Par šaudīšanos 18.novembrī ar pneimatisko ieroci uz cilvēkiem un automobiļiem piespriež nosacītu sodu 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 7.janvāris 2019 11:45

Kurzemes rajona tiesa Liepājā piespriedusi nosacītus cietumsodus četrām personām, kas 2017.gada 18.novembrī Liepājā vairākkārtēji šaudījās ar pneimatisko ieroci, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Tajā norādīts, ka 2017.gada 18.novembrī laika posmā no plkst.20 līdz plkst.23.40 personas grupā, lietojot alkoholiskos dzērienus, pārvietojās ar automašīnu pa Liepāju, traucējot sabiedrisko kārtību, cilvēku mieru, uzņēmumu darbību, bojājot mantu, kā arī nodarot miesas bojājumus cilvēkiem.

Spriedumā skaidrots, ka personas ar pneimatiskām pistolēm šāva pa atvērtiem automašīnas logiem, sabojājot vairākus autobusu, māju logu, un automašīnu stiklus. Notiesātie arī uzbruka kādam cilvēkam, kurš bija apstādinājis automašīnu, lai noskaidrotu notiekošā apstākļos. Cietušajam tika iešauts sejā ar pneimatisko pistoli.

Tiesa nolēma trīs personām piespriest nosacītu cietumsodu uz astoņiem mēnešiem, savukārt vienai personai - uz septiņiem mēnešiem. Tāpat notiesātajiem solidāri būs jāatlīdzina nodarītie zaudējumi vairāk nekā 4600 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka 2017.gada 18.novembrī Liepājā braucošam pilsētas sabiedriskajam autobusam "Solaris", iespējams, ar gaisa pistolei līdzīgu priekšmetu tika iešauts pa kreisās puses loga stiklu, to bojājot, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.. Tai pat dienā uz kādu vīrieti no braucošas automašīnas "BMW" ar pneimatisko ieroci tika raidīti četri šāvieni. Tāpat no tādas pašas automašīnas tika mests ar pudeli un arī raidīti šāvieni ar pneimatisko ieroci pa automašīnu, ko vadīja 1974.gadā dzimis vīrietis. Viņam konflikta laikā nodarīti miesas bojājumi.

Tāpat kāds vīrietis konstatējis, ka viņa automašīnai ir sabojāts aizmugurējais stikls - tajā bija divi caurumi un plaisas.

Nākamajā dienā tika konstatēts, ka vēl kādai automašīnai ir izsists aizmugurējais stikls, kādai ēkai bojātas četras stikla sienas, dažiem dzīvokļiem bojāti stikli. Toreiz policija pieļāva, ka minētie bojājumi varētu būt radušies no šāvieniem ar pneimatisko ieroci.

Saistībā ar minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem policija aizturēja piecas personas - 1998. un 1990.gadās dzimušas sievietes, kā arī 1997., 1985. un 1991.gadā dzimušus vīriešus.

 
Visi komentāri
 
felix65 7.janvāris 2019 12:37
11 0 Atbildēt

Pārāk pie mums liberāli tiesneši, vai arī uz ķepu dabūja. Kaut kādi apdolbījušies otmarozki pašaudās pa cilvēkiem un viņiem par to tikpat kā nekā. Ceru ka prokurors būs godprātīgs un pārsūdzēs spriedumu.

Pļurkt 7.janvāris 2019 13:03
6 0 Atbildēt

Nu bļa morālo kropļu pārvaldīta zeme!!!

Lai tiem tiesnešiem kāds LABS cilvēks izšauj acis ar pneipatisko ieroci!!! Paskatīsimies tad - vai arī spriedīs vismīkstāko no soda mēriem??!!

---------------

Idioti!!! Vēl kladzina ka te esot tiesiska valsts!! Gan jau kāds no bravūriem bija kādam dēliņš vai patuvs radinieks, vai arī kukulis bija PIETIEKAMI liels!!

Stop 7.janvāris 2019 15:52
0 0 Atbildēt

Gan jau kaut kadi biezo delini ,tadus cietuma jaliek lai tur vinus uzvelk uz miksta un tos tiesneshus blakus kamera...

viencexperc 7.janvāris 2019 18:12
3 1 Atbildēt

Ko jūs brīnaties? Tagad pat par smagajiem noziegumiem vairāk par 5 gadiem neviens nesēž. Paprasiet jebkuram cietuma uzraugam - tur visu laiku notiek lielā staigāšana. Turklāt - tur tagad ir kā sanatorijs. Guļ, atpūšas, ēd, spēlē datorspēles visu nakti. Bet ja zupā tiek muša, tad iztiesā brangu kompensāciju.

Pļurkt 7.janvāris 2019 18:32
1 4 Atbildēt

... un par 5 JEVRIKI parādu komunālajiem vientuļai pensionārei atņem privātmāju ezera krastā ar pilnīgi visu iedzīvi!

Kanibaals 7.janvāris 2019 20:44
1 0 Atbildēt

Nemuldi

Kanibaals 7.janvāris 2019 20:43
0 0 Atbildēt

Ģēniji

imzz 7.janvāris 2019 21:14
0 0 Atbildēt

Pie mums ir nevis tiesiska, bet "tiesnešu" valsts, tiesneši ir ieņēmuši sev visērtāko, kriminālnoziedznieku advokāta pozīciju, pie kam daudzinot savu "neatkarību" no sabiedrības. Pie kam viss notiek maksimāli "anonimizētā" veidā. Un vēl labāk: "Tiesnešus administratīvās imunitātes dēļ par braukšanu reibumā cietumā neliek un autovadītāja apliecību neatņem. Tas darīts, lai nepieļautu nepamatotu iejaukšanos profesionālajā darbībā un lai pasargātu tiesnesi no iespējamas ārējas ietekmes." www.tvnet.lv/6492851/dzeru...pie-bmw-stures

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti