Pārgalvīgu ziemas aktivitāšu laikā dzīvību zaudē meitene, policijā ir uzsākts kriminālprocess 10

 

Foto: iAuto.lv

VP | 16.janvāris 2021 8:58

Vakar, 14. janvārī, Valsts policijā tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka Talsu novadā, Virbu pagastā ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā 14 gadus veca meitene.

Vakar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas strādāja notikuma vietā, nopratinot uz vietas esošos jauniešus. Noskaidrots, ka 19 gadus vecs jaunietis vadīja automašīnu “Audi”, kurai aizmugurē bija pastiprināts minerālmēslu maiss, kurā iekšā bija kameras un matracis. Uz tā atradās divi jaunieši līdz brīdim, kad līkumā maiss noslīdēja nost no ceļa braucamās daļas un ieslīdēja grāvī, kur bija caurteka. Jaunietis turpat no maisa nokrita nost, taču meitene trieciena rezultātā atsitās pret grāvī esošo caurteku un koku. Diemžēl meitene notikuma vietā no gūtajām traumām gāja bojā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki cīnījās par meitenes dzīvību, taču viņu atdzīvināt neizdevās.

Šoziem, kad sniegs mūs lutina, daudzi savu brīvo laiku izvēlas pavadīt dažādās aktivitātēs svaigā gaisā, bet diemžēl dažas no tām var būt bīstamas savai un apkārtējo drošībai. Sociālo tīklu vietnēs ir pamanīts, ka iedzīvotāji publicē šādus video, kur jaunieši un pieaugušie pārvietojas ar ragavām vai kameru, kas piesieta pie priekšā braucošas automašīnas, tādā veidā uzskatot, ka izbauda ziemas priekus, taču ignorējot to, ka šādas darbības ir bīstamas ne tikai pašam sev, bet arī jebkuram citam ceļu satiksmes dalībniekam. Noteikumi nosaka to, kā ir jāpārvadā pasažieris un tas noteikti nav jādara ārpus automašīnas, esot uz ragavām. Argumentu, kāpēc to drīkstētu darīt, nav – pat ja liekas, ka konkrētajā ceļa posmā ir maza satiksme, šis traģiskais negadījums parāda to, ka bez sadursmes ar citu, pretī braucošu transportlīdzekli, brauciens tāpat var beigties ar smagām sekām.

Jaunietim, kurš vadīja automašīnu, ir transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un, veicot alkohola pārbaudi viņa izelpā, apstiprinājās, ka jaunietis automašīnu vadījis, neesot alkohola reibumā. Valsts policija par notikušo ir uzsākusi kriminālprocesu par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tā izraisījusi cilvēka nāvi. Saskaņā ar krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 16.janvāris 2021 19:24
3 0 Atbildēt

"Tādēļ jautājums ir tikai vai tiešām vaditājs ir vainīgs, vai arī mūsu ļoti "pārdomātā" ceļu infrastruktūra." --

Būtu pārmērīgi prasīt, lai ceļu infrastruktūra vēl būtu pieskaņota "aizmotora vilkšanai", ja nu kādam ienāk prātā ar šādām dīvainībām nodarboties.

Pēc likuma vadītājs vainīgs, un bez kādiem jautājumiem. Vadītājs nebūtu vainīgs tikai vienā gadījumā, proti, ja viņam izdotos pierādīt, ka kāds ar draudiem piespiedis viņu uz šo vilkšanu.

ZZZZ 16.janvāris 2021 12:34
2 0 Atbildēt

Arī daudzās sertificētajās atrakcijās notiek nelaimes gadījumi. Cilvēkam galva uz pleciem pielikta ne jau tāpat vien. Labāk mācīties no citu kļūdām. Līdzjūtība no visas sirds.

ZZZZ 16.janvāris 2021 13:42
1 0 Atbildēt

Jā bērnībā, pavasarī no skolas gar līkloču upīti nākot tika braukāts ar ledus gabaliem...Bija straume, mainīgs dziļums un iet ledus. Vairaki salec virsū vienam gabalam, zūd līdzsvars tas apgāžas... visi ūdenī līdz kaklam Mājās kārtīgs brāziens, skolā pārrunas...bet vai tas ko mainīja? Tik tas ledus jau iet tik dažas dienas un kurš gribēs palaist garām šo unikālo izklaidi. Jā ar šodienas prātu to atceroties palīek stipri dīvaini.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti