Ātrumpārkāpēji nerimstas - policija stundas laikā uz Vidzemes šosejas soda sešus autovadītājus (+ VIDEO) 31

 
iAuto | 28.maijs 2020 9:56

Aizvadītajā ceturtdienā, 21. maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, uz Vidzemes šosejas stundas laikā pieķēra sešus autovadītājus, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

Ceturtdien, 21. maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, ap pulksten 21.50 Smiltenes novadā, uz autoceļa Rīga-Sigulda-Veclaicene fiksēja atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu, kur 1995. gadā dzimis vīrietis vadīja “BMW” markas automašīnu ar ātrumu 171 km/h, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir līdz 90 km/h. Vadītājs paskaidroja, ka “apdzinis priekšā braucošo automašīnu, kas braukusi lejā no kalna, neesot ievērojis, ka tik ļoti pārsniedzis ātrumu”. Par pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kur piemērots administratīvais sods, proti, naudas sods 450 eiro apmērā un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem. Jāpiemin, ka vīrietis par līdzīgiem pārkāpumiem bija nonācis policijas redzeslokā jau iepriekš.

Minētajā ceļa posmā nepilnas stundas laikā tika noformēti seši administratīvā pārkāpuma protokoli, tostarp par ātrumu pārkāpšanu – 136 km/h un 122 km/h –, kā arī kāds vadītājs ceļu satiksmē piedalījās bez derīgas vadītāja apliecības. Valsts policija atgādina, ka pārgalvībai uz ceļa ir augsta cena! Atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana samazina autovadītāja spēju laicīgi reaģēt uz apkārt notiekošo, tādējādi apdraudot gan paša, gan citu satiksmes dalībnieku drošību. Jāpiemin, ka autovadītāji neņem vērā diennakts tumšo laiku, ir neuzmanīgi uz ceļiem, veic neatļautus un pat agresīvus manevrus! Brauksim prātīgi!

 
31 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 28.maijs 2020 10:08
18 2 Atbildēt

Par to.parhalvību uz ceļa un braukšanu lielā ātrymā īsti nebūs taisnība, ja padomijā ar Moskvichu uzskatīja ka 90km/h ir droši, tad ar normālu mūsdienu auto droši ir vismaz 120km/h. Bet nu noteikumi ir noteikumi un sodi ir sodi, tā kā grūti ko pārmest CP kas dara savu darbu, tik šitadus sda propagandas gabalus var arī neražot.

P.S. ja kāds teiks, ka jaunieši ar visādiem lūžņiem sitas nost, tad atvainojat, bet ja auto ir apskate, tātad tas ir puslīdz tehniskā kārtībā ... Vai arī tā TA tad ir sūds uz kociņa, un jautājums par ko tiek maksāts par šo pakalpojumu ???

WALA 28.maijs 2020 15:35
9 2 Atbildēt

Tur jau tā lieta, ja grib satiksmes drošību, IR vajadzigi policisti nevis vidējā ātruma un sazin kādi vēl radari, nav universālāka "ieroča" par dzīvu policistu, gan pirkstu vietā var pastāstīt, gan "sadot pa mici" tam kurš tiešām pelnījis. Bet tā kā vajag jau pildīt tikai budžetu un pārējais Hop-Uj, tas esam kur esam...

Lai veicas izdzīvot ... kā sacīt jāsaka !

uupis 28.maijs 2020 10:33
8 6 Atbildēt

Nu noteikumi ir tādi, kādus esam pieņēmuši.

Un ir jāaprot ka te nav runa par pašu ātrumu – ir runa par esošo noteikumu PĀRKĀPUMU! Tas ir tāpat, kā prezentācijas furšetā tu vari bez maksas stūķēt mutē ikru maizes cik uziet, bet tikko tu kafejnīcā nesamaksāsi par ikru maizi, tā tas būs pārkāpums. Sacensībās brauc tik ātri cik var, bet ikdienā noteikumi ir jāievēro.

Ja pārkāpi atļauto ātrumu, tad tas ir PĀRKĀPUMS un nekas vairāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti