Traģēdija Madonas novadā - auto iebrauc dīķī - divi izglābjas, četri iet bojā (papildināts 15:20) 19

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 2.decembris 2019 12:51

Madonas novadā pirmdienas rītā kādā dīķī iebraukušā automašīnā atrasti četri noslīkuši cilvēki, aģentūrai LETA apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šorīt ap plkst.9 dienests saņēma izsaukumu uz Aronas pagastu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, uz ledus atrodas automašīna ar cilvēkiem.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka automašīna bija nobraukusi no ceļa, apgāzusies uz jumta, ieslīdējusi dīķī un ielūzusi ledū. No ūdens ārā bija redzami tikai riteņi.

Pirms VUGD ierašanās no automašīnas saviem spēkiem izkļuva divi cilvēki, no kuriem viens bija devies uz tuvējām mājām un zvanījis glābējiem. Šie cilvēki tika nodoti mediķiem.

Glābēji no noslīkušās automašīnas izcēla vienu noslīkušu cilvēku, bet pārējo automašīnā esošo cilvēku izcelšana bez speciālā papildaprīkojuma izmantošanas nebija iespējama. Ugunsdzēsēji ar vinčas palīdzību automašīnu no dīķa izvilka un no tās izcēla vēl trīs noslīkušus cilvēkus.

Valsts policijā aģentūru LETA informēja, ka dīķī bija iebraucis mikroautobuss "Volkswagen Transporter".

Pēc sākotnējās informācijas, automašīnas vadītājam un vienam no pasažierim izdevās izkļūt no automašīnas pašu spēkiem, bet pārējie četri pasažieri negadījumā gāja bojā. Cietušie un mirušie ir vīrieši.

Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu, kurā tiks skaidroti notikušā apstākļi.

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka ceļš konkrētajā posmā bijis apledojis.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem uz ceļiem, izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu ātrumu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka pēdējos 20 gados Latvijā notikušas vairākas avārijas, kurās, automašīnai iebraucot ūdenstilpnē, vienlaikus gājušas bojā vairākas personas. 

Piemēram, 2003.gada novembrī, Vārkavas novada Upmalā pie tilta Dubnas upē iegāžoties automašīnai "Opel Kadett", bojā gāja seši cilvēki. Negadījumā dzīvību zaudēja trīs jaunieši un trīs jaunietes vecumā no 17 līdz 20 gadiem.

Traģiskākā šāda veida avārija notika 2012.gadā Jaungada naktī, kad Krāslavas novadā autoavārijā gāja bojā septiņi jaunieši. Automašīna "Mazda 626", kurā brauca septiņi cilvēki, līkumā nobrauca no ceļa un iegāzās Rudnas upē. Visi braucēji zaudēja dzīvību. Viens no jauniešiem bija atradies automašīnas bagāžas nodalījumā.

Avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas sliktā stāvoklī. Tāpat tai nav bijusi izieta tehniskā apskate. Nevienam no traģiskajā avārijā Krāslavas novadā bojāgājušajiem jauniešiem nebija autovadītāja apliecības.

Savukārt 2014.gada decembra sākumā Ozolnieku novada Salgales pagastā, uz autoceļa Blukas-Emburga, divi vīrieši gājuši bojā ceļu satiksmes negadījumā, jo viņu vadītā automašīna iegāzusies Garozes upē.

 
Visi komentāri
 
Motorolers 2.decembris 2019 14:06
3 0 Atbildēt

Neizklausās labi...ar ikgadēju regularitāti kāds pamanās lauku reģionos ielikt ar auto kādā ūdenstilpnē, un rezultāts ir vismaz pāris līķi.

?? 2.decembris 2019 14:11
0 1 Atbildēt

riepas?, alkohols?, kāpēc 6 mašīnā?

msh 3.decembris 2019 19:01
0 0 Atbildēt

Tāpēc ka mašīna noteikti ar 8 vai 9 vietām...

Vietējais 2.decembris 2019 15:07
3 2 Atbildēt

Raksts neko neiemāca, jo mēs nezinām iemeslus!

Kādā sakarā jābrauc pa dīķi?

Kā tik daudz cilvēki tur ielīda?

Vai pie stūŗes ar kāds bija?

iAuto 2.decembris 2019 18:06
4 3 Atbildēt

Lūk, kāpēc iauto.lv/pie-stures/av...ija-un-latvija

Ja policija šo informāciju nesāks rakstīt un izsūtīt, tad tā arī paliks, jo mums neatmaksājas tērēt vairāk laika, lai brauktu uz notikumu vietu vai prasīt aculieciniekiem utt

boliks 3.decembris 2019 10:51
0 0 Atbildēt

Pat brāļiem Igauņiem ir ļoti nostrādādāts ziņas formāts un galvenais bildes ir vairākas no visiem rakursiem un ļoti kvalitatīvas.

reku 2.decembris 2019 22:55
1 1 Atbildēt

"Riepas atbilst noteiktajiem normatīviem" Tas ka ka tur bija 4 mm nenozīmē ka riepas atbilst konkrētā ceļa posma, dotajā laikaposmā vajadzīgajiem normatīviem.Mācība par augstu cenu.

Madona 3.decembris 2019 11:28
1 0 Atbildēt

Auto pa dīķi nebrauca. To vienkārši sameta uz slidena ceļa. Dīķis no ceļa nav norobežots.

650 2.decembris 2019 20:08
2 0 Atbildēt

Nē, nu pprottams, mums ir augtas tikumības "standarti".Kad dīķis pa tiešo robežojas ar ūdenstilpni, (prottams) nav runas par kādiem tur drošības atribūtiem.Visiem nepieliksi, katram nepiekārsi, utt, tallalallalaaa,pamparampampam.

600k x 4 = 2 400 000 eur. Āmen.

650 2.decembris 2019 20:12
3 0 Atbildēt

Tas, ir, es gribēj teikt, ka ūdenstilpne pa tiešo robežojas ar brauktuvi.Pilnīg nespējam iedomāties, ka kādam kaut kas vaētu misēties,no ši te uzkalniņa braucot.Nee, vienkārši vien paša pārgalvība un nespēja,ja??

Kanibaals 3.decembris 2019 8:54
0 0 Atbildēt

Kāds bebrs caurteku aizdambējis.

reku 3.decembris 2019 9:59
0 0 Atbildēt

Posmā starp Brantu skola un Brantu pasts ir tieši līdzīgs dīķis,domāju ja tur iekritīs riteņus virs ūdens toč neredzēs.Viņš gaida savu upuri,margu nav,ieleja visas iespējas tur atrasties.

650 3.decembris 2019 12:19
0 0 Atbildēt

Abet priekš tam taču mums ir daudzskaitlīgo xyxpertu padomi- "KĀ BRAUKT PA ZEMESCEĻU (Vidzemē)...".Ko tur jāievēro, kādi tur tie tipiskie apdraudējumi utttt.Jā.

To es tipiski varu iedomāties, ka tie tur gan dīķa gan ceļa p-autori pilnīg tā ar tīru sirdsapziņu varētu pastīties acīs to četru vīru ģimenēm.Tak pilnīg pie d visādi tur standardi un noteikumi.Cik dīķim no ceļa jābūt, kādam aprīkojumam ceļa bīstamākajās vietās jābūt- nee, viss mums ir, katram (idiotam)taču nepiekārsi/neatcūkāsi.Bebrs var grauzt/rakt, saimnieks var aizbērt, caurtece var nebūt- nu nav tak krievu meliorācijas laiki, tagd katrs pats par sevi "atbild".Jā.

Kāds vel tur tam Kungam pasprucis vispārēji skaists apzīmējums- "strādnieki". Tak po-uj,skaidrs,

reņģēdāji, kalpi,izejmateriāls.Pāris strādnieku mums vairāk/mazāk,pofig .Madonnas rajona globāl ekonomiku un demogrāfiju šitas nesip nu nekādi.

tad 2.decembris 2019 21:21
3 0 Atbildēt

tad sanāk, ka kāds no tiem ir slēptais slepkava - dīķa racējs vai ceļa būvētājs

Vernons 3.decembris 2019 13:30
1 0 Atbildēt

Tu izlasi un pārlasi CSL 19. panta 3. punktu ".... un citai personai jārīkojas TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju ... ."

Cita persona, ikviens no mums, kas pat nekad nevada auto var rīkoties TĀ, lai Tu, Es, vai ikviens no mums nejustos apdraudēts! Citu personu neviens nemeklēs! Kolektīvs noziegums taču nav noziegums! Bet .... !

Kanibaals 3.decembris 2019 8:53
0 0 Atbildēt

Madonas novada Aronas pagastā pirmdienas rītā satiksmes negadījumā, mikroautobusam iebraucot dīķī, bojāgājušie, visticamāk, ir strādnieki, kas devušies uz darbu, jo automašīnā atradās arī benzīnkannas un krūmgrieži, pirmdien vakarā vēstīja TV3 Ziņas.

Diviem avārijā iekļuvušajiem – šoferim un vienam no pasažieriem – izdevās izglābties no dīķī grimstošās automašīnas, bet visi bojāgājušie ir aizmugurē sēdošie pasažieri. Policija noskaidrojusi, ka tie ir 24, 27 un 37 gadus veci vīrieši. Viena cilvēka personība vēl nav noskaidrota.

Abi izglābtie vīrieši patlaban atrodas mediķu aprūpē ar vieglām traumām un hipotermiju. Vīrieši ir šoka stāvoklī.

"Ceļa segums apsnidzis, ar pieblietētu sniegu, tātad slidens. Vēl šobrīd ir tāda informācija, ka ne vadītājam, ne pasažierim alkohola klātbūtne organismā nav konstatēta," sacīja Lūkins.

Aronietis 3.decembris 2019 16:39
1 1 Atbildēt

Tas ir vietējas nozīmes ceļš ar noslodzi pārdesmit auto dienā,ja vispār tikdaudz tur brauc. Jūs nopietni tur piedāvājat uzstādīt barjeras nokaisīt 3Xdienā un seguma apsildi ierīkot.

Lai spriedelētu par tēmu jāzina apstākļi citādāk tā ir tukša d..šna.

Auto bija VW transportieris 2 kabīne ar oficiālām 6 vietām.

Tipisks nelaimes gadījums, kad viss posms ir puslīdz braucams, bet 1 vietā auzas. Un ja kas auto bija labas, bet c-klases(cietas) bezradžu riepas, kas apsolūti neko nenodrošina uz mitra ledus.

Protams cits teiks pārgalvība, kā nu bez tā, pieredzējis vadītājs gados droši par 30km/h ātrāk ni un ni.

Līdzjūtība tuviniekiem un kolēģiem!

Kanibaals 3.decembris 2019 20:55
0 0 Atbildēt

Kur tieši tas ir? Ziņās tik nekonkrēti.

650 4.decembris 2019 2:06
0 0 Atbildēt

Nav skaidrs, ko īsti tu pats "piedāvā".Tas ir ārkārtas situācija, kad mašīinas dziļuma dīķis lien virsū praktiski uz ceļa.NAV tādu "noteikumu",kad uz vienas otras šosejas priekš Kungiem katru peļķi norobežo,bet ārpilsētā katrs lai izdzīvo kā māk.

Dīķa "saimnieku" turpat zarā,pārī ar "atbildīgo" par tā ceļa uzturēšanu.Lai izvairītos no "gaišākās" nākotnes, kad tur pa tumsu brauks garām kāds agrāks puspamodies rīgasbraucējs (-a!?). Vai kāds gadanogales sakarā nejauši no/rīgas iebraukušais Lunis.Kuram (diemžēl) NAV to iemaņu un kurš saklausījies ieteikumus rāpot "tuvāk labajai malai".Jo vadošie yxperti viņam NAV paskaidrojuši vidzemes zemesceļu "Labās malas" īpatnības.Nav viņam izskanējis zvans, ka Amatas pagastā ir reāla iespēja apmest kūleni iesipjot kārtējajā ceļmalas izskalojumā,bet Madonas un G-benes guberņā vienkārši noslīkt.Plus vel,ka NAV "paredzēts" gadījums, kad tajā vietā izmainīties pēkšņi sagribētu kādi divi auto.Zīmju nav, brīdinājuma nav- turieties pa Labi,ta jau manīs....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti