TA nakts pasākumā Liepājā pārbaudīti 200 auto; defekti atklāti 73% transportlīdzekļu 5

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 20.augusts 2018 13:52

Liepājā ar lielu autovadītāju interesi aizvadīta Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) organizētā "Tehniskās apskates nakts", kurā kopā tika pārbaudīti 200 transportlīdzekļi.

Liepājā šogad bija otrā tehniskās apskates stacija, kurā notika ikgadējais pasākums "Tehniskās apskates nakts". Iepriekš 2014.gadā Liepājā bezmaksas diagnostika tika veikta 163 auto.

Kā atzina vairāki pasākuma apmeklētāji, viņi uzticas CSDD veiktajam transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa vērtējumam - tas ir objektīvs un atspoguļo auto reālo tehnisko stāvokli. Savukārt 34 spēkratu īpašnieki, pēc pozitīvas diagnostikas un pēc maksājumu veikšanas, šo pasākumu izmantoja, lai saņemtu  tehniskās apskates uzlīmes.   

Vecākais auto Liepājā bija 1985.gada Ford Sierra, savukārt jaunākais auto – 2017.gadā ražots Audi markas auto; auto vidējais vecums - 15 gadi. Speciālisti atklāja būtiskus bojājumus 73% transportlīdzekļu. Visbiežāk tie bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī neatbilstošām gaismām.

Vienlaikus ar auto diagnostiku, pasākuma apmeklētāji Liepājas CSDD nodaļā varēja iepazīties ar  kampaņas "Mēs par drošu auto!" ceļojošo foto izstādi "Baisā realitāte uz ceļa", kas vienaldzīgu neatstāj nevienu. Saplēstas riepas un pilnībā nodiluši protektori, izrūsējuši caurumi auto virsbūvē un detaļās, ar koka tapām aizdarinātas bākas – tā ir realitāte, kas ik dienu paveras tehniskajā apskatē, kā arī uz ceļiem veiktajās automobiļu kontrolēs.

Nākamais "Tehniskās apskates nakts" pasākums notiks Rīgā (26.augustā), savukārt noslēgsies Jelgavas jaunuzceltajā tehniskās apskates stacijā (22.septembrī).

CSDD pasākumā "Tehniskās apskates nakts" jau septīto gadu autovadītājiem piedāvā bez maksas pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli, kā arī pievērst uzmanību tā nozīmei ceļu satiksmē ikdienā.

 
Visi komentāri
 
6810 20.augusts 2018 15:09
4 0 Atbildēt

Gribētos zināt konkrēti,cik no visiem izbrāķētajiem ir ar bremžu defektiem,cik ar riepu,apgaismes iekārtu defektiem.Tad šis raksts būtu konkrētāks,bet ne tāda vispārība,ka mums viss slikti.

N 20.augusts 2018 19:55
3 0 Atbildēt

Vērtējums 2 ?

Vai pie defektētiem pieskaita arī tos kam vērtējums 1 ?

arko2 21.augusts 2018 10:50
1 0 Atbildēt

Tak šļupstiņa kantoris tagad mēģinās maksimāli rādīt cik viss slikti lai aizstāvētu sevi kā vienīgos apskates veicējus.

usaexperc 21.augusts 2018 16:01
0 0 Atbildēt

Tas amerikāņu drots pat divas reizes nokļuva kadrā. Viņam gadījumā neanulēja reģistrāciju sliktā stāvokļa dēļ?

Bradypus 22.augusts 2018 9:38
1 0 Atbildēt

Propagandas akcija darbojas izcili. Jo tauta tālāk par 73% nespēj "saredzēt". Un izlasīt to, ka 27% ir sastādījuši lohi, kas ar labi uzturētu auto brauc uz mistisku neko neizsakošu pārbaudi tikai tādēļ, ka tā ir bez maksas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti