Spraiga pakaļdzīšanās uz Jelgavas šosejas: 17 gadīgs jaunietis pārkāpj virkni noteikumu (+ VIDEO) 29

 
iAuto | 19.augusts 2020 18:10

Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki šodien, 19. augustā, dienas vidū piedzīvoja negaidītu notikumu. Likumsargi, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, saņēma izsaukumu uz vienkārša fakta pārbaudi, kas beigās izvērtās par spraigu pakaļdzīšanos.

Policistu ekipāža neilgi pirms pulksten 11.00 no kolēģiem saņēma informāciju par kādu aizdomīgu automašīnu ar ārvalstu numurzīmēm, kura ir apstājusies uz Jelgavas šosejas iekšējās joslas.

Atbraucot uz norādīto vietu, policisti pamanīja kādu melnu BMW automašīnu, kurā tobrīd kāda sieviete pildīja degvielu no kannas, un pie automašīnas stūres atradās kāds vīrietis, kurš, pamanot tuvojošos policijas automašīnu, izlēca no spēkrata un steigā centās aizvērt tā bagāžas nodalījumu. Pēc tam gan vadītājs, gan pasažiere ātri atgriezās mašīnas salonā. Viens no ekipāžas policistiem devās pie automašīnas, lai noskaidrotu, kas ir noticis, bet tajā brīdī BMW vadītājs aizslēdza mašīnas durvis un uzsāka bēgšanu. Policisti uzsāka pakaļdzīšanos un izteica prasību apturēt transportlīdzekli, bet tā tika ignorēta un automašīnas vadītājs turpināja bēgt, nogriežoties no Jelgavas šosejas uz veco Jelgavas šoseju. BMW vadītājs turpināja traukties pa ceļu, ignorējot gan ceļazīmes, gan atļauto braukšanas ātrumu, gan arī atkārtotu policistu prasību apturēt automašīnu. Kādā brīdī policijas darbiniekiem atsteidzās palīgā vēl viena ekipāža.

BMW vadītājs bija ļoti pārgalvīgs un turpināja rupji ignorēt policistu prasību apturēt transportlīdzekli, tomēr Speciālo uzdevumu nodaļas ekipāžām izdevās kopīgiem spēkiem apturēt bēgošo BMW vadītāju, kura bēgšana beidzās ceļa malā esošajā grāvī. Pakaļdzīšanās laikā tika bojāts arī policijas dienesta transportlīdzeklis, bet neviena persona nav cietusi. Pēc iebraukšanas grāvī BMW vadītājs metās bēgt, bet viņam izdevās aizmukt vien desmit metru.

Veicot brīdinājuma šāvienu gaisā, likumsargi notvēra agresīvi noskaņoto jaunieti. Tika noskaidrots, ka spēkratu vadīja vēl pilngadību nesasniedzi jaunietis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī iespējamā narkotisko vielu iespaidā. Jaunietis bija pārkāpis virkni noteikumus, par ko viņam nāksies atbildēt likuma priekšā. Melnā spēkrata vadītājam nebija ne tikai transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, bet pašam spēkratam bija noņemtas orģinālās numurzīmes un tas bija aprīkots ar citu valstu numurzīmēm – Francijas un Vācijas, tāpat transportlīdzeklis nebija reģistrēts likumā noteiktā kārtībā, nebija veikta valsts tehniskā apskate, kā arī nebija Obligātā civiltiesiskā apdrošināšana (OCTA).

Vēl bez iepriekš minētajiem pārkāpumiem jaunietim tiks sastādīti administratīvo pārkāpumu lēmumi gan par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), gan atļautā braukšanas ātruma neievērošanu, gan arī par ceļa zīmju neievērošanu. Tāpat par automašīnas vadīšanu bez tiesībām un narkotisko vielu iespaidā likumā ir noteikta kriminālatbildība. Policija šobrīd turpina skaidrot notikušā apstākļus, kā arī skaidro ārvalstu numurzīmju izcelsmi.

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 19.augusts 2020 18:56
35 4 Atbildēt

Beidzot Latvijas policija normālis rīkojas, lai šitādu noņemtu no trases. Malači

Ivs 19.augusts 2020 19:18
23 4 Atbildēt

Da ko Tu tur muldi, domā Latvijas saujiņa ekipāžu pēkšņinar helikopteri pielifos un nobloķēs visu šoseju?

Viss Tev slikti, ej strādā par to policistu un triecies uzreiz tādos iekšā kur problēm?

Uzliec brilles uz savām vecajām acīm un paskaties cik ilga bija pakaļdzīšanās? Ja ~7 minūtes, otrs tāpat atbrauca tikai pēc tam. Zinot, cik Latvijā ir ekipāžu paveicās, ka vispār tas otrs piebrauca...

JanJan 20.augusts 2020 8:18
21 4 Atbildēt

Skatos Need for Speed un GTA eksperti novākušies ar pamācībām

Paldies policijai par darbu, šitādi atsaldētie jānoņem no trases obligāti. Tas būtu tikai laika jautājums, kad viņš izraisītu kādu avāriju un aizbēgtu, vai vēl trakāk kādu nogalinātu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti