Sodīts BMW vadītājs, kurš sociālajā vietnē dižojās ar pārkāpumu izdarīšanu ceļu satiksmē 14

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Valsts Policija | 23.jūlijs 2019 14:44

Vakar, 22.jūlijā, Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka kāds ventspilnieks sociālajā vietnē ievieto videomateriālus un fotoattēlus, kuros redzamas situācijas, kad tiek izdarīti pārkāpumi ceļu satiksmē – agresīva braukšana, kā, piemēram, apzināta sānslīdes radīšana, nepārtrauktās līnijas šķērsošana, braukšana pie luksofora aizliedzošā signāla, kā arī atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, utt.

Valsts policija ir noskaidrojusi, ka šos video sociālajā vietnē ievieto kāds 1998.gadā dzimis transportlīdzekļa “BMW” vadītājs,  kurš pagājušajā nedēļas nogalē tika apturēts par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

20.jūlijā pulksten 00:21 Ventspilī, pa Lielo prospektu 1998.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “BMW”, pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. Vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, viņš pārvietojās ar ātrumu 110 kilometri stundā, tādā veidā pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu par 60 kilometriem stundā.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 460 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Šodien ir pieņemts lēmums vīrietim uz 6 mēnešiem atņemt transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Jāpiebilst, ka autovadītāja apliecību vīrietis ir ieguvis Anglijā.

Atgādinām, ka mēs esam ne tikai uz ielām, uzraugot sabiedrisko kārtību, bet arī interneta vidē un sociālajās vietnēs, kur iedzīvotāji ar mums var komunicēt un nodot informāciju, kura tiek ņemta vērā un pārbaudīta. Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņo par šāda un cita veida pārkāpumiem, kuri apdraud apkārtējo drošību. Taču atgādinām, ka vienmēr esam sazvanāmi uz telefona numuru 110 un šādi informācija tiek nodota operatīvāk, kā arī ir lielāka iespēja pārkāpēju apturēt tajā pašā dienā, pārkāpuma izdarīšanas brīdī. Vēršam uzmanību uz to, ka šāda rīcība – dižošanās ar pārkāpumu izdarīšanu, to filmējot, nav varoņdarbs, bet gan rupjš pārkāpums, par kuru ir paredzēts sods.

 
Visi komentāri
 
Rallists 23.jūlijs 2019 15:48
21 3 Atbildēt

Tagad muļķis varēs šļukāt ar mēli pa dēli,lielīb naudu nemaksā,pie=irs bikses-izmazgā!

Pļurkt 23.jūlijs 2019 15:49
13 2 Atbildēt

Beidzot!!!

gg 23.jūlijs 2019 16:00
6 0 Atbildēt

kur video ??

650 23.jūlijs 2019 16:05
8 3 Atbildēt

Kas īsti ir noticis- vai viņš ir apturēts un sodīts uz ceļa tieši pārkāpuma brīdī, vai arī Cp ir uzsākusi lietvedību, ieraugot jūtūbā ievietotu video?? Varbūt pēc iedzīvotāja videosignāla tikusi organizēta šī nelieša izsekošana un Cp izlika ceļmalā kaut kādu "ēsmu", lai viņu beidzot reāli pieķertu? Tās ir principiāli atšķirīgas lietas.Otrais variants būtu tas sengaidītais radikālais Jaunums.

Tad būtu jānoskaidro un pamatoti jāizskaidro, kāds jūtūba materiāls var kalpot par pierādījumu lietas uzsākšanai un kāds nevar.Reāllaika atskaite fonā,gps dati,garāmgājēja spidometra rādījums, ātruma dati uz filmētāja kadra,gar ceļmalu nostiepta mērlente, pie krāna piekarināts lineāls- nu kam tur ir/nav jābūt??

Bet "paskaidrots" gan ir ierastajā formā un tiešā saskaņā ar vispārpieņemto "L-definīciju"- ka izplatīto pus-informāciju katrs lai iztulko tā, kā nu viņš spēj.

gunbox 23.jūlijs 2019 17:57
0 2 Atbildēt

Nu jau. Pietiek ar video, kur driftē uz sabiedriskā un pēc tam parāda vēl kā nomaina n-tās lietas priekš tehniskās iziešanas brīža un aizlienē ugunsdzēšamo.

. 23.jūlijs 2019 18:35
3 1 Atbildēt

Liela iespējamība, ka šo lietu aizvedot uz tiesu, tiks atcels sods.

Bija jau videoreģistrātoru sakarā diršanās, ka videomateriāls ir derīgs tikai tad, kad ierakstīts no sertificētas un reģistrētas ierīces.

Kanibaals 23.jūlijs 2019 20:14
0 0 Atbildēt

>videomateriāls ir derīgs tikai tad, kad ierakstīts no sertificētas un reģistrētas ierīces.

Kā reiz tam nav nekādas saistības. Ne tiesu ne policiju tavas attiecības ar DVI neinteresē. Pie tam pati prasība reģistrēt bija pretrunā ar noteikumiem, jeb DVI lika melot iesniegumā par novērošanas adresi.

Pēc raksta izklausās ka nekāds papildus sods par driftēšanu nav, jo driftējis jau bez tiesībām.

650 23.jūlijs 2019 20:16
1 0 Atbildēt

Ok. Lietuvā bija gadījums konkrēts.Vīrietis dižojās ar jauno bwm, pabrauca Kaunasa reģoonā pa šoseju uz 200, pats sevi nofilmēja un iemeta tūbā.Rajona cp admirālis to nākamajā dienā noskatijās, un jau vakarā tas āksts tika atrasts un sodīts.Ir atšķirība situācijas "skaidrībā un noformējumā"?

Vai labāk otrādi - to puišeli cp nejauši noķēra par +50, bet dienu vēlāk milicijai piezvanīja blakusmājas komendants un pastāstīja, ka "tas taču ir tas,kurš te katru vakaru..." Kas bija vispirms- sodīja par videomateriālā redzamo nodarījumu, vai noķēra uz ielas un vienkārši atklāja saistību ar video- ko tagad iebiedēšanas nolūkā pagriež otrādi un visi taisnības patrioti gavilē, paši nezinot par ko ??

Kanibaals 23.jūlijs 2019 23:24
0 0 Atbildēt

Zinot LV policiju ir vairāk kā skaidrs, ka uz video pamata nekas nesekoja.

WALA 23.jūlijs 2019 17:14
4 1 Atbildēt

Nu kā saka - brauci "kā vīrs", tad arī atbildi par darbiem "kā vīrs". Dažreiz tāda mērkaķošanās iens labu kāpostu, dažreiz tu dabū pa "purnu" - tāda ir dzīve ;)

kasinsh79 23.jūlijs 2019 17:23
4 2 Atbildēt

Mīļi sakot - stulbenis

uupis 23.jūlijs 2019 23:46
2 0 Atbildēt

Es rakstu izlasīju savādāk.

CP apturēja šoferi par ātrumpārkāpumu. Uzrakstīja protokolu un pasūtīja ierasties uz lietas izskatīšanu. Džeks neaizgāja uzreiz uz pieņemšanu. Nu un tā kā piesprieda maksimumu, tad preses centrs prestiža celšanai atrada iemeslu netā un piedēvēja sev visādu frīku paturēšanu redzeslokā. Pieļauju, ka frīka aktivitātes netā kalpoja par pastiprinātu uzmanības veltīšanu no CP puses - mēs tevi medījām.

Kanibaals 24.jūlijs 2019 7:02
0 0 Atbildēt

Vēl soda apmēra lielums, bet tas rakstā nav minēts.

uupis 24.jūlijs 2019 10:51
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti