalīsies Eiropas ceļu policijas tīkla (TISPOL) rīkotajā ātruma kontroles maratonā – visā valsts teritorijā ceļu policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. 24 stundas, sākot no trešdienas pulksten 6.00 rītā, lielākā daļa Eiropas Savienības dalībvalstu, tostarp arī Latvijas ceļu policisti īpaši intensīvi kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu.

Šo trešdien, no pulksten 6.00 gandrīz visās Eiropas ceļu policijas tīkla dalībvalstīs vienlaicīgi tiks rīkots 24 stundu atļautā braukšanas ātruma kontroles maratons, tādējādi vēršot sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei.

Kā uzsver Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis: ”Šīs akcijas mērķis ir veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļa vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas un liktu katram autovadītājam aizdomāties, vai tās pāris minūtes, kuras tiks iegūtas, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, attaisno radīto risku ceļu satiksmes drošībai?”

Pērn rīkotajā ātruma kontroles maratonā, visā Latvijas teritorijā tika fiksēts ievērojami mazāks skaits pārkāpēju, nekā iepriekšējos ātruma kontroles maratonos – noķerti 430 ātrumpārkāpēji. “Esam novērojuši, ka veicot šādas akcijas, autovadītāji brauc apzinīgāk nekā ikdienā, arī vidējais braukšanas ātrums samazinās. Tomēr aicinu autovadītājus nebūt pārgalvīgiem un ievērot atļauto braukšanas ātrumu ne tikai ātruma kontroles maratona laikā, bet arī ikdienā,” piebilst Normunds Krapsis.

Valsts policija aicina būt uzmanīgiem un neriskēt ar savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

 
Visi komentāri
 
Nav svarigi 17.aprīlis 2018 14:09
6 5 Atbildēt

Atrums nav lielaka problema. Es gandriz katru dienu redzu kadu kam par citiem parkapumiem jaliek butu sods. Vel tikko braucu gar origo uz marijas ielu,kad viens izdoma ka no blakus joslas, kas iet tikai pa kreisi uz merkela ielu, izdoma ka var braukt taisni uz marijas ielu un nogriezt man celu, un uz tauresanu vispar nereage.

Vernons 17.aprīlis 2018 14:31
1 5 Atbildēt

Tur tajās septiņās joslās vienā virzienā var sačakarēties ikviens! Netaurē bet piekāpies! "DDD".

nav svarigi 17.aprīlis 2018 15:06
1 1 Atbildēt

Nesen redzeju ari ka taksis apstajies uz caka un tallinas ielas krustojuma pirmais pie linijas kreisaja puse izdoma ka peksni vinam vajag pa labi. Nobloke visai kreisajai joslai kustibu un gaida kad vinu palaidis. Tas ka tu pardomaji vai nezinaji ka jabrauc nedod tiesibas taisit avarijas situaciju! Diemzel sitos neviens nesoda, laikam vienigais variants ir ka tam krievu mikrina vaditajam maukt sanos, bet zel laiks.

stalkers 17.aprīlis 2018 14:45
6 5 Atbildēt

Pilnīgi lieka darbība, jo sevišķi pēdējā laikā manu, ka reti kurš jūtami pārsniedz ātrumu, ļoti bieži ir palikuši striktie 90 (dabā jau zem 90 - ~85) braucēji un plūsma nepārsniedz 10+ lielākoties, tam visam pa vidu vēl gadās 70-80 velkoņi, kreisās joslas aizņēmēji, utt. Un neteikšu, ka braukšana ir komfortablāka palikusi, drīzāk lēnāka, kas pats par sevi ir absurds, jo satiksmes būtība ir droši pēc iespējas ātrāk nokļūt galamērķī. Šādos reidos būtu arī tie jāizķer, kas brauc jūtami zem atļautā aiz sevis rindas veidojot !

msh 18.aprīlis 2018 0:53
0 1 Atbildēt

Kaut kā nemanu, cik nu braukāju pa savu galu, un šad un tad aizbraucu līdz dižajai pilsētai un bik tālāk, aina kā parasti - klaunu kam liekas ka atļautais ātrums mainās no 50 uz 90 nevis pēc baltās nosvītrotās zīmes/zīmes ar mājiņām, bet gan tad, kad var to zīmi tālumā saskatīt, joprojām ir daudz, un šie pat reizēm mēģina apdzīt tādus, kas tā nedara - varoņu jaunās, laķētās kastēs kam liekas ka atļautais ātrums uz viņiem neattiecas, kamēr tiek braukts pa labu asfaltu, arī ir pietiekami. Tevis nosauktos "velkoņus" un striktos braucējus īpaši nav gadījies manīt, kaut gan pirms kāda laika braucot uz dižo pilsētu biju pārsteigts - labi, svaiga tiguāna ar sievieti pie stūres apdzīšana nebija nekas īpašs, bet tas ka man braucot kruīzā uz 95 nācās apdzīt svaigu X6 ar pajaunu čali pie stūres - nu tas gan likās savādi...

Kalvis99 18.aprīlis 2018 6:50
0 0 Atbildēt

Soda punkti un LSD dara brīnumus

viencexperc 17.aprīlis 2018 14:48
2 0 Atbildēt

Labi, ka rīt nekur nav jābrauc

Janka 17.aprīlis 2018 16:09
6 0 Atbildēt

Es kā zinādams šodien riktīgi izskrējos. Pat Salaspils netrafarētie par 120 neizrādīja interesi. Rīt brīvdiena, alus un gaļa jau no paša rīta.

Andris 17.aprīlis 2018 17:49
2 1 Atbildēt

Janka, priecāsies tad, kad neatnāks no netrafarētajiem kvīts par ātruma pārsniegšanu - viņiem nav obligāti Tevi jāstādina, viņi darbojas kā radars.

usainais juris no Aizdirsijas 17.aprīlis 2018 18:03
0 0 Atbildēt

uj, rit labak brauksu ar -10 visur, ka neuzliek sodu

E.B. 17.aprīlis 2018 19:30
1 0 Atbildēt

Rīt visā eiropā cp slaukšanas svētki Jautrie starti 2018.

Labākajiem vakarā kase nav jănodod))))

Kanibaals 18.aprīlis 2018 9:15
0 0 Atbildēt

Āaaa....kur ir Bradypussy, redz kur CP grib visus nolinčot un vēl piedevām visus integrēs un diferencēs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 10

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti