Rēzeknē pēc pakaļdzīšanās aizturēts dzērājšoferis (+ VIDEO) 8

 
Nozare.lv | 5.jūnijs 2019 15:45

Pirmdienas vakarā pēc pakaļdzīšanās policija aizturējusi autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies, būdams alkohola reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Pirms plkst.23 Rēzeknes centrā likumsargi pamanīja aizdomīgu "Audi", kas, ieraugot likumsargus, strauji palielināja kustības ātrumu. Policijas darbinieki mēģināja apturēt transportlīdzekli, lai veiktu ierasto pārbaudi, taču automašīnas vadītājs nereaģēja uz vairākkārtēju likumsargu aicinājumu apstāties un metās bēgt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, ceļu policijas norīkojums sāka sekot pārkāpējam, un pēc apmēram triju minūšu garās pakaļdzīšanās vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādināja, taču mēģināja no notikuma vietas aizbēgt. Pēc brīža vīrietis panākts un operatīvi aizturēts.

Noskaidrots, ka automašīnas vadītājs ir kāds 1994.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš transportlīdzekli vadīja 1,81 promiļu stiprā alkohola reibumā. Saistībā ar notikušo vīrietim sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols, ka arī draud administratīvā atbildība par mašīnas vadīšanu atrodoties alkohola reibumā, bēgšanu no policijas un agresīvo braukšanu.

Pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa par nepakļaušanos prasībai apturēt transportlīdzekli var draudēt administratīvais arests līdz 15 diennaktīm, naudas sods līdz 1400 eiro, kā arī transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem. Par agresīvu braukšanu maksimālais naudas sods ir 280 eiro, bet par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam var piemērot arestu uz 15 diennaktīm, naudas sodu līdz 1400 eiro, kā arī atņem tiesības uz četriem gadiem.

Policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.
 

 
Visi komentāri
 
Emīls 5.jūnijs 2019 18:17
2 1 Atbildēt

Atkal raudists????

viencexperc 5.jūnijs 2019 21:04
5 0 Atbildēt

autists

LMT 5.jūnijs 2019 18:32
0 0 Atbildēt

Ko ta miličiem skaņa nav!!!

viencexperc 5.jūnijs 2019 18:48
5 3 Atbildēt

Kāpēc viņš ir aizturēts, nevis iepakots urnā, pelnu veidā?

Kanibaals 5.jūnijs 2019 21:45
6 3 Atbildēt

Žēl ka pret stabu nenositās. To ka jāmūk atceras, bet kā sēsties pie stūres reibumā nevar gan kaut kā aizmirst.

Uzzinās, ka draudzene stāvokli arī muks tik prom neko citu no šī dzīvē var negaidīt.

darklight 6.jūnijs 2019 9:29
1 0 Atbildēt

Es tā sāku domāt... Diezgan bieži tādus mūkošos noķer... Interesanti - vai visus noķer, vai kādam tomēr izdodas aizbēgt, tikai par to publiski nestāsta?

uupis 6.jūnijs 2019 16:02
0 0 Atbildēt

Un kāds internetos stāsta ka lielākais drauds satiksmes drošībai ir elektroskūteri?!

Janeks90 6.jūnijs 2019 16:33
0 0 Atbildēt

Audi - tā ir diagnoze.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti