Atbalsta sodu ieviešanu par nepamatoti strauju bremzēšanu un braukšanu ar motociklu uz viena riteņa 12

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 8.jūnijs 2018 7:45

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz sodu par tādām agresīvas braukšanas izpausmēm kā nepamatoti strauja bremzēšana, sānslīdes radīšana un mototransportlīdzekļu braukšanu uz viena riteņa.

Attiecīgos grozījumus rosinājusi Satiksmes ministrija.

Par attiecīgiem pārkāpumiem paredzēts uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro.

Likumā paredzēts noteikt soda piemērošanu par sānslīdes radīšanu uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme - stāvlaukumos, laukumos, pagalmos un citās vietās. Reizē tiks paredzēti izņēmuma gadījumi - sporta pasākumi, kuros ir pieļaujamas atkāpes no noteikumiem, kā arī izklaides un paraugdemonstrējumu pasākumi.

Tāpat sodīs par braukšanu ar mopēdu vai motociklu uz viena riteņa un triciklu vai kvadriciklu uz aizmugurējiem riteņiem uz ceļiem un citās vietās, kur iespējama satiksme. Arī šeit paredzētas augstāk minētās izņēmuma situācijas, kad sods netiks piemērots.

Reizē kā agresīva braukšana, par kuru tiks piemērots sods, tiks noteikta apzināta strauja bremzēšana, kas radīs ceļu satiksmei bīstamu situāciju, un ja saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, tā nebūs nepieciešama ceļu satiksmes drošībai.

Attiecīgās izmaiņas atbalstītas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Saeimai par šiem grozījumiem vēl būs jābalso galīgajā lasījumā.

 
Visi komentāri
 
Šumba 8.jūnijs 2018 8:26
9 9 Atbildēt

Pareizi vien ir, tik tas sods varēja būt lielāks!

JanJan 8.jūnijs 2018 8:54
1 1 Atbildēt

"Reizē kā agresīva braukšana, par kuru tiks piemērots sods, tiks noteikta apzināta strauja bremzēšana, kas radīs ceļu satiksmei bīstamu situāciju, un ja saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, tā nebūs nepieciešama ceļu satiksmes drošībai."

Un kas notiek, kad priekšējais strauji bremzē, bet aizmugurējais neievēro distanci?

Dave 8.jūnijs 2018 12:34
14 0 Atbildēt

Nu ja priekšējais strauji bremzē un aizmugurējais neievēro distanci, tad sanāk, tagad būs baigie sūdi, jo pēc jaunajiem likuma grozījumiem, abi divi satiksmes dalībnieki būs vainīgi, tātad nevienam netiks izmaksāta OCTA un abiem palielināsies OCTA cenas. Reāli šitas viss ir normāls rekets, kā papildus dabūt vēl naudu

Nja 9.jūnijs 2018 21:52
0 0 Atbildēt

Kur problēma? Jstrauja bremzēšana ir pamatota sūdi būs tam kurš ieliek dirsā! Likums labs un vajadzīgs, daudz lohh kas citus ķip pārmāca bremzējot priekša bez jēgas. Reģistrators mašīnā un iesniegums policijā, tagad varēs sodīt.

mincis 8.jūnijs 2018 9:27
0 0 Atbildēt

Tad tavs auto, JAN JAN, ir pa vidu un sekundes simtdaļās strauji maina ģeometrisko formu

Torkijs 8.jūnijs 2018 11:32
7 3 Atbildēt

Nu Vernons uzskata, ka bremzēšana kā tāda, ir nepamatota arī pirms gājēju pārejas vai luksofora.

Gājējs 10.jūnijs 2018 13:55
1 0 Atbildēt

Tad jau sanāk, ka es varu neskatīties ne pa labi, ne pa kreisi uz gājēju pārejas, izskriet tev priekšā, tu sakrauj 3 mašīnas čupā, jo esi strauji bremzējis, tātad - vainīgs, bet es turpinu savu ceļu, palasi uzmanīgāk, ne tikai vienu teikumu no konteksta izvelc ;)

LV 8.jūnijs 2018 13:51
3 2 Atbildēt

Drīz izdomās arī sodu uzlikt par nepareizi novietotām rokām uz stūres rata

Latvija es Tevi mīlu

Pļurkt 9.jūnijs 2018 8:08
2 0 Atbildēt

Rudenī takš deputāteļiem un ministreļiem ir jāceļ algas!

Nākamais būs bezdelu nodoklis!!!

Bils 8.jūnijs 2018 17:42
3 2 Atbildēt

Tātad, ja es ziemā aizeju sānslīdē, lai savāktu auto un neavarētu, mani sodīs? Labāk nokrešot, tā sanāk?

Baltiem diegiem tas viss ir šūts. Likumsargiem grūti būs ko pierādīt.

darklight 9.jūnijs 2018 9:39
4 1 Atbildēt

Nesaprotu, par ko dažiem cepiens?

Viens otrs laikam uzskata, ka dienas vidū ar žurku maukt sānslīdē pa Dreiliņu apļa visām trīs joslām ir OK? Ne reizi vien novērots pasākums, ja kas. Viens otrs uzskata, ka intensīvas satiksmes apstākļos ielas/ šosejas vidū maukt pa bremzēm, jo pēkšņi atcerējies, ka jānogriežas, ir OK?

Ratā rāvēji it kā būtu mazāka problēma, bet arī rada nervozitāti citos satiksmes dalībniekos, jo nekad jau nevar saprast, vai tas džeks tiešām zina ko dara un nepalidos kādam zem riteņiem.

kvadris 24.jūnijs 2018 22:45
0 0 Atbildēt

Ar kvadru uz diviem sānu riteņiem varēs maukt! Nu ko! Visi pērkam kvadras un trenējamies kamēr nav aizliegts!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti