Policija turpina riepu pārbaudi - divās dienās 12 anulētas TA 30

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 13.decembris 2019 17:03

Valsts policija kopā ar CSDD veic transportlīdzekļu pārbaudes – divu dienu laikā 19 pārkāpumi un 12 anulētas tehniskās apskates

11. un 12. decembrī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde (VP VRP) sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) organizēja satiksmes kontroles pasākumus, kuros pastiprināta uzmanība tika pievērsta transportlīdzekļu riepu stāvoklim un to atbilstībai normatīvo aktu prasībām. Divu dienu laikā satiksmei neatbilstošs riepu stāvoklis tika konstatēts 19 transportlīdzekļiem, no kuriem tehniskās apskates uzlīme tika anulēta 12 transportlīdzekļiem.

11.decembrī satiksmes uzraudzība tika organizēta Cēsīs un Amatas novadā, autoceļa posmā A2 (Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža). Kopumā tika pārbaudīti 390 transportlīdzekļi, kur 14 gadījumos tika noteiktas neatbilstošas riepas un riepu stāvoklis. Vienā no gadījumiem automašīna tika vadīta ar vasaras riepām, savukārt pārējos 13 gadījumos transportlīdzekļiem bija ziemas riepas ar neatbilstošu riepu protektora dziļumu. Mazākais konstatētais riepu protektora dziļums - 0,76 mm. Pārbaužu laikā CSDD par neatbilstošām riepām tehnisko apskati anulēja deviņiem transportlīdzekļiem.

12.decembrī CSDD un VP VRP turpināja pārbaudes Pārgaujas novadā uz autoceļa A3 (Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža) un Smiltenes novadā. Pārbaužu laikā kopā tika pārbaudīti 256 transportlīdzekļi. Neatbilstošs riepu protektora dziļums tika konstatēts pieciem transportlīdzekļiem, no kuriem CSDD darbinieki tehniskās apskates uzlīmi anulēja trīs transportlīdzekļiem.

Kontroles pasākumu laikā papildus tika konstatēti arī citi pārkāpumi, kas nav saistīti ar riepu stāvokli, tajā skaitā tika aizturēti divi transportlīdzekļu vadītāji par transportlīdzekļu vadīšanu bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām.

Nākamās nedēļas laikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tiks turpinātas pastiprinātas transportlīdzekļu pārbaudes gan sadarbībā ar CSDD, gan bez CSDD līdzdalības.

Atgādinām, ka Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5t, jābūt aprīkotiem ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos. Vieglo automašīnu ziemas riepu protektora dziļums nedrīkst būt mazāks par 4 mm.

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 14.decembris 2019 14:53
13 1 Atbildēt

Vienmēr esmu lecis uz galvas nezināmos ūdeņos un nekas nav bijis.

Es ceru tu saproti ka pat nelielas avārijas gadījumā ja nebūs formālie 4mm tad iestāsies regress no apdrošinātāja. Ja ļoti nepaveiksies un kāds gājējs pat ne tavas vainas dēļ izskries priekšā vispār vari sačakarēt sev dzīvi.

iciks 14.decembris 2019 21:52
11 1 Atbildēt

Un ko tad, ja uz darbu braucot sniega nav, bet atceļā (pusceļā uz mājām) sāk snigt? Pēc Tavas loģikas stāsies malā un pēc auto dosies tad, kad sniegs būs nokusis.

Tie stāsti "agrāk braucām ar plikām riepām un cik kruti tas bija" arī neiztur nekādu kritiku. Ne agrāk tie auto bija tik dinamiski, ne to auto vispār daudz bija, kā arī neaizmirstam to, ko šie braucēji, mazliet vairāk iešāvuši un vaļsirdīgāki tapuši, piebilst - jā, bet kad kāds pretī brauca, varēja sanākt arī forsēt malā esošo kupenu, lai samazinātu ātrumu.

Un, ja nu ir vēlme vaidēt "tā notiek tikai Latvijā", varu pačukstēt, ka Lietuvā ir +1 mēnesis ziemas riepām uz katru pusi. Jā, nevis no 1. decembra līdz 1. martam, bet no 1. novembra līdz 1. aprīlim.

iciks 13.decembris 2019 21:46
10 3 Atbildēt

1) saistoši ir valsts noteikumi, nevis kaut kādi indikatori. Tie ir tīri informatīvi, jo vienas riepas var lietot gan Norvēģijas ziemeļos, gan Spānijas dienvidos, bet laika apstākļi var būt stipri atšķirīgi un tas kas vienā vietā var būt gauži Ok, var nebūt OK citur.

2) kas liek domāt, ka tie indikatori atšķiras? Cik esmu pētījis, vismaz uz aci liekas, ka +/- vienādi jau ir. 2 veidu - vasaras un ziemas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 5

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti