Par vakardienas policijas patruļām - Stopiņu pusē pastrādāta vērienīga laupīšana (papildināts 17:00) 17

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.aprīlis 2021 10:10

Stopiņu pusē maskoti vīrieši uzbrukumā izmantojuši asaru gāzi un nolaupījuši lielu naudas summu

Trešdienas vakarā Stopiņu pusē, teritorijā starp lielveikaliem "Ikea" un "Sāga" paveiktajā laupīšanā, izmantota asaru gāze un cietušajam nav nodarīti nopietni miesas bojājumi.

Saskaņā ar Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas un VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieka Kaspara Brieža šodien sniegto informāciju, vakar ap plkst.16.30 policijā saņemta informācija, ka teritorijā starp lielveikaliem trīs melnās drēbēs un melnās maskās ģērbušies vīrieši uzbrukuši automašīnai, kurā atradies kāds vīrietis.

Automašīnai izsisti stikli un, izmantojot asaru gāzi, no salona paņemtas ievērojamas materiālās vērtības, tostarp liela naudas summa, kuras apmērs vēl tiek precizēts. Pārējās nolaupītās materiālās vērtības policijā neminēja.

Cietušajam nodarītie miesas bojājumi nav bijuši tik nopietni, lai vērstos pēc mediķu palīdzības.

Saskaņā ar Brieža teikto, aplaupīto auto "tīri definējot" nevar nosaukt par speciālo inkasācijas spēkratu. "Kādas firmas darbinieks nejauši pildīja inkasenta funkcijas. Auto nav saistīts ar lielveikalu darbu. Tur ir atsevišķi uzņēmēji," norādīja Briedis.

Informāciju par to, ka uzbrukumā izmantoti šaujamieroči, policija kategoriski noraida. Briedis neatklāja, kādā valodā uzbrucēji sazinājušies.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka uzbrucēji pēc nozieguma ātri devušies prom un pārvietojušies ar "Audi A4" vai "Audi A6" automašīnu tumši zilā vai melnā krāsā.

Saņemot informāciju par noziedzīgo nodarījumu, uzreiz sākta izmeklēšana un veiktas neatliekamās izmeklēšanas darbības. Policija visā Latvijā pastiprināja autotransporta kontroli, iesaistot plašus spēkus arī no patruļpolicijas un ceļu policijas struktūrvienībām.

Patlaban iespējamie vainīgie vēl nav aizturēti, bet likumsargu rīcībā ir iegūta izmeklēšanai nozīmīga informācija. Patlaban vēl nevarot pateikt, vai laupīšana bijusi spontāna vai plānota. Katrā ziņā uzbrukums bija negaidīts, norādīja Briedis.

Policija izmeklēšanā turpina skaidrot, kāpēc nolaupītās vērtības pārvadātas konkrētajā veidā. Briedis vienlaikus piebilda, ka automašīnas vadītājs nav saistīts ar noziedzīgajām aprindām.

Rīgas reģionā šogad šāda veida noziegumi nav bijuši, taču līdzīgs gadījums reģistrēts 2019.gadā. Šis noziegums ticis atklāts.

Izmeklējot notikušo noziedzīgo nodarījumu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde lūdz atsaukties tos autovadītājus, kuru rīcībā ir videoieraksti no automašīnu video reģistratoriem no 7.aprīļa plkst.16.20 līdz 17.30 un kuri norādītajā laikā posmā pārvietojās teritorijā Juglas ielas tuvumā teritorijā no "Ikea" līdz Brīvības gatvei.

Ikvienu, kura rīcībā varētu būt izmeklēšanā noderīga informācija, policija lūdz sazināties pa e-pastu "krpinfo@riga.vp.gov.lv". Uz šo e-pastu var nosūtīt arī informāciju par videofaila atrašanās vietu. Anonimitāte tikšot garantēta.

"Ikea" pārstāvji aģentūrai LETA šodien uzsvēra, ka nevar sniegt komentāru, jo uzņēmums nav iesaistīts notikušajā negadījumā - tas esot norisinājies tirdzniecības centra "Sāga" stāvlaukumā.

Tirdzniecības centra "Sāga" pārstāvji komentārus aģentūrai LETA pagaidām nav snieguši.

 
Visi komentāri
 
Vidzeme 8.aprīlis 2021 10:18
1 0 Atbildēt

jā, mani vakar apturēja 2x - pilnībā visus stādināja pie Oda, pirms Smiltenes krusta un pie Ūdrupes, kas jau uz Gulbenes pusi

Wery 8.aprīlis 2021 12:26
1 1 Atbildēt

Viņiem tagad nav laika - viņi ķer ballējošus un frizierus.

Nee 8.aprīlis 2021 12:38
0 0 Atbildēt

pie Smiltenes bija ar ieročiem

iAuto 8.aprīlis 2021 13:16
1 1 Atbildēt

Ja tik nopietni, tad gan jau inkasatoriem vtml. uzbruka! Ir kāds aculiecinieks te šim uzbrukumam? Var lūdzu iekomentēt!

Dīvāna komentāri 8.aprīlis 2021 15:11
2 1 Atbildēt

Inkasāciju apzaga, summa laba

viencexperc 8.aprīlis 2021 16:01
1 3 Atbildēt

laba summa glabājas Valsts bankas seifā. Apzogot Luvras muzeju var dabūt labu summu, var apzagt Lasvegasas kazino seifu un dabūt labu summu.

Bet te, - "laba summa"?

Inkasātors 8.aprīlis 2021 16:07
11 0 Atbildēt

Priekš tevis arī Daugavpilī esoša veikala "Lats" kase ir laba summa

Dīvāna komentāri 8.aprīlis 2021 22:27
0 1 Atbildēt

500000 nav laba?

viencexperc 8.aprīlis 2021 14:39
2 8 Atbildēt

Kaut kādi demokrāti aplaupīja kādu zagli. Nav nekāds brīnums pilsētā, kurā 51% grib kā krievijā.

?? 8.aprīlis 2021 15:06
4 2 Atbildēt

Kurš pēc Tavām domām ir zaglis?

Inkasators, kurš dara savu darbu?

Veikals, kurš tirgo nepieciešamas preces?

viencexperc 8.aprīlis 2021 15:03
6 7 Atbildēt

Nesaprotu jēgu laupītajus aizturēt, ja pēc 5 gadiem viņi būs ārā. Tā ir resursu šķērdēšana. Tā kā liberasti-komunisti ir pret nāvessodiem, tad lai jau skraida un laupa tālāk.

Vajag tikai tādus sūtīt uz ventspili. Tur bandīti no cietuma vada pilsētu. Kā reiz, būs kompānijā.

E.B. 8.aprīlis 2021 17:25
9 0 Atbildēt

Smuks tu nav,bet stulbs gan.

Kanibaals 8.aprīlis 2021 23:15
0 0 Atbildēt

Inscinējums?

Rexx 9.aprīlis 2021 6:53
2 0 Atbildēt

1. Kādā sakarā viens cilvēks parastā auto ar ievērojamām materiālām vērtībām?

2. Kā par to zināja uzbrucēji?

3. Ļoti iespējams, inscenējums. Kā ar uzņēmuma, kuru aplaupīja, naudas lietām?

4. Pasākums tiešām izplānots

Kanibaals 9.aprīlis 2021 10:06
0 0 Atbildēt

Kaut kā nekrata mafiozu savstarpējā izrēķināšanās, galvenais, lai citi no tā necieš. Lai pierāda naudas izcelsmi pirms raud. Laikam kārtējā traktora nauda čemodānā.

imzz 9.aprīlis 2021 10:42
1 0 Atbildēt

trīs melnās drēbēs un melnās maskās ģērbušies vīrieši uzbrukuši automašīnai, kurā atradies kāds vīrietis. Automašīnai izsisti stikli un, izmantojot asaru gāzi..Cietušajam nodarītie miesas bojājumi nav bijuši tik nopietni, lai vērstos pēc mediķu palīdzības.

Pēc "dedukcijas izskatās", ka tas vecītis inkasators to uzbrukumu ir gaidījis un laupītāji centušies viņu neapskādēt.

Pieņemsim, jūs vedat auto ievērojamu summu ( viens pats nez kāpēc ) auto ir apturēts, durvis, saprotams, noslēgtas un motors atstāts strādājot tukšgaitā. Pēkšņi jūsu auto metas virsū 3 laupītāji maskās. Jūsu normālā reakcija: Momentā braucat prom, ja vajag , viņiem virsū.

Rexx 9.aprīlis 2021 11:55
0 0 Atbildēt

Kaut kā tā arī ir. Jautrajos 90- tajos arī vadāju preci veikaliem un savācu naudu par iepriekš iztirgoto. Gada laikā kādas 2 reizes nācās saskarties ar ļaudīm, kuri vēlējās tā viegli un ātri tikt pie naudas. Gan reāli laupītāji , gan pašu kolēģi, kurus "aplaupija", "apzaga"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti