600 atklāti pārkāpumi mēneša laikā - ar 360 grādu kamerām aprīkotais policijas busiņš strādājis ražīgi 16

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 25.novembris 2019 11:23

Valsts policijas ar 360 grādu kameru aprīkotais netrafaretais policijas mikroautobuss aptuveni mēneša laikā konstatējis 600 satiksmes noteikumu pārkāpumus, šodien Ceļu satiksmes drošības padomē norādīja Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Lielākā daļa pārkāpumi saistīti ar braukšanu bez laikus veiktas tehniskās apskates vai obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas, kā arī ar braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu.

Jau ziņots, ka šogad oktobra beigās uz ielām sāka darboties ar 360 grādu kameru aprīkots netrafarets policijas mikroautobuss. Busiņā iemontētā iekārta spēj nolasīt numurzīmes un fiksēt pārkāpumus neapstādinot transportlīdzekļa vadītāju. Pārkāpuma izdarītājs, līdzīgi kā ar foto radariem netiek apturēts, taču vēlāk saņems pārkāpuma protokolu ar automašīnas attēlu, numurzīmi un fiksēto pārkāpumu. 

Ar kamerām var konstatēt visdažādākā veida pārkāpumus, piemēram, agresīvu braukšanu, telefona lietošanu, pārvietošanos pa sabiedriskā transporta joslām, pagriezienu nerādīšanu, braukšanu pie sarkanās gaismas, braukšanu bez gaismām un citus.

 
Visi komentāri
 
650 25.novembris 2019 11:41
5 1 Atbildēt

Ā,vatureko,par tādu sen "aizmirstu" lietu, aka braukšanu bez gaismām...Žēl, ka ne par braukšanu ar vienu lukturi.

Protams, ka manu drošibu uzlabo, ka tas Nelietis pēc mēneša saņems kvīti.Kad būs sen aizmirsis par ko un kur.Bet Šodien lai viņš brauc.Kā jūrmalā/jelgavā/ozolniekos trubu pie auss pielika, tā rīgā pabeidza.Visa ceļa garumā "drošība" tika garantēta pa pilno..

uupis 25.novembris 2019 12:10
6 1 Atbildēt

600 pārkāpumi mēnesī par piemēram 40 eur —> tas ir 24K ēriku. Buss atpelnās pusgada laikā ar visu amortizāciju degvielu.

Ojaars 25.novembris 2019 23:37
0 0 Atbildēt

~4 piefiksēti pārkāpumi stundā... protams, nezinu kādā maršrutā buss pārvietojas, tomēr Rīgā tādam skaitam vajadzētu savākties nepilnās desmit minūtēs.

Iespējams, nav tajās kameras redzamo tik viegli pareizi notraktēt un tādēļ tik maz reāli piefiksē.

p.s. papildus jautājums zinātājiem - kāda ir doma, kad braucot telefonu runā priekšā mutei (tā kā šok tāfelīti graužot) un runā bezroku režīmā, vai tā CP nevar sodīt? Ja jā, tad kāda ir šī saruna starp CP un vadītāju?

... 25.novembris 2019 12:27
12 6 Atbildēt

Ieguvums satiksmes drošībai = 0, bet galvenais, ka naudiņ' ripo...

... 25.novembris 2019 15:48
8 1 Atbildēt

Mīnusu licējiem - nu tad pastāstiet, kāds pienesums satiksmes drošībai būs no tā, kad pēc mēneša kāds saņems sodu, ko varbūt vainīgais nemaz nesamaksās, ja mašīna nav viņa.

Mani interesē, lai aptur pārkāpumu...

janka 25.novembris 2019 18:42
2 2 Atbildēt

varbūt lai aizdomātos, cik izmaksā bezatbildīgs vadīšanas STILS, pietiktu arī ar rēķinu pēc mēneša. Ja naudas kā spaļi, tad jau pajāt - turpinātu arī pēc rēķina saņemšanas, tāpat kā līdz tam - bez smadzenēm...

... 26.novembris 2019 7:54
3 0 Atbildēt

Nē, tas sods pēc mēneša neuzlabos satiksmi ne par gramu.

Lielākā daļa sodu ir par braukšanu bez OCTA, TA, vinjetes.

Ļaunprātīgajiem nemaksātājiem sods neko nedos ne pēc dienas ne pēc mēneša. Liela daļa no šiem brauc ar mašīnu, kas reģistrēta uz sveša vārda un principā uzspļauj noteikumiem.

Tiem, kas nejauši kļūdas vai aizmāršības dēļ nav ko samaksājuši, svarīgākais būtu pēc iespējas ātrāk painformēt vadītāju, ka kaut kas nav kārtībā.

Īstos pārkāpējus, kas reāli apdraud atiksmi, piem. veic agresīvas apdzīšanas nepārredzamās vietās šitie jau nemaz neķer...

Maaksligais intelekts 25.novembris 2019 12:30
12 5 Atbildēt

Ir 2030 gads, ielas tukshas, jo leetaak un eertaak paarvietoties ar kaajaam. Uz ielaam redz tikai ar 360 graadu kameraam apriikotos auto, kas kaari meklee veel atlikushos nepraashus, kas riskeejushi braukt ar privaato auto.

Vernons 25.novembris 2019 12:39
2 9 Atbildēt

Pagriezienu nerādīšana!

Uupi, kā Tu māci šo lietu, ja CSN nav "normas" pielietojumam?

uupis 25.novembris 2019 15:10
5 2 Atbildēt

Sarkasms!

Ja tu brauc ar BMW, tad pagrieziena kloķis nav jārausta…

Kanibaals 25.novembris 2019 22:02
1 1 Atbildēt

Ar loģiku apveltītie spēj paradīt tā lai citus nemaldinātu. Pakaļā līdejiem vernonistiem, kas distanci neievēro gan parādu pagriezienus pedējā brīdī, lai raustās.

ZZZZ 25.novembris 2019 14:06
1 1 Atbildēt

Rīt LT zemnieki bloķēs ceļus iespējami sastrēgumi. Kam tur vai caur jābrauc, rēķinaties.

LMT 25.novembris 2019 17:34
5 0 Atbildēt

Ko ta Krapsis nevar konkrētus ciparus nosaukt - cik ta telefonisti, cik agresīvie? Izskatās, ka pa švaku tās kameras un likuma bāzes ar nav...

Kanibaals 26.novembris 2019 8:27
1 1 Atbildēt

Kādu tev bāzi vajag? APK un APL viss ir paredzēts. Kad konstatē pārkāpumu tad arī izraksta. Cita lieta ka var atkal būt problēmas ar apstrīdēšanu, jo uz ko tad izraksta. Pārsvarā jau var arī tikai aizsūtīt vēstulīti lai sniedz ziņas par stūrētāju un uzlikt sodiņu par ziņu nesniegšanu. Tas atgādinājums tiem kas iesaka dzērājšoferus neturēt, jo var taču pēc numura kaut ko tur atrast.

Kanibaals 26.novembris 2019 8:30
0 0 Atbildēt

Te arī neko nevar saskatīt, cerams busiņā ir "pareizās" kameras

www.delfi.lv/aculiecinieks....d?id=50367527

Andis 26.novembris 2019 15:01
1 0 Atbildēt

Ja latvijā apkarotu lielo korupciju, un lielos valsts izzadzējus tā kā csn pārkāpējus, tad ārstiem un skolotājiem algām pietiktu. Tagat tas ir valsts bizness jo parkāpēji apzināti vai neapzināti vienmēr būs, tāpēc ka tas ir cilvēks nevis robots. Ceļus ar tādu degsmi būtu remontējuši rīga vienās bedrēs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti