Divu stundu laikā tiek apturēti trīs velosipēdisti alkohola reibumā 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 2.oktobris 2018 21:20

Pirmdien, 1.oktobrī, Varakļānu novadā divu stundu laikā tika apturēti trīs velosipēdu vadītāji, kuri pārvietojās pa ceļa braucamo daļu alkohola reibumā. Vīriešiem konstatēja 1,12, 1,04 un 1,29 promiļu reibumu. Par šādu pārkāpumu visi vīrieši saņēma administratīvā pārkāpuma protokolus.

Aizvadītā mēneša laikā Vidzemē reģistrēti jau 48 gadījumi, kad velosipēda vadītāji piedalījušies ceļu satiksmē, būdami alkoholisko dzērienu iespaidā. Vairumam no pārkāpējiem nav bijuši nekāda veida transportlīdzekļu vadīšanas tiesību. Valsts policija atgādina, ka piedalīšanas ceļu satiksmē esot alkohola reibumā ir aizliegta, neatkarīgi no tā vai dalība tiek veikta ar motorizētu vai nemotorizētu transportlīdzekli.

Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 pants nosaka, ka par transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz 1,0 promili, tiek piemērots naudas sods velosipēda un mopēda vadītājam 40 EUR apmērā, taču ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,0 promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, tiek piemērots 120 EUR naudas sods. Ja alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles vai persona atrodas narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, tad velosipēda un mopēda vadītājam uzliek naudas sodu 170 EUR apmērā.

Tāpat jāņem vērā, ka diennakts tumšais laiks kļūst arvien garāks, tāpēc nedrīkst piemirst par savu un citu satiksmes dalībnieku drošību. Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos tā sanos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar gaismas atstarotājiem, priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē! Šīs vestes palīdz velosipēdistu padarīt redzamu un drošāk piedalīties ceļu satiksmē.

 

 
Visi komentāri
 
Andris 3.oktobris 2018 8:43
0 1 Atbildēt

ko brinas uz trijiem sameta un iemeta

Sieviete 3.oktobris 2018 10:21
1 1 Atbildēt

Mēs esam slaveni kaut biežāk šai novadā būtu policija redzama Varbūt tad mainītos dzērāju visatļautība

Ha! 3.oktobris 2018 10:37
2 0 Atbildēt

Atstrādāta shēma! Noķer vadjilu pālī, tiek iepūsts, pēc tam sarunāts kukulis. Lai nebūtu aizdomu par pūtiena reģistrācijas pazušanu, noformē, ka braucis ar ričuku! Visiem labi, kabatas siltas.

GTD2 3.oktobris 2018 10:38
1 1 Atbildēt

ak šausmas nu gan sensācija, vai tad drusku pāri promilei Varakļānos tas ir reibums, gan jau tās ir ikdienas dežūrpromilītes, tur varētu no trīs sodīt, lai gan neredzu jegu ko var mocities ap tiem velospedistiem, vinsh tik var sevi savainot nu varbuut biki apskadeet manu masiinu, labāk lai brauc ar velo, nekā ar auto, kāpēc tad nav tādi paši sodi gājējiem , tas tāpart var uzklunkurēt uz ceļa

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti