Salacgrīvā gājis bojā velobraucējs 37

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.septembris 2019 11:28

Vakar Salacgrīvā bojā gājis kāds velosipēdists, kuram nāvējoši uzbraukusi kravas automašīna, aģentūru LETA informēja valsts policijā.

Sestdien plkst.20:26 Salacgrīvā kāds kravas automašīnas "Volvo" vadītājs uzbrauca pagaidām nenoskaidrotam velosipēdistam, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 92 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 24 cilvēki, bet viens gājis bojā.

Visvairāk ceļu satiksmes negadījumu noticis Rīgā - reģistrēts 31 ceļu satiksmes negadījums, kuros cietuši 10 cilvēki, tostarp divi gājēji. Zemgales reģionā reģistrēts 21 negadījums, kuros cieta pieci cilvēki, no kuriem viens bija gājējs. Tāpat Kurzemes reģionā reģistrēts 21 ceļu satiksmes negadījums ar trīs cietušajiem.

Savukārt Latgalē reģistrēti 12 ceļu satiksmes negadījumi ar trīs cietušajiem. 

Vakar par ātruma pārsniegšanu sodīti 287 šoferi

Lielākais ātruma pārsniegšanas gadījumu skaits reģistrēts Zemgalē, kur noformēti 86 pārkāpuma protokoli. Tam seko Rīga, kur par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu sodīti 82 cilvēki. Vēl 70 administratīvā pārkāpuma protokoli noformēti Vidzenē, 27 - Kurzemē, bet vēl 22 - Latgalē.

Savukārt par agresīvu braukšanu administratīvo pārkāpumu protokolu saņēma divi šoferi Rīgā. 

Kopumā policija pagājušā diennaktī noformējusi 580 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Sestdien pie stūres alkohola reibumā pieķerti 16 šoferi

Sestdien pie stūres alkohola reibumā pieķerti 16 autovadītāji, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Puse no dzērājšoferiem sodīti Rīgā. Zemgalē un Kurzemē dzērumā pie stūres pieķerti pa trim šoferiem, bet Vidzemē par minēto pārkāpumu sodīti divi šoferi.

Tāpat vakar policija Rīgā pieķēra vienu autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies narkotisko vielu iespaidā.

Kopumā policija pagājušā diennaktī noformējusi 580 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.


 


 

 
Visi komentāri
 
Vernons 29.septembris 2019 12:33
52 10 Atbildēt

Saskaņā ar CSL 19. pantu "Pienākumi un tiesības", riteņbraucējs būs sabraukts "juridiski pareizi"! Skumji, bet fakts.

uupis 29.septembris 2019 12:46
30 54 Atbildēt

DUBULTMORĀLES sludinātājam un NEUZMANĪBAS un NEVĒRĪBAS attaisnotājam, tam kurš uzspļauj uz satiksmes noteikumiem un šofera PIENĀKUMIEM neviens nav atļāvis ņirgāties par dzīvības atņemšanu, kas ir kriminālsodāms nodarījums. Attaisnot noziedznieku ir pēdējais, ko var atļauties antisociāls elements!

reku 29.septembris 2019 23:17
34 0 Atbildēt

Nunu,te vēl nav teikts kurš noziedznieks.Vakar pa salu tiltu viens kamikadze ar velosipēdu vālēja starp pirmo un otro joslu..Cilvēku stulbums mēdz būt neizmērojams.

uupis 29.septembris 2019 12:40
4 54 Atbildēt

580 protokoli! Un šoferi stāsta ka nekad neko nepārkāpj! Ja vēl būtu statistika pa kategorijām, tad lielais vairums ir Bē kategorija.

Vernons 29.septembris 2019 14:13
29 9 Atbildēt

Tevi, pļūtīzeri, uz galerām jāsūta! Tu nevienu dienu neesi vadījis smago ar visām no tā izrietošām sekām. Darba un atpūtas režīms vien ir ko vērts!

uupis 29.septembris 2019 15:25
5 54 Atbildēt

Izskatās ka pašam ir tikai BĒ kategorija.

Vernons 29.septembris 2019 22:36
13 0 Atbildēt

Tikai velosipēds!!!

650 29.septembris 2019 13:24
2 3 Atbildēt

Nolādētie fufeļa publicētāji.

Vernons 29.septembris 2019 14:10
92 12 Atbildēt

CSL19. panta 3. punkts uzliek par pienākumu katram rīkoties tā, lai neveidotu bīstamu situāciju. Nomira smagā vadītājam tiesība paļauties, ka tas riteņbraucējs būs redzams ar vesti, ugunīm un atstarotājiem! To paredz CSL 19. P. 4. P.!

Kā lai ierauga šķērsli CSN 100.P., Ja tas nav pamanāms?

Kriminālprocesa Likuma 377. pants attaisnos smagā vadītāju! Uupis var iet ieskrieties!!!

uupis 29.septembris 2019 15:24
6 54 Atbildēt

Velosipēdistam bija i lampiņas i atstarotāji. Velosipēdists paļāvās ka visi ievēros CSN nevis savu neuzmanību un nevērību slēps aiz meliem kā tas bija Lilastē. Vernons arī to dzērājšoferi mēģināja attaisnot! Tev ar tavu dubultmorāli jāiet uz galerām nevis jāsludina liekulība un meli!

uupis 29.septembris 2019 15:38
8 84 Atbildēt

Un no likuma puses ir tā ka neviens nespieda smagajam braukt ar maksimālo ātrumu ierobežotas redzamības apstākļos. Jāizvēlas ir drošs ātrums - punktu nosaukt? Vai pats atradīsi un līdz galam izlasīsi!

Gg 29.septembris 2019 14:53
7 0 Atbildēt

Varianti ir divi

- alkonauts no slēpņa pabrauc zem fūres riteņiem

- fūrinieks darīja visu ko citu izņemot piedalījās ceļu satiksmē un nobrauca velobraucēju. Salacgrīvā visur ir 50, fūre sēž augstu un redz labi, nežilbina pretimbraucēji. Arī ja nav vestes un atstarotāji būs vainīgs.

650 29.septembris 2019 15:11
3 1 Atbildēt

Tur ir teikts, ka Salacgrīvas "dzīvojamajā zonā" tas notika? Vai (varbūt..) (apzināti !!) ir publicēts kārtējas informatīvais draņķis- lai tā izlasītājam būtu vienkārši no kaut/kā pastāvīgi "jābaidās" ?

No Likteņa, no Sagadīšanās, no Nenoteiktības- vienkārši ir jātur aste pakaļā.Protams, velosipēdistam "noteikti bija" gan Veste, gan Gaisma, gan Veiksme- vienkārši kāds cits tā aiz neko/darīt paņēma un tīšām izdzēsa viņa dzīvību.

Lietojam lepno vārdu "velosipēdists"- lai uzkurinātu iztēli.Rigas lohiem tas noteikti asociēsies ar "citādu" tēlu, nekā pašiem salacgrīvas iezemiešiem pl.8 vakarā.

uupis 29.septembris 2019 15:35
4 55 Atbildēt

Tu vēl Lilastes alkānu sāc attaisnot, kurš sabrauca pasaules slavenu velosipēdistu.

Vernons 29.septembris 2019 18:58
34 6 Atbildēt

Pasaules slavens velosipēdists atbrauca uz vienu no visbīstamāko Valsti pasaulē! Latvija tās vārds. Uupim to pasaules slaveno brīdināt vajadzēja!!!

650 29.septembris 2019 19:32
5 5 Atbildēt

uupi, nu tu toč esi galvā drāatēts- fig zin, ko tu te tēlo un kam tu te ko gribi pierādīt un katrriez piedēvēt un piešūt.

To tikai pilnīgi papuasi var "piekrist" šiem te regulārajiem 3klases nobeigušo p-presessekretāru formulējumiem- kad lasītājam pasniedz suudu, nepasakot itin neko par lietas apstākļiem.Plus vēl atbildīgais iA darbonis (labi pazīstot savējo lohu auditoriju) vēl daiļrunīgajā virsrakstā pārsauc velosipēdistu par "Velobraucēju".

Uzraksti labāk Lohiem, kā viņiem uzvesties rudens vakarā un ka šie te visi zem riteņiem lienošie lohapēdisti un viņu pedonālie "kolēģi" vienkārši ir, viņi bija vienmēr/agrāk un būs arī turpmāk/tālāk.Neatkarīgi no tā, kādu te kurš darbības redzamību iztēlos vai cik garus demagogu textus izvērsīs.

Man personīgi pilnīgi piedrāzt, vai tur pasaules vai atejas čempions- skaidrs ir viens, ka itin vienādi tā Kauna nav ne šiem te idiot-sportistiem, nedz arī parastajiem velo-alkāniem.

Un trešais, kam nav kauna un kam nekad nav sezonai un situācijai atbilstošu darbības mērķu- tas ir mūsu varoņceļu varoņpolicijai.Kam neskaitāmie "pateicīgie" Lohi tagad gatavi nolaizīt aizmuguri- izlasot, ka Beverīnas novadā noķerts (beidzoooot !) Visas/vidzemes zvērīgākais Bandīts.Ritīgs @kauPēns, ipio matos. Tas tur 1mo reizi nabags savā mūžā uzspieda uz 183 un uzreiz iekrita.Tā ir, kad 2/3 lielvalsts platības piedzīvotāji dzīvu mentu nav redzējuši vispār.

uupis 29.septembris 2019 20:59
6 55 Atbildēt

Neesi ņēmis vērā kulturālas uzvedības ieteikumus. Esi palicis krievu vatņika līmenī un neproti konstruktīvi runāt un rakstīt!

Tagad paskaidrošu tupam vatņikam - tev ir svarīgs ātrums un lai par to nebūtu sekas! Tādu teoriju bīda tuvredzīgi un neizglītoti personāži.

Svarīgākais ir cilvēka dzīvība un tās drošība! Mosties no komunisma, kur tas nebija svarīgi. Tagad ir cita pasaule, kur cilvēka dzīvībai ir augstākā nozīme!

s 30.septembris 2019 15:07
7 0 Atbildēt

Labi ūpi, vienkārši izdzēsies no interneta, tā visiem būs labāk.

650 30.septembris 2019 11:58
4 0 Atbildēt

Tu labāk jo ātrāk izraksties na...uj/prom no šejienes, nedegradē vidi ! Tas, ko tu te "bīdi"- tas ir katru tēmu piekakāt ar konkrētām personām adresētiem izdomājumiem un pierakstījumiem.Pašas tās personas te vēl nav ne īsti pat ienākušas, bet Tu jau smirdi uz pillu klapi!

Sekas nebūs TAD, ka tu un tev līdzīgie "sabiedriskās domas veidotāji" bezsakara pļūtīšanas un lētas demagoģijas vietā sāks nodarboties ar cilvēku izglītošanu!

Nav brīnums ,ka pēc jūsu "apmācības" nāk ārā kārtējie āksti un pašnāvnieki- acīmredzot, tā demagoģija un bezsakars sastāda krietnu daļu no tā apmācību procesa.

Laime zemesvirsū iestāsies vienīgi tad, kad tu katram tam lohsportistam iemācīsi pieklājīgi ieskrūvēt katrā savā galā pa lampiņai un katram tam garāmbraucošajam loham pareizi viņu apbraukt,vienlaicīgi neaizmirstot par citiem/apkārtējajiem braucējiem!

uupis 30.septembris 2019 23:54
0 2 Atbildēt

Tas es lietoju lamuvārdus?

Kam ir jāiet prom, kulturālai uzvedībai vai zeku slengam?

Tā jau ir, zeks lamuvārdus uzskata par normālu uzvedību! Nu tad runāsim ar tevi tajā valodā kuru tu saproti - bidla - aizver žaunas!

Gg 29.septembris 2019 21:49
22 5 Atbildēt

Sava artava tur CSDD un CP, kas neko citu kā tupi ķert uz ātrumu nav iemācījušies.

110 pa tukšu labu taisnu šoseju ir daudz mazāk bīstami nekā 50 naktī lietū pa Āgenskalna šaurajām ieliņām, bet nav dzirdēts, ka pēdējos kāds ņemtu priekšā

uupis 30.septembris 2019 11:44
3 54 Atbildēt

Varu piedāvāt analoģiju.

Par ko iesēdināja Al Capone? Par bandītismu? Nē! Par nodokļu nemaksāšanu!

Tāpat ar CSN. Lai panāktu to ievērošanu ķer tur, kur vieglāk!

Ir pārkāpums un par to ir sods. Tas pats Dzīvojamā zonā – brauci ar 55 – dabūji sodu par +30. Jautājums vai tā zīme Dzīvojamā zona ir vietā vai nevietā – tās jau ir šofera un pašvaldības (ceļu uzturētāja) attiecības.

Gg 29.septembris 2019 17:49
15 5 Atbildēt

Ja būtu lauku teritorijā, tad ziņā visticamāk tas būtu pieminēts.

Bet varu iedomāties tikai divus variantus - adekvāts kravas auto vadītājs, kam alkonauts no slēpņa pabrauc zem riteņiem

Vai arī pImpis kurš pie stūreslasa Žirafi, grafiks, trešā diennakts pie stūres utt utjp.

Šodien gaišā diennakts laikā viens "profesionālis" ar kokvedēju apdzina velobraucējus šajā vietā, man braucot pretējā virzienā

www.google.com/maps/@57.5502...7i13312!8i6656

Gaidu Vernona otmazku

- nepārtrauktā līnija kraviniekam nav nepārtrauktā,

- nepārredzams līkums kraviniekam nav nepārredzams līkums

- pretīmbraucošs vieglais kraviniekam nav pretīmbraucējs

- velobraucēji kraviniekam nav ceļu satiksmes dalībnieki

- man nav 95. koda tāpēc es neko nesaprotu

- bremžu uzlikas dārgas un ietaupīta pusglāze dīzeļdegvielas

Vernons 29.septembris 2019 22:35
40 5 Atbildēt

Agresīva braukšana! 280 Eiro sods un 6 soda punkti!

Bet vis atkarīgs no katra braucēja veselā saprāta ikvienā situācijā.

Nja 30.septembris 2019 8:55
10 0 Atbildēt

Viņš vispār nelieto.. Nelietoja alkoholu. Baznīcā gāja. Visu mūžu uz velosipēda. Vientuļš. Žēl jebkurā gadījumā.

LMT 29.septembris 2019 19:57
10 0 Atbildēt

Tak bija diena bez līķiem, viss izdarīts!

wons 29.septembris 2019 22:21
5 2 Atbildēt

Uz ceļa jāciena visi satiksmes dalībnieki, vienalga ar velo vai dārgu/lielu auto.

reku 29.septembris 2019 23:25
18 2 Atbildēt

Man pie vienas vietas tā cieņa,dzīvība pirmajā vietā.Pats kad braucu ar velosopēdu pie pirmās izdevības nost no brauktuves un pēc iespējas turos pie pašas labās malas un ir viss lai būtu pamanāms tumšajā dienakts laikā.Paši tie ciskadriļļi pa lielam vainojami savā finišā.

wons 30.septembris 2019 8:59
6 12 Atbildēt

Pamēģini nobraukt ar sporta šosejas velosipēdu nost no brauktuves. CSN atļauj braukt pa ceļu ari velobraucējam. Vai tiešām tik grūti redzot velobraucēju un to apdzenot ieturēt 1.5m distanci? Bieži redzu pretī neviens auto nebrauc, bet pirms manis braucošais auto nobrauc dažus cm no velobraucēja. Nu kādēļ tā jādara? Vai arī ja redzi, ka pretī tev brauc velobraucējs nu pabrauc vairāk uz ceļa malu, lai pretī braucošais auto, to velobraucēju apdzenot var ieturēt distanci. Vai tas tik grūti?

Rr19 30.septembris 2019 12:59
9 1 Atbildēt

Tiem velosipēdiem lukturīši mēdz būt tādi,ka kaķim acis tumsā labāk spīd.

reku 30.septembris 2019 21:53
3 0 Atbildēt

Uz tukša ceļa speciāli tā nav jādara,bet ir situācijas kad nav iespējams ar lielu rezervi ņemt pa kreisi jo uz vienas līnijas ir vairāki auto un ciskadrillis ne vienmēr laikus pamanāms tās pašas cieņas neesamības no velosipedistu puses.Uzpūš vēja brāzma vai paslīd un baltas čībiņas.Es bieži brīnos ka daudzi indivīdi minot pedāļus par savu dzīvību nemaz nerūpējas.

Agnija 30.septembris 2019 10:23
10 1 Atbildēt

Ko var gudri fantazet. Tur kur nobrauca, atlauts uz 90km/h. Vieta aiz Svetciemu , netalu no Lidumiem. Ta ka nezinam apstaklus tad neko nekomentesim. Viena mala ir barjera. Un ja fure pret furi nak, tad jaturas ciesi sava josla.

Vernons 30.septembris 2019 13:41
8 16 Atbildēt

Rezumē ir vienkāršaks par vienkāršu, nepamanīja! CSN 100. punkts nebija izpildāms!!! Nebija radīti apstākļi pamanīt.

Chesis 30.septembris 2019 14:39
0 1 Atbildēt

Bija jau tumš, redzamība ideāla, kāpēc- nu jau zina tikai viens.

Chesis 30.septembris 2019 15:16
0 0 Atbildēt

Notika tas aiz Svētciema uz Rīgas pusi , pie Rakaru krēsla.

Chesis 30.septembris 2019 15:19
0 0 Atbildēt

Smagais stāvēja kādus metrus 100 aiz CSN vietas.

Dafs 30.septembris 2019 20:38
17 7 Atbildēt

Cauri Salacgrīvai fūres drāžas 80km/h.Naktī,viss tilts kratās no tā,ka fūres rindā,intervālu neievērojot(tilta galā ir intervāla zīme 30m un ātruma ierobežojums 30km/h)lido ar to pašu ātrumu 80km/h.Tiek signalizets visādos veidos,ka tiem kuri ievēro 50km/h un vēlas nogrizties,maisās pa kajām.Pie skolas, fūras nesamazina ātrumu,uz gajēju parejām signalizē, ka gajējiem japazud no gājeju pārejas.Cilvēkiem ir iedzītas bailes.Kad beidzot šie vaditāji par agresīvu uzvedību tiks sodīti?Citu veidu neredzu,pilsētā janovieto vismaz 5 "guļošie policisti".Savadāk ar bezsmadzeņu tipiem galā netikt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti