Ķuzis saņēmis 18 000 eiro atvaļināšanās pabalstu un apjomīgu kompensāciju par neizmantotiem atvaļinājumiem 10

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/valsts_policija

Nozare.lv | 17.februāris 2020 9:19

Atstājot Valsts policijas (VP) priekšnieka amatu Ints Ķuzis saņēmis apmēram 18 000 eiro lielu atvaļināšanās pabalstu, kā arī vairākus desmitus tūkstošus eiro par neizmantotiem atvaļinājumiem, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Atvaļināšanās pabalsts Ķuzim izmaksāts četru mēnešalgu apmērā, savukārt otra kompensācija veidojas, jo bijušais policijas priekšnieks nav izmantojis 253 atvaļinājuma dienas. Pēc viņa paša teiktā, otrā pozīcija veido vairākus desmitus tūkstošus eiro.

Tikmēr tapis zināms, ka jaunā priekšnieka meklējumos iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) grib izmantot melu detektoru. Ministrs gribētu to izmantot, piemēram, jautājot, vai pretendentam ir kāds konts ofšoros, vai viņa ģimenes locekļi ir ieinteresēti kādos iepirkumos. 

Ministrs pagaidām nevar pateikt, cik daudz naudas tam no Iekšlietu ministrijas resursiem plāno tērēt. Tāpat viņš nevarēja pateikt, vai pretendents, kurš izkritīs poligrāfa ekspertīzē, automātiski zaudēs savu amatu dienestā. 

Ķuža līdzšinējie vietnieki Juris Šulte, Andrejs Grišins un Normunds Krapsis vēl skaidri neatbild, vai konkursā piedalīsies. 

Šulte un Grišins ar policijas preses sekretāres starpniecību atbild, ka prasība par melu detektoru neietekmēs viņu izvēli piedalīties vai nepiedalīties konkursā. Savukārt Krapsis uzskata, ka šāda prasība demonstrē ministra neuzticēšanos policijas augstākajiem virsniekiem. Tikmēr Ķuzim šī iecere šķiet cilvēktiesības ierobežojoša.

Raidījums vēsta, ka konkursā uz VP šefa krēslu varētu kandidēt arī dienestu sen pametušais kādreizējais Ceļu policijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, tomēr viņš pats komentāros ir atturīgs. "Tas ir ļoti sensitīvs jautājums, uz kuru es jums pagaidām atbildi sniegt nevaru, jo vēl nav nekāda konkursa kā tāda. Šeit jau vairāk iet runa par to, vai Zivtiņš ir gatavs kalpot valstij, vai nav. Tie ir nopietni apsvērumi, nopietnas domas, kuras vēl līdz galam nav izdomātas, tā teiksim," viņš klāstījis.

Tikmēr Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko, vaicāts, vai piedalītos konkursā, raidījumam sacījis, ka šajā gadījumā drīzāk gaidītu piedāvājumu un tad apsvērtu, vai kandidēt vai nē. "Uzskatu, ka patlaban esmu īstā vietā. Un par mani ir cienījamāki kandidāti," viņš atzinis.

Savukārt Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars, kuru aizkulisēs min kā vēl vienu no iespējamiem konkursa kandidātiem, no komentāriem par saviem plāniem atturējās. 

Jau ziņots, ka Ķuzim 11.februārī bija pēdējā darba diena VP priekšnieka amatā.

Ķuzis VP priekšnieka amatā tika apstiprināts 2011.gada augustā. Līdz tam viņš no 2009.gada bija policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

Iekšlietu ministrs paredzējis jauno VP priekšnieku izvēlēties konkursā, kurā kandidāta atbilstību iestādes vadītāja amatam novērtēs ministra izveidota komisija.

Par VP priekšnieka pienākumu izpildītāju pagaidām nozīmēts Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. 
 

 
Visi komentāri
 
WALA 17.februāris 2020 9:30
0 0 Atbildēt

Tad nu cien. Girģena kungs - sagaidu ka turpmāk jebkuras tikšanās ar žurnālistiem laikā, visi politiķi tiks piekabinati melu detektoram un rezultati pec intervijas būs publiski pieejami !

Cien. kungiem jāsāk vispirms ar sevi un tad tālāk parunāsim, kaut gan tas konkrēt ož pēc vienas senas valsts iekārtas kuru redzēt es principa gribu tikai vestures grāmatās, vai labāk vēstures mēslainē.

DD 17.februāris 2020 9:46
13 0 Atbildēt

Ja cilvēks 8 gadus nav izmantojis atvaļinājumu, tad rodas jautājums - kā viņš spējis strādāt ar atdevi? Vai tā atdeve ir bijusi? Vai atpūta ir bijusi uz darba laika rēķina?

Nu nav cilvēks mašīna, lai rukātu bez atpūtas, un pat mašīnai vajag apkopi. Tā lieta nav tīra, kad es jums saku.

Nja 17.februāris 2020 10:08
3 3 Atbildēt

Valsts sektorā pienākas arī papildus atvaļinājumi par visu ko. Nostrādā virsstundas, var paņemt brīvu dienu utt. Par aizvieošanām un sazin ko vēl. Lieta tāda, ka daudz kur šis atvaļinājums džēšas, tādēļ to izmanto vispirms. Zinu vietas kur pasaka datumu no kura esi atvaļinājumā, gribi vai nē. Atvaļinājums ir jāizmanto! A kurš lielam priekšniekam tā teiks?

Žurnālisti uzbūta sazin ko, bet tā arī līdz galam neko nenoskaidroja no iekšienes. Bet latviešiem patīk skaitīt citu naudu.

DD 17.februāris 2020 10:43
5 1 Atbildēt

Daudz kur ir tā - ja darbinieks sistemātiski neizmanto atvaļinājumu, viņu paliek zem lupas lai papētītu ko īsti dara un kāda ir atdeve, jo nevar ilgstoši strādāt ar atdevi bez atpūtas. Protams, ir unikāli organismi, īpaši krīzes laikos, kara laikā kad veselību netaupa. Jāskatās pēc būtības.

Ko īsti varētu aizvietot policijas priekšnieks, lai uzkrātu 4 gadus atvaļinājuma papildus 4 gadiem sava atvaļinājuma, nu, es nez'. Var jau būt ka nekā tur nav, varbūt shēmiņa kā uzpumpēt atvaļinājuma dienu skaitu ko pēc tam pārvērst naudā.

iAuto 17.februāris 2020 9:56
5 4 Atbildēt

Tas ir pareizi - par darbu attiecīgā amatā tam tā ir jābūt

DD 17.februāris 2020 12:42
3 2 Atbildēt

Augstu amatpersonu atalgojumam un bonusiem jābūt līmenī - lai nebūtu kārdinājuma pamieloties ar draudzīgu piedāvājumu no malas. Un jābūt 100% caurspīdīgumam, protams.

gunbox 18.februāris 2020 12:14
2 0 Atbildēt

Šķēle, Lembergs, Šlesers nav apsēdināti uz lāvas. Īsti nav skaidrs par ko kompensācija. Tam tā nav jābūt, ja darbs nav labi izdarīts. Līdzīgi kā Potapova savā KNAB termiņa tā arī nevienu neiesēdināja.

Pļurkt 18.februāris 2020 17:01
0 1 Atbildēt

Cik var cepties??

Par štuku uz papīra tur neviens nestrādās vispār!

Es 19.februāris 2020 11:17
0 0 Atbildēt

Tie ir tikai nedaudz vairāk par 5 gadiem, jo pēc 25 gadu izdienas ir 45 dienu atvaļinājums gadā.

Kanibaals 20.februāris 2020 8:10
0 0 Atbildēt

«Noteikti daļu savas dzīves veltīšu savu zināšanu nodošanai jaunajai paaudzei. Tas ir sava veida pedagoģiskais darbs. Es jau tagad esmu vieslektors, un tā noteikti būs viena mana nodarbošanās. Pagaidām citu mērķu man nav. Kā jau iepriekš esmu teicis, negrasos veltīt savu dzīvi mazbērnu audzināšanai. Es jūtos pietiekami enerģisks un varu vēl likt lietā savas zināšanas. Bet tas ir jautājums, kā dzīve iegriezīsies. Esmu atvērts piedāvājumiem.

POLITIKA:Bijušais policijas priekšnieks Ķuzis kandidēs Rīgas domes vēlēšanās

---------

Te nu bija gribot pensijā un atpūsties. Tirsējs, izrādās ir partiju ieliktenis un jau siltu vietiņu iekārtojuši. Būs strādājošais pensionārs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti